tomatsalat med fetakrem

Altså – verdens beste fetakrem får du oppskriften på i dag, sammen med en skikkelig digg tomatsalat. Jeg kunne sikkert forspist meg på cherrytomater, og her har jeg blandet to farger i en bolle (de smaker faktisk litt forskjellig også) og blandet inn blant annet granateple, løk og ovnsbakt sitron – og så for å toppe smaksopplevelsen: den beste fetakremen du har smakt! Garantert 🙂  


du trenger 

♥ cherrytomater ♥ 1 liten rødløk ♥ olivenolje ♥ salt + pepper ♥ litt sukrin ♥ frisk salvie ♥ frisk persille ♥ frisk mynte ♥ granateplesirup ♥ 2 sitroner ♥ 500 g. fetaost ♥ olivenolje ♥ 1 ts. frisk chili ♥ 1 fedd hvitløk ♥ saften av 1/2 sitron ♥ 1-2 ts. rødvinsedikk 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Del de to sitronene i skiver, fjern steinene. Kok opp litt vann – nok til at det dekker sitronene, og når vannet fosskoker, setter du kjelen til side og legger oppi sitronene. La dem trekke i noen minutter. Hell deretter av vannet og tørk sitonskivene godt. Legg dem i en bolle, bland inn 1 ts. sukker (sukrin eller vanlig sukker), friske salvieblader og 1 ss. olivneolje. Rør godt og hell innholdet i bollen utover et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i ca. 20 minutter, til sitronskivene begynner å bli litt tørre i kantene – eller til du ser av salvien har fått nok. Ta brettet ut og la det avkjøles etter steketiden. 

Del opp tomater, rødløk, finhakk persille og mynte og ha alt sammen i en bolle. Hell over ønsket mengde olje og granateplesirup – sistnevnte gjør salaten så ekstremt mye bedre, så smak til og bestem mengde selv. Tilsett gjerne noen granateplekjerner også 🙂 Dryss over salt og pepper og bland inn sitoneskivene og salvien.


Fetaostkremen lages på 1-2-3. Del en chili i to og skrap ut steinene. Finhakk passe mengde til du har 1 ts. Finhakk også hvitløksfeddet. Bland fetaost, chili, sitronsaft, 1-2 ss. olivenolje, hvitløk og rødvinsedikk i en stavmikser. Smak om du synes at du trenger med rødvinsedikk, litt salt eller pepper – så er det egentlgi bare å nyyyyte maten! Mmm 🙂 

20 kommentarer

 1. Pleier aldri å kommentere blogger, men så på episoden av bloggerne ista der du snakket om kommentarer, og følte bare for å komme innom å si at jeg syntes dere begge gjør en skikkelig god jobb, både med bloggen og bildene dere tar! Stor klem:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, snille deg! Denne kommentaren gjorde meg veldig glad <3

 2. Regnes dette som en middagsrett?
  Ser i hvert fall mer ut som tilbehør.. da det ikke er et ordentlig måltid? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du kan spise det som det er til lunsj eller ha valgfritt kjøtt / laks som tilbehør til middag – valget er ditt 🙂

 3. Feta krem den var ny.
  Fikk du den i Hellas eller har du eksperimet selv må prøves. Elsker feta ost..

 4. Hei! Er litt enig med de som kommenterte på forrige innlegg at det blir litt ensformig trening….
  Men blir ikke du selv lei av å trene alene? Jeg synes timene på f.eks sats/elixia er gøy og sosialt. Treffe venninner og naboer og flinke instruktører. Blir god stemning i salen. At du orker å trene alene (eller med mannen din..) hver bidige dag?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg elsker treningen jeg gjør, det er min egentid og da vil jeg helst være alene 🙂 Sosial kan jeg være utenom treningen 🙂

 5. Ser helt nydelig ut 🙂

 6. Pssst.. eddik med to d’er og én k. 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   wops :p

 7. Hei! Jeg har et ønske etter å ha lest bloggen din i 10 år: sånn som når du har en oppskrift som har to hovedkomponenter; en del med en salat og en del med fetakrem. Da ønsker jeg at ingrediensene skal deles i to deler også slik at jeg skjønner hvilke ingredienser som skal brukes til hva – uten å måtte lese hele teksten først. Håper du skjønner hva jeg mener! ☺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg forstår, og det er klart jeg skal ordne dette fremover 🙂 Tusen takk for innspill 🙂

   1. Tusen takk! ☺️

 8. Gud den så god ut, den skal jeg prøve en dag
  Jeg så et bilde på Instagram av hundesengene deres , kan jeg sprøre hvor dem er ifra ? De var så utrolige fine

  1. Caroline Berg Eriksen

   Dette må du prøve å lage 🙂 mmmm! Sengene kommer fra Romeo og Julie, en nettbutikk med masse fint til de firbeinte 😀

 9. Taaaaack! Dina recept är sådan inspiration!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig å høre, Camilla 😀

 10. Hei,

  Hvor kjøper du granateplesirup?

 11. Nam! Må prøve 🙂 Hvor kjøper du granateplesirup?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg kjøpte på kolonial.no, men kanskje de har på Meny? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *