18 spørsmål fra 2019

Det var delte meninger om jeg skulle ha oppsummering fra året som gikk eller ikke, så i stedet for akkurat det, kommer noen spørsmål som jeg besvarer 🙂 Da blir det automatisk til at jeg går gjennom store deler av året uansett, så det er gøy! Disse spørsmålene kan du jo gjerne besvare selv også, kanskje er det noe du har glemt at du gjorde eller opplevde, dessuten – å refletere litt over alt som har vært er alltid veldig fint 


Gjorde du noe du aldri har gjort før i året som gikk? Var på sykkelferie! Vi har vært på sykkelturer før, men aldri sykkelferie, så det å sykle en uke i strekk, sove på turisthytter og i telt, det var en helt ny opplevelse for meg (og for oss) og det var jo bare helt magisk! Tour De Dovre anbefales på det varmeste, en helt unik opplevelse for både små og store. Du kan lese mer om den fine ture vår HER, vi har rett og slett laget et samleinnlegg med detaljert beskrivelse av ruten vi syklet, for deg som vurderer samme tur selv 🙂 

Lærte du noen nye ferdigheter? Jeg lærte meg å skifte dekk på sykkel! Haha! Det kunne jeg ikke fra før av 🙂 

Lærte du noe nytt om deg selv? Hmm. Kanskje at jeg er enda seigere enn det jeg hadde trodd. Da vi var på sykkelturen vår i sommer, kjente jeg på kroppen at jeg hadde feber, men likevel dunket jeg i vei opp en helt sinnsyk bakke med Nelia i sykkelvognen, for å komme frem til dagens destinasjon. Jeg var helt ferdig og trodde jeg skulle svime av da jeg omsider fikk karret meg inn døren hvor vi skulle bo for natten. Noen timer inn i søvnen våknet jeg av at jeg dirret i feber. Jeg var livredd for at jeg hadde fått harepest der oppi fjellet. Haha! Heldigvis var det «bare» streptokokker. Jeg lærte også at jeg har et konkurranseinnstinkt jeg helt hadde glemt. Det fikk jeg erfare da vi som lag skulle kjempe mot hverandre under UI sitt kick off i mars. Gøy! 

Hva er du mest stolt av? Jeg er aller mest stolt av æresprisen jeg fikk under Vixen Influencer Awards! Det var fantastisk stort og ikke minst en ære! Kan ikke tro at det allerede er ett år siden (det nærmer seg i hvert fall med stormskritt) og jeg kan ikke tro at jeg har hatt denne bloggen i over 10 år! Det er jeg skikkelig stolt av. 

Hva var den største utfordringen du møtte på? For min egen del var det en utfordring å akseptere at jeg skulle bli mamma til en skolejente, mest fordi Nelia fortsatt er den lille babyen min, men så blir hun jo stor rett foran øynene mine og det at hun skulle begynne på skolen og ting skulle endre seg såpass masse – det var noe jeg virkelig synes var vemodig, stort og litt vanskelig. Her jeg sitter i dag er det nesten så jeg fortsatt kan kjenne at hjertet mitt fortsatt svulmer litt når jeg tenker på første skoledag, men samtidig brukte jeg store deler av sommeren til å akseptere det som skulle skje, og jeg var veldig klar da dagen var her. Det hjelper selvfølgelig når skolejenta bare går og gleder seg også. Det å ha skolebarn er virkelig noe helt annet enn å ha barnehagebarn, det er et helt annet ansvar og oppfølging på et helt annet plan. Det er fantastisk å være vitne til all kunnskapen de suger til seg hver eneste dag, og ikke minst hvor fort de lærer nye ting. Og hjertet mitt har det helt fint, selv om jeg fortsatt synes det er litt vemodig og rart at barnehagetiden for henne er over for godt. 

Hva var den fineste gaven du fikk? Oi, denne er vanskelig. Det er ikke viktig for meg å få gaver, og vi gir hverandre ingen julegaver, så den eneste dagen hvor jeg fikk gaver i 2019 var på bursdagen min. Da fikk jeg et par veldig fine sko av Lars-Kristian. Og så må jeg jo ikke glemme de nydelige tegningene jentene kommer med hver eneste dag – de er alltid like fine ❤️

Hva gjorde du på bursdagen din? På selve dagen min ble jeg vekket med frokost på sengen tradisjonen tro, og fikk sove litt lenger enn jeg pleier 🙂 Jeg fylte år på en mandag – 28. januar – så lørdagen før var Lars-Kristian og jeg ute for å spise og det var så koselig og endte opp med å bli veldig gøy! Nå blir det snart gjentagelse, for det er jo ikke lenge igjen 🙂 Det er stas å fylle år! 

Hva var favorittmaten din? Det samme som alltid tror jeg – spesielt er jeg glad i fisk og masse grønnsaker – gjerne ovnsbakte! Og selvfølgelig ekstra elsk på smoothie bowls 😉 

Hva var favorittboken din? Jeg har lest / lyttet til så utrolig mange fine bøker dette året! Lucinda Riley er en stor favoritt hos meg og fra henne leste jeg blant annet Midnattsrosen, Orkideens hemmelighet, Månesøsteren og Perlesøsteren – hvor det er umulig å velge en favoritt. På krimfronten er det Skogen av  Tana French som ble vinner. 

Hvilken sang hørte du mest på? Haha! Helt sikkert What Lovers Do med Maroon 5 og SZA. Jeg vet ikke hvorfor, men den er bare så sjukt fengende, er ikke lei av den ennå! 

Favorittfilm fa 2019? Oi.. The Joker kanskje? Jeg vil i hvert fall veldig gjerne se den igjen når den kommer ut. En utrolig sterk og bra film. 

Morsomte øyeblikk? Det er nok mange, men det var skikkelig gøy med stående applaus på premieren til Jesus Christ Superstar! 

Favorittsted? Hytta. Alltid hytta. Og Lefkos. Dessuten var vi en god del på Hvaler i sommer – der er det også kjempefint! 

Møtte du en ny venn? Min fantastiske venninne Line! Vi kjente hverandre fra før ettersom vi gikk på teateret sammen da vi var yngre, men med nesten 10 år i aldersforskjell den gang da, var hun skikkelig tenåring i mine øyne og jeg var sikkert skikkelig ung i hennes 😉 Men da vi begge plutselig skulle bli med på Jesus Christ Superstar i starten av året møtte jeg en sjelevenn. Line er så god på alle måter og nå skal vi gjøre Boeing Boeing sammen også. Som jeg gleder meg! Jeg tok også opp igjen kontakten med beste Gunnestad for alvor i fjor, og møtte samtidig en skjønn venn i Ulrikke ❤️

Hvem var du mest sammen med? Familien min uten tvil ❤️

Hva var det viktigste målet du oppnådde? Teater og Omvendt Julenisse. Teateret fordi jeg kastet meg ut i det, ikke bare når det kommer til Jesus Christ Superstar, men det at jeg fortsatte og også prøvde meg på rollen som Jasmine i stykket Boeing Boeing som vi nå skal i gang med for fullt. Jeg har aldri vært med på noe annet enn musikaler før, så komedie på denne måten er helt nytt for meg – ett og slett en stor utfordring som ligger foran meg. Men jeg håper jeg nailer det! I tillegg er jeg selvfølgelig både stolt og ydmyk over å ha fått rollen og håper jeg spiller den bra. 

Omvendt Julenisse var enormt viktig for både Lars-Kristian og meg, et prosjekt vi jobbet masse med og et prosjekt som tok masse mer tid, energi og nattesøvn enn vi hadde trodd. Men herregud, gjett om det var var verdt det! Vi sendte familiene mange varme tanker på julaften og jeg er så glad for at vi startet med dette, glad for all hjelp og for alle takknemlige fjes vi møtte da vi leverte både mat og gaver. Vi tar med oss viktig lærdom som vi kommer til å dra nytte av før vi setter i gang igjen. 

Hvilken dag ville du levd om igjen fra 2019? Første skoledagen til Nelia! Den var så fin på absolutt alle måter. Da vi syklet med solen i ryggen mot Rondane eller da vi nøt et glass vin og en knekk melkesjokolade til verdens fineste utsikt fra Grimsdalshytta.

Sankthansaften. Lefkos. Det er umulig å velge. 2019 var et veldig fint år – et år hvor jeg utfordret meg selv på flere plan og det kjennes godt å gå inn i 2020 med denne vissheten. Jeg er klar for flere utfordringer! 

53 kommentarer

 1. Nydelig innlegg!

 2. Fint innlegg 🙂 2019 var et bra år! Har du noen nyttårsforsetter for 2020?

 3. For et flott innlegg, og en fin vri på en årsoppsummering:) Virker som om 2019 var et godt år for deg og din familie<3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, koselig at du likte det <3

 4. Flott innlegg! Håper det blir mange fine turer i 2020 også, så utrolig gøy å lese om 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 5. Dette var veldig koselig å lese, selv for meg som har fulgt bloggen daglig året gjennom. God helg, etterhvert!

  1. Caroline Berg Eriksen

   God helg til deg også <3

 6. Gavefri jul? Hva betyr det? Du skriver at bursdagen din var den eneste dagen du fikk gaver i 2019, men mener at jeg så du hadde fått en bok i julegave hos en venninne? Hvordan har det seg at i alle intervjuer så sier dere at dere har gavefri jul om det kun gjelder mellom deg og mannen? Jeg og mannen min kjøper ikke julegaver til hverandre. Har ikke gjort det på mange år, men får jo julegave hos mamma og søster fordi.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg gir og får gaver fra noen venninner, men bortsett fra det har vi gavefri jul. Så nei, det er ikke bare mellom meg og Lars-Kristian.

  2. Herregud «mener du fikk en bok i gave av en venninne». Ja hjelpes, tenk det. Noe så ubetydelig å henge seg opp at jeg må bare le. Haha

   1. Det er det vel ikke. De har jo åpenbart ikke gavefri jul likevel da. Blir litt dumt å si det til alle nettaviser når det ikke stemmer. Og at de har hatt det i 5 år, når de fikk Kitchen Aid-utsyr, sølvtøy og luksusvarer i julegave jula for 5 år siden. Litt over the top.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hei Anonym 🙂

    Det er det det er. Du og andre må gjerne pirke, men vi har kuttet ut 90 prosent av alle gavene i forbindelse med jul 🙂 Jeg gir gaveer til to barndomsvenninner, that’s it 🙂

    Hvilken rolle spiller det hva vi ga før?

 7. Veldig fin måte å oppsummere årets på☺️ Ha en nydelig helg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk det samme <3

 8. En ting som kunne vært artig å se mtp nytt tiår hadde vært en «tiåret som gikk i antrekk» siden du er moteblogg. Der du viser stilforandringen din fra bloggens start til d.d. Leser nå på «The Best of 2013: outfits»-innlegget ditt, og du har jo forandret stil masse haha! Så det kunne vært artig å samlet opp.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Takk for tips :p

   1. Ja, det hadde vært artig å se☺️

  2. Ja til dette!!

  3. Ett innlegg med outfits 2009 versus 2019 ville vært utrolig kult! Motebildet og stilen din da kontra nå har jo endret seg mye 🙂 Nyttårsønske fra meg 🙂 Og såklart; ønsker deg og dine alt godt for det nye året 🙂

   1. Ja, det hadde vært så gøy!

 9. For en fin oppsummering av 2019! Veldig gøy å lese, selv om jeg har fulgt deg hele året. Elsker virkelig bildene fra sykkelturen deres. Får så lyst på ferie i fjellheimen selv! Ønsker deg en fin start på det nye året 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det må du bare prøve deg på! Det er utrolig koselig 🙂

 10. Legger sjeldent igjen kommentarer på blogger, men ville bare si at jeg bøyer meg i støvet for deg som klarer å forholde deg så rolig, profesjonelt og positiv til tross for at uansett hva du skriver (kan det virke som) er det noen som føler behov for å pirke. Ville bare si tusen takk for fine, stødige og inspirerende innlegg. Vi er mange som setter pris på det. Du gjør også en svært fin profil i bloggerne, har fått stor respekt for deg som medmenneske og ikke minst mamma! Håper du får en fin dag sammen med familien din <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre <3

   Håper dagen din også blir fin 🙂

 11. For et herlig innlegg! Er så gøy å lese bloggen din, Caroline 🙂 er enig med ei lenger oppe, det hadde vært gøy med et innlegg om antrekkene dine fra tiåret som gikk! Har jo fulgt deg siden du startet å blogge, så vet jo at stilen din har forandret seg mye 😀

 12. For en super vri! 🙂 Gøy å lese!

 13. Heia☺️ Hvilken størrelse har du i anorakken din fra twentyfour? Skal bestille men står mellom 34 eller 36

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg bruker 34 og får fint en tykk genser + ull under 🙂

 14. For et hærlig innlegg Caroline! Jeg eeeelsket det! Annerledes og flott vri på spørsmål, og oppsummering i en og samme gang!
  Som Jorunn skrev angående antrekk: det hadde vært super gøy! Nå som det er nytt tiår, hadde det vært så gøy om du hadde gjort noe tilbakeblikk fra antrekk altså! Yeeei! Stor klem til dere, og godt nyttår! ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det skal jeg absolutt vurdere 😀 Synes det hadde vært ganske interessant jeg også – hehe :p

   God klem tilbake – og godt nyttår 🙂

 15. Det var koselig å lese og samtidig reflektere litt selv over spørsmålene 🙂

 16. Blir så glad av å lese bloggen din! Henger meg på de lengre opp om å gå gjennom antrekkene dine det siste tiåret, det hadde vært veldig gøy å se! Klem til deg

 17. Dear Caroline, thank you so much for this wonderful post with the adorable pictures. You are a wonderful woman!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 18. Lagde du spørsmålene selv? :/

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, jeg fant dem på nett 🙂

 19. Når jeg leste gjennom dette innlegget begynte jeg å tenke på hvor flinke dere er til å ta gode, stemningsfulle bilder og hvor heldige dere er som sitter igjen med så utrolig fine minner dere kan se tilbake på. Jeg vet dere også bruker redigeringsprogram for å få frem det beste i bildene, men jeg lurte på om du/dere/Lars Kristian kunne lage et innlegg med en enkel intro til hvordan å ta gode bilder for oss som også ønsker å sitte igjen med så fine minner. Kanskje tips og triks for å ta de beste bildene i ulike hverdagssituasjoner (dagslys, kveld, portrett, landskap osv). Gjerne konkrete tips til hvilke innstillinger på kameraet som er best å bruke i ulike settinger. Ønsker dere en god helg!

 20. Det var da en fin vri på oppsummeringen av året som har gått 🙂 Er det leserne som har stilt disse spørsmålene?

 21. Det var en fin vri for å oppsummere året.
  Lucinda Riley er og en av mine favoritter. Leser nå den siste boken om de 7 søstre (the sun sister)på engelsk (var ikke kommet på norsk ennå)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, den gleder jeg meg masse til å lese! <3

 22. Veldig bra vri på oppsummering fra året som har gått. Som vanlig med de vakreste bilder. Gjør gjerne flere slike innlegg. Håper du har fått en bra start på året.

 23. Herlig ❤️

 24. Hvem stilte spørsmålene?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er et sammendrag av flere spørsmål jeg fant på bla. pinterest om året som gikk 🙂

 25. Flott post 🙂
  Ser veldig det du skriver om første skoledag. Blir en markør for tiden som går.. men jeg har det sånn med alle bursdager – mest min egen, men også de rundt meg. Det er en vond påminnelse på at tiden raser avgårde, barndommen glipper og foreldre når stadig raskere «slutten». Har sett flere ganger at du gleder deg over bursdager og jeg vil så gjerne ta etter ditt perspektiv. Hvordan tenker du rundt dette? 🙂

 26. Så flott innlegg, det var en super fin måte å oppsummere året på 🙂 Digger alle de flotte bildene dere tar…. ALLTID!! og med så fin, koselig tekst ❤️ Gleder meg til å følge dere videre ❤️ God helg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Anita <3 God helg til deg og dine <3

   Klem 🙂

 27. Haha, jeg dauer av den bloggerfoten på skibildet 😉

  Du glemmer deg aldri bort?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det handler nok mer om at det er sånn jeg poserer når jeg blir tatt bilde av, uavhengig om det skal på bloggen eller ikke 🙂

 28. Fiffi måte å lage en årskavalkade på!

 29. Hvilket kamera bruker du/dere på bildene?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Canon 5D M4 🙂

 30. Hva med en ny spørsmålsrunde, så leserene kan få stilt spm de lurer på? Vet du har hatt det før, men det er en stund siden? 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *