fredagssnacksen: fylte dadler

Det er altfor lenge siden jeg har delt oppskriften på noe snadder med dere, men nå er det fredag og virkelig på tide å snakke om litt godsaker igjen! Dette er i tillegg godsaker uten noe særlig tilsatt sukker, så disse kan du jo med fordel kose deg med i hverdagen også 🙂 Etter en skikkelig digg treningsøkt i dag laget jeg fylte dadler, dyppet dem i sjokolade og pyntet dem med masse digg. Om det var godt? Helt fantastisk godt! Her kommer oppskriften 🌸

♥ dadler uten stein ♥ mandelsmør, peanøttsmør eller cashewsmør ♥ mørk sjokolade ♥ hakkede nøtter ♥ revet kokos ♥ tørket bær 

Du kan bruke det nøttesmøret du helst foretrekker, jeg brukte peanøttsmør 🙂 Når du kjøper dadler uten stein, er de myke og har allerede et lite snitt i seg etter steinen som har vært her – dette hullet fyller du med smør! Mmm! Deretter smelter du mørk sjokolade over vannbad – det gjør du ved å koke opp vann i en stor kjele, og setter en bakebolle over det kokende vannet.

Knekk sjokoladen og ha den i bakebollen, så vil den smelte ganske fort og være veldig lett å jobbe med 🙂 Dypp daddelbitene i sjokoladen, ha dem over på et brett eller et fat med bakepapir og dryss over ønsket topping. 


Settes i kjøleskapet i ca. 10 minutter før det bare er å nyte 🙂 Mmmm! God fredag 🌸 

20 kommentarer

 1. Dette skal testesså veldig godt ut. har fått svangerskapsdiabetes så kan ikke spise noe med mye sukker, helst ikke noe, og siden det ikke er noe særlig med tilsatt sukker så kan det hende det går bra

  1. Det er jo veldig mye sukker i dadlene. Ville ikke spist disse om jeg hadde diabetes.

  2. Sukkermessig er ikke dette bedre enn godteri :/

   1. Caroline Berg Eriksen

    Men så er det jo mer enn godteri og sukker 🙂

   2. Ja, men nå svarte jeg på en kommentar ang.svangerskapsdiabetes. Og da er dette for godteri å regne, og ikke anbefalt.

 2. Nam! Denne må lagres og prøves 😀

 3. Er det ikke sukker i peanøttsmøret?

 4. Å Å du lager så mye godt☺ har en liten utfordring til deg. Datter i huset her er alegisk mot nøtter, også spor..Vi finner så mange gode mellommåltider rundt om men alle har et snev av nøtter. Har du noen tips? Klem

  1. Hei Kjerstin. Kan hende Caroline har noen gode tips å komme med. Her er mitt tips (allergisk mot nøtter selv): bytt ut nøttene med solsikkekjerner, gresskarkjerner eller rista havregryn, da kan du følge mange av oppskriftene og prøve deg frem. Mvh Silje

 5. Det er mye sukker og kalorier i dadler,bare så det er sagt. Vil ikke si at dadler er sunt i det hele tatt faktisk!

 6. Barnehagelæreren

  Ser veldig godt ut, tips prøv å fyll dadlene med halve valnøtter veldig godt. Pleier ikke å dyppe mine i sjokolade men det skal jeg jammen prøve neste gang.

 7. Ååååå dere tar så fine bilder!

 8. Åååhhhh hildrande du, dette så fantastisk ut! Tusen takk for at du deler.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Håper det falt i smak 😀 <3

 9. Fruktsukker gir den samme blodsukkerstigningen som tilsatt sukker, så disse er ikke å anbefale for en diabetiker, selv om de inneholder mye annet bra 🙂

 10. For noen nydelige og innbydende bilder du tar – wow! Elsker dadler, men hvor kjøper du dadler uten sten? Jeg har bare funnet med.

  Må få legge til at jeg blir ganske litt satt ut av kommentarene over som har behov for å hakke på noe til enhver tid. Caroline har da ikke skrevet noe om at dadler egner seg for diabetikere? Syntes dette ble tatt helt ut av kontekst fra innlegget. De som syntes dadler er så usunt og sukkerrikt kan jo bare droppe å spise det, godt vi lever i ett fritt samfunn:) Stå på videre, elsker bloggen din!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Dadler uten sten får du kjøpt på helsekost og Meny 🙂 I hvert fall der vi pleier å kjøpe det.

  2. Min kommentar var ment som et svar til Malene med svangerskapsdiabetes, det var ikke for å hakke på noen. Tror det var det som var hensikten med de andre kommentarene også. Det må da være greit å si ifra om det 🙂

  3. Hva snakker du om? Det var en som skrev at hun hadde svangerskapsdiabetes og ville prøve disse. Hvis du vet at noe kan være farlig for en gravid å spise, så håper jeg du også hadde sagt fra. Det får være grenser for å bli krenket på andres vegne!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *