verdens diggeste ostesmørbrød og kremet tomatsuppe

Altså, denne middagen gikk ned på høykant hos både små og store i dag, og nå gleder jeg meg til å dele med dere! Noe så enkelt og latterlig godt! Det er ingen hemmelighet at det smaker med brød eller knekkebrød med smør ved siden av tomatsuppen, men om du oppgraderer brødskiven til et luksusostesmørbrød i stedet- da kan jeg love deg at det vil løfte hele måltidet til nye høyder 😉 Denne suppen er også utrolig god og kremet, så noter deg ingrediensene nå og vær forberedt til morgendagens middag 😉 


du trenger 

♥ smør til steking ♥ 1 gul løk ♥ 3 hvitløksfedd ♥ paprikakrydder ♥ 3 laurbærblader ♥ 4 ss. sæterrømme ♥ 3 esker hakkede tomater (390 gram per) ♥ 2 dl. grønnsaksbuljong 

til ostesmørbrødene trenger du 

♥ 1 gul løk ♥ 1 hvitløk ♥ olje ♥ smør ♥ brødskiver 


Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader. Hell litt olje over hvitløken og stek den i ovnen i ca. 20 minutter. Deretter kan du starte på suppen. Finhakk 1 gul løk og 3 hvitløksfedd. Ha litt smør i en stekepanne og tilsett løk, hvitløk, litt paprikapulver og laurbærblader. Dette skal surre til løken blir gyllen, før du tilsetter hakkede tomater. Rør godt og la hele blandingen småkoke på medium til høy varme. Tilsett sæterrømme underveis og la det småkoke til det begynneer å tykne. Sett deretter ned varmen til medium – lav, fjern laurbærbladene og rør inn buljongen (løs opp buljonterningen i 2 dl. kokende vann). Bruk en stavmikser til å lage blandingen til en suppe, smak til med salt og pepper. 

Så var det ostesmørbrødene, og det er nå du får bruk for hvitløken i ovnen. Ta dem ut og mos feddene med en gaffel. Bland deretter hvitløken inn med ønsket mengde smør som du tilslutt smører utover brødskivene. Skjær 1 gul løk i strimler og stek den til den blir gyllen. Legg et tynt lag med løk oppå hvitløksmøret på skiva,  legg ost på en annen skive og klapp dem sammen. Jeg brukte vaffelhjernet til å varme ostesmørbrødene, for det er favoritten her i huset 🙂 Sjekk gjerne instastory HER for fremgangsmåte, og så håper jeg det smaker … i morgen eller en annen dag. Mmmm! 

19 kommentarer

  1. Ikke løk til de minste vel? Hva får de? 🙂

    1. Hvorfor ikke, M?

    2. Kathrine

      Du mener at en 3 og 6-åring ikke kan spise løk?! Hvorfor ikke?

      1. Caroline Berg Eriksen

        Jeg tipper hun mener at det ikke er så mange barn som liker det 🙂 Vår erfaring er at de liker stekt løk bedre enn rå løk, da den er mildere i smaken.

    3. Mener du at barn ikke bør spise løk, eller er erfaringen din at barn ikke liker løk? Har selv mævla alt av løk siden jeg var barn, elsker løk <3

  2. Er ikke dette et veldig kaloririkt måltid?

    1. Victoria

      Kaloririkt? Eneste forskjellen på dette måltidet sammenlignet med et vanlig «suppe og brød»-måltid er vel bare osten og løken? Fett fra ost og smør gir god metthetsfølelse 🙂

  3. Yummi! Det så bare skikkelig digg ut, altså. Supper og godt brød nå fremover i tiden vi har i vente er toppers! Ja takk til flere av dine alltid gode tips.

  4. Michelle

    Hei!
    Skal du ikke trekke vinner av ZO-skin konkurransen og offentliggjøre en vinner?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Vinner er trukket og offentliggjort 🙂

  5. Martine Rode

    Hei! Tips til hva man kan ha oppi istedenfor seterrømme? da det er melkeallergi i hus. Og har enda ikke funnet god erstatning for rømme(seter)

  6. På ingredienslista til ostesmørbrødene har du glemt ost

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det er helt riktig! Takk som sier ifra 🙂

  7. Kjersti

    Mmmm dette så kjempegodt ut.:-)

  8. Gunhild

    Hei 🙂 Takk for oppskrift! Er mengden beregnet til 4 voksne, eller 2 voksne og 2 barn? Tenkte å lage suppe til 1 person 😉

  9. Caroline

    Har du noengang prøvd majones eller aioli istedenfor smør på ostesmørbrød? Det blir helt latterlig digg. Smatt.

  10. Så veldig godt ut!
    Er det vanlig brød, skulle gjerne ha funnet no godt lavkarbo brød. Egentlig helst som man baker selv.

  11. Kan du lage noe som ikke er kremet en gang? Mvh meg

  12. Varm_Kakao

    Dette så veldig fristende ut, må prøves! 😀 Forresten, nå MÅ vi ha en ny header. Hehe!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *