fredagssnacksen: affogato med amaretto

Klar for en av de deiligste dessertene jeg vet om? Jeg er over hodet ikke noe dessertmenneske, men får jeg dette, spiser jeg opp alt sammen. Det er noe med det søte sammen med smaken av kaffe – den perfekte blandingen! Dessuten er det veldig enkelt og går så fort. Vi fikk dette servert av Bård og Katrine i sommer, så jeg har rappet oppskriften fra ham og brukt den noen ganger i ettertid 🙂 Her kommer den! 


til 1 trenger du 

♥ valnøtter ♥ brunt sukker ♥ 1 – 2 scoops med vaniljeis (helst gelato) ♥ 2 cl. amaretto ♥ 1 espressoshot 


slik gjør du 

Ha sukker i en varm stekepanne, når det har smeltet rører du inn valnøttene. Sørg for at det smeltede sukkeret dekker valnøttene og legg dem deretter utover en plate med bakepapir slik at de stivner.

Ha amaretto i bunnen av glasset og 1-2 scoops med vaniljeis over. Hell over varm presso og dryss over valnøttene. Nytes umiddelbart! 


God fredag, dere! 

16 kommentarer

 1. Den er også knallgod helt på itaiensk originalt vis: 1 skje god vaniljeis, toppet med en espresso. Nsm!

 2. Satt akkurat å tenkte, hva skal jeg finne på til dessert i kveld, når gode venner kommer på besøk. Så dette skal prøves allerede i kveld. God helg.

 3. Nam! 🙂 Det så helt himmelsk ut! Det blir dessert i helgen nå 🙂

 4. Hvorfor bruker du ikke det norske ordet kule isteden for scoops når tekste for øvrig er på norsk?

 5. Aaaahhh – dette MÅ BLI himmelsk!

 6. Mmmm, dette ser helt fantastisk ut! Skal definitivt prøve denne! 🙂

 7. Helsike, dette så godt ut.

 8. Synes bloggen din er blitt litt ensidig de siste mnd. 15 av de 20 siste innleggene er enten om trening eller mat. Skulle ønske du kunne variere mer, blir fort kjedelig og forutsigbart å klikk seg inn. Har et inntrykk av at du kanskje ikke helt finner motivasjonen lengre, og kanskje ikke vet helt hvilken vei bloggen dreier. Tidligere skrev du mer om familielivet og jentene. Forstår at jentene dine blir større og trenger mer skjerming, sikkert derfor dere er mindre åpen og personlig. Men når du tar bort noe fra bloggen tror jeg det er lurt å fylle på med noe annet. Du må bestemme deg for hvilken retting bloggen din skal ta. Matoppskrifter og trening blir kjedelig i lengden, fortsetter du så snevert innhold kommer du til å miste mange følgerne.

 9. Kalhua funker og fantastisk godt i den desserten Foretrekker skikkelig fløteiskrem ( som møvenpick) foran gelato

 10. Hei! Jeg skal arrangere en baby-shower, og lurer på om du har noen gode tips til ulike sider det fins fine ting til dette?❤️

 11. Dette så godt ut! Tenker den kan brukes som dessert etter mange type middager :D!
  (Men du, har du lov til å «reklamere» for pappvin på instastory? )

  1. Caroline Berg Eriksen

   Redaksjonell omtale er lov 🙂

 12. For at man ikke skal bli smittet av i fluesnapper kommer man ganske langt med vanlig håndvask og generell god hygiene. Dvs ta for all del av de lange neglene og løsvipper. Det er så mye bakterier i det at du aner ikke.

  1. Caroline Berg Eriksen

   På generelt grunnlag kommer man langt med god hygiene, men det smitter via dråpesmitte og når 2 personer hoster og nyser en hel uke rundt meg så er sjansen for smitte relativt stor.

   1. Gabrielle

    Men du mener ikke at du knapt oppholder deg i samme rom som de syke? At den syke mannen må ta seg av et sykt barn når mor er i samme hus?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, det har jeg heldigvis aldri sagt 🙂 Jeg pleier de to som om jeg skulle være en sykepleier, slik bør det også være 🙂 Eneste gangene han har vært alene med Naia er når jeg var på teateret i går. Jeg prøver bare å være litt morsom – ref. instastory 😉 Og samtidig forsøke å unngå smitte.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *