verdens beste pinnebrød

Pinnebrød er alle barnas favoritt – i hvert fall barna i dette huset! Det blir liksom ikke skikkelig tur før pinnebrød-deigen er med – spesielt ikke om høsten og vinteren. I går hadde vi en felles kveld i barnehagen hvor alle hadde med seg mat, og jeg skal love deg at barna flokket seg rundt pinnebrødene! Pinnebrød lages kjapt – både deigen og selve brødet – og det er så utrolig praktisk på tur! Selv foretrekker jeg den søte varianten, det var den jeg vokste opp med og jeg tror kanskje jeg hadde blitt skuffet om deigen bare var.. brøddeig og ikke det ekstra som pinnebrød faktisk skal være i mine øyne. Her kommer oppskriften 🔥 


du trenger 

♥ 500 g. mel ♥ 2 ts. bakepulver ♥ 5 ss. sukker ♥ 1 ts. salt ♥ 1 dl. rapsolje ♥ 2 dl. vann – skal gjerne være litt lunket 

Bland sammen alle de tørre ingrediensene, før du heller oppi væsken – olje og vann. Bruk en tresleiv til å blande alt og bruk deretter hendene til å kna deigen helt sammen. Du trenger som regel ikke noe mer væske, men spe gjerne på med litt vann dersom du synes den blir for tørr. Deigen skal ikke være for bløt og ikke for tørr, men resultatet skal være ganske elastisk – litt sånn at du må jobbe litt med den for å få en remse som du kan surre rundt pinnen. 


Og du! Ekstra digg blir det om du har med litt kanel i en pose som du kan legge noen deigklumper i før dere ruller den rundt pinnen. Oh my! Da blir det som varme kanelboller! Et annet tips er å tvinne brødet rundt pølsene før de går på grillen, i stedet for å bruke en pinne å tvinne deigen rundt. Et viola så har du pølsebrød. Hvor lurt?! Deigen smeller du sammen nesten i samme sekund som dere er på vei ut døren for å gå tur, for så kjapt går det faktisk 🙂 

17 kommentarer

 1. Dear Caroline, I never tried out such a bread but now I want to
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 2. Gott med citronskal och timjan i också, ifall man gör varianten utan socker. Ska testa degen med socker i nästa gång, aldrig testat den.

 3. Vanlig bolledeig kan også anbefales☺️ God høstferie (når den tid kommer)

 4. Hvordan oppbevarer du deigen i tursekken, og kommer den til å heve noe? 🙂

 5. Fantastisk forfriskende å se en bakeoppskrift på bloggen din der du bruker sukker i stedet for sukrin! Halleluja!!

 6. Et glimrende tips! 😀 det skal jeg jammen ha med på neste tur. God helg! 🙂

 7. Denne skal definitivt prøves! 🙂

 8. Åh, må prøves!
  Hvor er bakebollen fra? Veldig fin

 9. Takk for en fantastisk blogg.
  Er det lov å komme med et ønske angående innlegg?
  (Har ingenting med dette innlegget å gjøre)
  Kunne du vist litt klær til barna, både praktiske klær til barnehagen og ytterklær? Synes du har så god smak når det gjelder barneklær.

 10. Voilà

 11. Denne må vi prøve, husker ungene hatet pinnebrød. Laget det ofte på tur når de gikk på SFO, men var nok en mye enklere oppskrift som ikke smakte noe, grovere og uten smak 🙂 Dette så godt ut, og med pølser så blir det fin tur mat i høstferien

 12. Prøv å hakk melkesjokolade og vend inn i deigen! Det elsker ungene her:)

 13. Prøv å vende inn hakket melkesjokolade i deigen! Det elsker ungene her 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips, det hørtes godt ut 😀

 14. Thanks you for the recipe! I will try it today(the sweet one, maybe with some cinnamon 🙂 )

 15. Great idea 🙂 but how long does it take it to bake on a grill?

  1. Caroline Berg Eriksen

   About 5 minutes 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *