våre juletradisjoner

Dere! Nå er snart desember her og jeg gleder meg så masse til å fylle både huset og bloggen med julestemning! Min plan var jo å pynte ferdig her hjemme mye tidligere, men disse siste to ukene har vært veldig, veldig krevende på jobbfronten og jeg har hatt mer å gjøre enn på lenge. Dermed fant ikke eskene med julepynt veien fra loftet og ned i stuene før i går kveld og jeg har enda ikke rukket å se på det. Men i morgen, da starter jeg for fullt! Adventskalenderen til jentene må bli ferdig i første omgang, og så er det bare å slå seg løs med nøtteknekkere og juletrær etterpå! Iiii – gøy! Julen er jo alle fire sin favoritthøytid, så vi har masse tradisjoner knyttet til desember, og disse vil jeg gjerne dele med dere i dag – sånn for å starte litt på julestemningen. Tipper det er mange som kan kjenne seg igjen i mye av dette 🙂 

adventskalender: denne tradisjonen er så fin! Jeg fikk selv adventskalender da jeg var barn og det var virkelig et av høydepunktene hver eneste dag i desember! Ideen om å ha kalenderen i trappen fikk jeg i 2015, så det er en tradisjon som har fulgt oss fra da vi bodde i Siljan og Nelia bare var 2 år gammel. Du kan se vår aller første adventskalender HER. Den var veldig romantisk og speilet huset og stilen vi hadde den gangen på en prikk! 

rampenissen: i fjor fikk vi jammen besøk av en liten rampenisse som het Albin! Han gjorde masse rampestreker hver dag, som å bæsje i vasken (han bæsjet sjokolade?!), fange Tingeling og henge henne fra lysekronen og pakke inn toalettet i gavepapir! Men han gjorde også fine ting, som å oppfordre til baking eller lage magiske egg som ble kinderegg etter bare noen timer! Vi håper han kommer i år også 🙂 

Thorskog: dette er virkelig en tradisjon, og nå går ferden snart til magiske Thorskog igjen! Det første besøket hit var i 2015, da vi fikk det i julegave av verdens beste mamma og pappa. Vi synes det var så magisk der at vi har reist tilbake tre ganger etterpå og nå blir altså den fjerde turen vår. Det er lite som får meg i mer julestemning enn gløgg foran peisen i den nydelige og nostalgiske julestuen på Thorskog slott. Herregud jeg gleder meg! 

julemarked: Sarpsborg er flink til å arrangere og julemarkedet er intet unntak! I fjor kjøpte vi fuglenek, satt ved bålpannen med varm drikke i koppen og tok en tur med hest og vogn. Hei julestemning! 

juleverksted med pepperkakehuspynting og laging av julepynt: gjett om jeg skal invitere til pepperkakehuspynting i år også, det var en stor hit i fjor, så vi må gjenta suksessen 🙂 På nyttårsaften knuser vi huset (som også er en tradisjon) og da smaker det liksom ekstra godt. 

grøt på lille julaften med mandel: dette har vært en tradisjon i min familie så lenge jeg kan huske, og jeg er så glad for at Lars-Kristian var helt med på å adoptere denne! Da jeg var barn spiste vi alltid grøt med mandel i, før vi pyntet juletreet på lille julaften. Det var nesten en av de aller beste dagene hele året, spesielt den delen da Anette og jeg bar ut pakkene for å legge dem under treet – aaaak! Spenningen! 

henge frem strømpene og sette frem grøt til nissen: her hos oss kommer strømpene opp sammen med resten av julepynten, men da jeg var barn hang vi også dem opp først på lille julaften. De var stappfulle av deilig sjokolade, marsipan og lakris dagen etterpå – og alltid et rødt juleeple og en klementin. Grøt og juleøl var like mye tradisjon, men ikke til oss – til nissen! Mamma måtte alltid lage litt ekstra grøt, slik at han fikk seg en stor porsjon før han skulle reise videre. Dette er selvfølgelig en tradisjon jeg har tatt med meg videre, for nissen har jo så mye å gjøre og så langt å reise på bare én natt, så da må han jo få litt mat når han først kommer innom 🙂 

3 nøtter til Askepott og strømpekos i sofaen: den aller aller aller beste julefilmen – er du ikke enig? Måtte de aldri slutte å sende den og måtte de aldri slutte å dubbe den! Jeg elsker at Knut Risan har stemmen til alle karakterene – haha! Den er bare helt fantastisk! Den dag i dag tar jeg med meg dyna ned i sofaen sammen med julestrømpa, det har jeg gjort helt fra jeg var barn – forskjellen nå er bare at søsteren min ikke alltid er sammen med meg (😔) og at verdens beste Nelia og Naia sitter i armkroken min. Og Lars-Kristian da 😉 Men han har liksom aldri hatt den største interessen for å sitte stille gjennom hele filmen, sånn som jeg (og jentene) gjør. Haha 🙂 


Ååå, nå gleder jeg meg til jul dere! Magiske jul🎄✨ 

40 kommentarer

 1. Fy søren hvor julestemning dette gav meg
  Gleder meg så mye til å pynte til jul i helga

 2. Ingen over og ingen ved siden når det kommer til juleforberedelser- så vakre bilder med den beste stemningen og den beste inspirasjonen♥️ Gleder meg alltid til juleinnleggene dine, og vi hermer litt Så glad for at du deler hvor du kjøper ting, til stor hjelp!

 3. Elisabeth h

  Enig med Erle!

 4. Ååå så koselig Caroline! Får aldri nok av juleinnlegg ❤️

 5. …… og gulrøtter til reinsdyrene må også være med, ifølge mine barnebarn

 6. Koselig! Kjenner meg igjen i mange av disse tradisjonene, haha:D
  En tradisjon for meg er også å reise til Oslo og se Nøtteknekkeren. Alltid like magisk! 🙂

 7. Mange hyggelige tradisjoner. Glider meg til å se julehuset ditt i år – kanskje du har lyst til å lage en house tour etterhvert

 8. Altså: Jeg er ikke noe «julemenneske» i det hele tatt. Men herlighet for noen magiske og koselige tradisjoner dere har! 🙂 ❤ Så dette ga meg faktisk masse julestemning! Tusen takk C! 🙂

 9. Caroline

  Fine julebilder Kan jeg spørre hvor julestrømpene er fra?

 10. Heisan, hvor er de fine grøtskålene og matchende kopper fra? Ønsker deg en fin adventstid..

 11. Ååå så herlig! ❤️

 12. For et flott og stemningsfullt innlegg. Nå kom julestemningen for fullt. Mange herlige tradisjoner. Godt å få med tradisjoner fra man var barn, men også hyggelig å ønske nye tradisjoner velkommen, når man selv har fått familie. Gleder meg til flere stemningsfulle innlegg her i desember. Ønsker deg og din fine familie en flott adventstid. Dere gjør en fantastisk jobb med bloggen. Klem fra Lene R

 13. For et herlig innlegg!

  Kjente julestemningen snike seg innpå for første gang i år<3

 14. Så koselig dette innlegget var! Jeg har allerede begynt på pepperkakedeig i dag, og pakket inn noen av julegavene:) Gleder meg til mye førjulskos i ukene fremover:)

 15. Hvor har du kjøpt julestrømpene med navn på? Blir glad for svar. Tusen takk

 16. Så hyggelige tradisjoner
  De strømpene deres med navn på, de var så fine! Hvor har du kjøpt de fra?

 17. Åååh, nå fikk jeg veldig julestemning! På lørdag kommer pynten frem her i hus, kan nesten ikke vente <3

 18. Skikkelig julestemning! Det gledes!
  Lurte på om det kommet et innlegg om kalender i år også? Er så fint med tips! Ønsker også et innlegg om rampenissen, hva slags rampestreker dere tenker! Tenkte å ha en rampenisse i år, første gang!:)

 19. Vi er altså fremdeles i november og advent har ikke begynt ennå…

  1. Simba: Du greide å få til noe negativt med dette flotte feelgood-innlegget? Du MÅ ikke lese, vet du. Forøvrig er det opp til folk selv når de begynner å pynte til jul, og hvilke tradisjoner de har. Eller mener du kanskje at DU skal bestemme dette?

 20. Elisabeth

  Hvor har du kjøpt julestrømpene? 🙂

 21. Maritha Sundrønning

  For et utrolig koselig innlegg, Caroline! Dere elsker jula akkurat slik jeg gjør, det er sikkert og visst! Jeg trenger flere tips til julefilmer, jeg vet dere ser julefilmer, kanskje du kunne laget en liste? Ha ei koselig adventshelg, regner med julegenserne skal på i helgen

 22. Julestemning, DET kan du! Gleder meg til å pynte ferdig selv i helga ❤️

 23. Kjære flotte deg og dine
  Du og din fantastiske familie gir så mykje glede. Takk
  Ynskjer dikka alle ei fantastisk adventstid
  Stor klem frå Sogndal

 24. Granbaren du har på bla. pianoet, er det ekte? I så fall, hvordan holder du den grønn og fin hele desember?
  Ps: digger bloggen din!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er falsk 🙂 Vi hadde ekte året før, men den måtte vi bytte ut regelmessig.

 25. Åhhhh, Gud! For et nyyydelig innlegg! The best! <3 Gleder meg sååå til jul! 3 nötter til Askepott og juleströmpe! Wiiii, kan nesten ikke vente! Stor Fredda's klem til flotte deg! <3

 26. Monica M. B.

  Koselig med tradisjoner og også det å starte nye som er ens egne. Har forelsket med aldeles i Hadeland glassverk og håper på å kunne fått tatt juleturen dit i år også. :o)

 27. Jeg må bare spørre, satt virkelig Naia å så Askepott helt i ro i fjor? Da hun var 2 år? Min gutt er på samme alder, og han sitter aldri i ro så lenge, og ble overhode ikke bergtatt av askepott, haha:D

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hun klatrer litt og vil sitte litt over alt, men hun ser på hele filmen 🙂

 28. Elsker julestrømper! Hvor er sider fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er fra Etsy, jeg husker ikke selgeren, men søk etter Christmas stockings 🙂

 29. Det er ikke sikkert du vil publisere siden vi har diskutert her i kommentarfeltet ditt før, men jeg lurer på om du kan skrive noe om hvorfor dere ikke går i kirken på julaften? Det er ikke ment som et frekt spørsmål, jeg bare mener å ha lest at dere regner dere for personlig kristne, og kirken på julaften er en fantastisk fin opplevelse. Selv er jeg ikke-religiøs, men har alltid blitt «dratt med» i kirken, og blir det liksom ikke jul før vi står der og synger «Deilig er jorden» ÅH, ble helt varm inni meg bare av å skrive det!

 30. Og DER fikk jeg en god dose juleinspirasjon, ja. Takk! 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ååå, det gjør meg glad 😀

 31. Tusen takk for fint og koslig innlegg. Elsker tradisjonene deres, er nok en del likt min egen.
  Og trappen deres, har jeg forelsket meg i. Og endelig i år har jeg fått min egen. Og gjett hvor inspirasjonen til den kommer til å se ut.. Hehe ☺️ klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig å høre <3 🙂

 32. Hei, Caroline! Så koselig tradisjoner dere har☺️❤️ Jeg syntes de store hvite/gull-nøttegnekkerne var så fine, hvor er de fra?☺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig at du synes det 😀

   De er fra Luxury Design 🙂

 33. Christmas sweater hunter

  Hvor er den grønne genseren fra? Den med gull rundt (vi ser bare ryggen av genseren på bildet, men har sett den før og den er såååå kul!)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *