løpetur i terreng

På treningsplanen min i dag stod en langkjøringsøkt på 15 kilometer, men den fikk vi mulighet til å gjennomføre i går i stedet – så da ble det sånn 🙂 I hvert fall planla vi å gjøre det sånn, men det var plutselig ikke så lett som vi hadde trodd. Planen var å løpe Tunevannet rundt, og underveis skulle vi innom skogen, litt stier og litt asfalt. Lars-Kristian hadde funnet den perfekte ruten, men så viste det seg at det ikke var så perfekt likevel. 

Da vi var litt over halvveis møtte vi på så mange hindringer at vi måtte ta en annen vei enn planlagt, så vi fikk ikke løpt rundt og dermed ble løpeturen noen kilometer kortere. Likevel var det skikkelig gøy og så friskt! Det er jo skremmende mildt ute for tiden. Jeg ble gjennomvåt til helt opp på ankelen fordi det var så vått i skogen, og jeg sklei x antall ganger i røtter og på glatte steiner, men det var en skikkelig digg løpetur. Dette vil jeg gjerne gjøre oftere og jeg gleder meg allerede til vår og lysere morgener, så jeg kan komme meg ut tidlig uten at det er svart som natta overalt.  


Det kjennes på kroppen at jeg løp i terreng i går, for å si det sånn. Jeg var stiv som en pinne da jeg startet på dagens løpetur, men det hjelper alltid etter en stund og så var det digg å bli varm og kunne tøye godt ut etterpå. Nå er jeg superklar for dagen! Håper dere har en fin torsdag ✨

50 kommentarer

 1. Hei! 😀
  Litt dumt spørsmål, men hvordan får dere i dere væske på så lange løpeturer ute? Tar som regel mølla selv, men skulle gjerne kommet meg mer ut og bruke naturen. Problemet er at jeg tørster ihjel av løping og føler det blir så irriterende med vannflaska i hånda hehe.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi får ikke i oss væske :p Er ikke avhengig av det på så kort distanse 🙂

  2. Man kan kjøpe veskebelte på sportsbutik, eller løpeflaske som passer til å ha i ens hånd.

  3. Jeg er av typen som tørster i hjel, og jeg har rett og slett gått til innkjøp av en Camel back. Veldig greit, da kan man ha nøkler og mobil i sekken også 🙂 Hvis jeg løper runder rundt et vann f.eks., så legger jeg gjerne fra meg en flaske på starten av runden slik at jeg kan ta meg en slurk når jeg passerer.

  4. Marie, jeg løper mye i marka, og drikker rett og slett fra bekker. Det er så deilig! (Ikke på vinteren da).

  5. Det finnes drikkesystemer for løpere. Rundt livet, eller vester/sekker. Ingen trenger å tørste på løpetur, enten den er lang eller kort:-)

 2. Så deilig at dere kan løpe sammen, skulle ønske min samboer delte interessen for jogging med meg. Har jogget mye med mamma opp gjennom årene og synes det er veldig koselig å ha noen å jogge sammen med.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er enig, det er veldig fint å kunne gjøre det sammen 🙂 Jeg elsket det før da fotballsesongen var over og han hadde ferie, for da kunne vi endelig trene sammen 😀 Er veldig glad og takknemlig for å ha denne muligheten litt oftere nå, selv om det bare blir innimellom 🙂

 3. Hva slags hindringer møtte dere? Permanente eller midlertidige? Har tenkt på å løpe denne runden flere ganger selv, men ikke fått gjort det enda. Kanskje dumt å prøve seg på det om det ikke er mulig å komme seg rundt haha 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi løp etter gps og der kan det jo være avvik, og når det er små stier så er det lett å løpe inn på feil sti :/ Vi gjorde det og kom for nært ned mot Tunevannet på nordsiden, og da kom vi inn på en vi som var stengt med bom og skilt om privat område :/ Det kan godt være om vi hadde løpt riktig så hadde det gått fint, men det var veldig små stier og mye vann og søle. Jeg tenker at den løypen passer best som sommerløype 🙂

 4. Ser ut som om du og LK er kledd for to forskjellige årstider, men nå er kanskje ikke LK så forfengelig heller

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har på oss like mye, eneste er at han har lue og jeg har caps 🙂 Men luen var ikke nødvendig, var for varmt for det.

   Skulle ønske folk ikke var så forutinntatte..

   1. Hvordan i all verden kan du mene at dere har på dere like mye? Du ser vel forskjellen ?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Begge to har på seg to lag oventil, men begge lagene jeg har på meg er tykkere enn det Lars-Kristian sine er. Nedentil har begge det samme. Lars-Kristian har lue og hals, men det var kun fordi han ikke ville fikse håret 😀

    Så totalt sett har vi på oss ca. likt.

    Men er det noe å kverulere på? Du aner jo ikke noe om kvalitet og stoff, eller om jeg opplevde det som kaldt eller ikke? Jeg frøs ikke, så ergo var jeg helt riktig kledd.

   3. Fikse håret? FØR løpeturen??

    Du store verden.

    Ellers var innlegget kjempebra, så fint å se annet enn hopp og sprett i kjelleren. Veldig inspirerende. Mer sånn 🙂

   4. samme for meg om man løper med lue,caps eller ingenting, men rister litt på hodet av at man skal ordne seg på håret før trening. Det gir lite mening.

   5. Lars-Kristian Eriksen

    Jeg pleier alltid å ordne meg på håret før jeg skal ut, enten om det gjelder trening eller andre ting 🙂 Hvis ikke bruker jeg lue. Ikke noe uvanlig med det.

   6. Veldig mange menn fikser håret m gele. Det gjør min mann. Uten gele ser han ut som en dobørste på håret…;) Så selv om han kun skal trene, er det ikke kult å se ut som en dobørste. Da blir det caps eller lue her også!

   7. Caroline Berg Eriksen

    Haha 😀

  2. Så flaut å være vitne til slike spydige og kverulerende kommentarer. Hva er vitsen? Patetisk forsøk på å trykke ned andre.
   Takk for inspirasjon Caroline og Lars, skal snart ut å jogge selv, det er så godt å komme seg ut 🙂

 5. Hvor gjør dere av kamera når dere løper? Ser veldig godt ut

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi tar bildene helt i starten og så legger vi det i bilen 🙂

 6. Jeg er også at LK har på seg lue, buff i halsen og vanter mens Caroline ikke har det. Hva er poenget med å kommentere det? Noen er kalde, noen varme, andre liker lue og andre liker caps. Poenget med innlegget er at de fikk seg en fin løpetur ute selv med ulike hindre på veien.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, ikke sant? Jeg brukte for øvrig hansker, men hadde de bare ikke på meg på bildet. Ellers er begge overdelene mine tykkere enn de Lars-Kristian hadde på seg.

 7. Det er grønt løv på buskene på bildet av deg. Godt med tidlig vår

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er en rhododendron. Den er vintergrønn.

   1. Høyeste rhododendron jeg har sett… 4-6 meter høy…

   2. Caroline Berg Eriksen

    Du får komme på besøk til oss da 🙂 vi har tre stykk i hagen som alle er over 3 meter. Den høyeste er på ca. 5,5 meter.

 8. Flotte bilder! For ett sprekt ektepar dere er

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 9. Evig fjellgeit

  Heisan 😉
  Dette måtte jeg bare kommentere 😉
  Er selv ute og løper mye i terrenget og fjellet:-)
  Da er jeg kanskje ute og løper i 1-2 eller flere timer 😉
  På denne årstiden uansett temperatur har jeg alltid på ullsokker!
  Har og superundertøy og ull pluss vindtett jakke oventil,og gjerne vindtett/vanntett vintertights!
  Pannebånd i ull,og caps på hodet,og gjerne en «buff» rundt halsen!
  Har en liten løpesekk på ryggen!
  Den inneholder:ladet mobil,ekstra hansker,vannflaske,plaster,støttebandasje,proteinbar,nøttemix og en ekstra ulltrøye og ullsokker!
  Bruker gode terrengsko i terrenget for da får jeg feste og grep på røtter og glatte våte steiner!
  Ellers er jeg nesten alltid våt på beina bare etter noen få minutters løping 😉
  Plasker uti søledammer,små bekker og myrer jeg da 😉
  Og jeg sminker meg aldri før jeg skal trene eller ut på løpetur ;/)
  På asfalt løpeturer bruker jeg Fitbit sitt løpebelte 🙂
  Der er det plass til mobil,liten drikkeflaske og proteinbar 🙂

  1. Når skal du rekke å spise all maten du tar med deg? Blir du så sulten i løpet av en treningsøkt på 1 til 2 timer?! Får du ofte bruk for plaster og støttebandasje på joggetur?…

   1. Caroline Berg Eriksen

    Bell: Jeg tipper plaster og bandasje er ment for turene som er lengre enn 2 timer, slik jeg forstod kommentaren. Samme gjelder maten 🙂

  2. Oppgitt Thien

   Fjellgeit eller ikke: heldigvis er vi ulike!! Tror Caroline trenger hverken noe huskeliste for hva man skal ha på seg når ho er ute og jogge. Tipper at hun vet nøyaktig over hva hennes behov er. Og det er ikke ofte eg ser noen ha en ryggsekk med diverse ting som du nevnte når de skal ut jogge 1-2 timer… Kan folk spar for sine kommentar hva som er best for andre? Leste eg noen plasser om Caroline spurte om tips og råd?

   1. Jeg leste det som et tips til folk i kommentarfeltet, jeg. Var jo en som lurte på hva de gjorde med drikke, som ikke likte å holde det i hånda. Jeg har ofte med meg en nøttebar på timesturer også, jeg. Spørs hvordan dagen har sett ut og om jeg har rukket å spise de måltidene jeg hadde planlagt.
    Jeg syns det er mer spesielt å bli oppgitt på Carolines vegne enn å komme med generelle løpetips. Caroline får ofte spørsmål i kommentarfeltet, og det er vel ikke noe problem at leserne deler sine erfaringer også?

 10. Hei! Blir så inspirert av deg 🙂 Har du noen tips til meg som har begynt å jogge, men får så vondt i venstre hofte at det hindrer meg i å jogge så langt jeg orker? Tøye eller massere kanskje? 🙂

  1. Hei,
   Hvis du ikke har jogget mye før så har du sannsynligvis svak musklatur i hoftene. Denne bør du styrke samtidig som du ikke jogger for mye til å begynne med – det holder med 1-2 turer i uka.
   Google styrke av hofter for løpere eller noe 😉
   Hilde

  2. Synes du skal ta deg en tur til legen. Cbe er ikke medisinskutdannet. Smerter i hoften kan være så mye.

   1. Man trenger ikke være medisinutdannet for å ha erfaring og råd. En som trener så mye vet litt om vondter og har kanskje tips som funker.

 11. Har dere løpt i Kalnesskogen? Der er det god merking av både 5, 7 og 10 km løyper
  Jeg synes det er så koselig å se bilder og tekster fra nærturene deres, siden jeg er fra Sarpsborg selv. Kjenner på en ekstra stolthet når jeg ser byen «gjennom andres øyne». Dere er virkelig gode ambassadører for distriktet vårt! Og apropos det, så lurer jeg på om dere har vært i Engelsviken og på Saltholmen i Saltnes? Det er plasser jeg anbefaler, og som jeg synes det kunne vært gøy å se i bloggen din! Også vil jeg absolutt anbefale å ta en dagstur til Fjallbacka i Sverige på en kald, klar og solrik vinterdag! Synes det er enda bedre enn blant alle turistene på sommeren!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, men det har jeg veldig lyst til! Har bare ikke passet å ta turen :/

   Tusen takk, så koselig å høre! <3 Og tusen takk for tips, det skal sjekkes ut 🙂

 12. Barnehagelæreren

  Herlig det ble joggetur på meg også før jeg startet på jobb i går.
  Flott inspirasjon for andre som løper ute hele året.
  Alle må vel få ha på seg det de ønsker når de løper, i går var det 5+ tidlig på dagen og enda varmere seinere. Jeg hadde ikke så mye mer på meg bortsett fra tykkere sko og sokker fordi jeg alltid fryser på beina.
  Tips om du løper ute når det er is, du kan få pigget opp joggeskoene dine flere steder blant annet på XXL og Løplabbet.
  Jeg synes det fungerer bedre enn joggesko med pigger.
  Det finnes belte med drikkeflaske beregnet til løping og sekk med vannsystem for de som ønsker det.

 13. Du er SÅÅ motiverande og inspirerande på alle mulige måta!! La igjen ein kommentar for eit par innlegg sida at eg blei litt stressa over x-antall skritt før klokka bikka 10 på dagen. Skjønna at eg må gå i meg sjølv her! Digga deg <3

 14. Bruker du Strava? Og i tilfelle hva får du ut av det?

 15. Hvor mange pullups klarer du ? 🙂
  Tips til hvordan man trene seg opp til det ?

 16. Hvorfor kommentere at LK ikke er så forfengelig?
  Så forfengelig som hvem da?
  Spydige kommentarer fra slitsomt misunnelige vesener.
  Jeg blir faktisk provosert.
  At Caroline til og med gir forklaringer, og at også disse rakkes ned på?
  Ta dere sammen!
  Bildene er vakre, og det samme er menneskene.
  Om jeg hadde blitt tatt bilde av til en blogg, ville jeg også sett flott ut, og om en eller annen ikke vil det, så er det greit.
  Men SLUTT Å DISSE!!!
  Og slutt å kommentere om dere ikke har noe annet enn skitt å dele.
  Sett dere på hendene, og grem dere i stillhet over at dere aldri kan se så flotte ut, for det er jo det dere formidler.
  At misunnelsen river og sliter i dere.
  På den annen side, takk for at dere gir eksempler på uønsket adferd å vise til ungdommen.
  Skam dere.

 17. Tenk at det kommer så mange krasse tilbakemeldinger på et så fint innlegg med inspo da! Dere leverer alltid, dette var intet unntak og jeg elsker alle innleggene dine 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 18. Flott inspirasjon, Caroline! 😀 Jeg er heldigvis av typen som ser positivt i det aller meste. Tenkte overhode ikke over antrekk, hår, ditt og datt! Og hadde jeg tenkt over det hadde jeg virkelig ikke hatt behovet for å kommentere det heller! Haha, det er så smålig! Digger dere, godinger! Klem! <3

 19. Trykket inn i kommentarfeltet for å finne ut hvor jakken din kom fra, men her har jaggu kvinneguiden vært på vift. Haha! Du er tøff, Caroline, som klarer å holde deg såpass profesjonell. Hatten av for deg som holder ut! Og tusen takk for inspirasjon, tenker å ta en joggetur i morgen tidlig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *