spicy, sukkerfrie pistasjnøtter

Nå er det lenge siden jeg har delt fredagssnacksen, så den kommer her! Kanskje du elsker brente mandler like mye som meg? Da må du i så fall prøve å lage disse helt fantastiske, spicy pistasjnøttene! De er dekket med sukrin gold og er derfor et veldig bra alternativ til snacks for de som prøver å holde seg unna sukker nå etter julen – eller for den som vil ha noe digg generelt. Nøtter er perfekt snacksemat å ha fremme så å si hele tiden 😉 Disse kan selvfølgelig lages med vanlig sukker også, det velger du selv! Her kommer oppskriften ⭐️


du trenger 

♥ 200 g. pistasjnøtter utene skall ♥ 0.5 dl. vann ♥ 2 dl. sukrin gold ♥ 1/2 ts. salt ♥ 1/2 ts. kanel ♥ 2 klyper cayennepepper ♥ 2 klyper paprikapulver ♥ 2 ts. smør


slik gjør du

Forvarm ovnen til 120 grader. Legg pistajsnøttene utover et bakebrett med bakepapir og stek dem i ca. 10 minutter. Bland sammen sukrin gold, salt, krydder og vann. Rør godt. Kok opp på middels til sterk varme og la blandingen koke helt til det starter å skumme – da vil du se at blandingen nesten dobler seg. La det koke i et par minutter uten å røre, ta deretter kjelen bort fra varmen og tilsett de varme nøttene fra ovnen. Rør godt og vend inn smøret. Rør til sukkerblandingen nesten stivner og hell nøttene utover bakepapir. Separer dem ved hjelp av en skje eller gaffel. 


La de karamelliserte nøttene avkjøles i 30 minutter eller mer før du nyter 🙂 Mmm! God helg, da ⭐️

16 kommentarer

 1. This is a recipe for me as I don’t eat sugar! Thanks a lot!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   😀

 2. Viktig å påpeke at nøtter inneholder mye kalorier,så hjelper liksom ikke at dette er sukkerfritt :/

  1. Caroline Berg Eriksen

   Sukker tilfører ekstra tomme kalorier, og skader tenner 🙂 Så det hjelper 🙂

  2. Signerer denne. Tror jeg ville holdt meg til to ruter med melkesjokolade enn å knaske masse nøtter, sykt mye kalorier i dem.

   1. Caroline Berg Eriksen

    100 gram melkesjokolade = 535 kcal
    100 gram pistasjnøtter = 562 kcal

    Begge deler er temmelig kaloririke 🙂

    I motsetning til melkesjokolade, hvor kaloriene kommer fra mettet fett og sukker, kommer kaloriene hovedsaklig fra proteiner, umettet fett og fiber. Pistasj er også rik på tiamin, kalium og magnesium.

   2. Heldigvis er ikke dette vektklubben, hysterisk fokus på kalorier er ikke bra for noen, med mindre man er sykelig overvektig og eller sykelig undervektig..

  3. Ikke alle som ønsker eller har behov for å gå ned i vekt vettu 😉 Høres ut som en ordentlig god snak 🙂

   1. Enig Kine! Alt må ikke være med så lite kalorier som mulig vel? Jeg tåler mye kalorier, da jeg er meget aktiv hele året igjennom, også i julen!

  4. Riktig, Caroline! Ja, ganske likt som sjokolade i kalorier, MEN så go næring da gitt!
   Alt må jo ikke ha så lite kalorier som mulig fordi om det er Januar! Klem! ❤️

 3. Litt utenom, men hvordan løpe best på mølle? Jeg syns det er best og løpe ute, da kjennes jeg så lett ut og jeg kan veksle bedre med gå og jogge for å komme meg langt unna, på mølle gjør det bare kjeeeeempevondt etterpå å jeg blir svimmel når jeg går av :s styrketrening gjør også utholdeig vondt

 4. Skal prøves. Elsker nøtter 🙂

  Lurer på noe annet ; Har du prøvd å lage karamell med Sukrin gold før? Er det mulig ? Haha. 😛

 5. Namm! Dette skal prøves!

 6. Uff og jeg som spiser 40 g nøtter hver eneste dag,samt en halv avokado

 7. Ser godt ut! mulig dumt spm. Kjøper du nøtter m skall og renser? Eller finnes de uten skall og?

 8. Dette passet ikke i smak for meg og mine store barn. Brukte sunrin gold. Ble for søtt. Kastet alt. Smakte best naturell.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *