fredagsdrinken: bringebær- og timiancocktail

En dyp rød drink er perfekt for å komme i Halloweenstemning! Denne er mye mørkere enn for eksempel strawberry daiquiri og dessuten smaker den utrolig godt – om dere skal ha et vennepar over for middag i løpet av oktober, kan jo dette være et veldig passende alternativ for en velkomstdrink – én drink er mer enn nok 🙂 Om du bytter ut alkoholen med litt boblevann eller sprite, så blir det en veldig god virgin cocktail også. 


Dersom du ikke fikk med deg fjorårets Halloweendrink, kan den anbefales på det sterkeste. Da laget jeg vampyrdaiquiri og det var så godt! Oppskriften på den finner du HER. Men over til drinken i denne bloggposten – oppskriften kommer her 👻

Først må du lage bringebær- og timiansirupen. Det er selve basen i drinken. Da trenger du:

♥ 350 g. frosne bringebær ♥ en bunt timian (klipp av en håndfull fra planten) ♥ 1 dl. sukker ♥ 1 dl. vann 

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La det koke på medium til sterk varme helt til sukkeret og bringebærene har løst seg opp. Ta deretter kjelen av varmen og sett den gjerne i kjøleskapet for å kjøle den ned til romtemperatur. Når den er avkjølt, bruker du en sil til å sile av timiankvistene og alle frøene i bærene. Bringebærlaken du nå sitter igjen med, er den du skal bruke som base i cocktailen. 

1 liten drink ♥ 4 cl. bacardi carta blanca ♥ 2 cl. sitrondråper ♥ 4 cl. bringebær- og timiansirup  


Laken holder til mer enn 2 drinker, den kan du spare på eller bruke som topping til dessert eller yoghurt – OMG så godt! God helg 🎃

17 kommentarer

 1. De så veldig god ut! Hvor er de små dødningehodene i gull fra?

 2. Litt mye Halloween tema på bloggen for tiden synes jeg. Synes Halloween bare er tull. Ser ikke poenget med å skremme livet av andre liksom. Derfor jeg synes det er så rart så mange barn synes dette er så gøy. Men de tenker vel mest på snopet de skal få. Julebukk tradisjonen er jo borte nå,fordi Halloween har tatt over og det synes jeg er trist. Halloween er en amerikansk tradisjon og ikke en norsk. De færreste vet vel egentlig hva Halloween EGENTLIG er

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ingen her som skremmer livet av andre 🙂 Har ikke sett andre gjøre det heller.

   Når det gjelder tradisjoner så er vel ikke akkurat Halloween den første tradisjonen vi har som opprinnelig er fra et helt annet sted. Å bruke juletre under julefeiringen er en tysk tradisjon, og selve julefeiringen er jo opprinnelig noe helt annet enn hva det er i dag. Så om di dropper Halloween fordi det ikke er en norsk tradisjon, så må du droppe juletre, juleferingen, og ikke minst tacoen 😉

   1. Off topic, men tacoen som vi spiser den i Norge har ikke mye med Mexico og gjøre og er svært lite autentisk.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er sant, og det er jo også et godt poeng 🙂 Er det én tradisjon i Norge som står sterkt så er det å ta til oss tradisjoner fra andre kulturer og tilpasse dem til oss 🙂

 3. Mmm, denne gleder jeg meg til å teste! Takk for oppskrift!

 4. Vær med på ekte halloween i Irland. Da får du vite hva det egentlig dreier seg om.
  Det er en gammel keltisk skikk og ikke glittermas som du lager det til.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Svært lite glitterpynt i vårt Halloween-hus 🙂 Det går mest gresskar, lykter, hodeskaller, lys og spindelvev.

 5. Jeanette, her bomber du, Halloween er ikke amerikansk men stammer fra Irland. Feiringen haven’t I USA med Irske og Skotske innvandrere. Du må nok lese deg opp før du kritiserer.

 6. Jeg likte de fire innleggene om Halloween veldig godt, men nå syns jeg det hadde vært kult å lese om noe annet

 7. Smiley med stjerneøyer

 8. Ja greit å variere litt med innleggene. Litt som jul i butikkene i oktober. Man blir jo lei lenge før begivenheten begynner.

  1. Det er jeg enig i. Det er to uker igjen og de fleste pynter vel kun den 31 om de ikke skal ha fest?

   Helt greit at noen tar den helt ut, altså, men ikke så spennende for alle oss andre, kanskje?

   1. Nå har det seg sånn att i usa så pynter de tidligere kanskje i slutten av sept. Og jeg tenker. Skal man først bruke en del penger på Halloween pynt, hvorfor ikke pynte før. Rart hvor mye folk skal henge seg opp i ting. Jeg pynter med gresskar etc da 1.oktober kommer og la det stå hele mnd. Da 1.des kommer så kommer julepynten fram. Folk er forskjellige.

 9. Herrejösses vad människor klagar på alla möjliga saker! Jag förstår inte att du orkar svara alla som luftar sitt missnöje… Jag är oenig med dig när det gäller konsumtion, men annars är du ett sällsynt fynd i bloggvärlden. Inspirerande, ödmjuk och levererar år efter år… hittar inte make till blogg i Sverige!

 10. Uenig med kritikk her altså, syns Halloweeninnlegg er kult og annerledes, tommel opp. Ikke er innleggene like heller. Keep it coming:D
  Så, har ingenting å gjøre med dette, men vil bare rose deg for innlegget med løping på svaberg! Glemte å kommentere da, men jeg har tidligere ønsket variasjon i treningsbloggingen din, og der fikk jeg jo det, så tusen takk. Skikkelig inspirerende og annerledes.

 11. Mer Halloween inspo takk 😀 Du er så dyktig å formidle stemning, digger innleggene dine om dagen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *