salat med mango og stekt halloumi

Det er så gøy å dele oppskrifter med dere når jeg vet at det er noe dere har ventet på! Denne har fått så mange spørsmål på instagram, og det forstår jeg godt – den ser skikkelig god ut, men den smaker jo enda bedre! Jeg elsker å spise en god salat til middag, og ettersom denne har stekt halloumi, så trenger jeg ikke noe mer ved siden av. Her kommer oppskriften! 


til 2 trenger du

♥ 200 g. feldsalat ♥ cherrytomater røde og gule ♥ 2 avocado ♥ 2 mango ♥ 350 g. halloumi ♥ 1 liten rødløk ♥ ristede pinjekjerner 

♥ 3 ss. dijonsennep ♥ 5 ss. honning ♥ 4 ss. sitronsaft ♥ 2 dl. rapsolje ♥ salt + pepper 


slik gjør du 

Skyll feldsalaten godt og ha den i bunnen av en stor salatbolle. Del cherrytomater i to, hakk opp rødløk, del opp mango og avocado. Tilsett alt til salaten og hell over pinjekjerner. Dryss over salt og pepper og litt rapsolje. Bland godt, tilpass mengde olje, salt og pepper. 

Del opp halloumien i skiver. Ha litt smør eller olje i en stekepanne, sørg for at pannen er skikkelig varm før du tilsetter osten – bruk sterk varme. La osten ligge til den blir brun på siden som er vendt ned før du snur den. Salaten serveres med varm halloumi på toppen. 

Bland sammen alle dressingingrediensene, bruk en gaffel til å piske den kjapt sammen og hell over. 


Mmmm! Så utrolig godt! Håper det smaker 🌱 

18 kommentarer

  1. Åh dette ser himmelsk ut!! Gleder meg til å teste:)
    En annen ting jeg har lurt på; spiser du frokost før eller etter trening om morgenen? Noe annet du drikker/spiser først? Tenker å begynne med morgentrening, og lurer på om jeg trenger noe i magen først:)

    1. Caroline Berg Eriksen

      Når jeg trener så tidlig som klokken 6, spiser jeg ingenting først, da har jeg ikke matlyst før etterpå. Men da har jeg til gjengjeld stor matlyst 😀 Jeg er fornøyd med vann og to kopper kaffe før innsatsen på morgen 🙂 Men dette er jo individuelt, jeg vet om flere som foretrekker å spise et eller annet, om det så bare er noen osteskiver :p

      Før langturen i går (løp 17 km) så fylte jeg opp på en annen måte, og da trente jeg også senere på dagen 🙂

  2. https://www.heimkunnskap.no/
    Sjekk ut denne bloggen!

  3. 5 ss honning, 2 avocadoer og 2 dl olje til to personer?
    Mye fett og søtt. Så kommer osten i tillegg da.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Dropp honningen om du synes det blir for søtt 🙂

      Fett må kroppen ha, spesielt fra gode kilder som avocado og raps 🙂

  4. Dear Caroline, this is really my taste – I love halloumi!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

  5. Hei, denne så veldig god ut! Vet du om det er mulig å lage den som lunsj, dagen før?Evt. hvordan halloumien blir dersom du lager den kvelden i forveien?

  6. Begynte å reise til Kypros tidlig på 80 tallet og da fikk jeg smaken på halluomi,nydelig.Den gang måtte vi kjøpe med oss hjem,var ikke å få kjøpt i Norge.Nå får jeg den på Kiwi

  7. Trodde dette var fiskepudding først :p

    1. Caroline Berg Eriksen

      Haha 😀 Ser sånn ut!

  8. Hvilket merke kjøper du på halluomien?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg kjøpte det fra Alambra som de selger på Meny 🙂

  9. Ser kjempegodt ut! Bare lurte på om barna også spiser dette?

    1. Caroline Berg Eriksen

      De liker halloumi veldig godt, men salat er ikke alltid like populært, ikke mengder i hvert fall 🙂

  10. Om du rostar (rister?) pinjenötter först i stekpannen, blir det extra gott 🙂

  11. Christine

    Haloumi er også godt med vannmelon, mynte, persille, og overraskende nok tynne skivede grønne oliven!

  12. Meny-knappen din fungerer ikke 🙁

  13. Hei,

    Vil bare informere om artikkelen jeg fant på godt.no for en stund tilbake om halloumi. Jeg elsker halloumi selv, men måtte tenke meg litt om etter å ha lest den.

    Her er et kjapt utdrag:
    Osten produseres på Kypros, som er Europas verste land når det gjelder bruk av antibiotika på dyr.
    Mens norske dyr i gjennomsnitt får 2,9 milligram antibiotika per korrigerte dyreenhet, minst i Europa, får dyr på Kypros 453 milligram, ifølge SVT.
    – Problemet er at risikoen for antibiotikaresistens øker, sier Elina Åsbjer, som er veterinær ved Centrum för djurvälfärd ved Sveriges landbruksuniversitet.
    Det er uklart hvor mye antibiotika som gis til dyr som benyttes i produksjon av halloumi, og osten i seg selv er ufarlig å spise. Åsbjer ber likevel forbrukerne tenke nøye gjennom innkjøpene sine.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *