julens beste grønnsak

Jeg elsker rosenkål! Jeg kan spise det rått (!!) stekt, kokt, bakt i ovnen, dampet – det er så godt! I dag laget jeg en helt ny vri på dem, med sterk sennep! De ble skikkelig ristet og det smakte så godt – litt søtt, litt sprøtt og med en skikkelig god smak av sennep – perfekt tilbehør nå i julen. 


du trenger 

♥ 800 g. rosenkål ♥ 3 ss. olivenolje ♥ 2 ss. dijonsennep ♥ 2 ss. grov sennep (whole grain – viktig) ♥ 3 ss. honning ♥ 2 ts. hvitløkspulver ♥ 2 ts. paprikapulver ♥ salt + pepper 

Sett ovnen på 200 grader. Skjær av den hardeste delen på rosenkålen. Bland alle ingrediensene i en bolle, rør det godt sammen med rosenkålen og hell det over på en bakeplate med bakepapir. Stekes i 35-40 minutter – pass på å vende litt på dem underveis.  


Server det sammen med det du selv ønsker – jeg hadde planer om torsk og bacon, men det hadde de ikke på butikken i dag, så da ble det kylling og blomkålpuré i stedet 🙂 Håper det smaker – du burde prøve! 

29 kommentarer

 1. Liker ideen med å bringe julen inn i andre retter, litt «julete» hverdagsmat!

 2. Høres godt ut men ser ikke godt ut! Litt mindre brent?!?!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er sukkeret i honningen bare 🙂

 3. Helt enig med deg! Rosenkål er veldig digg! Jeg liker de fleste grønnsaker, sunt og godt! JEg ble svært sulten av å se på bildene dine! Nå skal jeg lage mat! 🙂

 4. Når kommer innslaget om Omvendt Julenisse? Er spenst på det jeg,,Ha en din dag

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer litt om det i dag, men jeg er sikker på at du finner ut det meste ved å sjekke ut hjemmesiden vår: https://www.omvendtjulenisseostfold.com/faq

 5. Varmluft?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Over og under 🙂

 6. Elisabeth h

  Ååå jeg elsker rosenkål, så dette må prøves! Aldri sett denne varianten.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det må du prøve .)

 7. Sikkert godt, men synes ikke de så særlig innbydende ut på tallerken. Ser bløte ut.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Det kan jeg være enig i 😀 Men det var godt! Kan prøve litt lavere varme neste gang, evt kortere steketid. Men sukkeret i honningen brenner seg fort.

 8. Ah, jeg også bare elsker rosenkål! Dette må testes:)

 9. Åhhh, så deilig!!! Jeg elsker både rosenkål og sennep, så dette faller nok skikkelig i smak hos meg! Takk for flott inspirasjon, vakre, gode deg! <3 Det er SÅ flott av dere å gjöre dette prosjektet med omvendt julenisse!!! Elsker det! Jeg bidrar her jeg bor i Tröndelag! Det gjör så godt i hjertet å få hjulpet til med noe! Nyyydelig fölelse! <3 Klem! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du er god, Beate <3

 10. Katrine

  Kan du dele resten av den middagen? Var det indrefilet av svin? Og pureen? Så skikkelig godt ut!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kyllingfilet og blomkålpuré 🙂 Veldig enkelt og veldig godt!

 11. Ingrid Grace

  Ha ha så moro å lese at det er flere som er like «gal» som meg og elsker rå rosenkål! Det har jeg blitt mye godmodig mobbet for gjennom livet! Oppskriften ser nydelig ut, dette skal jeg prøve. Takk for tipset.

  Klem <3

 12. Haha så merkelig at de ikke hadde torsk og bacon på butikken 😀 uansett, det så himmelsk godt ut! Jeg også elsker rosenkål! Nam ;D

  1. Caroline Berg Eriksen

   De hadde bacon, men bare frossen torsk 🙂 Det ble godt likevel, ja 🙂 Håper du prøver denne varianten 🙂

 13. Dette så skikkelig godt ut! Kan man bruke ildfast form eller det brett med papir du foretrekker? Hilsen en som elsker rosenkål

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi brukte brett med papir 🙂

 14. Else Karin

  Hei, lurer på hva som skjer med honningen på 200grader? Og hvilken honning bruker du på så sterk varme?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Sukkeret blir karamellisert 🙂 Vi bruker stort sett alltid Akasie.

 15. S.Helene

  Dette er nå utprøvd og NAM!! Takk for nydelig tips, dette blir det mer av i julen 🙂 Jeg bakte dem i 25-30 minutt i 180 grader midterste rille varmluft og det ble perfekt! Ps. Jeg søkte på kategori mat da jeg lette etter oppskriften men den lå ikke der.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig 🙂

 16. Silje Helene

  Dette var aldeles nydelig takk for oppskrift

 17. Nam! Så denne for en stund siden, og tenker det blir perfekt tilbehør til vegisterkaker på julebord i morgen takk for fin oppskrift og gledelig førjulstid.
  Klem

 18. Veldig velsmakende!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *