forsmak på årets juleverksted

annonse i samarbeid med Adlibris 

Vi har allerede tjuvstartet noe av det beste vi vet med julen – å lage ting sammen! Da vi så dette nissehuset, tenkte vi med en gang på rampenissen, og håper egentlig at han kan låne det hvis han bestemmer seg for å flytte hjem til oss i år også 🙂 Det hadde vært veldig gøy, og selv om han kanskje er litt for stor for dette huset, så er han jo magisk, så vi bestemte oss for at vi kanskje tror han får plass der han vil få plass 🙂 Krysser fingrene for at han kommer på besøk til oss i år også, til tross for at han gjorde mye rart i fjor! 

Årets første juleaktivitet krever både varm kakao, krem, kakemenn og pepperkaker! Nammis! 

Du finner huset hos Adlibris og alt du trenger følger med – perfekt til juleverkstedet 🙂 


Håper dere har en fin lørdag! Her begynner julen å snike seg inn i hvert eneste rom ❤️ Jeg har endelig fått begynt på adventskalenderen, så luke nummer 1 er i hvert fall safe 😉 

74 kommentarer

 1. Så koselig å gjøre ting sammen i julen <3 Gleder meg til å se mer av julehuset deres!

 2. Michelle

  Hei! Hvor er duken fra? 🙂

  Mvh

  Michelle

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nille 🙂

   1. Michelle

    Tusen takk for svar 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Bare hyggelig 🙂

 3. Nissemor

  Hei.
  Så kos Kan jeg spørre hvor toppen din er fra, nydelig

  1. Caroline Berg Eriksen

   Zara 🙂

 4. Så god idé
  Hvor er toppen din fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ikke sant? 🙂

   Toppen er fra Zara 🙂

 5. Hei! Hadde du ville vært så snill å skrive litt mere om Omvendt julenisse prosjektet her på bloggen din? Må innrømme at jeg ikke vet noenting om det, er det dere to som driver det? Er der dere to som plukker ut di familiene som kan få, og hva slags arbeid gjør dere? Kan en gi nye klær? Er det kun i Sarpsborg? Hørte om på en gruppe om noe om saks, hyssing og papir, hva betyr det? Og noe med bilvask? Kan ikke du skrive litt mere om alt dette her,, syntes prosjektet er kjempebra!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Det er vi to som er initiativtakere og som pdd. gjør det meste i forbindelse med prosjektet. Vi mottar søknader, vurderer disse og velger ut hvilke familier som skal få hjelp.

   Vi tar i mot både nye og brukte ting, men de brukte tingene må være i veldig god stand og ikke spesielt slitt. Så primært ønsker vi nye ting 🙂

   Vi holder til i Sarpsborg og hjelper hovedsaklig familier fra byen, men på sikt så vil vi hjelpe over hele Østfold.

   Ja, vi trenger hjelp til alt, også praktiske ting som innpakningspapir, hyssing, bilvask (kan ikke kjøre rundt i skitten nissebil) etc. Vi ønsker jo å bruke minst mulig penger på den type ting, og heller bruke penger på å hjelpe familiene 🙂

   1. Bilvask??? Skal innsamlet penger gå til bilvask? Har dere ikke slange og svamp hjemme?

    Ellers er det jo et supert initiativ, håper dere får hjulpet mange familier.

    Men hva tenker dere er ‘det lille ekstra’ med dere opplegg i forhold til de mer etablerte og kjente organisasjonene? Jeg kjenner at for egen del er det litt lettere å gi til organisasjoner jeg kjenner til og som jeg vet nytter pengene på best mulig måte. Derfor tenker jeg at dere nok har en plan for å gjøre deres ting kjent?

    Lykke til med jobben!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, det er jo nettopp derfor vi har henvendt oss til bedrifter som driver med bilvask for å slippe å bruke penger på akkurat det 🙂 Vi ønsker jo ikke at innsamlede midler skal gå til f.eks det. Nå har vi også fått til en avtale, og det er jo supert! 🙂

    Det er klart at man merker jo at man er små, og det handler jo bare om å være synlig 🙂 Det viktigste er jo at de som trenger det får hjelp, om det er fra oss eller andre er jo ikke det viktigste.

   3. På hvilket grunnlag vurderer dere søknadene? Og hvilken kompetanse har dere til å evt vurdere søknadene?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Vi bruker sosiale medier, google-søk og skattelister for å sjekke ut de som søker.

   5. Jeg må innrømme jeg ble veldig skeptisk til julenisse-prosjektet deres nå. Velger dere å bruke tid og krefter på å få sponset gratis bilvask til julenisse-bilen? I det store bildet er jo det helt uviktig.
    Det å drive veldedighet er en stor jobb som krever 100% innsats, det er fulltidsarbeid. For meg virker det som om dere har gapt over litt for mye. Hvorfor ikke samarbeide med noen som er proffe på dette (Røde kors osv), iallefall 1. året?
    Jeg håper dere lykkes og det blir en suksess, men bør du ikke «reklamere» mer for konseptet på bloggen (i form av egne innlegg)? Jeg synes jeg vet alt for lite til at jeg vil støtte dette. Hva går egentlig pengene til? Hvor mye til administrasjon (bilvask, papir osv)? Kunne ikke deres bidrag være å stå for nettopp administrasjonen?

   6. Caroline Berg Eriksen

    Jeg skal forsøke å svare punktvis under:

    – Èn bilvask koster ca. 500,-, evt. 150,- om du gjør det selv. Men det tar tid og er vanskelig når det er kaldt. For de pengene kan vi kjøpe inn 2-5 gaver som kan gå til barn, eller en svineribbe som rekker til en hel familie. Så «i det store bildet» er det ikke uviktig, slik som du skriver. Det tok Lars-Kristian 30 sekunder å forklare prosjektet vårt for en bedrift her i Sarpsborg, og få de til å vaske gratis mot reklame.

    – Om veldedig arbeid er en fulltidsarbeid kommer helt an på. Det velger man selv. Vi er begge i full jobb og har to barn, så dette er en bi-prosjekt som vi for det meste bruker fritiden vår på.

    – Jo, jeg har absolutt tenkt å skrive mer om det i mine kanaler fremover.

    – Pengene som samles inn skal utelukkende gå til gaver og mat, med unntak av ting som bensin og andre praktiske ting som vi trenger, f.eks innpakningspapir om vi ikke får dette donert.

    – Vårt bidrag er timene i legger ned i dette. Det spiser hovedsaklig av fritiden vår, men også av arbeidstiden. I tillegg donerer vi noen penger selv privat, og via firmaet vårt.

 6. Hei! Er det tilfelle at det er dere som ber om penger/bidrag til hyssing og saks i omvendt julenisseprosjektet?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Ja, på lik linje med mat og gaver så trenger vi gavepapir etc. for å pakke inn alle gavene 🙂

   1. Men saks?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Haha 😀 Saks kan vi sikkert ta med hjemmefra 😀

   3. Er det ikke litt drøyt å be om spons av gavepapir, saks og bånd når man kan få slikt svært rimelig på Staples og Europris feks? Det virker bare så merkelig og gjerrig.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Vi er en veldedig organisasjon og ønsker jo å bruke minst mulig penger på den type ting, men heller bruke det på gaver og mat 🙂

    Gjerrig? Jobber du med veldedighet så snur man vel på hver eneste krone 🙂

   5. Og det har dere ikke mulighet til å bare betale av egen lomme? Litt hyssing og billig innpakningspapir? Og dere må kjøpe inn egne sakser til dette? Redd de dere har selv skal bli slitt eller? I all verden.

    Og hvorfor er det viktig å ha nyvasket bil? hvordan får du «vaske selv» til å koste 150 kroner, hvor mye såpe og varmtvann har du tenkt å bruke på å vaske den? Du vet du bare kan bruke en svamp eller klut og en bøtte og vannslangen hjemme eller? Uten at det trenger å kjøpes inn egen slange, svamp og bøtte med donerte penger?
    Hva skal bilen brukes til? Er den noen grunn til at dere ikke kan bruke deres egen bil?

    Jeg blir litt sjokkert over prioriteringene her. Folk gir penger de tror går til gaver, og så bruker dere de pengene til bensin og gavepapir?

   6. Caroline Berg Eriksen

    Vi har donert både penger og tid til dette prosjektet. Bilene har fått låne av forhandlere i Sarpsborg, og for oss er det viktig å ta vare på disse slik at vi får mulighet til å låne de neste år. Derfor vasker vi bilene og holder dem rene, slik ta de tas vare på og samtidig gir god reklame for bilforhandleren. De ville ikke satt pris på om vi kjørte rundt i skitne biler. Det er normal folkeskikk og det minste vi kunne gjort.

    Når det er 5-6 kuldegrader så er det ikke så lett å vaske en så stor bil, i tillegg tar dette tid, tid som vi kunne brukt på å samle inn gaver og mat. Derfor får vi tak i samarbeidspartnere som gjør at vi kan bruke tiden vår på å hjelpe de familiene vi skal hjelpe, og ikke stå å vaske bil. Så poenget ditt med pris er ikke relevant, siden vi nå får gjort dette gratis.

    Bilen brukes til mye forskjellig. Vi har blant annet kjørt rundt til flere butikker i byen for å få sette ut handlevogner. Disse handlevognene må så tømmes regelmessig og matvarene må kjøres til lager. Vi bruker også bilen til å oppbevare gaver og andre ting som doneres, før det transporteres til lageret.

    Jeg regner med at alle forstår at vi ikke kan bruke vår private bil til dette, spesielt ikke når vi har bilforhandlere som ønsker å være med for å hjelpe oss 🙂 For det første så er bilen vår for liten, for det andre så blir det kjørt såpass mye at det ville gått ut over forsikringen på bilen, for det tredje så forringer belastningen det medfører verdien på bilen, og for det fjerde så bruker vi bilen som en reklameplakat for prosjektet. Det hadde ikke gått med vår egen bil, men kjenner jeg deg rett så mener vel du at vi burde klistet reklame på vår egen bil.

    Hadde det vært sånn at vi ikke fikk sponset bil, så hadde vi selvsagt brukt vår egen. Men heldigvis så stilte Bertel O. Steen opp for oss 🙂

    Pengene som doneres går uavkortet til arbeidet med å hjelpe barnefamilier. Innpakningspapir, bensin, hyssing osv. er nødgvendig for å hjelpe de vi hjelper. Vi har ikke brukt en krone på gavepapir ennå, nettopp fordi vi får det donert. Men om vi ikke har nok papir så kjøper vi det selvsagt inn. Hvis ikke så må jo disse familiene selv pakke inn, og det vil jo medføre en kostnad for dem.

    Jeg ser ikke helt hva som er galt med prioriteringene? Vi ber i praksis om hjelp til absolutt alt vi trenger, og bidrar også selv i form av penger, gaver og arbeidstimer. Dette er jo et spleiselag hvor alle som bidrar er med og hjelper. Det er jo ikke slik at vi skal ta alle kostnader selv, såpass regner jeg med at du forstår.

 7. Hvorfor gir dere ikke et av alle dukkehusene til Omvendt julenisse?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har allerede gitt en del, men det kan godt hende vi gir bort ett av dukkehusene også 🙂

  2. Hallo….. alle dere som kommenter negativt på alt fra saks , papir, bilvask & lignende……skamm dere! Her gjør Caroline og LK noe som er helt fantastisk, tenk hva de legger ned av tid og omtanke osv i dette prosjektet, åsså skal dere kommentere sånn! Har egentlig ikke ord for hva jeg syntes, jeg blir flau av dere! Du gjør en fantastisk jobb & har en blogg som er en fryd & klikke inn på! Ha en fin Advent

   1. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk, Anni <3

    Vi synes prosjektet er en berikelse å jobbe med, og gjør vårt beste for at det vi samler inn skal gå til mennesker som virkelig har behov for det <3

   2. Anni, jeg er helt enig med deg. Ignorere bare slike kommentarer men samtidig blir jeg forfær over hva som skrives. Hvis noen vil gi pengene til Røde kors, da de mener de er «bedre» og mer profesjonelle er det helt greit, ingen vil bry seg. Men samtidig snakke ned et annet hjelpeprosjekt, komme med spydigheter og frekkheter , hva er det som motiverer til en slik oppførsel på nett?

 8. Du er drømme mammaen! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ååh, så snill du er <3

 9. ♥️

 10. Jeg blir stadig «imponert» over hvor lite snille noen er i kommentarfeltet..! Hvorfor ikke applaudere at noen gjør en ekstra innsats for andre i stedet for å kreve at de skal gjøre enda mer?! Lurer på om noen av de negative gir bort sine egne barns dukkehus.. Det er lov å være snill, også på nett! 🙂

  1. Ja, hadde jeg hatt tre dukkehus så hadde jeg LETT gitt bort minst et av dem! Ingen trenger så mange dukkehus.

   1. Det er lov å ha mer enn et dukkehus! Kan ikke folk bare være fornøyde? Fatter ikke hvordan dere kan forvente at de skal gi bort slike ting når de allerede ofrer så mye tid på dette prosjektet:/

  2. Hvis ungene mine hadde hatt mer enn ett dukkehus, så hadde de med glede gitt bort de(t) andre til noen som ikke har råd til gaver. Samme med klær og andre leker de ikke bruker.
   Det må være lov å stille spørsmål om man lurer på noe ved en nyoppstartet organisasjon. Jeg vil jo gi de pengene jeg gir til et prosjekt der jeg vet at pengene går til oppgitt formål 🙂

   1. Caroline Berg Eriksen

    Begge våre har alledere gitt bort ting til Omvendt Julenisse 🙂

  3. Helt enig cat, men det er ikke noe som forundrer meg lenger, det er vel mer som forventet. Stå på Caroline dere gjør en fantastisk jobb.

   1. Holder så med. Hvordan i all verden kan folk få seg til å angripe dette prosjektet ? Her har de startet omvendt julenisse som skal hjelpe vanskeligstilte så de kan få en mye bedre jul for seg og barna sine. En mulighet mange ikke ville fått uten hjelp. Så skal en sette spørsmålstegn ved den minste ting? Organisasjoner , veldedige eller ikke har da «alltid «diverse administrasjonskostnader i form av diverse, det at det skal forventes at de skal dekke bensin , papir etc av egen lomme er så vanvittig frekt. De bidrar selv så skal det latterliggjøres at de også ber om dette. Selv om CBE tjener greit med firma sitt så betyr det at hun også jobber for pengene sine på lik linje med oss andre som er i jobb. Det er ikke sånn at det skal forventes at hun skal gi mer enn f.eks meg . Vi har meget god økonomi, men aldri noen som rakker ned på oss at vi ikke bidrar nok . Det sier seg faktisk selv at det lånes en bil , den skal ta vares på , det er ikke egen eiendom engang så er selvsagt at den skal vaskes og holdes pen og ren. Skal tross alt tilbake til eiere. Hvem står ute nå og vasker bil hjemme med hageslange ? Det er minus 8 her vi bor og kaldere har det vært i helgen, ingen gjør det.
    Dere som er så kritiske og lager kvalme i kommentarfeltet, tenk dere om, hva er hensikten deres og hvordan iall verden har dere mage til å holde på slik ?

 11. Gry Riipinen

  Hei Hvor er den røde puffen i fra, dere har det så utrulig fint

  1. Caroline Berg Eriksen

   Green Gate 🙂 Tusen takk <3

 12. Enig med Cat! Vil anbefale folk å heller være støttende og feks bidra selv:) Dette er et kjempeflott tiltak! 🙂

 13. Hvordan siler dere ut dem som dere mener er trengende og ikke? Sosiale medier? Skal dere da sitte og saumfare og se om folk ser trengende nok ut?
  Hva med skattelistene? 2018 LG 2019 kan se svært ulike ut for noen. Google? Hva forventer dere å finne der?
  Blir skeptisk til at dere to skal være det som står mellom dem
  Som trenger en ribbe og noen gaver. Hvilket mandat og kunnskap mener dere dere har til dette? Når andre organisasjoner ikke har eller bedriver denne utsilingen av hvem som trenger og ikke?
  Og før det kommer påstander om at folk lyver, så tror jeg det er svært få som ville sendt søknad til Omvendt julenisse o.a. dersom de ikke var absolutt trengende.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂 Jeg skal forsøke å svare deg punktvis under:

   – Det er ingenting vi gjør som kan påvise at de som søker er «trengende nok», og det er heller ikke det vi ser etter. Det vi ser etter er det motsatte, ting som kan antyde at de har bedre råd enn hva vi føler er riktig mtp. om vi skal hjelpe dem.

   – Sosiale medier kan f.eks vise om de som søker har vært på dyre reiser den siste tiden, eller gjort andre ting som antyder at de har mer penger enn hva søknaden tilsier.

   – Skattelistene kan vise om de som søker tjente store summer året før, eller om de sitter på større formuer.

   – Google gir som regel lite informasjon, men noen ganger kan man komme over artikler som gir interessant informasjon.

   – Vi kommuniserer også med søkerene og stiller aktuelle spørsmål for å kartlegge behovet for hjelp. Dette gjør vi etter de stegene over her, og noen av spørsmålene kan vær basert på funn vi har gjort.

   – Det er en sum av alt vi vet om søker som avgjør om vi hjelper. Isolerte funn som f.eks at de tjente bra/dårlig i 2018, var på en lengre ferie i sommer etc. er ikke avgjørende.

   – Man trenger ikke et mandat for å kunne søke i skattelister og åpne profiler på sosiale medier.

   – Som du selv skriver så tviler jeg på at det er mange personer som lyver for å få denne type hjelp. Over tid så vil man nok kunne komme borti noen, og da lærer man jo av det. Jeg både håper og tror at de som søker er mennesker og familier som sårt trenger den hjelpen vi kan tilby.

   1. Wow! Når man trodde man hadde sett alt!

    Tror du at Frelsesarmeen og Kirkens bymisjon også driver med dette? Leter etter tegn på at man ikke er trengende nok?

    For en fullstendig umoralsk oppførsel av dere. Skammelig.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Om du tenker deg om, Ilmy, så er jeg helt sikker på at du forstår at vi har behov for å vite om vedkommende som søker faktisk trenger hjelp og ikke bare er ute etter gratis mat og gaver. Dette er ikke noe som er unikt for oss. Det gjelder NAV, og det gjelder andre veldedige organisasjoner. Noen organisasjoner drar også på hjemmebesøk for å ta en vurdering på behovet for hjelp. Når folk betror oss pengene sine for at vi skal hjelpe andre som har behov for det, så er det viktig for oss å vite at de vi hjelper faktisk trenger det. Det hadde vært fullstendig umoralsk å ikke gjøre det, både overfor de som donerer penger og gaver til oss, men også overfor de som faktisk har behov for hjelp. Vi graver ikke i folks liv, vi ser kun raskt over informasjon som de selv har valgt skal være offentlig tilgjengelig for alle(med unntak av skattelistene).

   3. For en fantastisk korttenkt kommentar ilmy! Det skulle bare mangle at det ble gjort en liten bakgrunnssjekk når man søker om slik hjelp!

    Caroline: fantastisk tiltak! Alle skjønner at denne kritikken kommer fra troll som bare er ute etter å lage kvalme!

   4. Jeg har tenkt meg godt om, og har fremdeles ikke hørt på maken til opplegg!

    Snoking på sosiale medier (å sammenligne med hva nav gjør for å innhente opplysninger er jo helt hodeløst) i tillegg til at de som trenger det må blottstille seg helt for mennesker uten taushetsplikt er så ille at jeg faktisk ikke har ord.

    Men dere gjør jo alltid som dere vil og tar ikke mot innspill fra noen, så kjør på. Men mine bidrag får dere ikke. De gir jeg til seriøse organisasjoner som faktisk har menneskeverdet i fokus.

   5. Caroline Berg Eriksen

    – Alle som jobber med Omvendt Julenisse, inkludert oss, må signere taushetserklæring.

    – Jeg sammenliogner ikke, jeg bare påpeker at det å hente inn bakgrunnsinformsjon er helt naturlig, både for offentlige instanser som NAV og private, veldedige organisasjoner. Det er det minste vi kan gjøre for å sikre at pengene går til de som virkelig trenger det.

    – Det er synd at du ser slik på det, men det er faktisk menneskeverdet vi har i fokus når vi sikrer oss at pengene vi samler inn faktisk går til de som trenger det.

    Lykke til, jeg er sikker på at du finner en fin veldedig organisasjon å støtte! 🙂

   6. «Enn hva dere føler…» Da tror jeg heller jeg ønsker å gi støtten min til Kirkens Bymisjon eller noe, som ikke har denne utsilingen av hvem som er trengende nok og ikke. Det er slett ikke alt som synes på nett. Tror dere folk som ikke sitter så godt i det legger slikt ut på sosiale medier? Tror dere ikke de ønsker å skjule nettopp dette? Og hva hvis dere ikke greier å se noe i SoMe? Får ikke disse folkene hjelp da? Jeg bare lurer?

   7. Caroline Berg Eriksen

    Helle: Selv om jeg tror at du bevisst feiltolker meg, så skal jeg gi deg et svar 🙂

    – Vi siler ikke ut mennesker som ikke ser «trengende nok ut». Vi gjør nøyaktig det motsatte. Det skriver jeg over her, og det er jeg helt sikker på at du har lest og fått med deg. Likevel fortsetter du med denne vrangforestillingen. Hvorfor?

    – Vi er helt klar over at alt ikke synes på nett og at mennesker som har det vanskelig ikke deler dette i sosiale medier. Igjen så har jeg skrevet over her at det ikke er den type informasjon vi ser etter, men likevel fortsetter du med den vrangforestillingen også. Hvorfor?

    – Vi ser etter helt eksepsjonelle ting som gjør at vi kan fastslå at vedkommende ikke trenger hjelp. Det kan være en ferietur til Bali med hele familien i november, en formue på 10 million osv. Men selv slike funn er ikke nok til at vi kan si til vedkommende at h*n ikke får hjelp. For selv om man har vært på ferie eller hadde formue i 2018, så kan ting endre seg raskt. Derfor har vi en dialog og snakker med de som søker. Dette er ikke noe forhør hvor vi graver for å finne informasjon, slik som du antagelig kommer til å tolke det. Men tvert i mot en hyggelig samtale hvor vi spør hvorfor vedkommende trenger hjelp.

    – Kirkens Bymisjon siler også ut de som trenger hjelp og ikke trenger det. Det er ikke slik at jeg og Lars-Kristian kan dukke opp hos de, si at vi trenger hjelp og bare får det helt ukritisk.

   8. Nei, Caroline, jeg har både lest svarene dine og har heller ingen vrangforestillinger eller ønsker om å tolke deg i verste mening. Men dette innebærer, som du selv sier det, folks penger og velvillighet, så da må det vel være lov til å spørre? Nettopp fordi man gjerne stiller seg selv i sitt beste lys i sosiale medier, så at dette er kanaler dere velger å bruke, fremstår for meg som merkelig. Det er ingen grunn til å tillegge meg oppfatninger jeg ikke har.

   9. Caroline Berg Eriksen

    Helle: Men da skjønner jeg ikke hvorfor du spør eller påstår som du gjør? For jeg har gjort det ganske klart at vi ikke ser etter bilder av fattigdom o.l.

    Vi skulle gjerne hatt bedre verktøy enn hva vi har, og det beste vi har pdd. er dialog med søkeren 🙂

  2. Helle. Det er flere der ute som faktisk søker om hjelp som virkelig ikke trenger det. Syntes det er flott at de faktisk sjekker såpass nøye. Det sier seg vel selv ? Andre organisasjoner sjekker også, mulig ikke Kirkens bymisjon ol. Men andre gjør det og det vet jeg av erfaring. Hjelper også til med å samle inn mat og gaver til vanskeligstilte . både til jul og ellers i året. Og kjenner andre som driver med dette, om du vil tro det eller ei så er det faktisk folk der ute som søker om hjelp som ikke trenger det.
   Mener det var Anja Johansen som også samlet inn penger til å hjelpe en familie her for noen år siden, somikke var slik det ble sagt for å få hjelp. Samme med flere på Finn som ønsker hjelp til en bedre jul.
   Det er tross alt donasjoner fra andre CBE skal hjelpe andre med, så det er jo selvsagt et ønske fra de som donerer at det skal gå til dem som trenger dette.

  3. Må være fryktelig deilig å ha så lite å gjøre med egen tid at man har mulighet til å stille spørsmål rundt hver minste ting Caroline gjør. Doner noen småpenger en annen plass da vell om du er så voldsomt skeptisk til dette prosjektet. Blir helt matt av å lese, omvendt julenisse handler ikke om å glede deg, men de som trenger det Helle, tror du trenger en liten påminnelse.
   Og til deg Caroline, you cant please everyone. Men det er du helt sikkert veldig klar over som må lese gjennom kommentarer som dette hver dag. Stå på, og håper du kan glede så mange som mulig i julen!

 14. Jeg har aldri kommentert før, men det sjokkerte meg noe helt vanvittig hvordan folk i kommentarfeltet oppfører seg. Jeg synes det er skammelig at man klarer å finne noe negativt ved at noen ønsker å hjelpe andre. Jeg hater egentlig å bruke ordene «skam deg», men i dette tilfellet mener jeg det passer utmerket. De menneskene som kan få seg til å kommentere negativt at noen bruker av sin dyrebare tid på å hjelpe andre burde skamme seg dypt og inderlig!

  Jeg kan ikke forstå hva man får igjen for å spre edder og galle på den måten. Hva i all verden gjør at man føler seg berettiget til å dømme andres ønske om å hjelpe og bidra til en bedre jul for andre? Hvis man så er skeptisk til dette prosjektet og ikke ønsker å støtte det selv, så la være. Jeg har ikke lest noen steder at Caroline og mannen har forsøkt å tvinge noen til og støtte prosjektet deres.

  Jeg blir så oppriktig lei meg over den manglende rausheten så mange av de som kommenterer negativt har. Igjen, hva håper man å oppnå ved å kun lete etter negative ting? Er ikke det viktigste at de har et hjerte og et ønske om å hjelpe andre? At de kommer til å gjøre en forskjell for store og små som ellers kanskje ville gruet seg til jul?

  Jeg for min del vet at jeg har ikke overskudd til å ta på meg et så stort prosjekt. All ære til alle ildsjelene der ute som yter mer enn hva noen kan kreve eller forvente for at andre skal få det bedre. I stedet for å dømme og være negativ, så velger jeg å være takknemlig for at andre gjør sånn at jeg også kan få bidra på min måte. Om det så være seg å donere penger til en saks, gavepapir eller en gave. Alt går jo til et felles formål – hjelpe andre! Hvis de pengene jeg donerer går til å betale for gavepapir sånn at de som mottar gavene får pent innpakkede gaver, så er jeg strålende fornøyd. Jeg har uansett bidratt til å gjøre at julen deres blir litt bedre.

  Heia Caroline, mannen hennes og alle andre ildsjeler der ute som er med på å spre varme, kjærlighet, godhet og omsorg til andre!❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk , Millie <3

 15. Mulig jeg har litt tungt for det, men du skriver altså at dere skal bruke SoMe og skattelistene for å vurdere søkere. Så svarer du lengre opp her følgende:

  «Vi siler ikke ut mennesker som ikke ser «trengende nok ut». Vi gjør nøyaktig det motsatte.
  – Vi er helt klar over at alt ikke synes på nett og at mennesker som har det vanskelig ikke deler dette i sosiale medier. Igjen så har jeg skrevet over her at det ikke er den type informasjon vi ser etter, men likevel fortsetter du med den vrangforestillingen også.

  – Vi ser etter helt eksepsjonelle ting som gjør at vi kan fastslå at vedkommende ikke trenger hjelp. Det kan være en ferietur til Bali med hele familien i november, en formue på 10 million osv. Men selv slike funn er ikke nok til at vi kan si til vedkommende at h*n ikke får hjelp. For selv om man har vært på ferie eller hadde formue i 2018, så kan ting endre seg raskt».

  Slik jeg forstå det, så ser dere ikke etter bilder av fattigdom, men heller bilder av dyre ferier, eller annet forbruk som kan tilsi at man kanskje ikke er av de mest trengende. Men så sier du at ting kan endre seg fort, om man har vært på en dyr sommerferie kan man plutselig F.eks miste jobben, bli alvorlig syk, og på grunnlag av dette derfor plutselig ha behov for hjelp. Mitt spørsmål blir da: hvorfor bruke SoMe som et verktøy i det hele tatt? Hvorfor ikke åpne opp for en dialog på en annen måte? Jeg spør fordi jeg er oppriktig nysgjerrig, dette er ikke ment som kritikk.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Sara: Ja, helt riktig 🙂 Vi ser på ingen måte etter «bilder av fattigdom».

   Dialog er primærverktøyet, de søkene vi gjør er bare supplementer til dialogen vi har og et verktøy for å skape oss et helhetlig bilde av søkeren. Det er jo ingen enten/eller avgjørelse og ingen harde skiller mellom de som vi sier ja til og de som vi sier nei til.

 16. Veronika

  Jeg har noen spørsmål til om Omvendt Julenisse.

  Hva vil dere hovedsakelig ha i handlekurvene? Jeg tenker at tørrvarer er mest holdbart, samtidig er det ikke surkål som vipper budsjettet. Og er det hovedsakelig julemat, eller er det all mulig mat dere deler ut. Mange har det dessverre tungt nå i dagene før jul også.

  Hvordan leverer dere ut, reiser dere hjem til folk, eller må de komme til dere for hente mat og gaver? Hvis man er fattig så er det ikke alltid så lett å komme seg rundt og det kan fort bli litt å bære på. Særlig hvis man bor sånn til at kollektivtransport ikke fungerer.

  En annen ting jeg lurte på, deler dere ut gavene selv, eller gjør andre det for dere siden dere skal bort? Det hadde sikkert vært gøy for mange å treffe dere og si takk selv, dere er jo litt berømte 🙂

  Jeg håper prosjektet blir en suksess, gudene skal vite at det er mange nok som trenger det! Jeg heier på dere, det tror jeg de fleste gjør, men slik jeg ser det er det litt oppstartsproblemer med kommunikasjonen. Jeg tror det er derfor dere blir misforstått og mistenkeliggjort. Folk har naturligvis spørsmål. Fint at du svarer her, så forsvinner forhåpentligvis kritikken.

  1. Caroline Berg Eriksen

   – Vi deler ut fullverdige matkasser slik at familiene ikke skal tenke på noe 🙂 Så da trenger vi tørrvarer, selv om mye av det er rimelig mat sammenlignet med f.eks ribbe. Tørrvarer inkluderer også matvarer som ikke er julemat 🙂

   – Vi kjører rundt til alle familiene med både mat og gaver og leverer personlig.

   – Vi har ingen problemer med å svare for oss og det er bare sunt at man er kritiske til veldedighet! Vi er jo såpass små at så og si alt går direkte til familiene, sammenlignet med større organisasjoner hvor mye går bort i administrasjon.

   1. Veronika

    Takk for svar Caroline!

    Jeg antydet ikke at dere hadde problemer med å svare for dere, altså, bare påpekte at det er bra at du tar deg tid til å svare, selv om det går på mye av det samme 🙂 Jeg tror at hvis dette blir en suksess i år, så slipper dere denne runden neste år. Og jeg er helt enig i at en liten organisasjon kan få gjort mer lokalt med mindre tap til administrasjon. Jeg kan bare forestille meg hvor mye jobb dere legger i dette!

    Så gøy at dere leverer ut gavene selv, det er jeg sikker på at mottakerens setter pris på! De har vel allerede snakket med dere, så det er sikkert godt å slippe å forholde seg til så mange i en så sårbar situasjon. Men bruker dere privatbilen til dette? Det er jo ikke særlig ålreit å få den digre, sponsede bilen inn på gårdsplassen før jul. Folk flest vil ikke annonsere for naboene at de er fattige…

   2. Caroline Berg Eriksen

    Bare hyggelig! 🙂

    Nei, jeg tolket det ikke sånn! 😀 Det var bare et generelt svar 🙂

    Vi har fått låne en annen bil uten noe form for reklame som vi kommer til å bruke til det formålet 🙂

 17. Det er veldig trist at det er folk fra rampelys / KG som skal prøve å ødelegge dette prosjektet som er et flott tiltak. Som Helle over her . De sitter jo selv og forteller om hva de har kommentert her inne. Samme folk sitter og henvender seg til Redd Barna angående innlegget du hadde igår kveld og om det er betalt reklame. Da kan en oppriktig lure på hva som er galt med folk, når de gjør alt de kan for å prøve å ødelegge veldedig arbeid. Det er så flaut at det er vondt å se alle disse negative kommentarene med kun en baktanke . Hadde droppet publisere så sparer du både deg selv og andre for disse tragiske kommentarene. De er ikke skeptiske , de er kun ute for å ødelegge. Synd men sant !

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg er veldig klar over det, men samtidig gir det meg en mulighet til å fortelle andre som lurer om hvordan prosjektet fungerer 🙂

   1. Veronika

    Bra svar, Caroline! Det er akkurat det jeg tenker også! Vi har ikke Omvendt Julenisse her jeg bor, men jeg støtter en annen organisasjon som jobber lokalt. Men det er klart at det følger en usikkerhet med å støtte små organisasjoner og man ønsker jo å vite at det man gir, bidrar mest mulig. Noen av spørsmålene som stilles er kanskje vel kritiske i ordlyden, men ved å behandle dem som spørsmål og ikke hets, får dere jo ut budskapet 🙂

 18. Du skriver at «så og si alt går direkte til familiene» hva er så og si alt? Trekker dere bort penger til bensin, lån av bil osv?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Biler låner vi heldigvis gratis 🙂

   Det blir noen administrative kostnader som gavepapir og bensin f.eks. Ellers går alt uavkortet til gaver, klær og mat.

 19. Jeg synes at Omvendt Julenisse er et utrolig flott prosjekt og det står i sterk kontrast til bloggen forøvrig, på en veldig positiv måte.
  Det jeg syns er synd er at det på en måte ble » Lansert » som det gjorde nå…
  Hvorfor ikke lage et eget blogg innlegg om Omvendt Julenisse, der du først forteller om prosjektet og så åpner opp for spørsmål.
  Nå er jo en del av de allerede besvart men det ble så feil…Fikk en masse negativt fokus men er absolutt ikke for sent å snu på det da 🙂
  Ville bare satt spørsmål og svar litt i system samt informert om dette med bil, reklame gavepapir osv osv…
  Utrolig tøft å starte opp et så stort og krevende prosjekt så all ære til dere for det.Det blir garantert satt pris på av alle dem som får hjelp fra dere i år <3
  Når det gjelder KG så måtte jeg bare gå inn og lese i går, av ren nysgjerrighet…
  Tenker at det blir vanskelig å ta det de skriver seriøst….. Det blir rett og slett for dumt…De sitter og graver i alt og henger ut det ene verre enn det andre…
  Det er jo ene og alene for å rakke ned på, for å skape uhygge..Hva ellers er formålet ? Hva vil de oppnå ? Ja si det skulle vært moro å visst..
  Nei fortsett det gode arbeid med nisseprosjektet dere.
  Dukkehuset ja om dere ikke " trenger " tre så auksjoner det bort på IG og la inntektene gå til Omvendt Julenisse <3

  Skal se det går unna da ! Ønsker dere masse lykke til og håper og se noen bilder også , ikke av de som mottar da selvfølgelig men litt fra pakking og henting av varer og ja hele greia 🙂
  Neste år så går det nok mye lettere, jeg har full tillit til at hver eneste krone og gave går dit de skal !


  ..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er helt enig med deg 🙂 Jeg tror vi tok litt for gitt at folk kjente til prosjektet, og det hadde jo de fleste ingen forutsetninger for å gjøre! Kommer et mer utfyllende innlegg i løpet av uken 🙂

 20. Fantastisk fint gjort av dere. Håper folk kan tenke seg litt mer om før de kommenterer. Men viser hvor seriøse dere er som likevel tar dere tid til å svare grundig på alt. Masse masse lykke til

 21. Pernille

  Jeg har et spørsmål om Omvendt julenisse. Jeg kjenner til en familie i byen din som sliter noe veldig økonomisk nå. Grunnet til at jeg vet det, er fordi de har spurt om å låne store summer penger for å rett og slett kunne leve fra måned til måned. Tror ingen andre enn oss vet hvordan de har det. Utad ser de helt normale ut, i hvert fall gjennom sosiale medier. Det jeg lurer på er: Har dere reflektert rundt hvordan det er for familiene/de vanskeligstilte å få besøk av dere med bilen dere bruker? Den er jo full av reklame, så vil tro den er ganske så synlig. Jeg vil tro familien jeg sikter til vil synes det er ydmykende for naboer å se at de har behov for hjelp fra Omvendt julenisse. Har dere reflektert noe rundt den problemstillingen? Flott tiltak. Jeg vil gjerne hjelpe til hvis dere trenger hjelp.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Alle gaver og mat blir levert i en nøytral bil 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *