slalåmbakken opp

Jeg er så støl i leggene i dag at det nesten var en liten utfordring å sette føttene i gulvet da jeg skulle stå opp tidligere – haha! I går gikk vi nemlig opp hele slalåmbakken, og selv om det ikke var den lengste avstanden – faktisk ble det bare 2.5 kilometer tilsammen – så var det såpass bratt stigning at det ble skikkelig tungt likevel, spesielt med Naia på ryggen opp det siste stykket og absolutt hele veien ned. Det var så vakkert fra toppen, og vi fant en kjempefin skogflekk hvor vi kunne raste – med masse blåbær og fine høstfarger 🙂 I går hadde endelig vinden gitt seg også, og da solen tittet frem, kunne vi plutselig skrelle av det ene laget med klær etter det andre 🍂 

Høsten forvandlet skoene til rene kunstverket også 🍂 


I dag har det meldt regn hele dagen, så vi har lyst til å være inne og utnytte det fine hotellet vi bor på! Håper dere har en deilig torsdag 🌸

128 kommentarer

 1. ahh disse høstbildene, så vakre!! Håper dere får en super ferie <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 2. Har du/dere noen gang ønsket dere større hund? =)

 3. Så enig med Eli – nydelige bilder i flotte omgivelser. Fortsatt god ferie 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 4. Nydelige bilder Hvor er antrekket fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er fra twenty four 🙂

 5. Så herlig bilde av Ronaldo! Superskjønn!

 6. Ny dag, nye klær.

  Dere må ha pakket noe helt enormt for disse dagene på fjellet?

  1. Caroline Berg Eriksen

   3 forskjellig antrekk på én uke er ikke «å pakke mye».

   1. 3 forskjellige jakker 3 dager på rad er absolutt litt i overkant.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det må du gjerne mene, men det var ikke det vedkommende skrev, Tonje. Det er heller ikke tre like jakker, da den siste jakken er foret og det er ikke de to andre.

   3. Tre like jakker i tre forskjellige farger er i mine øyne å pakke mye for en uke til fjells. Hadde forstått deg om det var tre hverdagsantrekk/festantrekk, men her er det jo snakk om ei ytterjakke.. Jeg føler ikke at det å like å variere antrekket sitt forsvarer det overforbruket du viser antydninger til her.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Det må du gjerne mene, men det var ikke det vedkommende skrev, Marthe. Det er heller ikke tre like jakker, da den siste jakken er foret og det er ikke de to andre.

   5. Lol. Misunnelse, misunnelse, misunnelse. Ikke ta det til deg Caroline. Jeg har den jakka i 5 farger og buksa i 3 forskjellige farger. Hva så? Ler av noen kommentarer her altså. Folk har lite å bry seg med. Og igjen. Ren misunnelse.

   6. Caroline K

    Åh! Avfeie slike kommentarer med misunnelse er så frustrerende at jeg har litt problemer med å holde meg sakelig.

   7. Må si meg enig i at å ha samme jakke i tre ulike farger kanskje sender ut et litt dårlig signal rent miljømessig, en trenger jo egentlig ikke mer enn en slik jakke (selv om de er veldig fine) 🙂

  2. Vi har hytte på fjellet, og der har jeg flere tur-/ski-jakker hengende – sikkert 10-12 stykker. De eldste er mange år gamle. Er vi på fjellet en uke kan jeg godt bytte jakke hver dag, det er faktisk ikke uvanlig. Akkurat som hjemme. Jeg bruker gjerne forskjellige jakker her også, klærne har godt av å puste litt imellom hver bruk.

   1. Det er vel forskjell på det og å pakke med seg en ny jakke for hver dag? (Ja, jeg overdriver for poengets skyld)

    Og at klærne har godt av å puste mellom hvert bruk??? Jeg regner da med at man tar av seg jakken når man er inne? Hvor lang pustepause trenger klærne dine?

  3. Min erfaring med tøy -yttertøy som innetøy – er at dersom man har flere av samme slag, så vil man få variasjon i outfit samtidig som man får bruke dem i mange år, rett og slett fordi det ikke blir like raskt slitt. Jeg har for eksempel mer klær enn mannen min, men vi bruker ca like mye penger hvert år på klær. Forskjellen er at han sliter ut klærne sine raskere fordi han har færre å bytte på, mens jeg beholder mange klær i flere år fordi jeg har mer å bytte på. Ergo er ikke et velfylt klesskap dårlig for miljøet. Og jeg vil tippe på at dersom Caroline kvitter seg med noe klær, så går de ikke i søpla, men til fretex/gjenbruk e.l. -slik jeg og veldig mange andre gjør.

 7. Har du kjøpt jakken i alle fargene? Nydelige bilder og sprek familie!

 8. Nydelige bilder i høstfarger. Fortsatt fin høstferie. Hvilken str har du i anorakken?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

   Den er i størrelse 34 🙂

   1. Jeg har både jakka og buksa selv og vet at de er store i størrelsen, men ut i fra bildene tror jeg 34 blir i minste laget for deg. Hvis du sjekker nettbutikken ser du hvordan den egentlig skal sitte 🙂

    Når det er sagt så er det fantastiske høstbilder og jeg synes du er vakrere enn noen gang! Høstlyset og den friske luften kler deg! Fortsatt god høstferie 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    34 sitter perfekt på meg, man velger jo selv hvordan den skal sitte, det handler jo om komfort 🙂

    Tusen takk 😀

   3. Veronica, hva slags kommentar er det? Ikke vanskelig å se syrligheten og hva du instruerer. Jakken sitter flott på Caroline og jeg har ingen problemer med at hun bruker Str 34 eller å se det er rett str til henne. Jeg bruker selv 36 og ser hun er slankere enn meg.

    Kos dere på tur. Må si du er veldig tålmodig med alle innspillene, som kun er skrevet for å hetse, gjerne pent innpakket. Det er veldig innlysende å se hva som er hensikten.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk, Bente 🙂 Vi koser oss masse <3

    Jeg skal ikke spekulere i hensikten med kommentaren, men ser jo tydelig på det første bildet at jakken ikke strammer noe 🙂

    https://unitedbloggers.no/tachyon/sites/197/2019/10/073A8821-1-copy.jpg?w=2020&quality=70

 9. Åååh for et bilde av Ronaldo!!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

  2. Men synes du ikke den strammer veldig over brystet og under armene? Det ser sånn ut. Når klærne sitter sånn så ser man lett lubben ut. Sier ikke at du er lubben, for du har en kropp de fleste tobarnsmødre kan misunne. Men det er ikke så lett vite hvor stor noen er i virkeligheten ut ifra et bilde, og akkurat den passformen/størrelsen var du uheldig med. Tips til neste gang…

   Men ikke la det ødelegge gleden over vakker natur og en flott tur. Denne kommer du til å kjenne i beina i morgen 🙂

   1. Caroline Berg Eriksen

    Den strammer ikke noe, nei. Når jeg kun har ett lag under er den litt løs, mens når jeg har to lag, slik som her, så sitter den fint på meg 🙂 Om det ser ut som den strammer over brystet, så kan det jo hende at det er pga. bæremeisen som presser jakken inn akkurat der. Men du ser jo uansett på det første bildet at den ikke strammer noe sted.

    En størrelse større kunne jeg faktisk ikke hatt, og at den er stor i størrelsen synes jeg ikke, i hvert fall ikke om du skal ha noe under.

   2. Sorry Caroline, du har sikkert rett. Da er det bare jeg som har gått ned en størrelse, og det er jo alltid en hyggelig overraskelse 😉

   3. Caroline Berg Eriksen

    Veronica: Haha 😀 Ja, det kan det jo være 😀

 10. Så fine og fargerike bilder! Syns dere er så flinke på å inspirere til å være mer ute i naturen, og ikke minst at det går helt fint å gjøre dette med småbarn også 😀

 11. Flotte bilder av vakker natur:D

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 12. Du skrev på Instagram at du skulle ta noen dager fri for å være med familien. Hva mente du med det, for du har jo ikke tatt fri?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ikke helt fri, nei 🙂 Men lagt bort e-poster, møter og andre ting som kan legges bort 🙂

 13. Hvordan tolker du det som «vedkommende» skrev, da? Det eneste vi har sett er jo ulike ytterklær, både til deg og jentene, ergo var det antall jakker, utebukser og sko hun mente 😉

 14. Uffameg, jeg burde sikkert holde kjeft, men jeg klarer ikke; du vet det er lov å bruke samme jakke flere dager på rad? Nydelige klær, elsker fargene. Men hvilket signal sender dette om kledsforbruk? Vil bare gi et lite puff i forhold til å tenke miljø, også når du viser fram klær. Vi digger deg selv om du viser deg i samme antrekk flere dager på rad, Caroline. God høstferie med gjengen!

 15. Ååh. Høsten altså. Så fine bilder, helt vilt!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 16. Huff å jeg som pleier å ha med minst 3 forskjellige skotøy.. Dvs til ute og inne.
  Takker titten av fine høst bilder. Bratt bakke ja..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Sikker på at du har noen kombinerte fjellsko/tøfler 😀

 17. Nydelige bilder. 🙂 Mulig du vil sjekke overskriften en gang til. 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

   Har endret den 🙂

 18. Jeg hadde satt pris på å se det samme yttertøy på alle dagene. Vi har dessverre et enormt forbruk i Norge og dette føler jeg er med på å underbygge det. De fleste eier ikke (og bør ikke eie) x-antall yttertøy til samme forbruk.

  Jeg syns du er fantastisk i jobben din, men akkurat når det kommer til gjenbruk etc. kunne jeg ønske du hadde et tydeligere og mer klimavennlig budskap

  1. Du hadde nok elsket meg.. Som kjøper ny jakke hvert 5 år og kanskje 1 bukse i året. Årsaken er kun fordi jeg ikke har råd.
   Kjære caroline.. Bloggen og bildene deres er så fantastiske.
   Pakk gjerne 7 jakker og 7 par sko om du føler for det.
   Fatter ikke hvordan folk finner alle feil. For mye klær,hvorfor peke ett sted på bildene osv osv
   Kos dere masse…

 19. Hvilken rase er den hunden i «profilbildet»? 😉
  Må innrømme jeg synes han er den søteste, iallefall ut i fra dette bildet. Pent ansikt på han.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tibetansk spaniel 🙂

 20. Altså en ting jeg aldri har forstått er behovet ditt for å diskutere folk sine meninger. Om noen av leserne synes du har pakket «enormt med klær» – so what? Kan de ikke bare synes det da? Også kan du synes der motsatte?
  Folk sine meninger er jo subjektivt uansett, og det kan man vell ikke diskutere på, slik jeg ser det.
  Uansett – flotte bilder her, som alltid 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Diskuterer ikke folks meninger, jeg bare svarte på en kommentar 🙂 Masse jeg ikke svarer på, det ser du jo i kommentarfeltet.

   Folk får mene hva de vil 🙂 Før var det miljøkritikk fordi jeg reiste mye med fly. Så nå ferierer vi i Norge i stedet, men da er det klærne det er noe galt med.

   1. Men du skjønner hva vi mener, gjør du ikke? På de fleste virker det jo utrolig unødvendig å ha 3 stk like jakker, bare forskjellig farge. Akkurat som om funksjonen til jakka ikke er nok, man skal også variere farge i løpet av en og samme ferie. Du må gjerne ha det «privat», men siden du har så stor påvirkning, synes jeg ikke du trenger å vise det fram på bloggen. Folk reagerer på «ekstravaganse» og unødig forbruk i disse klimafokustider 😉 Ikke lett å gjøre alt riktig, nei. Det er jo umulig. Men du kunne kanskje svart: ja, skjønner at noen kan synes at det er litt råflott, men nå ble det slik denne gangen. Jeg vil tenke på det til en senere anledning.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det handler jo ikke bare om ferien? Vi er på tur hver eneste uke, det er jo ikke sånn at jeg har kjøpt inn dette kun for denne ferien.

    Jeg aksepterer at folk mener det de mener, og det er greit det 🙂

   3. det er fordi tekstilbransjens klimegassutslipp er like store som flyenes, så vi bør alle kutte ned på begge deler.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Ja, og kutter jeg på begge deler så finner man noe annet å klage på 😉

   5. Hva med å kutte for miljøet skyld, og ikke for å tilfredsstille andre?

    Bare en tanke…

   6. Caroline Berg Eriksen

    Synne: Akkurat det jeg gjør 🙂

   7. Ja, men hadde du bare svart «vi synes ikke det er mye, men du kan få lov til å synes det» så hadde du unngått mye diskusjon. Jeg forstår jo at det er enkelte ting du må forsvare deg på, feks. Det med fly så kom jo kommentarene fordi du hadde skrevet at dere prøvde å leve mer miljøvennlig, og da skjønner jeg at du må «forsvare deg» så du ikke ser ut som om du er dobbeltmoralsk, men ser ikke poenget med å diskutere meninger som uansett vil være relativt ut ifra egne erfaringer. Men det er selvfølgelig ditt valg hva du bruker tid på ønsker deg en fin dag uansett Caroline <3

   8. hvorfor ble kommentaren min slettet, etter å ha lagt godkjent i noen timer? Kan ikke si at jeg kom med annet enn konstruktivt innspill… og ellers hyggelige ord.

   9. Caroline Berg Eriksen

    Kommentaren din er ikke slettet?

 21. Nydelige høstbilder, ser ut som dere har det fantastisk 🙂 Elsker at du inspirerer, på så mange måter! Takk for deilig blogg, som alltid!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 22. Hvorfor har du med deg så mye forskjellig yttertøy? De aller fleste av oss har ytertøy beregnet for hver årstid, ikke samme jakken eller anorakken i flere forskjellige farger. Et enormt til overforbruk du «inspirerer» til her, dessverre.

 23. Åh sååå vackert!

 24. Torill Aasen

  Men hvor er lille Hugo?Skjønningen:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Han er med 🙂

 25. Nydelige høst bilder! Den slalombakken er bratt, gikk Nelia opp hele? Så herlig at dere ferierer i vårt flotte land ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 Ja, hun gikk opp hele bakken! Kjempeflink 🙂 Naia gikk nesten hele hun også <3

 26. Blir helt matt. Det er da vel ikke sånn at alt dette er innkjøpt til denne turen ? Har da sett noe av dette turtøyet tidligere, og skjønner godt det brukes flere forskjellige jakker. Hva er problemet til folk. Eller det vet vi jo, de sitter jo inne på Kg og spekulerer som rakkern at det er snikreklame og umerket reklame for turtøyet. Og det er vel gjerne flere av dem som kommenterer her inne, det leser en utifra måten det kommenteres på. Jeg er ingen blogger, men jeg har flere turbukser og turjakker som jeg kan bruke, hadde jeg samlet sammen alle så kunne jeg nok brukt forskjellig hver dag i høstferien. CBE og familien er mye ute , både her under høstferien og ellers i året, det sier seg vel selv at de eier en del turtøy. Og kommentere at dere må ha pakket mye eller at en hadde satt pris på samme yttertøy hele uken og at en ikke bør eie mer enn x antall yttertøy til samme forbruk ? Det tror jeg nok de aller fleste av oss gjør. Blir så dumt når sure negative kommentarer som dette skal ødelegge innlegg fra turer ute i vakre høst Norge, det blir for dumt. Slutt prøve og oppdra andre, eller bruk bloggeren som hakkekylling, det er utrivelig .

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, jeg har hatt på meg alt sammen før, untatt en av jakkene 🙂

  2. Jeg er ikke på KG, bare opptatt av miljø. Tilhenger av Caroline og bloggen til vanlig og kan også avkrefte at jeg er misunnelig. Hadde hatt råd til minst like mange jakker selv. Dette handler ikke om hvor mange jakker Caroline har, men hvordan hun viser dem fram på bloggen. Det inspirerer til et høyere forbruk enn det som er vanlig blant folk flest. Og akkurat nå om dagen trenger vi det stikk motsatte. 🙂

   1. De fleste har jo flere jakker… Men det er en grunn til at folk reagerer når de ser akkurat den samme jakka, bare i ulik farge, tre dager på rad. Det fremstår utrolig unødvendig på de fleste. Men skjønner at Caroline sikkert har tenkt at hun vil variere påkledning for å ha variasjon i bildene osv. Hun pleier jo å bytte antrekk hver dag på ferier evt. Men bare ta med deg, Caroline, at vi bare synes det er positivt å se deg gjenbruke klær.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Dette er jo jakker jeg har skaffet meg over tid og før denne turen, det er jo ikke slik at jeg har kjøpt inn tre jakker kun for denne turen 🙂 For ordens skyld er det heller ikke tre ulike jakker, men to like og én som er foret.

   3. Jeg skjønner at de ikke er kjøpt til denne turen, alle sammen. Jeg har også flere jakker. Og fint at du sier at det ikke var 3 helt like. 🙂 Skjønner at det er godt å ha en med for og en uten. Legger ballen død, tror du tok poenget. Neste gang jeg ser deg i samme yttertøy flere dager og turer på rad, skal jeg rope hurra! ;*

   4. Caroline Berg Eriksen

    Hehe :p Nei, jeg ville aldri kjøpt inn tre jakker for en tur på 6 dager :O Og jeg har ingen problemer med å innrømme at det ville vært galskap.

  3. Lill, det er ikke mindre dumt at du har like mange jakker til samme forbruk som det er ukedager, enn at Caroline har det. Forskjellen er at det blir belyst av henne og det skaper et behov for å kjøpe hos veldig mange. Vi må lære oss og hverandre at forbruket som er i dag ikke går. Vi trenger ikke alt. Blir jakken våt, tørk den. Blir den skitten, vask den. Selv om du er på tur daglig trenger du ikke syv turjakker. Dette er ikke angrep mot noen, men det er viktig å diskutere det, snakke om det og skape bevissthet rundt det. Jorden vår brenner og vi må alle sette et eksempel og si nok er nok!

 27. Det jeg TROR de fleste reagerer mest på Caroline, det er at de oppfatter deg som lite ydmyk ift. folks meninger. Du skal liksom «alltid» forsvare deg og innrømmer sjelden at du gjør «feil». Det er iallefall det hovedinntrykket jeg sitter igjen med, etter å ha lest bloggen din over flere år. Og joda, det er naturlig å ville forsvare seg, men som influenser (hater det ordet) så har du faktisk en jobb å gjøre her Caroline. Når det kommer til denne kommentaren om tekstilbransjens klimautslipp, og du svarer at uansett hva du gjør så blir det feil, så stemmer ikke det Caroline. Nei, du kan ikke redde verden uansett om du verken flyr eller kutter ned forbruk på klær, men jeg skulle ønske du kunne bruke «stemmen din» til å påvirke folk til å bli mer bevisst på dette. Og heller svare noe slikt som ja, du skjønner at det blir oppfattet slik og sånn, og at du absolutt (i likhet med oss alle) har forbedringspotensial. Da er det helt ok, og du respekterer både leserne dine og fremstår som ydmyk og reflektert. I dette kommentarfeltet så sitter jeg igjen med inntrykk av at du blir irritert på leserne dine som tar opp temaet med overflod og forbruk. Og det ER jo et høyaktuelt tema å ta opp! Er så skuffet over at du ikke ser det, Caroline. Mulig jeg misforstår deg, men totalinntrykket mitt av deg er iallefall slik. Dessverre.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har svart mange ganger at forbruket mitt ikke er miljøvennlig, så jeg ser ikke noen grunn til å gjenta meg selv :/

   Svaret mitt, som du sikter til, hadde ingenting å gjøre med at jeg mener jeg ikke har forbedringspotensiale. Jeg har jo ingen problemer med å se at forbruket mitt er høyt. Poenget mitt var bare svært mange av de som kritisere, egentlig ikke bryr seg om saken de kritiserer. De kritiserer kun for å kritisere. Noen er oppriktige, og mener det, men svært mange har bare funnet noe nytt å kritisere, og de ødelegger dessverre for resten. Før var det fly, nå er det klær, hva blir det neste?

   1. Ser ikke hvordan useriøse kritikere skal ødelegge for de seriøse. Kan du ikke overse de useriøse og skrive et hyggelig svar til oss som er seriøs. Jeg støtter kommentaren fra Ragnhild over.

   2. Det er så synd med alle som fronter et høyt forbruk! Ikke bare spiser «man av kaka fra andre» (om du hadde høyt forbruk uten å blogge), man legitimerer at andre gjør det samme. Det er det verste, hvordan andre påvirkes av det de ser.

   3. Det har vært det samme når dere har vært på hytta i Grimsdalen – stadig nye ytterklær hver dag. Som om man ikke kan bruke den samme jakke og utebukse flere dager på rad. Beklager mas når dere koser dere på ferie, men jeg synes det er så viktig at vi alle gjør mest mulig :* Og som påvirker får man et særskilt ansvar.

 28. Kjære Caroline <3 Hev deg over alle disse usmakelige kommentarene – de er verken konstruktive eller velmente, bare en haug av damer som tror de er beriktiget til å være moralpoliti. Det er godt mulig at du kunne redusert ditt forbruk, men å dundre løs på deg på denne måten er helt unødvendig. Vi har sett at du allerede har gjort ulike tiltak for miljøet, selvom de som kritiserer i øst og vest overser det glatt ‍♂️ Ikke la all negativiteten plage deg, og kos deg masse på tur!

  1. Jeg er KJEMPEGLAD for at Caroline sier at hun vil fly mindre! Det er et utrolig viktig steg i riktig retning. Spesielt med tanke på hvor mange som kan bli påvirket av hennes valg. Det er så fantastisk. Jeg har applaudert i kommentarfeltet. Så for min egen del, så overser jeg ikke «glatt» alt det bra hun gjør. Moralpoliti, ja, kanskje. Men jeg feier også absolutt for min egen dør. Hvis ingen har lov til å bruke stemmen sin og være kritisk, da blir vi jo stående bom stille. Jeg kjenner på at det er litt kjipt å mase på Caroline om dette, nå som hun er på ferie. Men sikker på at hun tar min kommentarer som konstruktive og ikke som noe angrep bare for å ta henne. Hun og familien gjør veldig mye bra! De har også redusert kjøttforbruket. Vi ser det, og applauderer det!

   1. Da regnerjeg med anne at du ikke kjøper noe nytt til verken degeller barna(om du har det)
    Att alt blir kjøpt brukt.
    Kun bruker tog eller sykler i ferier?
    At du følger alle disse reglenetil punkt og prikke? Selv om det kollektive bare blir verre og verre

 29. Flotte bilde, og flotte klær , har folk seriøst ikke noe annet å kommentere, virker som uansett hva du gjør, så mener noen det motsatte. Hev deg over kommentarene, er vel ingen som har noe med hva som du har med i garderoben din. Stå på videre ☺️

 30. Åh herregud ,er det muuulig .
  Jeg har flere av samme klesplagg ,har jeg funnet noe jeg virkelig liker ,ja da kjøper jeg flere av det samme ,det gjør nok sikkert flere av disse « bedreviterne» også i kommentarfeltet .dette er nok ren misunnelse ,vis Caroline vil kjøpe seg en jakke i 3 forskjellige farger ja da er der hennes sak ,er da ikke andre som trenger å legge seg oppi det .og den kommentaren med at Caroline ikke beklager seg /er ydmyk er bare tull å fjas ,Caroline er den bloggeren jeg vet om som fint kan beklage seg og legge seg flat når ting er galt ,men i dette tilfellet er det ikke behøvelig ,hvorfor skal hun legge seg flat fordi en gjeng sure ,gamle misunnelige kjerringer ønsker det ?sukk .ønsker deg god helg Caroline ♥️

  1. Kanskje er det snarere mer egoistisk motivert enn misunnelse å kommentere forbruk, for mange tenker på fremtida til egne barn og barnebarn. Dessuten er det jo kommentarer som i bunn og grunn handler om hva slags innhold som ønskes fra bloggeren, akkurat som at man gir tilbakemeldinger til et magasin. Derfor bør kritikken møtes på en ordentlig måte også. Men er selvfølgelig enig i at man kan holde en høflig tone og at noen er unødvendig spydige i sine tilbakemeldinger.

  2. Hvorfor tror du alle er sure, gamle og misunnelige kjerringer?
   Det er da vitterlig ingen som skriver eller bekrefter at de er det, så her synser du bare.

 31. Kjære caroline kos deg nå på tur med familien , folk må ha store problemer 3 jakker er da ikke mye ? Syntes det blir litt vel mye milijø man skal snart ikke spise eller ha klær ,ikke reise eller kose seg syntes det på god vei til og gå alt for langt,,, fortsatt god ferie og nyt den med den beste samvitighet ,,,

  1. Så enig med deg. Miljø er på vei til hysteri.

 32. Du ser helt strålende ut! Og jakken og buksen sitter helt perfekt på deg, som du nok allerede vet selv. Jeg syns de turklærene til twentyfour er så fine, og jeg har den jakken i 6 forskjellige farger og buksen i 3 ulike farger. Jeg elsker de og bruker alle hele tiden. Du er sterk som tåler å høre så mye ufint og usaklig rettet mot deg og hva du gjør. Stå på og ikke la andre få rive deg ned! Du er så inspirerende og positiv og jeg absolutt elsker bloggen din. Dessverre har du mange bedrevitere i kommentarfeltet som skal fortelle deg hva du gjør feil eller hvordan ting burde vært, men jeg tenker at folk med litt vett i hodet ikke skriver ufine, usaklige kommentarer som skal rive andre ned. Forsett sånn som du gjør. Du er så flink! En stor varm klem <3

  1. Enig med deg.

 33. Blir helt sjokkert over hva folk henger seg opp i, og tonen de bruker.Stå på Caroline, flotte bilder og tekster fra høstfjellet.

 34. Å härre min…. Enn å bruke så mye energi og hjerneceller på disse kommentarene om jakker og störrelser og bla, bla, bla! Hva med å fokusere på det som er skikkelig bra??? Kommentarene deres endrer ingentilng!

  Eeeelsker å se dere i flott natur Caroline! Dere bruker naturen mye! Så utrolig flott! 😀 Jeg digger dere fine familien!
  Stor klem! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Beate! Så koselig at du synes det 😀

 35. Helg etter helg får vi se foreldre og barn som driver fysisk aktivitet i vakker norsk natur!! Det er viktig å fokusere på,istedet for å henge seg opp i hva slags klær de bruker!! Alt som fremmer barns behov for fysisk aktivitet på en positiv måte,i dagens stillesittende barndom,er fantastisk!! Stå på dere!! Fine forbilder er dere!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helt enig, Torill 🙂 Tusen takk <3

 36. Så nydelige jakker:)) den siste, svarte- er det den 2lags anorakken, eller er den mer foret?:) kunne isåfall tenkt meg den samme selv

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er foret, ja 🙂

 37. Nydelige høstbilder. Dere er så flinke til å ta med barna ut i naturen og være aktive med de. Du inspirerer meg, jeg har små barn selv. Jeg synes det er fint at du varierer hva du har på deg i de ulike innleggene. Det er alltid noe de skal kritisere deg for. Håper du ikke lar deg styre hva folk mener du skal gjøre. Du må kunne være deg selv, og lett å « miste» seg selv når du har moralpolitiet etter deg hver bidige dag. Fortsett med den strålende jobben du gjør som influencer.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig at du synes det 😀

 38. Hvet dere hva jeg blir matt av..
  Alle disse » fæle kommentarene». Er det ren missundelse? Eller må bare kritisere uansett?
  Regner med at det er voksne folk som sitter bak pcn sin å skriver. Og det skremmer meg, at dere klarer å lire av dere slike «slemme» kommentarer om jakker Caroline bruker på tur. Kjære vene, skjerp dere!
  oppdragelse har dere hørt om det tru?!

  1. Kjære Anita,

   Jeg kan faktisk ikke se noen fæle eller slemme kommentarer når det gjelder dette med jakkene. Og da snakker jeg ikke om de som omhandlet hvordan de sitter på, at de er trange osv. Her er det mange eksempler på konstruktive innspill på dette som gjelder refleksjon rundt forbruk og miljøspørsmål. Du ødelegger en konstruktiv debatt ved å tilegne deltakerne disse egenskapene. Jeg kan bare snakke for meg selv, men etter at jeg for noen år siden valgte å endre mine vaner i forhold til forbruk og hvor mye klær jeg faktisk trenger (klesskapet var så fullt at skammen kom krypende til slutt) så har det ført til en endring hos meg. Da reagerer jeg som flere her på et forbruk som blir oppfattet ut ifra mitt standpunkt som enormt. Rett og slett to store motsetninger i miljøverdier og forbruk på dette med klær. Nå må jo alle få velge selv hvordan de ønsker å leve livet sitt og hvor mange jakker av samme modell de vil ha. Samtidig må en offentlig bedrift som dette er tåle å få tilbakemelding. Dette er tross alt en bedrift med stor påvirkningskraft som når ut til mange mennesker og miljø og overforbruk er jo noe som engasjerer folk mye i disse tider. Caroline inspirerer på så mange måter og selv om jeg er kritisk til akkurat dette betyr ikke det at jeg er misunnelig eller ikke har oppdragelse. Finner masse annet på bloggen jeg lar meg inspirere av og heier på henne.

 39. Så heldige vi er som bor i Norge med denne vakre naturen.Dere er flotte ambassadører for å bruke naturen vi har rundt oss. Får ikke vært på høstfjellet i år,så ekstra moro å se så fine bilder dere legger ut.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig at du synes det 🙂

 40. Når man ser enkelte forsvare et så ekstremt forbruk som du har Caroline, så er det ikke så rart Greta Thunberg har en stor jobb fremfor seg. Bra det vokser opp en ny generasjon som tar miljø på alvor. De ville aldri syns det er greit med 3-4 like jakker, eller 15 julegensere.

 41. Først vil jeg si takk for atter nydelige bilder, historier og for at dere deler det med oss.
  Dessverre leste jeg kommentarfeltet.
  Igjen…
  Det koker i toppen her jeg sitter.
  Og jeg ber om unnskyldning på vegne av ubehagelige kommentarer skrevet til deres flotte høstferie.
  Jakker????
  Er det dette folk vil mene noe om i dag?
  Hvor mye du eksponerer mitt svake sinn for forskjellige jakker, liksom?
  Nei, vet du hva, nå må det snart ta slutt! Det virker så utrolig smålig, og på kanten til idioti.
  Om noen får problemer av å se noen forskjellige( lekre) jakker, hva med å sitte på hendene?
  Og om en jakke er 34, og at man dermed ser lubben ut, at du ikke svarer på «rett» måte eller i utgangspunktet gjør noe annet «feil».
  Det oser misunnelse, og det er ikke pent.
  Hvordan er det mulig å være så negative, så ekle i kommentarer, og så stolte gjemme seg i sine stuer som små troll.
  Æsj, sier jeg, og fysj, og aller helst mye sterkere uttrykk.
  La Caroline være i fred. La oss nyte bilder og familien på ferie i skjønn natur, uten at det oppstår et umiddelbart behov for å spre møkk i kommentarfeltet.
  Jeg kunne skrevet side opp og side ned om dette, men velger å avslutte, dog sittende med en enerverende følelse rundt «trollingen».
  Dette er ekstremt dårlig oppførsel, og det kan jo være en tanke å gå i seg selv, og forhåpentligvis få et ambivalent forholdt til egne kommentarer.

  1. Dette! Er så enig.

 42. Barnehagelæreren

  OMG er det rart det blir krig i verden.
  Skjønner at noen ønsket at Caroline kunne svart mer ydmykt på kommentarene.
  Men tenk hun blir litt lei av at enkelte leter etter noe negativt å kommentere hele tiden.
  Ja det hadde vært flott om Caroline inspirerte andre til et mindre forbruk, men det er da en avgjørelse hun må få ta selv.
  Jeg har tilfeldigvis tre av denne jakken selv, nr.1 er gammel og slitt og brukes som jobbjakke hver dag, nr. 2 brukes hele vår og høst sesongen, nr.3 er ble kjøpt når jeg trengte ny anorakk og brukes hele vintersesongen. Jeg jogger ute hele året og bruker ofte jakkene over treningstøyet når det er kaldt eller blåser mye. Funksjonalitet og passform var hovedgrunnene til at jeg kjøpte jakkene og jeg liker fargene,for meg er dette bruksklær.
  Hva med å la seg inspirere av Caroline til å være mer ute med barna. Spesielt når vi vet at barn som er mye ute i naturen blir glad den og ønsker å ta var på den som voksen.
  Flotte bilder av en fin familie på høstferie.

  1. Den viktige forskjellen på deg og Caroline er at du ikke har en blogg hvor du viser fram det som tilsynelatende ser ut som tre helt like jakker, bortsett fra fargen, tre dager på rad. Vi som kommer med tilbakemelding er opptatt av signaleffekten det har. Og dette er ikke første gangen. Jeg har reagert også tidligere på at jeg sjelden ser en og samme jakke brukt på en og samme flerdagerstur. Og det er noe jeg har vanskelig å forstå. De aller fleste jeg kjenner pakker en stk jakke av hver type når de drar på tur. Man er ikke opptatt av å variere for variasjonen sin skyld. De fleste er mest opptatt av funksjon. Grunnen til at jeg «pirker» på Caroline er fordi jeg blir redd for at dette er syn som vil få fotfeste hos flere. Det er det motsatte av hva vi trenger. Folk må kjøpe mindre klær, ikke mer!

   1. Hun bestemmer selv hva hun gjør med tilbakemeldingene, ja. Det er helt opp til henne. Hun gjør allerede så mye bra! Kutter flyreiser og spiser mindre kjøtt, fronter mange gode verdier. Håpet mitt er at hun også etterhvert vil fronte et lavere forbruk. Jeg tror hun fint kan ha en spennende og populær blogg selv om hun roer ned på forbruket (som hun selv innrømmer er høyt).

   2. ANNE. Syntes kanskje du skal stoppe nå, dette blir faktisk for dumt. Og hvordan i all verden kan du vite at de aller fleste du kjenner pakker en stk jakke ? Må si for noen merkelige kommentarer her inne, Jeg aner ikke hva mine venner og bekjente måtte finne på å pakke til sine turer, det er da aldri oppe til diskusjon. Men les gjennom, her kommer det kommentarer til at hun må ha pakket uhorvelig mye, jakker i flere farger etc. Hva har vel vi med hva hun har pakket å gjøre ? Hun pakker selv, frakter dette selv i sin egen bil, må pakke ut selv når hun kommer hjem . Hvor langt har det gått når en skal bry seg med hva en blogger måtte pakke med seg når hun skal på tur i høstfjellet ? Og vi alle vet at på denne tiden skifter været , så at den ene anorakken er foret og to andre er vel ikke rart ? Hadde dere reagert mindre på om hun kun viste frem to fra turen, en med for og en uten ? Mest sannsynlig ikke. For meg fremstår det som kommentarer igjen er kun for «å ta » CBE og så drar vi inn miljø. Det er hverken min eller noen andre sin jobb å oppdra C, og dette blir hysteri for meg. Og kommer med tilbakemeldinger på den måten som gjøres fra flere er bare trist lesing, og spesielt til den som kommenterer på størrelsen til CBE ? Hva pokker skal det bety? Da har det gått for langt, blir flau på vedkommendes vegne. En kan diskutere miljø, men når det blir nettroll tendeser så vet jeg ikke helt hva jeg skal tro, For meg så virker det nok desverre ikke som det er miljø som er tanken bak kommentarene fra de fleste. Og blir dere virkelig påvirket til at dere også må ha jakker i de forskjellige fargene, eller kjøpe mer ? Det er ikke et reklameinnlegg som pusher kjøp . Regner med at alle som kommenterer her inne fronter miljø 24/7 når det gjelder alt og alle ellers , og går foran som super miljøbevisste selv, som hverken flyr, handler brukt, ikke eier mer enn et par støvler, en vinterjakke, ikke spiser kjøtt, holder seg unna alt som er i strid med miljøkampen som virkelig har gått for langt. En skal da leve det livet en har midt oppi alt dette. Slutt å bry dere med alt og hakk løs på CBE uansett type innlegg, tror mange glemmer at det faktisk er en person bak denne bloggen som alltid skal bli hakket løs på og stilles til veggs uansett. Hva er feil med folk når en tror det er fritt frem med krtikken sin uansett ?

 43. Blant alle svarene i dette kommentarfeltet leser jeg opptil flere som mener at «miljøkampen har gått for langt». At hvis man kjører elbil, flyr bare noen ganger i året samt spiser mindre kjøtt, så har man gjort sitt? Jeg tenker på deg og LK som rimelig oppegående folk, blir dere ikke bekymra av at noen av deres lesere har slike oppfatninger? For alle burde vite nå at disse tre tiltakene ikke engang er en dråpe i havet. I det lange løp kommer det ikke til å hjelpe. Vi må gjøre langt større endringer enn som så, vi må endre hele tankegangen vår. Jeg skulle ønske du skrev et innlegg om dette

  1. Klimakampen HAR gått litt langt, jo. Ikke misforstå meg, det er klart at alle bør oppfordres til å leve mer miljøvennlig, men det er faktisk også sånn at alle ikke kan gjøre alt, og at alle ikke kan endre seg/vanene sine 100% over natta. Jeg blir irritert av tonen folk bruker ovenfor andre, og av folk som trykker andre ned ved å si at de skal «skamme seg».

   Jeg er veldig imot dette med «skam» som man visstnok skal føle for alt mulig nå. Man skal ikke skamme seg for å fly på ferie et par ganger i året, for å spise kjøtt et par kvelder i uka, for å kjøpe seg noe nytt innimellom, for å ta bilen til butikken, for å bruke plastpose den ene gangen man glemte handlenettet hjemme… Så lenge man ikke gjør dette hele tiden. Det må fortsatt være lov å kose seg innimellom – helt uten skam!

  2. Jeg undrer meg også, «Undrende»!
   Hvorfor er det så viktig å fremme dette i nettopp denne bloggen?
   Eller er det så at det er det er dette du arbeider med til daglig, og dermed derfor er så aktiv i miljøkampen?
   Og at du dermed stiller ditt spørsmål i alle store blogger og andre kanaler?
   I så fall tror jeg kanskje du vil nå sterkere frem med noen små positive endringer i din fremgangsmåte.
   Jeg tror nok de fleste er enige i at miljøet skal vernes, dog har nok mennesker forskjeller i så måte, og i større og mindre grad.
   Om ALLE spiser mindre kjøtt, alle flyr mindre, alle kjører elbil, alle kildesorterer, alle gjør hver sin «lille» oppgave, tror du altså ikke at denne «dråpen» du nevner, vil bli ganske stor? For om ikke, så har en av mine familiemedlemmer, som er stor miljøaktivist, gitt meg feil opplysninger. Når hun som aktiv i miljøkampen sier hun er stolt av endringene vi som familie har foretatt oss, er det dermed løgn og feil?
   Jeg ringte henne og leste ditt innlegg, og sa at dette var trist lesing, og også feil i forhold til deres ideologi( dette er en stor gruppe aktivister i Norge og utland). Alle små dråper er viktige, sa hun, og jeg er dumdristig nok til å tro henne. Jeg ønsker inderlig at mine små endringer, som faktisk har vært store for oss, i det minste er bittelitt viktige. Om enn ikke for deg, så virker det som om andre miljøaktivister synes det.
   Poenget mitt er at når jeg lager byttekvelder med bøker og klær, kjøper og selger ting brukt, er flexiterianere, og faktisk bruker kollektivt mer enn før, i tillegg til andre kanskje små endringer, ja så ønsker jeg en smule anerkjennelse for det, ikke at barka miljøforkjempere sier at mine små innspill ikke spiller noen rolle.
   Jeg regner selvfølgelig at du går «all the way», at alle dine familiemedlemmer, venner og bekjente gjør det samme, siden du går så sterkt ut. Jeg beundrer deg for det, men jeg personlig er ikke helt der.
   Hva med å komme med forslag på hvordan vi skal bli bedre? Og i et fora hvor det er ønsket?
   Starte din egen blogg, og gi oss en positiv vending på dine tanker og måter vi kan bli bedre på miljøvern?
   Bloggen til CBE er så langt jeg har sett, ingen miljøvernsblogg. Jeg opplever bloggen som mer en hverdagsblogg med varme, kjærlighet, vakre bilder og gode tips om, og fra, deler av familiens liv.
   Jeg ønsker dette!
   Det er derfor jeg leser den. For jeg vil glede meg, og ihvertfall ikke stadig bli påminnet om hvor dårlig jeg er som menneske av miljøaktivister, fordi jeg ikke gjør ALLE mulige endringer for miljøet.
   Og jeg lover deg at mange av de som leser denne bloggen ikke blir veldig kjøpeglade/-gale av mengden tøy som blir presentert. Eller at de føler seg påvirket til ytterligere kjøp fordi de har sett bilder av det. Jeg kan ihvertfall si for min egen del at jeg kun blir påvirket av gleden i bildene, samspillet og varmen. Og jeg tror vi er fler om det.
   Meningene om at miljøkampen har gått for langt, tror jeg nettopp kommer av hvilket fora og sammenhenger hvor dette blir tatt opp.
   At det blir for mye «miljøkamp» i CBE’s kommentarfelt, og ikke generelt.
   Når det til stadighet blir snakk om miljøvernshensyn i kommentarfeltet, tror jeg at enkelte blir litt lei av det stadige maset om togturer, klær og annet forbruk man har en mening om i denne bloggen.
   Og om CBE plutselig endrer bloggen til en blogg med hovedfokus på miljøvern? Ja, da hadde jeg ikke lest denne bloggen lenger.
   Det er flott at du er engasjert, men jeg tror flere enn meg vil bli mer imponert av fremsnakk og positive vinklinger, fremfor å høre at våre «dråper» ikke teller.
   Men for all del, du har rett til dine meninger.
   Jeg skulle bare ønske at jeg ikke satt her med en sår tanke.
   For om barn og voksne dermed ikke tror at selv små endringer hjelper, da blir jeg til og med litt trist.
   Om jeg kan få lov til det…

  3. Helt enig med deg LN 🙂 La ikke merke til fargene på jakkene i det hele tatt, bare de fine bildene av glade barn og voksne (og hund), og fin natur 🙂

 44. Barnehagelæreren

  Yup LN enig la oss være gode og rause med hverandre og lete etter de positive sidene hos andre mennesker.
  Selv er jeg takknemmelig for at Caroline inspirerte meg til å trene på morgenen.
  Jeg er B menneske av en annen verden og trodde aldri jeg skulle få det til. Nå elsker jeg det og trener før jobb så ofte jeg kan.
  Så tusen takk for inspirasjonen Caroline.
  Og for mange gode middagtips.
  Et hurra fra en naturfagnerd/baernehagelærer at du lærer barna dine å være ute å bli glad i naturen. Det gir håp for framtiden.
  Nå sender jeg ballen videre så kan andre fortelle hva Carolne inspirerer de til.

  1. Jeg tar utfordringen din. Caroline motiverer meg til å trene, lage spennende mat jeg ikke hadde «kommet på» av meg selv, komme meg ut på tur med barna. Pynte meg i en hektisk hverdag, det gir meg faktisk mer energi. Koselig å komme på jobb å få positive tilbake meldinger på antrekket. Jeg har tidløse klær av god kvalitet som jeg bruker om igjen og om igjen. Så takk Caroline for mange gode tips opp gjennom alle årene jeg har lest bloggen din.❤

 45. Nydelige bilder!Ser ut som dere koser dere 😀

  Hvordan er hotellet?:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hotellet er helt supert, er en grunn til at vi reiser tilbake flere ganger i året 😀

 46. vil tipse om å lage landart!Gøy for voksne og for barn!
  Spesielt når det er så mange fine blader ute!

 47. Barnehagelæreren: For en utrolig fin tanke. Jeg hiver meg på! Caroline, du inspirerer meg på så mange måter. Syns bloggen din er gjennomsyret av positivitet, et fint syn på livet, fine verier og gode tanker om utfordringer som alle står over. Jeg syns du skriver så koselige innlegg, du klarer å fange stemning og kos i det du gjør og du formidler dette på en unik måte. Jeg elsker engasjementet ditt til de ulike årstider, og juliveren din er jeg så glad i! Du har så mange gode og kreative ideer, som jeg tar mye glede av å se. Syns du er så flink til å trene og vise enkle grep for andre å trene. Elsker alle bilder av deg med en kaffekopp, deg i pysj, treningsklær og innekos! Du er en fantastisk dyktig festplanlegger, og selv om andre er kjapp med å kritisere deg for det, må jeg bare si heia! Inspirert er jeg. Elsker alle interiør bloggene dine. En kreativ kokk er du 😉 og en skikkelig gledesspreder (ihvertfall for meg). Jeg syns det er bra at du svarer tilbake når noen er ufin, og jeg syns også du svarer fint når folk holder seg saklig. Jeg er så glad i bloggen din og håper du fortsetter i mange år til <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så snille dere er <3 😀

 48. Vakre høstbilder 🙂 Jeg tror høsten uten regn, er min favoritt årstid 🙂

 49. Trur neppe jeg personlig kommer til å skrive, kommentere mere på bloggen. Så mye hets å få for å si sin mening personlig her, har jeg aldri vært utfor før.
  Så all ære til deg Caroline som står i dette hver dag! ❤️

 50. Hei! Nydelig anorakk! Ser du skriver at den er foret, vil den funke som typisk vinterjakke når det er ett par minus tror du? Med eventuelt litt ull under

  1. Caroline Berg Eriksen

   Denne er foret, men de andre jeg har er ikke det. Jeg brukte denne i vinter i flere minus, men hadde 2 lag under (ull + tykk strikkegenser) 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *