varm sjokolade på den meksikanske måten

Nå er det såpass mye høst i luften at varm sjokolade er helt på sin plass – morgen, midt på dagen eller om kvelden. Jeg skal innrømme at jeg liker det aller best om kvelden, når jeg kan senke skuldrene og synke nedi sofaen med et varmt pledd og en kopp rykende kakao. Min favoritt er den meksikanske varianten, den varmer liksom litt ekstra, for den inneholder nemlig både cayenne, chili og kanel. Denne kryddermiksen sammen med sjokolade gir en helt nydelig smak som du må prøve. Her kommer oppskriften! 


du trenger 

♥ 7 dl. melk etter eget ønske (jeg brukte havremelk og det ble så godt) ♥ 2 plater mørk sjokolade ♥ 1/2 ts. kanel ♥ en klype cayennepepper ♥ en klype chilipulver ♥ 1/2 ts. vaniljepulver ♥ smak til med salt 


slik gjør du 

Knekk opp sjokoladen og legg den i bunnen av en kjele. Hell over litt av melken, varm opp og rør godt til sjokoladen smelter. Pisk inn resten av melken og smak til med krydderet. Jeg brukte nok litt mer krydder enn hva jeg har skrevet opp her, men det kan være greit å smake seg frem selv, ettersom akkurat dette kan være litt individuelt. 


Toppen av alt blir jo selvfølgelig pisket krem, som smelter nesten med en gang du tilsetter den til den varme drikken – mmmm 🍁

14 kommentarer

 1. Ser godt ut, men hvor mye er to plater? 100 g pr plate eller? Takk

 2. Dear Caroline, so perfect for fall!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. Stina S.

  Hei
  Lurte bare på hvordan dere liker «skole livet» så langt?
  Hvordan synes du det fungerer med engelskspråklig skole, på generell basis så klart?
  Vi har noen venner som av flere årsaker «måtte» velge engelskspråklig skole. Ganske tøft det første året, særlig for hun som kom rett inn på 3 trinn. Da blir det mye engelsk å ta igjen. Men mye er også en vanesak, og nå trives alle 🙂

 4. Det så deilig ut, og godt med et touch av chili smak, nam.:)

  Så på bloggerne i går. Må si jeg fikk litt vondt av moren din, og de andre i familien og ikke minst deg og LK, som må lese alt det nedlatende kommentarene som skrives. Heldigvis er de aller fleste kommentarene hyggelige og positive. Du har mange flotte lesere. Det som er trist er mennesker som kun er ute etter å finne feil, og noe de kan pirke på, skjønner ikke behovet for å trykke andre ned., men tenker dette ofte. er noen som ikke har det så godt med seg selv.og sine liv. Håper dere klarer å riste det mer av dere, og det gjelder foreldrene dine også, for det vil alltid være noen der som kun er ute etter å finne feil og kritisere alt . Fin familie du har. 🙂

 5. Takk for spennende oppskrift Lager denne nå, gleder meg

 6. Var litt mer pysete enn deg med krydderboksen, men gu så godt! Beste kakaoen jeg har smakt <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ååå, ikke sant? Skikkelig godt i høstkulden <3

 7. Elisabeth

  Er litt nysgjerrig på hvorfor du bruker havremelk. Er det fordi det er «trendy» med havre-,mandel-, soyamelk osv? Eller av det av helsemessige eller andre årsaker, som smak osv? vet mange reagerer på laktose eller melkeprotein, men nå virker det nesten som om «alle» unngår vanlig kumelk. Forøvrig så den varme sjokoladen ekstremt god ut. Jeg pleier ha en dæsj vanlig pepper i hvis jeg ønsker litt ekstra varme, men skal prøve din kryddermiks!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, du må prøve dette! Denne gangen ble det havremelk fordi jeg ville prøve – det var veldig godt 🙂 Ellers er jeg veldig glad i å bruke soyamelk i smoothies og sjokolademelk fordi det er litt søtere enn vanlig melk 🙂

 8. Mm, den må prøves 🙂

 9. Hvilken mørk sjokolade brukte du? Dette ser fantastisk ut!

 10. Denne kakaoen ser nydelig ut og må absolutt prøves en dag 🙂 Jeg ser at du flere ganger har brukt annen melk enn vanlig kumelk når du lager mat. Er det noen spesiell grunn til det? Vurderer selv å kutte kumelk fra kosten av diverse årsaker, men synes det er vanskelig. God helg 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ingen spesiell grunn enn at jeg synes det smaker bedre – for eks. soyamelk i smoothie kunne jeg ikke klart meg uten! I kakao er også soya veldig godt synes jeg, men jeg testet havremelk bare for å prøve nå 🙂

   1. Tusen takk for svar 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *