3 serier du bør se

The Handmaids Tale – jeg elsker denne serien! Jeg slukte alt sammen på bare et par måneder, slukte episode etter episode mens jeg trente eller passet på å legge meg noen minutter før om kvelden, slik at jeg kunne se litt. Nå har jeg dessverre sett alt som er å se, og venter i spenning på sesong 4! The Handmaids Tale spiller på morsollen og jeg har strigrått og hulket, vært sint og forbanna flere ganger i løpet av disse sesongene. Noe av det gjør vondt å se på, langt inni hjjertet. Andre ting er bare grusomme. Her kan du lese hva VG skriver om serien: – Dette er en dramaserien som er basert på en prisvinnende og bestselgende roman av Margaret Atwood, og den handler om livet i Gilead – et nytt samfunn i det som tidligere var en del av USA. Gilead står overfor miljøkatastrofer og en stupende fødselsrate, og blir styrt av forskrudde fundamentalister som behandler kvinner som statens eiendom. I denne serien følger vi Offred, som er en av de få kvinnene som fortsatt er fertile. Hun blir fratatt både mannen sin og datteren sin som bare er 6-7 år gammel, og må tjene som tjenerinne hos den øverste lederen. Her blir hun tvunget inn i seksuelt slaveri, som et siste desperat forsøk på å øke befolkningen i en ødelagt verden. I dette skremmende samfunnet, der ett galt ord kan få henne drept, navigerer Offred mellom ledere, deres grusomme koner, tjenestefolk og de andre tjenerinnene. Hvem som helst av dem kan være en spion for Gilead. Hun vet at datteren hennes befinner seg et sted hos en ny familie i Gilead, og hennes mål er selvfølgelig å finne henne og komme seg ut derfra. MÅ SE! 

The People vs. O.J. Simpson – The trial of the century! Denne saken har alltid interessert meg, spesielt fordi den har fått så mye mediaoppmerksomhet i løpet av alle disse årene. Serien handler rett og slett om rettssaken mot O.J. Simpson, som ble anklaget for å ha drept sin ekskone Nicole Brown Simpson og modellen Ron Goldman. På rollelisten er både Cuba Gooding jr., Sarah Paulson, John Travolta, David Schwimmer og Selma Blair. Vi får innblikk i saken fra både aktoratet og forsvarets side, to sider med helt ulik tilnærming til saken. Den ene siden faktabasert – med stort fokus på sakens konkrete beviser. Den andre siden mer opptatt av å få juryen til å tro på en alternativ historie enn hva bevisene forteller, en historie med fokus på rasisme og korrupsjon. Hvilken historie vil juryen tro mest på? 

Quicksand – er basert på boken Størst av alt av Malin Persson Giolitos. I første episoden blir vi kastet rett inn i handling, og det var mye derfor jeg også ble såpass interessert i å se videre at vi så fire av fem episoder på en kveld! En skolemassakre finner sted i det velstående strøket Djursholm i Stockholm, og politiet finner 18 år gamle Maja Norberg sittende i sjokk på åstedet. Hun blir pågrepet og siktet for drap, og etter hvert mord, mordforsøk og medvirkning til mord. Vi får ikke vite hva som har hendt umiddelbart, men Maja blir tatt med inn i avhør, og gjennom hennes forklaring får vi etter hvert vite hva som førte til at hun nå er i denne situasjonen. Store deler av serien handler om Maja og forholdet til hennes kjæreste Sebastian. Begge er oppvokst i privilegerte hjem, noe som virker å være fellesnevneren til nesten alle ungdommene i serien. Sebastian er den rikeste av dem alle, men faren hans er mye bortreist og Sebastian er ofte alene – med fri tilgang til hele huset, masse alkohol og dyre biler. Sebastians fasade slår etter hvert sprekker og det er tydelig at han sliter skikkelig – dette går selvfølgelig utover Maja, som i starten av serien både er pliktoppfylende og skoleflink. Hun blir dratt inn i Sebastians verden og det endre alt annet enn godt. 


God TV-lørdag i dårlig vær (i hvert fall her på Østlandet) ☔️🍿🎬 

37 kommentarer

 1. Julie Storlien

  Helt enig! The Handmaids tale påvirker hele følelsesregisteret, men man blir så hekta. Gleder meg skikkelig til sesong 4 og håper på en happy ending Hehe 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3 det håper virkelig jeg også! Hele serien fortjener det!

 2. Eril87@gmail.com

  Du må se om drapet på Versace også! Samme serie som OJ-saken! Fantastisk prestasjon av han som spiller hovedrollen!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det skal jeg gjøre 🙂

 3. Anbefaler Unbelievabel på Netflex. Sterk og tankevekkende.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Har nettopp begynt å se den faktisk <3

 4. Om du likte Quicksand, må du se The Sinner på Netflix

  1. Kjerstin

   Skulle akkurat til å skive det samme. Begge to er utrolig bra .

 5. Marlén

  Helt enig i Handmades tale og quicksand!! Tips til deg: 13 reasons why. Bedre enn Skam in my opinion. Tar opp såååå mange av problemene ungdom har og hvordan man påvirker andres liv. Så bra spilt, versatile og ekte!

 6. Har du sett outlander ?den beste serien jeg har sett noensinne ♥️
  Har også sett handmades tale ,veldig bra den også

  1. Caroline Berg Eriksen

   åja! gjett om jeg gleder meg til ny sesong!! <3

 7. Enig! Har sett alle disse tre. Anbefaler serien When They See Us. Fantastisk!

 8. Karoline

  Jeg såg hele Exit serien på NRK i går kveld. Herregud den var bra, og gal, og fæl, og helt vill. Se den!!

 9. Jeanette

  Skjønner ikke greien med the handmaids tale. Virker bare som en veldig rar og merkelig serie for min del.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er virkelig så god, jeg håper du vil gi den et forsøk!

 10. Gode serie tips 🙂 Jeg har sett alle 3, og de er veldig bra 🙂 God søndag til dere 🙂

  PS. Tips til hjemmetrening av mage, rumpe og lår? <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   God søndag til deg også 🙂

   Ligger masse bra på NetFit sin instagram! 🙂

   1. Jeg har ikke Instagram 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Da håper jeg du gleder deg til lansering av Netfit sin hjemmeside – da trenger du ikke instagram 😉

    Klem 🙂

   3. Det gleder jeg meg til 🙂 Takk 🙂

    Klem til deg 🙂

 11. Anneline

  Hvorfor bruker du ikke dine egne ord når du deler tipsene dine?

  Eller i det minste krediterer de du henter teksten fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har brukt mine egne ord 🙂

   Det avsnittet som er hentet fra VG er nå kreditert. Det skulle det selvsagt vært fra starten av 🙂

   1. Anneline

    Bedre sent enn aldri 🙂

    Litt rart av en journalist å ikke være opptatt av kildehenvisning, det er svært viktig når man siterer en tekst

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er det 🙂

   3. Hehe! Det er godt du har noen moralister til å passe på deg hele tiden Caroline. Må virkelig rose deg for tålmodigheten med disse menneskene og at du gidder å i det hele tatt publisere kommentarene. At de blir så provosert av alt mulig og velger å fortsette å trykke seg inn innlegg etter innlegg er jo litt fascinerende.

 12. Takk for tips 🙂 Anbefaler virkelig å se Killing Eve. Den er så utrolig bra!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tips til deg også 🙂

 13. Cecilie

  Anbefaler The the Politician, hadde premiere på Netflix på fredag. Hysterisk morsomt!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tips, Cecilie! 🙂

 14. Takk for tips Caroline 🙂 Jeg begynte på Succession denne helgen og den er fantastisk! En god serie både jeg og kjæresten elsker. Drama, intriger og humor!

 15. Kjekt å få tips har også sett hele THT
  Veldig fengende… vet du når ses 4 kommer ?
  ( synd ikke konstruktiv kritikk kan skrives på en ok måte :-/
  Ha en fin kveld og en FIN kommende uke ❤️

  1. Var det Annelines kommentar som ikke var konstruktiv kritikk, antar her at det er den du henviser til, Anne? Hva var det med den kommentaren som ikke var konstruktivt? Det var jo bare et meget relevant spørsmål….

 16. Tusen takk for tips til nye serier på en søndagskveld, Caroline. Du er en god journalist, det skal du ha
  Fin kveld til deg:)

 17. Har du sett The let down på Netflix? Så morsomt og sårt om morsrollen. Og bare halvtimes episoder

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, men takk for tips 🙂

 18. S.Helene

  Du MÅ se Working moms, Caroline!! Hysterisk morsom og bra serie!! Binga den hehe..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *