omvendt julenisse

I dag hadde vi besøk av God morgen Norge og gjorde en direktesending med dem rett etter halv ti, og det var skikkelig fint! Jeg blir så glad når viktige ting som dette får oppmerksomhet. Østfold er et av stedene i landet hvor flest barn vokser opp i fattigdom, så det er ingen tvil om at det er behov for hjelp her. Jeg er så glad for at vi startet opp Omvendt Julenisse! Det er et fantastisk konsept og det å kunne gi noe til andre, bare det å vite at noen der ute nå kan spise seg mette i julen og at forvetningsfulle barn kan se at det ligger gaver under juletreet, det gjør meg helt varm innvendig. Lars-Kristian og jeg har vært rundt i dag for å levere gaver og mat til noen av familiene, og den takknemlighten vi har blitt møtt med er helt uslåelig ❤️ 


I går gjorde vi oss ferdig med å sortere og pakke gaver, og i dag var det matkassene som fikk vårt full fokus. Vi har gitt bort solide mengder mat, snacks og drikke til alle sammen, og ønsker at familiene vi hjelper skal få et fullverdig julemåltid og mat som varer utover i julen og gjerne også i tiden etterpå. 

Julestrømper til både barn og voksne 🙂 


En stor takk til mamma, pappa og Heidi som har vært til enorm hjelp disse vanvittig hektiske ukene. Og til Lise Groh, Jim Cato og Linn Jeanette for pakkeehjelp da det trengtes som mest. Takk til Barnehagenett for lån av lokale, og til Bilbutikk1 og Bertel O. Steen for lån av biler. Tusen takk til alle bedrifter og privatpersoner som har donert og vært så vanvittig gavmilde. Jeg er helt rørt av hvor mange som bryr seg og som vil hjelpe til. Sammen har vi klart å gi gaver og matkasser til barnefamilier med mer enn 30 barn – så det er ingen tvil om at dette har vært en suksess. Vi klarte det! Og vi gleder oss allerede til å hjelpe flere neste år ❤️

81 kommentarer

 1. Jeanette

  Kjempeflott innslag i god morgen Norge i dag!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig at du synes det 🙂

 2. For et flott prosjekt.. All ære til dere som fronter dette, og som legger ned en stor jobb for å hjelpe andre. Fikk ikke sett innslaget på GMN, men så insta story, og så hvor rørt du var når du snakket om takknemligheten til dem dere har hjulpet. Blir derimot matt over å lese de smålige kommentarene på kg .selv dette må de kritisere. Tenk om de kunne vise litt raushet i jula, og glede seg over jobben dere gjør ,og alle dere får hjulpet isteden for å kritisere . Fortsatt god før jullstid til dere., nok en gang .jeg er rørt over alle dere får hjulpet virkelig . stor klem 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Torill <3

 3. Fantastiske dere

 4. Det her varmer hjerte mitt. Og du såg så rørt ut på God Morgen Norge idag Caroline att jeg felte noen tårer. Herregud for en hjertevarme dere har. En riktig god jul til dere. Kos dere masse i julen.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig at du synes det <3

 5. Karoline

  Fantastisk initiativ 😀

 6. Julie Storlien

  Fantastisk initiativ og tiltak!! Så viktig, blir så rørt ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk m, så koselig at du synes det 🙂

 7. Tusen takk for at dere tar dere tiden og arbeidet med å gjøre dette for våre medmennesker Herlig å se denne rausheten!

 8. For en fantastisk jobb dere gjør for så mange.. På grunn av deg har jeg i år støttet flere organisasjoner enn jeg har gjort tidligere. Jeg og alle rundt meg har mer enn nok av alt så din » reklame» har gjort at vi nå støtter enda flere som gjør en så viktig jobb. Ikke bare i jula men resten av året også. God jul og velfortjent juleferie.

 9. Julekona

  Det er veldig sterkt og rørende å både lese og se bildene du deler her. Hele familien i sving, utelukkende for å hjelpe andre. Rause med tida deres på tross av en hektisk hverdag med to små barn.
  Så fine forbilder dere er 🙂

 10. Kjempefint gjort av dere 😀 Veldig bra initiativ!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 11. Det hadde vel blitt oppfattet som litt mer genuint om det ikke i hovedsak ble gjort for å fylle bloggen din.

  Det er tusenvis av mennesker som rekker ut en hånd i disse førjulstider, men heldigvis få som har behov for å dele det på sosiale medier for å sole seg i glansen av nestekjærlighet. Dere får nesten tårer i øynene av deres egen godhet – det er mer enn litt spesielt.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Randi!

   Nå har jeg vel ikke skrevet spesielt mye om dette på bloggen, så det blir jo helt feil å påstå. Uansett så er bloggen min en viktig pr-kanal, uten den hadde vi neppe klart å samle inn så mye mat, gaver og penger. Så neste år kommer jeg til å skrive mer om det, slik at vi kan hjelpe enda flere 🙂

  2. Elisabeth h

   Helt utrolig at folk som deg, Randi, alltid skal vri og vrenge og snu en positiv medmenneskelig innsats til noe negativt. Men når du fikk gjort ditt for å «kaste dritt», får du kanskje en bedre jul. Hvem vet.

  3. Randi: Virkelig??? Har ikke ord for denne kommentaren din!

  4. Seriøst!!!!

  5. At du klarer å vri dette til noe negativt sier vel egentlig mest om deg Randi. Er det mulig. Skjerp deg.

  6. Charlotte

   Randi, kom deg tilbake til KG, så kan du spre din bitterhet og elendige holdning der, er der du hører hjemme. Sjalusi lang vei. Har man det godt med seg selv så bruker man ikke av tiden sin på å negativitet mot andre.

   Kjempe flott tiltak Caroline. Du varmer.
   Ps. Begynner å bli lei av de kg brukerne som ødelegger stemningen her inne, de kan heller fortsette å spre eder og galle sammen med klikken sin på KG. Så kan vi andre nyte bloggen din uten småligheter, kverulering og bitterhet.

   Velsigne deg og dine Caroline.
   God klem❤️ God jul.

  7. Fy for en utrolig stygg kommentar du klarte å lire av deg her. Flau på dine vegne.

 12. Så fantastisk bra! Her går dere virkelig inn 100 prosent ser det ut som Tenker familiene blir glade når de får levert på en slik gjennomført måte! Ikke misforstå, all veldedighet er god veldedighet, men kanskje man føler seg litt mindre sårbar når man får levert på dette nivået ❤ Det er godt at samfunnet består av mange som ønsker å hjelpe andre. God jul til deg og dine.

 13. Ragnhild

  Dette er raust! Dere bruker mye tid og penger på dette, en innsats som jan utgjøre forskjellen på en fin jul for mange familier. Jeg er helt imponert hva dere har fått til. Og dere setter fokus på hva vi kan gjøre for andre i lokalmiljøet vårt. Mange steder har noe tilsvarende opplegg, folk må støtte opp om det.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helt enig, Ragnhild <3

 14. Fantastisk at dere bidrar på denne måten! Jeg så innslaget i dag tidlig på GMN og ble selv rørt da du fikk tårer i øynene. Et viktig tiltak, og spesielt nå før jul. Er sikker på at familiene dere leverte mat og gaver til ble helt fra seg av glede <3 Bra jobba 🙂 Dere er noen veldig gode og hjertevarme mennesker.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Thea <3

 15. Må si at dere er fantastiske, og samme med foreldrene dine og de som hjelper dere. Dette har vært det mest fantastiske tiltaket fra en blogger noensinne. Må si dere utstråler varme og ekte giverglede, og innslaget på Godmorgen Norge viser dette veldig godt. Håper det inspirerer andre til at vi er flere som kan bidra og hjelpe til neste år og årene som kommer. Jeg er så glad på vegne av de barna og familiene som nå kan gå en god jul imøte i visshet om at barna deres får en flott jul , med både mat og gaver. Dette må varme enormt . Og som Toril over her skriver at folk kan være smålige over dette og snakke nedsettende er så ufint og en stor skam så der mangler jeg ord.
  Håper dere får en flott jul sammen med familien. God jul fra oss lesere som heier på deg og Lk 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for fine ord, lill <3

   God jul til deg også <3 Setter stor pris på lesere som deg 🙂

 16. Dere er fantastiske,sååå flott,blir gjerne med neste år<3 Så fint å hjelpe andre<3 God jul ønsker jeg dere alle sammen<3 Klemmer

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi trenger mer hjelp neste år, så det setter vi pris på 🙂

   God jul til deg også <3

 17. Helt fantastisk Caroline & Lars – Kristian <3 Tenk på alle de dere har gledet denne julen <3

  God jul til dere alle <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   God jul til deg også <3

 18. Jeg så innslaget på God morgen Norge. Så utrolig flott, mye jobb som ligger bak dette uten tvil !
  All ære til dere altså , som bruker så mye tid og krefter av egen fritid på å hjelpe de som sliter <3
  Det er rørende å se og å tenke på alle de barna som nå kan få en fin jul på tross….
  Også er jeg enig i det med å kutte ut julegaver til de voksne..Det er mange år siden vi gjorde det også..Jeg har det jeg trenger og må som du tenke meg om når noen spør hva jeg ønsker meg til jul…
  Jeg har alt, vil heller være sammen med familien og spise god mat og kose meg jeg <3
  Senke skuldrene nå , du og dine som har stått på disse ukene.
  En fin julefeiring ønskes dere alle <3
  Og igjen altså.. Dette står det respekt av … Virkelig noen engler dere..Helt på ekte <3

 19. Henriette

  Hei:) Begynte faktisk å gråte da jeg leste alt dere har gjort for disse familiene. Dette er noe jeg brenner for selv, og synes virkelig det er så fantastisk flott gjort av dere<3 tenk så mye glede dere har gitt både voksne og barn denne julen, og ikke minst lettet fortvilede foreldre som ikke har mulighet til å gi sine barn den julen de ønsker. Og selvfølgelig for dem selv også, alle fortjener en jul med god mat og kos uten bekymringer. Dere har sikkert gjort mye mer for alle disse enn dere aner. Dere har gjort en stor forskjell for hver og en av disse familiene og ikke minst for hver og en av disse menneskene, voksne og barn. Det er noe som betyr enormt mye og er noe av det fineste man kan gjøre for noen<3 takk for alt dere har gjort!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for fine ord, Henriette <3 Det var sterkt å møte disse menneskene i dag <3 Man kan se at det betyr mye for dem 🙂

 20. Jeg blir helt rørt, og så imponert. Jeg virkelig elsker at du bruker din påvirkningskraft på noe så viktig og fint ☺️ Du/dere er skikkelig gode og fine mennesker ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre 🙂

 21. Kristine

  Fantastisk!
  Hvordan finner dere familiene? Melder de seg selv? Dette kunne jeg tenkt meg å fått i gang på min hjemplass.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Man søker på hjemmesiden vår: https://www.omvendtjulenisseostfold.com/ 🙂

 22. Dere er så fantastiske! <3 <3 <3 Håper dere snart tar juleferie med GOD samvittighet! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! Det skal vi <3

 23. Fantastisk intiativ! Dere er gode. Ønsker dere en fin jul <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 God jul til deg også <3

 24. Får tårer i øynene av dette! Fantastisk, så bra jobba av dere altså!!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig at du synes det! 🙂

 25. du burde stryke det med en familie på 10. Det er en uvanlig størrelse på en familie idag, og kan være nok til å bli gjenkjent i en liten by.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har endret det 🙂

   Til informasjon så bor ikke familien i Sarpsborg, det er heller ikke sånn at det er to foreldre og åtte barn. Her snakker vi bare om en familie med barn, barnebarn og litt diverse som skal feire julen sammen. Men det er jo greit at det unngås spekulasjoner uansett 🙂

   1. Kanskje dere skal oppdatere dere litt på det med taushetsplikt. Husk at de dere hjelper kan føle på skam over å måtte ta imot hjelp, da hjelper det nok ikke på at familien blir omtalt som en case på en blogg.

    Å hjelpe i det stille er en bra ting.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Vi har alle sammen taushetsplikt og det gis ikke ut noe informasjon om familiene som kan identifisere de. Det er kun én til to personer i vår organisasjon som kjenner identiteten til dem.

   3. det er veldig fint at du har endret det. Men samtidig fortalte du jo enda mer om familien!! Det beste man kan gjøre for ikke å snuble i taushetsplikten er å si ingenting. Absolutt ingenting!!!!

   4. Caroline Berg Eriksen

    Ja, taushetsplikt er viktig 🙂 Jeg burde ikke sagt «familie på 10», for det er det få av i en liten by. Derfor sa jeg enda mer som gjorde at det å «identifisere» de ble umulig (det var umulig fra før av, men ga rom for spekulasjoner).

 26. Karianne

  Så utrolig fint og rørende dette er.
  Det er så mange som trenger hjelp.
  All respekt til dere som gjør dette.

  Men dere burde vel ikke kalle dette OMVENDT julenisse. Det er jo nissen som gir, så dere er jo nisser hele gjengen

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, vi har tenkt litt på det navnet, og det har Runar i Skien også :p Men nå ble det nå sånn, og merkevaren er såpass sterk at man skal være forsiktig med å endre det.

  2. Tenker navnet kommer av at folk gir «nissen» gaver, – som siden gis videre, derav «Omvendt nisse»:-) Uansett, flott konsept, og heia alle som strekker ut en hånd til noen i denne tiden, smått eller stort. Alt monner:-)

 27. Så fantastiskDere er gode! Er så mange som ikke har råd til det «alle andre» har. Nå kan de senke skuldrene og gi familien en god jul.
  Ønsker dere en riktig god jul❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Riktig god jul til deg også <3

 28. Dette er fantastisk!!
  For noen flotte mennesker dere er, gode som gull, full av omsorg, engasjement og pågangsmot. Jeg vet dette tar både tid og energi, og at det ligger vanvittig mye planlegging og jobb bak for å få til dette. Utrolig flott at dere har satt igang dette prosjekter, og at dere klarer å gjennomføre. Hektisk nok for de fleste av oss i førjulstiden med barn, familie, jobb, hus og hjem og alt.
  Dere er utrolige, altså – og til stor inspirasjon
  Ønsker dere en flott juleferie med familien

 29. Dere har gjort en fantastisk jobb, og tenk så takknemlige disse familiene er nå ❤️ All ære til dere som har fått dette igang, og for at dere er villig til å bruke deres status for å hjelpe de som trenger det. Såklart er det noen som ikke tåler å se andre lykkes, så bare se forbi de teite kommentarene. Folk ass!
  Ønsker dere en fantastisk julefeiring!! God juleklem ❤️

 30. Jeg blir helt rørt av det arbeidet dere har gjort. Tenk på de personene som nå får en fin julefeiring på grunn av dere. Jeg håper dette inspirerer andre til å ville hjelpe neste år. Det har inspirert meg og jeg ønsker å gjøre en forskjell til neste år. Tenk hvor mange som kunne fått en bedre jul hvis flere som dere bare hadde gjort litt.
  Jeg blir også paff over at dette er noe noen klarer å kritisere. På den tiden det tar å skrive den kommentaren, kunne den/de brukt til å heller hjelpe noen i stedet.
  Jeg ønsker dere en god jul og et godt nyttår fine mennesker.

 31. Flott gjort av dere alle

 32. Så flott – og så bra at du/dere promoterer dette både på blogg og på tv! Da blir det jo mer informasjon om det, både for de som kanskje vil starte lignende, og til de som trenger hjelp! God jul 🙂

 33. Hei. Jeg syns det dere gjør for å hjelpe er fantastisk flott!!Hatten av for dere. Det er mange som sliter I julen-og kjøpepresset og «glansbilder» av den fineste jula er å finne overalt….også på bloggen din. Du viser et bilde av et perfekt pyntet julehus, pakkekalendere, juleaktiviteter, osv…du forstår hvor jeg vil? Du har flere tusen som følger deg, og finner inspirasjon. Hva med de familiene som gjerne ønsker, men ikke har mulighet til å «følge opp»? For mange er det du omtaler I bloggen, uoppnåelig, og det er mulig jeg tar feil, men mange vil nok føle seg mislykket som mamma. Hva tenker du rundt det? Og jeg er ikke ute etter å dømme, men sette all glansen I et litt annet lys…. Du poserer på hvert eneste bilde, ikke et hårstrå ligger feil, fullt sminket og kroppen er bestandig i en gunstig positur…det og kan for mange bli litt feil, bare noen tanker….Hva med å vise litt av virkeligheten?det som er «upolert»? Jeg er en trofast følger, og du inspirerer meg, men idag går tankene til de som ikke har det så greit…

 34. Kjempe fint innslag i god morgen norge i går! Og kjempe flott av dere,å gjøre få i gang prosjektet! Stor klem

 35. Fantastisk gjort. Veldig rørende. God jul til deg og familien. <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 36. Så fint å lese! ❤️

 37. Dette er positivt for de som mottar gaver/ veldedighet og at blogg-eier tjener en slant. Bra å hive seg på et eksiterende prosjekt og ikke finne på eget. Bra jobba!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tjener en slant? Jeg tjener ingenting på dette.

  2. Elisabeth h

   GODJUL : at du vil gjøre deg selv så liten at du sprer , for det første, falske rykter om en familie som gjør en innsats for andre, og at du prøver å undergrave og underkjenne dette arbeidet. Hva har du selv gjort for å spre glede og varme til ukjente denne førjulstiden? Har du selv rukket ut en hjelpende hånd? Eller har du kun vært opptatt med å skrive sårende og feige kommentarer?
   Du får kanskje den julen du fortjener.

  3. Charlotte

   Tenk å være så liten som menneske som du fremstiller deg…

   et lite tips? Om du ikke allerede vet det, det finnes et nettsamfunn der en gjeng på rundt 65 stk sitter dag ut og dag inn hele året og er nærmest besatt av å rakke ned på alt hva CBE gjør.
   Dette er kanskje noe for deg?

   Fint når mennesker med samme bitte holdning endelig har funnet noe som ligner et samhold, det nettsamfunnet heter kvinneguiden

   Kos deg der. Er du riktig så heldig så knake du får deg noen likes der inne, må være fint når man endelig opplever å treffe andre mennesker på samme lave nivå (selv om det bare er på nett)

   Nei Caroline, tusen takk for at dere bidrar i den virkelige verden. Håper du er stolt av arbeidet dere gjør.
   Jeg berømmer deg for å holde ut med enkelte som må rakke ned på deg i alt hva du gjør og det fremstår som nesten manisk, besatt.

   Jeg personlig hadde nok oppriktig vært redd og engstelig. Hele den oppførselen er ingenting annet et skremmende, nettsamfunn kan både bidra til noe godt men desverre ser man tydelig at enkelte nettsamfunn kan virkelig få frem det verste i folk. Skikkelig ekkelt, men kanskje de menneskene en dag får det bedre med seg selv.

   God jul ❤️

  4. God jul: Du har nok ikke forstått dette helt!

  5. Hallo du «Godjul» Sånn kommentar er bare så trist å lese, blir så provosert! Stygt er det, finner egentlig ikke ord……. makan! Her står Caroline og LK på for å gjøre en stor forskjell for de som trenger det å tjener da ikke penger på dette! God jul til deg & dine Caroline

 38. Så flott arbeid dere har gjort for folk som trenger det.Neste år vil jeg også bidra til omvendt julenisse i min by.Helt ærlig har jeg ikke tenkt over det før dere har satt fokus på det.Så flott at du deler dette så vi andre får informasjon,tror det vil vokse pga av dette.En riktig god jul ønskes alle dere som har stått på nå i førjulen!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre at du også vil bidra! 😀 Kan jeg spørre hvor du bor? 🙂

 39. Christine

  Jeg elsker at dere har tatt tak i dette flotte prosjektet fra tiden deres i Grenland, jeg har jo sett at dere var med og hjelpe til litt når dere bodde der. Det at hele familien hjelper til, og at jentene får oppleve gleden av å gi og hjelpe andre, er også viktig. Lykke til videre med prosjektet

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Christine 🙂

 40. S.Helene

  Fantastisk innsats, jeg er imponert av hva dere får til!! Riktig god jul, og god ferie. Det er virkelig så fortjent! Klem 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   God Jul til deg også <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *