popcorn halloween-style

Jeg er i Hallowen-modus om dagen, og elsker å dele tips med dere 🎃 Vi skal snart ha Halloween-verksted med barna her hjemme og da har jeg lyst til å servere dem noe godt som også er i Halloween-ånd – det blir uten tvil dette popcornet som jeg prøvde å lage i dag. Vil uten tvil si at det ble en suksess, for jeg har spist opp nesten alt allerede og er litt kvalm – haha 🙂

Først var jeg inne på tanken om å bruke hvit sjokolade og farge det med konditorfarge slik at det ble oransje. Til det mørke popcornet tenkte jeg å bruke mørk sjokolade. Men så søkte jeg litt rundt etter alternativer og kom over noe som heter deco melts – ferdig hvit sjokolade til smelting som er farget. Perfekt! 

Så du kan jo enten forsøke deg på min opprinnelige plan, for jeg er ganske sikker på at det fungerer om du kjøper oransje farge fra wilton for eksempel – de er best! Eller så kan du få tak i deco melts slik som jeg har gjort – det er i hvert fall veldig enkelt og greit 🙂 Du trenger altså deco melts i fargene oransje og sort, og så trenger du popcorn. Gjerne salt popcorn, det ble så godt! 

Den fargede sjokolade smelter du over vannbad og deretter heller du det over popcornet. Rør godt og sørg for at alt blir dekket av fargen, før du heller det over på et brett med bakepapir. Spre det litt utover, med mindre du vil at alt skal være i en klump. 

Sett det i kjøleskapet i ca. 10 minutter og bryt det opp. Det smelter ikke i romtemperatur og kan derfor oppbevares utenfor kjøleskapet 🙂 Gjør samme prosess med begge fargene og så er det bare å blande sammen og nyte 🎃


Jeg er så klar for Halloween, jeg 🎃 

21 kommentarer

 1. Sara Katrin

  Haha! Og her satt jeg og lurte på om du hadde brukt cheddarost på en del av popcornet og brent den andre delen!! XD

  Deilig Halloween snacks – brent popcorn med cheddarost!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg liker faktisk begge deler – haha :p Men kanskje ikke sammen :p

 2. Skal du farge hvit sjokolade så trenger du en egen pulver farge som er egnet til farging av sjokolade. Er ikke alltid de paste/gele fargene som skal farge kremer funker. Noen ganger klumper de og andre ganger så går det som det skal 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tipset 🙂 Leste et sted at Wilton fungerte, men jeg har aldri prøvd det selv 🙂

 3. Benedicte

  Brukte du micropopcorn? 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hahaha :p

 4. Dear Caroline, this is such a cool idea! Thanks for sharing!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you sweetie <3

 5. Ah, nam, det så godt ut:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er skikkelig digg 😀

 6. Hvor kjøpte du disse deco melts?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg kjøpte på nett, cacas.no 🙂

 7. Kristine

  Hvor får man kjøpt disse deco melts?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hos Cacas 🙂

 8. Så festlig
  Cubakone.no

 9. Så godt ut! Må bare si det, ikke ment som kritikk, men please ikke gi popcorn til barn under 5 år!

  1. Hvorfor ikke ?

   1. Elisabeth h

    Kvelning er den største dødsrisikoen for små barn generelt, og popcorn kan, fordi de er svært lette, lett sette seg i «feil rør» ved innpust under spising. Derfor anbefaler f eks USAs Academy of Pediatrics at barn under fem år ikke får popcorn. Når det er sagt, tenker jeg det er helt innafor å gi yngre barn popcorn hvis de sitter stille og spiser, og en voksen passer litt på at barnet ikke stapper munnen full. Forøvrig er det flere andre matvarer som utgjør like stor kvelningsfare, f eks grillpølser kuttet i biter (del pølsa på langs først,så er det greit), hveteboller og annen mat som lett «deiger» seg sammen til en klump i munnen, hele peanøtter, osv. Moralen er vel at så lenge en voksen sitter med barna mens de spiser,og at det ikke er spising under lek og masse skravling, reduseres risiko for at noe settes «i halsen». Alder er bare en pekepinn.

   2. Hehe, ja, det er en viktig ting å understreke at popcorn ikke har en aldersgrense. Det kan like godt være meg selv på 32 år eller min bestemor på 90 år som setter den fast i halsen. På samme måte som en pølsebit kan sette seg fast 🙂 fint med anbefalinger og en pekepinn på diverse ting, men å si at kun de barna som har fylt 5 år kan få lov å spise popcorn – blir feil. Tenk om ei på 6 år setter et popcorn fast i halsen

 10. Camilla

  Kult!!!
  Hvor mye deco melt brukte du til en pose popcorn?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Litt over halve posen av hver 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *