fiskeburger med parmesanbakte gulrøtter og chilimajones

Ååå! Denne retten! Hverdagskos på sitt beste 🙂 Har du aldri smakt parmesanbakte gulrøtter før, er dette dagen du må prøve – det er virkelig så godt at det burde være obligatorisk på menyen minst tre ganger i uken! Dessuten er det en enkel måte å få inn grønnsaker i kosten på, for eksempel hos barn som ikke er så glad i grønnsaker eller simpelthen kun fordi det er så godt. Denne måten å tilberede gulrøttene på kan gjøre med alle rotgrønnsaker, med for eksempel poteter er det også dødsgodt! Fiskeburger trenger heller ikke å være komplisert og denne oppskriften er en vinner – det er jeg sikker på 🙂 


til 4 trenger du 

♥ 500 g. laksefilet ♥ 5 vårløk ♥ 1 rødløk ♥ 1 dl kremfløte ♥ 1 neve fersk dill ♥ 1 kg gulrøtter ♥ 75 gram parmesan ♥ 3 ss olje ♥ salt og pepper


slik gjør du 

Kjør laksen i en blender og hakk opp vårløk, rødløk og dill. Ha alt i samme blender sammen med kremfløten og kjør den til det blir en glatt masse. Form blandingen til burgere i ønsket størrelse, om de faller fra hverandre kan du blande inn litt fiberhusk eller hvetemel for å binde blandingen. Stek dem på middels sterk varme på begge sider til de er gjennomstekte. 

Skjær gulrøttene i staver og rasp parmesanen. Legg gulrøttene i en stor bolle, hell over oljen og vend inn parmesanen til den dekker gulrøttene. Stek på en langpanne i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter.  Server burgerne og gulrotchipsen sammen med grønne blader, tomat og chilimajones. 


Håper det smaker 🍔

29 kommentarer

  1. Dette så bare sykt digg ut! Tusen takk for oppskrift! Kjempesmart med gulerøttene. Genialt

    1. Caroline Berg Eriksen

      Bare hyggelig 🙂

  2. Åå dette så helt nydelig ut! Takk for at du deler så mye herlig matinspo 🙂

  3. Så delikate bilder at jeg får akutt lyst på retten , dere er RÅ i jobben deres ❤️

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk 😀

  4. Now I’m hungry, as this burger looks and sounds delicious, dear Caroline!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

  5. Det ser kjempegodt ut, dette må prøves!

    Lurer på en annen ting; det stormer skikkelig rundt Isabella Löwengrip akkurat nå. Hun hevder bla at en av grunnene til at hun nesten gikk konkurs er at hele influenserbransjen er på vei ned..hva er dine tanker rundt akkurat det? Forøvrig ikke noe kritikk, bare oppriktig nysgjerrig 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det må du gjøre 🙂

      Jeg kjenner ikke godt nok til firmaet hennes og hvordan det drives til å kunne uttale meg om det :/ Men det er vel ikke hun som går konkurs? Er vel bare snakk om Löwengrip Beauty AB, og ikke hun personlig.

      1. Maaike

        Skjønner det 🙂 Lurte vel mest på om du er enig i at bransjen er på vei ned?

      2. Caroline Berg Eriksen

        Nei, jeg kan ikke si at jeg merker noe til akkurat det. Konkurransen er jo langt hardere enn før, og det er flere om benet. Bransjen profesjonaliseres også mer og mer, og det er jo med på å bygge den opp, ikke ned 🙂 Måler du antalle følgere osv. så er jo det ekstremt vanskelig å måle siden det hele tiden kommer nye sosiale plattformer og følgerne flytter seg fra den ene til den andre hele tiden.

  6. Har du sluttet å lage de gode burgerbrødene og gått over til ferdigbrød? 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Småbarnslivet har tatt meg 😀 Ja, det fikk bli med hjemmelagde burgere og chips denne gangen.

  7. Denne skal prøves! Takk for at du deler gode og sunne oppskrifter

    1. Caroline Berg Eriksen

      Bare hyggelig 🙂

  8. Så delikate og fine bilder! Dette tror jeg vi må teste her hjemme.

  9. Oi, dette så nydelig ut, skal prøves. Digger alle oppskrifter du legger ut, særlig sånne greie middagsretter. Tusen hjertelig takk Caroline. Klem fra Sørlandet

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det er så gøy å dele slike retter med dere, jeg vet hvor viktig det er med god og rask mat 🙂

      Klem tilbake <3

  10. Elisabeth h

    Nå vet jeg hva jeg skal gjøre med gulrøttene våre i morgen! Så bare kjempegodt ut.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Å, jeg håper du liker det! Det er så godt 🙂

  11. Ser helt nydelig ut!

  12. Dette ser nydelig ut. Men kjøper du chillimajones ferdig?

  13. Frøken Fryd

    Dritlekre matbilder! Dere er flink!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk 😀

  14. De gulrotchipsene var helt fantastisk gode ! Supersnacks ! Tusen takk for suverent tilbehør-tips til fiskeburgerene, veldig nyttig med en sulten og litt kravstor tenåring i huset 😉

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ikke sant?! Å, jeg blir så glad 🙂 Bare hyggelig, Live 😀

  15. Ååå! Dette så helt nydelig ut! Dette skal definitivt testes, og var akkurat passe hjemmelagd for en travel småbarnsmor (Jeg skjønner veldig godt at du kjøper brødene, for å si det sånn). Jeg tror de burgerne blir en hit hos både 2-åringen og lillesøster på 9 mnd Gleder meg til å servere det!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Hadde ikke rukket å lage burgerbrød i en hektisk hverdag, men gjorde det hele tiden før 🙂 I helgene gjør jeg det gjerne 🙂

      Utrolig koselig at du skal teste det ut 🙂

  16. Benedicte L

    Hvordan lager du chilimajo?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jeg blander chilisaus og majones, det blir veldig godt 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *