omvendt julenisse østfold

Vi er allerede i november, og i dag er det faktisk bare 7 uker og 1 dag til selveste julaften! Julen har alltid vært en fantastisk fin tid for meg og jeg har så mange gode minner fra da vi feiret jul i barndommen min. Det handler om tradisjoner, å være sammen som familie, å spise god mat og å gi kjærlighet og omsorg til de som betyr mest for meg. Dessverre er det ikke alle som har muligheten til å feire jul, rett og slett fordi økonomien ikke strekker til.

Jeg synes alle barn som feirer jul har rett til både nok mat og ekstra oppmerksomhet i denne høytiden, derfor skrev jeg et innlegg om Omvendt Julenisse her på bloggen da jeg selv ble kjent med prosjektet i 2013. Den gangen bodde vi i Siljan og det er nettopp i Skien at Omvendt Julenisse ble startet i 2012. Dette er en helt fantastisk, veldedig organisasjon som fokuserer på å hjelpe vanskeligstilte barnefamilier som er avhengig av hjelp til å kunne gjennomføre julefeiringen. Dette er kun veldedig arbeid og selvfølgelig ikke noe noen tjener på – alt som kommer inn, går ut til gaver og mat til familiene som trenger det og som søker om hjelp. 

Omvendt Julenisse har vokst enormt siden oppstarten i 2012, og i fjor hjalp de 130 barnefamilier! Jeg synes det er helt fantastisk og rørende at det finnes ildsjeler som ønsker å hjelpe andre og som bidrar til at andre mennesker får det litt bedre, og jeg har lenge hatt lyst til å gjøre det samme selv. Dette er noe Lars-Kristian og jeg har snakket om lenge, men først i år har vi endelig kommet i gang med prosjektet Omvendt Julenisse her i Sarpsborg. Vi har jobbet med dette i det stille ganske lenge nå, og endelig begynner ting å falle på plass. Vi har fått fantastisk hjelp fra de som startet dette i Skien, de har vært i Sarpsborg flere ganger for møter med oss, og nå er vi altså klare 🙂 

Vi har fått låne en bil som vi kan bruke til frakt av gaver og andre ting, lokaler som vi kan være i når vi skal sortere og pakke inn gaver er på plass, og snart er også vipps-nummeret oppe og går. Vi blir så takknemlig for alle som vil hjelpe oss, og du kan lese mer om alt sammen på DENNE siden. Vi har også plassert ut en handlevogn på Extra i St. Mariesgate, og håper det blir flere butikker etter hvert. Der kan man fremover legge alt av tørrvarer som vi deler ut når det nærmer seg jul. 

Dersom du kjenner noen her i Sarpsborg, eller kanskje det faktisk er akkurat du som trenger hjelp, kan du klikke deg inn HER og søke. Har du leker du ønsker å donere bort kan disse leveres i Arne Meidells V. 6 i Sarpsborg. Send en sms ttil 48077772 i for å avtale. Lekene må være i god stand, og noe som du kunne gitt bort til egne barn. Du kan også donere penger til kontonummer 1080.46.47428 . Alle monner drar! Vi gleder oss til dette og håper at dette kan være reisen på noe som kan bidra til at flere får oppleve en magisk julefeiring ✨

60 kommentarer

 1. Helt fantastisk. Så flott at dere starter opp dette i byen deres. Håper mange kan bidra, og også at folk som virkelig trenger det får hjelp , og har barn som de vet de kan gi en fin jul med litt hjelp 🙂

 2. Så flott gjort av dere!:D Lykke til med dette, håper det vokser seg stort!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Krysser fingrene 😀

 3. Helt fantastisk! Blir rørt av sånne gode mennesker som dere! Finnes dette i Fredrikstad også? Hadde vært koselig å kunne være til nytte.

  Stå på!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre at du liker det <3 Nei, foreløpig er det kun i Telemark og i Sarpsborg. Men kanskje vi utvider til Fredrikstad neste år 😀

 4. Synnøve

  Så flott at du bruker stemmen din til dette, betyr nok mye for dem det gjelder.

 5. Ragnhild

  Så flott!! Stå på videre!

 6. Fantastisk initiativ, det rører et mammahjerte. Ja det rører såpass at jeg mer enn gjerne utfordrer Nortura i Sarpsborge til å støtte prosjektet dersom dere selv ikke har snakket med de. Håper at dette en gang også kommer til Stavanger.

 7. Supert! Så bra at du bruker stemmen og bloggen din til dette!

 8. Så flott at dere bruker deres kjente fjes til å fronte det flotte konseptet!!! Tommel opp!! Det er sikkert mange som trenger hjelp til både mat og gaver, og som vil sette enormt stor pris på bidragene. I Skien (sikkert flere steder i Telemark) var det hengt opp ønskelapper på juletrærne i sentrum, så man kunne ta med seg disse og kjøpe de tingene som barna ønska seg. Kommer det til å bli hengt opp slike lapper i Sarpsborg? Det er jo hyggelig om barna har mulighet å få noe de ønsker seg, fremfor en tilfeldig ting. Håper også media er frempå her så flest mulig får dette med seg

  Har dere et fullt team og nok folk til alle oppgaver frem mot jul, eller er det behov for flere frivillige?? Det hadde vært hyggelig å bidra!!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   På sikt så vil vi utvide med den type ting, ja 😀 Tanken er jo at barna skal få det de ønsker seg.

   Vi har bestemt oss for å starte litt forsiktig slik at vi ikke lover for mye nå dette første året, så det skal nok gå bra. Men på sikt skal vi utvide og da trenger vi sikkert masse hjelp! 🙂

 9. Sara Katrin

  Veldig fint tiltak. Jeg kan overføre penger når jeg får penger sjøl. Har egentlig ikke budsjett til det, men det er fint å kunne bidra til andre som trenger det mer♥️

 10. Veldig flott intiativ 🙂
  Jeg bare lurte på om du kunne lage nogle hverdags sminke inlegg ( ikke video jeg er gammeldags 🙂 )
  Og hvis du har lyst å vise dine lekre hverdags vesker 🙂
  Klem

 11. Kudos to you, dear beautiful Caroline!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 12. Flott du bruker stemmen din til dette!
  Vi har det jo her i Grenland. Og det er så flott at dette gjøres år etter år! Lykke til med deres i sarpsborg 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, de er virkelig supre 😀

   Tusen takk! 🙂

 13. RandiLa

  Flott tiltak de har startet opp med i Sarpsborg. Blir litt feil å «kuppe» dette flotte tilbudet, med min kritiske kommentar om noe helt annet enn innholdet i innlegget. Men nå kunne jeg ikke dy meg lenger. Jeg stiller spørsmål vedr. generell merking av reklame/annonse på denne bloggen. Du har jo ordet «advert» skrevet øverst på nesten alle innleggene dine. En levende reklameplakat, der altså! Men…uansett…forbrukertilsynet sier jo klart at merkingen skal ha fremtredende plassering og stor nok skriftstørrelse! Det mener jeg overhode ikke at du har! Ja, det står øverst (på nesten alle innleggene dine), men noe fremtredende er det ikke! Og hva med dette innlegget? Hva har nettsiden Barnehagenett med dette å gjøre? Det skriver du ingenting om! Skjerpings!!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er vi som har startet det i Sarpsborg, men du mener kanskje Telemark? Vi har ikke «kuppet» tilbudet, men startet det opp her i Sarpsborg sammen med de fra Telemark.

   Angående «advert» over så er det merking av bannerannonsen som er øverst på bloggen, og har ingenting med innholdet på bloggen å gjøre 🙂 Barnehagenett hjelper oss med lokaler til å oppbevare ting som kommer inn, og står også for lokaler som vi kan pakke i.

  2. Randila. Er dte virkelig mulig ? Under dette innlegget her som er fantastisk flott opplegg ! Så kommer du med pekefinger og det på feil grunnlag. Vi ser da tydelligvis at ADVERT står over bannerannonsene, og CBE merker vell alltid med reklame øverst på norsk og med navn på hvem reklamen er for. Reklame xxxxx. En levende reklameplakat der altså og skjerpings !!!! fatter ikke at det er mulig . Du bør kanskje legge deg litt flat og si unnskyld for gruffet ditt !

  3. Marianne

   Jeg må dessverre si meg enig… skjønte først ikke hva du mente, Randilla, fordi jeg ikke kunne se noen som helst reklameinnlegg.

   Å skrive «advert» over noen tilfeldige kid-interiør bilder/reklame som jeg overhodet ikke assosierer til innleggene de står over, gjør at jeg føler det er mye snikreklame.

   Litt synd, for jeg digger bloggen din Caroline!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Nå skjønner jeg ikke helt hva du mener? Det er ikke jeg som skriver «advert», det er en del av selve bannerannonsen. Det har ingenting med skjult reklame å gjøre.

   2. Snikreklame og brudd på norsk lov..det er lov å sjekke fakta 🙂 ser dere på andre blogger, nettaviser, -magasin osv, ser dere også disse GOOGLE-adsene. Det er altså Google som selv merker sine egne ads. Forfatter av nettstedet har ikke ansvar for, eller kontroll over, hvilke ads Google har 🙂 disse styres av dine egne klikk på internett som Google tracker

  4. Randila… må være ufattelig slitsomt å bry seg så voldsomt over ubetydelige ting som merking av reklame på en blogg. Utrolig smålig å prøve å svartmale ett fint tilbud som dette! Bruk heller energien din på å hjelpe noen i julen du også.

   1. Kjersti

    Å la være å merke korrekt er faktisk brudd på norsk lov, så helt ubetydelig er det ikke.

    Men supert tiltak, tommelopp 🙂

  5. Signe Ingebrigtsen

   MP bare svare op dette for du er tydeligvis ikke et menneske som tar en grundige sjekk.. når Caroline reklamerer for er produkt så står det tydelig på NORSK reklame: xxxx! Advert i tippen av bloggen er blitt plassert der for reklamen som Google legger i bannerne i toppen på bloggen! Du og de andre som pirker på dette bør være flau og si unnskyld for nettrolling og for teit kommentar på bloggen!!

 14. Dette ble jeg så glad for å lese!! Så utrolig fint. Holder til i Fredrikstad selv, men vil gjerne hjelpe til om dere trenger pakkehjelp osv – vil gjerne vite mer 🙂
  Louise

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi skal si i fra om vi trenger hjelp <3

 15. Fantastisk fint! Det gleder meg langt inni hjerterota ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   😀

 16. Tommel opp for dere

 17. Kan du legge ut hva du trener iløpet av en dag. Hvilke type styrkeøkt og hvilke øvelser osv.
  Og mer inspirasjon til frokost, lunsj og kveldsmat etter trening og før trening. Blir så motivert av deg!!

 18. Ingrid Grace

  Kjempeflott. Lykke til videre. 🙂

 19. Så fantastisk nydelig! Nå fikk jeg tårer i øynene <3 Dere er gode <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig at du liker det <3

 20. Flott tiltak!
  Min familie har pleid å legge noen gaver under juletreet på Quality (superland). Der kunne man legge gaver markert med kjønn og alder 🙂

 21. Klapper i hendene og sier bare Amen!! For et fantastisk tiltak❣

 22. Dere er goode <3
  Men herlighet, hva gjør du med håret ditt om dagen? SÅ fint.

 23. Jacket?

 24. Dette er et FANTASTISK tiltak! Jeg blir spesielt rørt fordi jeg har forstått hvor viktig julen er for deg – og at du ønsker å gjøre den finere, varmere og bedre for andre er bare helt nydelig. Lykke til! Måtte dere få mange bidrag!

  Hanne

 25. Flott tiltak. 🙂 Lykke til. Blir sikkert mye jobb, men helt garantert verdt det. 🙂

 26. Hei Caroline! Det finnes en Facebook side som heter «hjelp oss å hjelpe-Østfold»
  Veldig ofte innleggene handler om barnefamilier som trenger hjelp med gaver osv..☺ du/dere vurde sikkert ta en titt

 27. Nydelig tiltak!

 28. Tommel opp <3 Fantastisk tiltak <3

 29. Hva tjener du på dette prosjektet ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Karmapoeng? Jeg tjener selvfølgelig ingenting på dette. Jeg synes det er helt fantastisk givende å kunne hjelpe andre mennesker <3

 30. Fantastisk!❤

 31. Så nydelig av dere

 32. Så utrolig flott gjort av dere, dere er så godhjerta mennesker ❤️ Lykke til og måtte dette vokse seg stort, fort!

 33. Så flott at du endelig bruker statusen din til å hjelpe andre, uten at du tjener masse penger på det selv. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nå har jeg gjort det noen ganger før, da, men takk 🙂

 34. Nydelig gjort av dere. Flott at dere hjelper andre ! <3

 35. Anja Julie

  Så utrolig fint! Dette var skikkelig koselig å lese!<3 er alltid veldig fint å lese bloggen din, men dette var såklart ekstra rørende!

 36. Vil bare si i tilfelle noen ser dette som bor i rogaland, at vi har det samme i Stavanger, Sandnes og Sola. Her heter det gi en jul 🙂 gienjul.no de er også på facebook

 37. Gleden ved å gi og hjelpe- priceless❤️Fantastiske, godhjerta tvers igjennom og inspirerende er dere og alle som bidrar ! Tenker også på alt det gode dere viderefører til jentene deres med detteviktige verdier

 38. Kjempefint tiltak! Lykke til, håper så mange som mulig bidrar <3

 39. Jonas Bie

  Kjempeflott!
  Vi som jobber som frivillige i Sarpsborg i jula gleder oss stort over å ha fått dere to på laget! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig å høre! 😀

 40. Fantastisk fint tiltak! <3 Og så bra jentene deres få se dette allerede nå. Dere er helt supre forbilder.

  Jeg blir så frustrert på deres vegne av folk som skal ha det til at omvendt julenisse er noe man tjener penger på, eller at dette er det første dere gjør av veldedighet. De kan umulig ha fulgt med, eller bare lirer det av seg for å provosere og prøve å skape KG-tilstander her inne .

  Takk for at dere står i det, og fortsetter å motivere og inspirere! Fine mennesker

 41. Elisabeth

  Utrolig bra!

  1. Caroline Berg Eriksen

   🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *