julens første festbord

reklame: Hardanger Bestikk 

I går inviterte vi foreldrene mine på middag og ettersom vi nå er midten av november, serverte vi årets første julemåltid – lutefisk! Jeg benyttet selvfølgelig anledningen til å dekke et juleinspirert bord også, og denne gangen valgte jeg detaljer i sølv i stedet for gull. Endelig fikk jeg brukt serviset vi fikk til bryllupet igjen! 

Bestikk i ekte sølv blir sort når du bruker det til lutefisk, så det nydelige bestikket jeg har brukt her, er laget av stål og kommer fra Hardanger Bestikk. Det er så utrolig fint, klassisk og elegant og i tillegg er det utrolig slitesterkt. Ettersom det er laget av stål tåler det oppvaskmaskinen og du slipper å pusse det 🙂 

Faktisk er alt bestikk fra Hardanger Bestikk produsert i 18 / 10 stål – det vil si 18 prosent krom og 10 prosent nikkel. Krom gjør at stålet blir mer holdbart med tanke på hardhet og nikkel øker bestikkets levetid ved at stålet er mer motstandsdyktig mot syre og vann 🙂 

Det er 10 års garanti på Hardanger Bestikk og med koden CBE30 får du 30 (!!) prosent rabatt på ALLE bestikksett til og med 24. november! Perfekt julegave til den som elsker å samle familie og venner rundt bordet for et bedre måltid 🙂 Du finner hele utvalget til Hardanger Bestikk HER – de har utrolig mye lekkert! 

29 kommentarer

 1. Nydelig dekket bord! Hvor er sviblene med hvit bunn fra? De var utrolig fine.

 2. Hei!
  Så fint julepyntet bord og damer ikke minst
  Har Hardanger Bestikk selv, har hatt i mange år å er fortsatt superfornøyd.

 3. Du er bare helt rå når det gjelder borddekking og dekorasjoner, Caroline!! Jeg har vært en fast leser gjennom alle år, og du slutter ikke å imponere meg med kvaliteten på bloggen Det er alltids en fryd å klikke seg inn her, og jeg henter sååå mye inspirasjon både når det gjelder trening, kosthold og interiør. Tusen takk for at du velger å dele med oss og for at du lar oss få et innblikk i deres hverdag❤️ Dere virker som en fantastisk familie, og jeg unner dere alt godt!
  Ønsker deg en nydelig uke

 4. Er koden begrenset? Må det være bestikksett? Fikk opp at koden ikke virket på det jeg skulle kjøpe (kaffe latte skjeer)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, den gjelder kun på bestikksett 🙂

 5. Caroline

  Nydelig bord Til info: sølvbestikk tåler oppvaskmaskin helt fint så lenge det ikke står/ligger inntil stål Man skal være litt forsiktig med gamle kniver da de kan løsne i skaftet. Det er litt slipemiddel i oppvaskmasinpulver, så bruk sølvet ofte og du slipper å pusse

 6. Jeanette

  Utrolig flott bord du har dekket!

 7. Nå gleder jeg meg så til og pynte mitt eget julebord. Ble utrolig flott.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 Så koselig at du liker det! 🙂

 8. Veldig flott bord! Og middagen så deilig ut 🙂 Har du en julespilleliste på spotify som du kan anbefale?

 9. Hvor er den sorte toppen fra? 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nelly 😀

 10. hvor har du kjøpt de nydelige vinglassene?

 11. Hei. Har aldri kommentert blogg før, men dette var litt morsomt så nå må jeg. Jeg har samme vinglass som deg, mener de heter linen , samme bestikk fra Hardanger og nesten samme tallerkener. God smak Hehe. Men i år har jeg kjøpt vinglass hvor stetten er fylt med Swarovski krystaller, så de blir på bordet til jul.

 12. Fantastisk pent pyntet bord! Dette er du knallgod på.

  Men så må jeg innrømme at jeg flirer litt av stivpyntet vertskap med silke og slips (og røkejakke) ved et julepyntet bord i midten av november 😉 det ble bare komisk, dessverre.

  1. ILMY. Stivpyntet vertskap ? Lk har på seg pen srikkejakke, CBE har et skjørt og en pen topp, og moren kom med likt skjørt og en annen type topp. Så hva er det å flire av ? At folk kler seg pent når de har invitert middagsgjester og at gjestene også kler seg pent ? Ufin kommentar spør du meg. Skulle bare mangle om en ikke kler seg pent i et middagsselskap , både som gjest og vertinne. Og så fint å se inne på bloggen at de kan kle seg, nordmenn generelt er ikke så flinke til det . Er nok derfor flere reagerer og syntes CBE er overpyntet innimellom, hun er akkurat så flott pyntet som hun ønkser og er alltid flott . Det eneste komiske var din kommentar !

 13. Et flott bord!! Hvor kommer de lekre serviettringer fra? De var så stilige.

 14. Nydelig bord
  Kan jeg bestille deg til å dekke bordet her i jula å?

 15. Helt enig med Stine over her, du er virkelig rå på interiør, bordekking, bursdags feiringer, ja det meste du foretar deg i grunnen . Jeg er også veldig fornøyd med Hardanger bestikket vår, har hatt det i over 15 år, siden vi giftet oss. De flotte glassene du har fikk vi også i bryllupsgave, og de holder seg også like fine. Ha en fortsatt fin uke!

 16. Hei. Hvor er de nydelige treet fra?

 17. Michelle

  Hei Caroline!

  Hvor har dere kjøpt bordpynten?
  Og over til noe helt annet, hvor har dere kjøpt garderobeskapet som står på Nelia sitt rom? Det hvite?

  Håper på svar

  Mvh
  Michelle

 18. Hei. Så utrolig flott dette var! Du er så dyktig på å gjøre det fint rundt deg Kan jeg få spørre om hvilken glasserie du har dekket på med?

  1. inamalina

   Hei, det kan jeg svare på (håper det er ok ;-)) Glassene heter Line og kommer fra Kosta Boda, jeg har selv solgt dem på Glassmagasinet i Oslo. Synes de er nydelige!

 19. Kristine

  Så fint dekket bord hvor er de røde serviettene fra?

 20. Så flott og delikat dekket bord 🙂 Jeg lurer også på hvor de fine trærne er fra? Hehe så gøy at dere har lik smak i klær, stilfulle damer 🙂

 21. Ikke relatert til innlegget, men spør likevel Jeg har en sønn som på julaften er rett over 1 år. Lurer litt på hvordan vi skal legge opp dagen og kvelden med pakker, middag osv. Hva har dere gjort med jentene når de var rundt den alderen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jentene har alltid spist med oss, men vi spiser jo relativt tidlig 🙂 Og så har vi pakket opp jentene sine gaver først, og tatt de voksne sine gaver etter at de la seg.

 22. Hei 🙂 Så utrolig lekkert pyntet bord, du er så flink,:-) lurer på hvor de fine juletrærne i sølv kommer fra? Den førjulstiden altså,såå koselig<3 Klemmer

 23. Nydelig bord.
  Likte det veldig godt. Har selv noe som kan ligne. Så tar med tipsene her.. Gull vært ☺️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *