høstens beste soppsuppe

Suppe smaker ekstra godt nå som det begynner å bli kaldt ute ❄️Her har vi faktisk hatt minusgrader tidlig på morgenen og det er skikkelig huskaldt hver gang jeg våkner – slike ting gjør at jeg drømmer om suppe til middag! Soppsuppe er ekstra godt nå som det er høsten og sopptid, spesielt suppe med kantarell! Mmm! Da vi var på høstferie fikk vi servert en skikkelig god en, og det inspirerte meg til å lage noe ala det samme her hjemme. Her kommer oppskriften på en skikkelig god variant! 


du trenger

♥ 1 gul løk ♥ 750 gram assortert sopp ♥ 1 neve fersk timian ♥ 6 ss. smør ♥ 1 dl. hvetemel ♥ 1 dl. riseddik ♥ 7 dl. kyllingkraft ♥ 3 dl. kremfløte 


slik gjør du

Smelt smøret i en dyp stekepanne og stek løken til den blir myk og gyllen. Tilsett deretter soppen, salt og pepper og stek dette videre på medium varme i rundt 10 minutter. Bland inn hvetemelet og stek videre i ca. 1 minutt før du tilsetter riseddiken, kyllingkraften og finhakket timian. Skru varmen opp og rør godt til det koker opp – sett deretter ned temperaturen og la det småkoke i ca. 20 minutter. Rør av og til.

Etter 20 minutter tar du av 2-3 dl .av suppen, kjører det i en blender, og rører det tilbake inn i suppen. Tilsett deretter kremfløten og rør den inn mens du lar det koke opp. Smak til med salt og pepper.


Server toppet med sprøløk, solsikkekjerner og godt brød. Mmmm! 

19 kommentarer

  1. Hei 🙂 Får man kjøpt kyllingkraft i butikken? Evt hvor får jeg tak i det. 🙂

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det får du kjøpt på bla. Meny 🙂 Eller du kan bruke buljongterninger 🙂

  2. Åååå nå fikk jeg skikkelig lyst på allslags supper! 😀 😀

  3. Grønnsakskraft blir ikke det samme eller? Ønsker å lage den vegansk..

    1. Caroline Berg Eriksen

      Jo, det kan du fint bruke 🙂

  4. Ingrid Grace

    Hei, bare lurer, skal det virkelig være 1 dl hvetemel? Hørtes bare så mye ut. 🙂

    Klem <3

    1. Caroline Berg Eriksen

      Ja 🙂

  5. Elisabeth h

    Er dette til to store og to små? Tenkte prøve denne på jentekveld til uken….

    1. Caroline Berg Eriksen

      Skal man bli skikkelig mett så er det til to voksne 🙂

  6. hei caroline! jeg skal kjøpe en gave til en 6-åring i dag og vet ikke va jeg skal kjøpe… har du noen forslag? va liker de når de er rundt 6? hadde sett så pris på svar =)

  7. Har du noe god oppskrift på gresskar suppe? evt noe annet man kan lage av alt det «kjøttet» som blir til overs?

    1. Noe annet godt man kan lage med gresskar er pai! Fantastisk godt, vi lager alltid gresskarpai til dessert på Halloween:)

  8. Hei. Bare ett lite ønske. Kan du skrive alle ingrediensene i gram? En løk varierer veldig i størrelse. En neve er vel heller ingen måleenhet? Mye enklere å følge en oppskrift når den er korrekt satt opp Ha en god høst

  9. Kristine Eliassen

    Den skal testes i dag

  10. Nesten så jeg likte oppskriftene dine bedre da de var lchf og av den grunn nesten alltid glutenfrie hva ville du brukt her istedet for hvetemel? ☺️

    1. Du kan bruke maisenna, dryss bare over til du oppnår ønsket tykkelse på supper og sauser

  11. Kristine Eliassen

    Åååå, den ble kjempe god!!! Takk for du delte oppskrift

    1. Caroline Berg Eriksen

      Bare hyggelig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *