torsk med pastinakkpuré og sprøstekt bacon

I helgen serverte vi pastinakkpuré til gjestene våre, og det var såpass populært at jeg er nødt til å dele oppskriften med dere her også 🙂 For å spise noe litt mer hverdagslig ved siden av, falt valget på torsk – det er så godt og så enkelt og passer til så å si alt. Som tilbehør ble det asparges, sprøstekt bacon og ovnsbakte tomater – en rett som kanskje kan høres vanskelig ut, men dette går så fort og er veldig lett å lage 🙂 Her kommer oppskriften! 


til 4 (2 voksne + 2 barn) trenger du 

♥ 600 g. torsk ♥ 500 g. pastinakk ♥ 2 dl. kremfløte ♥ 50 g. smør ♥ 1-2 ts. trøffelolje ♥ 200 g. cherrytomater ♥ 150 g. bacon ♥ 1 bunt asparges 


slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader. Legg  cherrytomatene i en ildfast form, hell over litt olivenolje og dryss over salt og pepper. Sett formen inn i ovnen – stekes i ca. 20 minutter eller til de begynner å bli myke. Skrell pastinakken og del den opp i småbiter. 

Smelt smøret og rør inn fløten, tilsett pastinakken og kok den mør. Bruk en stavmikser til å mose den til puré og smak til med trøffelolje, salt og pepper. Ha smør i en stekepanne og stek torsken på middels til høy varme i 1-3 minutter på hver side avhengig av tykkelse på filtene. Stek biter av bacon på høy varme i tørr panne til det har blitt sprøtt 🙂


God middag ✨

20 kommentarer

  1. Ps. du har skrevet laks i overskfrift 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja, fikset det nå 🙂

  2. overskriften sier laks mens det er torsk i oppskriften haha✌ Ser kjempegodt ut! må prøves! Ha en fin dag!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Oops :p Fikset nå 🙂

  3. Lurer på hvor potetene er? 🙂 «ovnsbakte poteter – en rett sm» Stekt Torsk er så godt, og kan brukes til alt.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Enda en skriveleif :O

  4. Du inspirerer! Da vet jeg hva jeg skal bruke de alt-for-mange pastinakkene i kjøkkenhagen min til! De fleste står enda i jorden 😉

    1. Caroline Berg Eriksen

      Haha 😀 Pastinakkpuré er jo kjempegodt! Kan også skjøre de i staver og steke dem eller bake i ovnen.

  5. Dette må jeg lage til middag. Har ei datter som sier ja til fisk 7 dager i uka så fint med nye oppskrifter

    1. Caroline Berg Eriksen

      Så deilig da 😀

  6. Pastinakk puré passer til all hvit fisk. Vi bytter på å spise torsk og kveite til. For å få litt syre til retten lager vi Beurre blanc(hvit saus) og bytter bacon med serrano skinke.
    Prøv det!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Takk for tips 😀

  7. Hvor kjøper du pastinakk? Her jeg bor selges de kun i små pakker med en eller to små inni.

    1. Caroline Berg Eriksen

      De selger det stort sett over alt, men du må som regel kjøpe det i pakker på to eller tre 🙂 Pass på å ta de så store som mulig, så er det enklere å skrelle de.

  8. Ser deilig ut! Lurer på om du kommer til å poste inspirasjon til borddekking til julaften? Det hadde vært veldig nyttig

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det kommer jeg til å gjøre 😀

  9. Høres nydelig ut! Anbefaler å prøve å bake pastinakk sammen med søtpotet, ev andre rotgrønnsaker, og servere sammen med torsk. Veldig godt, og med purreløksaus enda bedre! Takk for inspirasjon

  10. Takk for at du poster middager som har kjøtt i!<3 Er lei av kjøtthysteriet..

  11. Hvordan tilbereder du aspargesen?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Koker den i lettsaltet vann i 2-3 minutter 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *