bursdagsbonanza

Det er ingen hemmelighet at jeg synes det er veldig, veldig gøy å lage fest! Å dekke bord eller forvandle et rom til et festlokale er noe jeg skulle ønske jeg kunne gjøre oftere og derfor synes jeg perioden september til desember er spesielt morsom – det er jo en happening på hjemmebane nesten hele tiden! Nest ut er bursdagen til Nelia og jeg gleder meg til å vise dere hva vi har funnet på til den 🙂 Jeg får stadig spørsmål om bursdager, så jeg fikk veldig lyst til å lage et samleinnlegg med en liten oversikt over hvilke temabursdager vi har hatt, og samle noen bilder og detaljer fra de bursdagene vi har feiret de siste årene. Håper dere liker det! 

Sofia den første-bursdag: min aller første temabursdag! Ikke min selvfølgelig, det var jo Nelia som feiret 2-årsdagen sin, men det var den første temabursdagen jeg noensinne laget 🙂 Etter denne bursdagen fikk jeg virkelig mersmak på å lage bursdager! 

Pepperkakebursdag: denne var fantastisk gøy! Gingerbread house decorating party – det vil si at alle barna dekorerte hvert sitt pepperkakehus. Dette skal vi uten tvil gjøre igjen i fremtiden 🙂  

Vaianabursdag: den aller første ballongbuen vi laget selv! For ikke å glemme den hjemmesnekrede Vaianabåten med seil 😉 Herregud, så gøy det var! 

Utebursdag med maling: denne bursdagen var stor suksess, virkelig! Vi var ute i hagen og været var helt fantastisk fint selv om det var kaldt. Lars-Kristian snekret kiosken som vi malte rosa og hvit, i tillegg til at han snekret et langt staffeli  slik at alle barna fikk plass til å male hvert sitt lerret som de fikk med seg hjem. Det var skikkelig gøy! Jeg dekket langbord ute og stod i pølseboden som etter hvert ble kakeboden 🙂

Discobursdag: bursdagsbarnet får selvsagt velge tema selv og i fjor var det disco som gjaldt! Og disco ble det – med discokuler og alt som kunne glitre! Barna fikk til og med servert drikke i discokulebeger og det var stor stas. Etter mat og kake tok vi bort alle bord og stoler og lagde dansegulv med discolys, Marcus og Martinus og Baby Shark 😉 Og vi må jo ikke glemme den hjemmelagde pinjataen vår! Hahaha! Ta en titt på den HER – tidenes vanskeligste prosjekt! 

Peppa Gris-bursdag – denne er jo ikke så lenge siden, og den var virkelig en stor suksess – til tross for at vi aldri slo i stykker den fine pinjataen. Det ville ikke bursdagsbarnet ❤️ Jeg hadde lyst til å bruke masse farger ettersom Peppa er så leken og bor i en skikkelig eventyrverden. Denne gangen blandet jeg også jumboballonger med mindre ballonger for en litt annerledes ballongbue. Som bakgrunn hadde jeg lyst til å lage himmelen med den klassiske Peppa-sola og de litt klønete, uperfekte skyene – synes det ble skikkelig fint – perfekt uperfekt! Alle barna fikk også en liten sparegris i keramikk hver, som de tegnet på med tusjer. Det var skikkelig populært og de satt jo faktisk stille i flere minutter og bare konsentrerte seg om prosjektet sitt 🙂 


Bursdager er så gøy! Gleder meg til det er Nelia sin tur mot slutten av måneden. 6 år allerede 🌸Det er helt utrolig hvor fort tiden går!

70 kommentarer

 1. Er så gøy og inspirerende med slike innlegg. Så flotte temabursdager – mange gode ideer, som ikke koster all verden. Tommel opp 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 2. Camilla

  Oj oj oj oj, en barnebursdag kan fort komme på noen 10,000! oj oj
  Oj

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har aldri kostet i nærheten av 10 000,- 🙂 Billigere enn å dra på Leos lekeland eller trampolinepark, f.eks.

   1. Du har hørt uttrykket: tid er penger? Du bruker jo enormt mye tid til å forberede bursdagene. I tillegg er dere jo ofte 3-4 voksne som må bidra. Tenker at lekeland totalt sett kommer mye billigere ut.
    Begynner også å bli litt lei de temabursdagene. Selv om det er nytt tema, blir det veldig likt. Skjønner at bildene skal se bra ut på bloggen, men hadde vært gøy om du kunne funnet på noe helt annet en gang som feks gymsal, skøytehallen (hvis dere har), utebursdag med bål. Mye man kan variere med uten at man må gå til innkjøp av så utrolig mye ræl.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Tid er penger, men når vi sysler med dette så gjør vi det til en sosial og hyggelig ting 🙂 Spør du meg er det verdt mye mer enn penger.

    Utebursdag har vi hatt, bare uten bål. Tror uansett jeg styrer unna bål med små barn :O

    Men jeg skal forsøke å være mer kreativ, jeg 😉

   3. Hvis dette er billigere, å er det fordi dere har fått dette sponset og det er en jobb som dere tjener penger på.
    Pepperkakebursdagen er et godt eksempel på dette.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Pepperkakebursdagen var for 4 år siden. Det er flere år siden vi fikk noe sponset til en barnebursdag.

    Så nei, det er ikke fordi vi får ting sponset.

   5. «Tid er penger» Er det bedre å sitte på jobb enn å stelle i stand bursdag til dattera di som hun kan ha stor glede av nå og senere (bilder/minner)?
    Lenge leve misunnelse og frekkhet, lavmål å kommentere slikt

   6. Hjelpes så mye negativitet! Caroline du er bare så ekstremt arbeidssom og kreativ også er det jo gøy at du er som du er tenker jeg, det gjør at bloggen din er annerledes. Ville jeg gjort så mye selv, nei, men jeg synes vel det er gøy at du gjør det for det. Løft hverandre jenter!!

 3. Synes det blir kjedelig med samme ballong greia hver gang.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har aldri hatt «samme ballonggreia hver gang» 🙂

  2. Elisabeth h

   Seriøst, Marit? Er det eneste kommentaren til SÅ mye fin inspirasjon? Ta deg en bolle.

   1. Samme tenkte jeg Elisabeth H. Er det mulig, samme med Tiril over her . Lei av temabursdager. Kommentere på bursdag som C lager for sine barn og som vises til inspirasjon for andre. Og må si at jeg hadde foretrukket bursdag hjemme hos noen mange ganger fremfor lekeland eller trampolinepark- Da får ungene lekt med hverandre og vært sammen , på lekeland er erfaringen at alle er over alt hele tiden, bortsett fra når de skal spise kanskje, Men det beste er jo at foreldrene gjør det de vil for sine barn uten at andre skal komme med kritiske kommentarer eller mene at sånn er bedre enn slik etc.

 4. Hvor kjøpte du de fine forklærne til pepperkake bursdagen?

 5. Du er flink! Er spent på å se hva det blir neste gang:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, L 🙂

 6. Du er kjempe flink og kreativ. Er så utrolig mye fint å lage selv. Syns det er synd at folk kommer med kjipe kommentarer. Det er mulig å lage flotte bord, ballongbuer, kaker og bursdagspynt til en grei pris, men det tar tid. Så da er det vel kanskje derfor folk velger Leos lekeland osv.

  Jeg heier hvertfall på deg og alt dere får til 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, OM det tar tid! Men det er jo skikkelig gøy 🙂 Tusen takk, Frida 🙂

 7. Kor du bestilte «sparegrisene» ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De fant jeg på adlibris 🙂

 8. Du er så utrolig flink og det er veldig inspirerende å se hva du/dere får til!! Og jeg er enig, temabursdag trenger alldeles ikke koste mye, det kommer helt an på kreativiteten. Har sagt det før: digger bloggen din, den er så POSITIV og full av glede, så tusen takk for både inspirasjon og hyggelig lesing til min obligatoriske morgenespresso

 9. Jeg ELSKER innlegg som dette!
  Alt du gjør er så fantastisk gjennomført og inspirerende ❤ Gleder meg også veldig til juleinnlegg

 10. Kjempe fint! Vil du avsløre tema for nelia sin bursdag dersom dere har funnet det enda? ❤️

 11. Kjempe bra og veldig inspirerende innlegg, Caroline! Utrolig gøy å lese! Tusen takk for at du fortsetter å dele, du er virkelig helt enestående på ditt felt <3

 12. Du er altså så flink!

 13. Ohhh for et fint innlegg! Elsker selv å styre litt ekstra ,og både barna og jeg syntes det er gøy med all forberedelser- ikke stress bare kos i mine øyne.Kanskje teit spørsmål ,men hvor fikk dere tak i en så stor pappeske til det store pepperkakehuset?❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Det er bare å google store pappesker så kommer det opp flere alternativer 🙂 Men det går også an å sette sammen flere små!

 14. Hurra for kreativitet og inspirasjon:) Du er tvers igjennom gjennomført Caroline! Selv har jeg ikke energi eller tid til å gjøre det like «bra», men synes likevel det er veldig gøy å lese innleggene dine og få god tips til tema og kreasjoner. Mine barn tar ikke skade av å ikke ha lik bursdag, men de tar heller ikke skade av å gå i bursdager som er litt mer. Jeg tenker vi må lære barna at alle er forskjellig, og at man må glede og kose oss på andres vegne ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre 😀

 15. Barna satt stille i flere minutter…wow..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er ikke alltid like lett å få til i en barnebursdag 😀

  2. Ja det kan absolutt være en utfordring å få de til å sitte stille, du har kanskje ikke vært i barnebursdag Betty

 16. Regner nesten med at det også blir en bursdagsgavebonanza 😉 En god ide’ kan være å la gavene være uåpnet, og heller dele de ut i det flotte «omvendte julenisse» prosjektet?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nå skjønner jeg ikke helt hva du mener? Mener du at Nelia ikke skal få gavene som andre gir henne til bursdagen? Nelia skal i hvert fall få bursdagsgaver, det fikk Naia også 🙂

   Heldigvis er de begge to kjempeflinke til å gi bort leker og andre ting de ikke bruker lenger til veldedighet, så det går fint an å både få gaver og å gi til en god sak 🙂

  2. Hallo i luken. Selvfølgelig skal Nelia få beholde gavene sine sjøl. Erru helt på jordet. Skjønner tankegangen din, men herregud. la jenta få beholde gavene sine sjøl. Og tommel opp for temabursdag. Det trenger ikke å koste mye og mye kan brukes om igjen. Her er det bare sjalusi sjalusi og sjalusi. Og kanskje en del ikke har fantasi nok til å stelle i stand noe sånt. Stå på Caroline. Du er flink

  3. Herlighet for en slem kommentar. Selvfølgelig tar man ikke fra gavene, som Nelia får av vennen sin i bursdag sin.Hvem ville gjør noe sånt? Skjønner ikke at folk får seg til å poste en sånn kommentar.

   Flott og kreativt Caroline. utrolig gøy å se. Du har virkelig talent for dette. .

   1. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk, Torill 🙂

  4. Regner med! Hadde vært trist om ikke Nelia skulle få de pakkene selv, makan til kommentar

  5. Herlighet, man skal da ikke frata et barn gavene sine?? :-O De er jo kjempeflinke som gir bort gamle leker de ikke bruker lenger til «omvendt julenisse». Men bursdagsgavene tar man jo ikke! Altså hallo…

 17. Wow hvor henter du inspiration henne ? Pinterest eller ? Har du link til forskjellige hjemmesider hvor man kan kjøpe 🙂
  Leos lekeland og trampolin, er så upersonligt og maten der er også veldig kjedelig, kjedelige pølser og en is der ikke er gøy å se på samt saft som ikke smaker av nogen ting.
  Heands up for You ☺️
  Klem

 18. Fantastisk! Elsker å se…Du er bare R.Å!:-D Burde ta på deg oppdrag!:-*

 19. Du er utrolig flink og kreativ. Elsker at du bruker så mye tid til å lage flotte opplevelser til barna dine! Så gøy med at de fikk pynte egne pepperkakehus og sparegriser! Det skal jeg ta med meg videre som inspirasjon til neste barnebursdag!
  Jeg kjenner det koker inni meg når jeg leser unødvendige kommentarer fordi folk er sjalu! Man er jo ikke enig i alt alle gjør men må man skrive på så unødvendig måte! Jeg skjønner godt at slike kommentarer er sårende og ønsker å si til deg Caroline! Du er en inspirasjon og utrolig sterk som orker å lese mye av den dritten hver dag! Jeg ønsket bare å få uttrykt noe om dette og håper virkelig at du lar mange kommentarer gå forbi! Heier på deg

  1. Vær så snill å slutte med å dra sjalusi -og misunnelseskortet. Kan det tenkes at folk kommenterer utifra andre motivasjoner enn som så?

   1. Men er virkelig kommentarfeltet her på bloggen stedet for kritikk, konstruktiv eller ei? Visse ting kan man holde for seg selv. «Har man ikke noe fint å si…» og så videre.

 20. Wow! Dette er gøy å se! Er som å lese et magasin! Jeg planlegger Masha og Mishka bursdag for min 2 åring nå 🙂 Er så gøy å få inspirasjon fra deg. Selv elsker jeg å drive med dette, og har planlagt i godt over et halvt år nå. Det beste er å se gleden til barna når man har brukt så lang tid på å planlegge. Drit i de kvasse kommentarene du får og gjør hva du vil! Blir så irritert på at mange er ute etter å ta deg på alt. Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Masha og Mishka er jo kjempegøy! Så spennende 🙂

 21. Ååå, så gøy å se de ulike bursdagene! Masse god inspirasjon til neste barnebursdag! Tusen takk for at du deler dun kreativitet 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre 🙂

 22. Wow du er inspirerende!! Utrolig fine temabursdager du har laget! Pleier du å låne ting til bursdag eller bruker du mest det du har fra før? Tenker spesielt på de to lave langbordene med barnestoler? Synes det var genialt, men kjipt å kjøpe det kun til 1 anledning..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre 🙂

   De siste årene har vi laget alt selv! Bordene vi bruker er småbord fra IKEA sin barneavdelig. Nelia og Naia har ett hver på rommet sitt, og så har vi 4 stykk som står på loftet, pluss 16 stoler, som vi bruker til alle barnebursdager. Vi bruker de jo 2 – 4 ganger pr. år, så over tid blir det ikke store kostnaden. Sparer jo «voksenmøblene» for mye slitasje.

 23. Åh, tenk så mange fine minner jentene dine kommer til å ha fra sine magiske bursdagsfeiringer (og i det hele tatt andre festlige happeninger du steller så fint i stand til). Heldige er de! Får nesten en klump i magen, mitt barn kommer nok aldri til å få en slik feiring, det er det ikke tid til når vi driver gård og har masse dyr ved siden av våre «vanlige» jobber. Men håper og tror mini kommer til å ha gode minner fra dyra da. Bursdagsfeiring med for eksempel ponniridning/kanefart/kosing med dyra må jo være flott det og?! 🙂 Synd mange lirer av seg så mye dritt. Stå på, du inspirerer!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du burde jo ha dyrebursdag 😀 😀 😀 Det er jo kjempemorsomt for barna! 😀

  2. Hadde min 6 åringen blitt invitert i en bursdag med mulighet for ridning og kos med gårdsdyr hadde hun kommet til himmelen. Er jo den perfekte bursdagsfeiringen spør du meg 🙂

   1. Caroline Berg Eriksen

    Helt enig! 😀 Nelia hadde vært i himmelen! 😀

 24. Så gjennomført og flott. Dere er superflinke. 🙂
  Til dere som bare klager og syter: kan dere ikke bare bla forbi og hoppe over innlegg dere ikke liker? Ingen grunn til å tømme spyposene deres i kommentarfeltet her. 🙁 Misunnelse er svært lite sjarmerende.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så snill du er <3

 25. Husker pepperkake bursdagen på bloggen. Det er favoritten min haha. Syntes tema festene dine er super inspirasjon og gleder meg til hver gsngSpennende hva det blir i år.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre 😀

 26. beate pedersen

  Kjær vene! Er det virkelig mulig & være så ufine damer): Her har C&L laget mange fine bursdagsfeiringer til sine to små jenter, så kommer dere med så mange ufine kommentarer. Alle gjør vel sin greie ang. feiring for sine små. Lykke til videre C :))

 27. Stina S.

  1. Fra Peppa bursdagen:
  Hva mener du egentlig med «klønete, uperfekte skyer»?
  Hva er en klønete sky? Utklippene ser jo helt ut som vanlige, hvite skyer? 😉
  2. Hvor fikk du kjøpt de små Pepperkakehusene (ønsker veldig gjerne svar!)

 28. Stine H.

  Uff så ekle folk er.. Blir helt kvalm jeg av hvordan voksne mennesker kan oppføre seg. Jeg får masse inspirasjon fra din blogg og synes det er så artig at du har hjemme bursdager Takk for at du deler din kreativitet. Jeg kjørte på med tema bursdag to ganger selv det var kjempe gøy.

 29. Sjalusien handler ikke om pengebruk, men om at du bruker mye tid på en bursdag for små barn. Det rykker ved mammahjertet til enkelte tror jeg. Hadde elsket å bli invitert til dere da jeg var liten. Applaus!!!

 30. Et budsjett på disse bursdagene syns jeg kunne vært kjekt. Så vi kan se hvor mye som går med og kan se for oss evt å ha selv. Syns det er fint dere gjør det til en koselig greie jeg, her blir det bare stress og lite kos for oss voksne.

 31. WOW! Fytti så flinke dere er! Så kjekt og inspirerende å se hva dere får til 🙂 Knallheldige jentene dine som har så kreative og flinke foreldere som lager så flotte bursdager. Tommel opp for dere 🙂 NB! super blogg, kjekke og inspirerende innlegg. Mye fint å se på.

 32. Nå må enkelte her ta seg sammen! Så stas for de små med slike bursdager! Å kommentarer om at bursdagsjenta ikke skal få beholde gavene sine selv? Jeg blir helt sjokkert jeg! Du er flink Caroline <3 Regner med du har blitt flink til å «plukke» av deg alle de sørgelige kommentarene etter så mange år i bransjen 😉

 33. Herlighet, dere skal ha applaus for bursdagsfestene dere steller i stand! Så utrolig inspirerende! Tenk på alle de gode minnene de sitter igjen med som voksne. Selv elsker jeg temabursdager, så tusen takk for at du deler alt det fine på bloggen din!

  Og til dere som ikke har noe pent å si; skam dere! Slutt å kritiser og heller lær dere noe så enkelt som folkeskikk og fine ord!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 34. Fantastisk! Elsker tema bursdag, og så gøy for ungene 🙂 Får masse inspirasjon av deg! Har dere helium i ballongene? Holder selv på å arrangere peppa gris bursdag og lurer på hvordan jeg skal gjøre det med alle ballongene.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi brukte en del helium før, men nå bruker vi ballongbuer og bare luft 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *