fylt søtpotet

Jeg har delt mange oppskrifter på fylt søtpotet i løpet av årene som har gått, men etter min mening kan du aldri få nok forslag på akkurat hva du kan fylle den med! På mandag laget jeg en helt nydelig variant som jeg selvfølgelig må dele med dere i dag. Det beste av alt med å lage bakt søtpotet, er at det går så fort – greit nok at den skal stå i ovnen en hel time, men i mellomtiden kan du både dekke bordet, lage fyllet, brette tøy og støvsuge huset – hvis du vil 😉 Poenget er: dette er mat som (nesten) lager seg selv og det er viktig i en travel hverdag. Dessuten er det skikkelig nammis! 


til 2 trenger du 

♥ 3-4 søtpotet ♥ 1 rødløk ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 200 g. sjampinjong ♥ 250 g. babyspinat ♥ cherrytomater ♥ revet ost ♥ 2 ss. soyasaus ♥ salt + pepper ♥ hummus 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Stikk flere hull i søtpotetene med en gaffel, legg dem i en ildfast form, olje dem og strø over salt og pepper. Stek dem i ca. 50 minutter. I mellomtiden kan du lage fyllet. Del opp løk og finhakk hvitløk. Ha smør i en stekepanne og stek begge deler sammen til rødløken blir blank. Tilsett deretter babyspinaten og stek alt sammen på medium varme. Tilsett bare litt og litt spinat om gangen – alt på en gang kan bli litt voldsomt 😉 Det krymper fort inn, så tilsett mer etter hvert som volumet blir mindre. Sett blandingen til side når den er ferdig og stek sjampinjongen i en ren og tørr panne. Mot slutten av steketiden kan du tilsette soyasausen og røre den inn. Tilsett også ønsket mengde cherrytomater og stek dem i noen minutter. 


Ta søtpotetene ut av ovnen, lag et snitt i dem og press den sammen slik at den åpner seg. Fyll potetene med spinatblandingen, cherrytomater og sjampinjonger og dryss revet ost over. Stek dem deretter videre i ca. 10 minutter – til osten har smeltet. Serveres med hummus! Mmmm 🙂 Håper det smaker! 

7 kommentarer

 1. Åhhh, det så sinnsykt godt ut! Må pröves! Mmmm! Ha en fin dag! Klem! <3

 2. Namnam!!! Dette må jeg prøve! Lager du hummusen selv? Hvis den er kjøpt hvilken av alternativene som finnes anbefaler du?

  Gleder meg for øvrig til Boeing Boeing 8.februar 🙂 Ha en strålende fin dag 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi kjøpte Chunky Hummus på Meny 🙂

 3. Hva brukes du for å bleke tennene? Gjør du det selv eller hos feks tannlege?

 4. Å den kan jeg til og med få lagd her på Cuba! Takk for inspo ✨
  Hilsen Cubakona
  Cubakone.no

 5. Du kan også få kjøpt en sånn «pute» til å bake poteten i microen og da tar det vel 15 min 🙂 Vi kjøpte vår på Kitchen

  1. Pute? Man kan jo bare stikke noen hull i poteten og så steke den i mikroen i 5-7 minutter xD

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *