8 Halloween-filmer du bør se

Dette er nok den snilleste Halloween-film listen du har sett, men jeg er virkelig ikke fan av skrekkfilmer! Gi meg drama eller romantikk, takk! Likevel er det én skummel film på listen da, men jeg ville også involvere noe for de yngre i familien. Så her er min liste – håper du finner noen du liker, mest sannsynlig finner du i hvert fall noen du hadde glemt 🎃


Casper – the friendly ghost! Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sett denne – men det er i hvert fall ikke få! Jeg ELSKET den da jeg var yngre, spesielt slutten da min all time barndomscrush Devon Sawa dukker opp – uten å spoile noe. Uansett, denne filmen må du se og den er OK for de litt yngre også. Christina Ricci spiller hovedrollen som Kat i denne filmen,  som flytter inn i et forlatt herskapshus sammen med faren sin. De finner fort ut at det spøker i huset, men alle spøkelsene som går igjen der er ikke like skumle. Det minste av spøkelsene er bare en ung gutt, og han og Kate utvikler et nydelig vennskap – det er i hvert fall det filmen i hovedtrekk handler om – selv om det i tillegg involverer krangling om huset, en begravet skatt og en hel del annet. En veldig skjønn film som jeg elsket å se da jeg var yngre! Jeg kan fortsatt se for meg både åpningscenen og dansescenen på slutten *sukk* 

The Witches – skrevet av Roald Dahl – gir meg mareritt den dag i dag! Da heksene dro av seg ansiktet? OH MY GOD! Uansett handler den om Luke, som må bo med bestemoren sin etter at foreldrene hans døde. De flytter til England – men var opprinnelige fra Norge 🙂 Bestemoren forteller Luke om heksene, de hater barn og det er viktig å lære seg å gjenkjenne dem, så da Luke og bestemoren havner på et hotell på grunn av bestemorens sykdom, finner Luke ut at all verdens hekser er samlet på det samme hotellet, for å pønske ut en plan for hvordan de skal forvandle alle barn til mus. Luke blir både avslørt og forvandlet til en mus – men klarer å rømme! Ps! Denne filmen lages om igjen i dette øyeblikk, med blant andre Anne Hathaway i hovedrollen som sjefsheksen. 

The Nightmare before Christmas – Jack Skellington bor i Halloweentown hvor alle har som mål å skremme mennesker, men han begynner å bli lei av dette. Han havner etter hvert i Christmastown, og får en idé om å kidnappe julenissen, slik at folket i Halloweentown kan overta ansvaret om å feire jul i stedet 🙂 

Hocus Pocus – dette er også veldig barndom for meg, men nå begynner det å bli så lenge siden jeg har sett den, at jeg bør vurdere å se den om igjen. Den ligger på Netflix 🙂 Tre hekser (Sarah Jessica Parker, Bette Midler og Kathy Najimy) våkner 300 år etter at de ble hengt for sine magiske evner. For å holde seg udødelige, må de ta livet av et barn, og de tre barna som sørget for at de gjenoppstod, gjør alt de kan for å hindre at heksene overtar Salem. 

Monsters Inc. – Jeg elsker Toy Story, virkelig! Det har alltid vært en av mine favorittfilmer fra Disney, og ettersom Monsters Inc. er regissert av både Disney og Pixar, må jo denne filmen med på Halloween-listen. Filmen har 7-årsgrense, så den kan fint sees med de yngre i familien 🙂 Vi blir tatt med til Monstropolis, et sted der alle monstre bor. Sully og Mike jobber i Monsterfabrikken, og de er skremmere. Det vil si at de er flinke til å skremme barn, og det er viktig, for den absolutt viktigste energikilden i monsterverden er nettopp skrikene de samler inn fra menneskebarn. Direkte kontakt med barn ikke lov, for monstrene tror at barn er giftige, så når den lille jenta Bø følger etter Sully tilbake til Monstropolis, står karrieren hans i fare og alt blir kaos.

Ghostbusters – en klassisker, eller hva? Denne er det flere år siden jeg så, jeg var vel sikkert ikke gammel nok til å se den gangen heller, men sniktittet sikkert da Anette hadde leid den 😉 Tre omstridte etterforskere studerer parapsykologiske fenomener, men har problemer med karrieren sin. De bestemmer seg derfor for å starte egen business og oppretter spøkelsesutrenskningsbyrået Ghostbusters – som spesialiserer seg på å drive ut onde ånder og jage spøkelser. De får enkle oppdrag i starten, men plutselig inntar en forhistorisk krigsguden et leilighetskompleks, og da er det ingen andre enn The Ghostbusters som kan ta jobben. 

The Conjuring – denne filmen er faktisk basert på en sann historie, noe som gjør den hakket mer skummel etter min mening. I denne filmen møter vi familien Perron som flytter til et forfallent hus på Rhode Island. Her begynner merkelige ting å skje med dem, og for å bli kvitt problemet kontakter de Ed og Lorraine Warren, som er eksperter på paranormal aktivitet.  Uæææ! Denne er ekkel. 

Edward Saksehånd – en oppfinner dør før han fullfører sin største oppfinnelse – et perfekt menneske med navn Edward. Edward har saksehender og blir etterlatt alene i et slott langt borte fra det meste. Livet hans endrer seg når han møter en snill dame som heter Peg, som ønsker Edward velkommen til å bo hos seg. I starten blir han ønsket velkommen til samfunnet, men til tross for hans snille og forsiktige personlighet, gjør saksehendene ham til en utstøtt – spesielt da han i tillegg forelsker seg i datteren til Peg. Denne filmen er så fantastisk vakker! Virkelig! Ikke skummel Halloweenfilm, men veldig, veldig fin Halloweenfilm. Det er mange år siden jeg så den, men nå kjenner jeg at jeg vil se den igjen. Winona Ryder + Johhny Depp! 


Kanskje du har noen fine filmer å dele med meg også? Jeg fikk nettopp tips om Coco og den hadde jeg glemt. Den er også skikkelig fin og veldig Halloween 🎃✨

15 kommentarer

 1. Jeg ser du skriver at du er publisher på Instagram. Det er vel helt feil:
  https://snl.no/forlegger

  Eller er det forfatter du mener at du er?

  1. Elisabeth h

   Marie, dette sier Wikipedia (hvis du virkelig er interessert):a publisher is a person or company that is engaged in publishing. With the advent of digital information systems and the Internet, the scope of publishing has expanded to include electronic resources such as electronic versions of books and periodicals, as well as micro publishing,WEBSITES, BLOGS and the like. (Min utheving)
   Så, Caroline har sine ord i behold.

 2. Åh Casper hvor kan man finne den filmen nå? Hadde helt glemt den men den var jo favoritt!!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg vet! Helt enig <3 Litt usikker på hvor den ligger, men håper på viaplay eller hbo om den ikke er på netflix 🙂

  2. Casper ligger på Netflix 😀

 3. Coco er også utrolig fin!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, søren! Den glemte jeg! Den er kjempefin <3

 4. Da burde du se October Kiss! Skikkelig koselig film

 5. Christine

  Jeg EEEEEELSKER Casper, og Devon Sawa(du bare må følge han på Twitter og insta, han er så morsom), og kjøpte meg filmen da jeg bodde i England. En annen litt skummel film fra vi var små, er The Secret Garden. Selv om det ikke er Halloween tema, så er den utrolig spennende.

 6. Henriette

  «Double, Double Toil And Trouble» med Mary-Kate og Ashley Olsen er også veldig bra, men jeg vet ikke om den er å finne på noen streamingtjeneste. Det var min absolutt favoritt da jeg var yngre!

 7. Practical Magic med Sandra Bulluck og Nicole Kidman er et must for meg på denne tiden

 8. Hvor har du sett Heksene igjen? Har ikke sett den siden jeg var liten jeg 🙂

 9. Practical Magic! Og The Craft (eller Den onde sirkel, som den heter på Xboxen). The Addams Family også! Og Bewitched, både den gamle serien (finnes på DVD) og filmen med Nicole Kidman. 😀

 10. Song of the Sea (Sangen fra Havet på norsk) er også en helt utrolig nydelig film som passer perfekt til Halloween for både barn og voksne! 😀

  For voksne er også From Hell med Johnny Depp akkurat passe skummel.

 11. Titanics ti liv og Heffalump Halloween (Ole Brumm) passer godt til Halloween 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *