fantastiske Lefkos

Helt utrolig hvor ødelagt du blir av maks et par timer søvn og flyavgang klokken seks på morgen! Det er jo like tidlig hvert år, men jeg glemmer likevel hvor tom man blir i hodet av så lite søvn, så da vi ankom Lefkos og skulle sjekke inn og en dame kom mot meg med et forventningsfullt uttrykk i ansiktet, tok det med minst 3 lange sekunder før jeg kjente henne igjen. MAMMA?!? What?! Haha! Vi visste at Anette (storesøster) var her, men vi trodde at mamma og pappa var på ferie i Danmark, så det å se dem her alle sammen var HELT fantastisk koselig! Åååå! Dette har de visst planlagt i nesten et halvt år, og nå skal vi være sammen helt til søndag (mamma, storesøster og jeg har planlagt jentekveld allerede) og på søndag kommer svigerforeldrene mine hit for første gang 🙂 Denne ferien elsker jeg allerede før den har startet ❤️ 

Dette er vel femte gangen vi er her, men tredje året på rad med samme leilighet og vi ELSKER å være her! Kan ikke se for meg en sommer uten et besøk hit, det ville kjentes ut som om noe manglet. En viktig bit i stort puslespill om sommeren.  Alt med dette stedet er så behagelig – menneskene, stemningen, maten – absolutt alt! Her er det ingenting som er stress og jeg elsker at jeg kan gå i bikini fra jeg står opp til jeg går og legger meg. Med andre ord: skikkelig ferie! 


Det er mange av dere som gjerne vil vite mer om stedet vi er på, så jeg har planer om å lage en Lefkos-guide når vi kommer tilbake 🙂 Før det skjer, så drømmer jeg om å ta litt ferie. Her på Lefkos er nesten hver dag lik: vi står opp, drikker kaffe og leser litt (endelig skal jeg få lest ut boken jeg startet på i juni), trener, spiser frokost med jentene på terrassen og går femten skritt ned til stranden. Der er vi omtrent til solen går ned. Vi har rett og slett FERIE og denne gangen vil jeg lade batteriene på ekte, slik at jeg kan kjenne kreativiteten boble når jeg kommer hjem igjen. De kommende 14 dagene tar jeg derfor bloggen litt som det kommer og oppdaterer når det passer seg. Jeg vil jo at innholdet skal være bra for dere også 🙂 Vi har planer om å leie bil en av dagene, og på slike turer er det spesielt gøy å ta bilder og dermed ekstra gøy å oppdatere! Du finner meg på instagram hver dag og på instagram story selvfølgelig, så jeg blir skikkelig glad om du vil følge meg der – carolinebergeriksenno 🙂 Ååå! Vi har gledet oss så til å komme hit og endelig er vi her igjen! Skal si 1 år har gått fort ☀️God sommer – den er fortsatt ikke over! 

52 kommentarer

 1. Dette stedet ser helt magisk ut! Nyt ferien med god samvittighet, er det en blogger som har rett til å ta seg litt fri så er det deg. Du leverer kvalitetsinnlegg med stor profesjonalitet året rundt. Virkelig velfortjent med litt slækk 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 2. Madeleine

  Åå, vi har vært der to sommere på rad og nå angrer jeg på at vi ikke dro i år igjen Enjoy! Håper alt er bra med gutta på three dolphins!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det skjønner jeg 😀 Nikita og Vasilis er det bare bra med! Spiste sen lunsj/middag der i går.

 3. Ser digg ut! Finner ikke hotellet på charter, reiser dere med rutefly?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Flyr med Apollo og bestiller direkte med hotellet 🙂 Vi pleier å booke ett år i forveien når vi dra herfra.

 4. Dear Caroline, I see you can have there simply perfect holidays and the food looks super amazing!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 5. Nydelig! Nyt, senk skuldrene og kos dere! Og du, husk å la kroppen få restituert seg skikkelig etter du var syk. Selv om du føler deg bedre, trenger den tid. Pennicilin reduserer også kroppen. Ville unngått å legge ut på løpetur i den varmen de nærmeste dagene.

 6. Åhhh, så deilig! Kos dere masse, masse! Du fortjener VIRKELIG litt ekte ferie, gode Caroline! <3 Du er bare så rååå året rundt, det er skikkelig imponerende faktisk! Du leverer, leverer og leverer! Så nyyyyt max med din flotte familie! Så koselig at dere driver med slike overaskelser for hverandre synes jeg! Så kos altså!
  God ferie skjönne deg! Stor, god klem! <3

 7. Hei
  Vi har feriert i Hellas flere ganger, men etter å ha sett det elendige dyreholdet som er der så har vi valgt annen destinasjon i år. Anbefaler alle å sjekke ut Takis shelter på Kreta og gi gjerne penger.

 8. Åååå så flink du er!

 9. Caroline

  Velfortjent!! Både ferien på Lefkos og ferie fra bloggen 🙂 Kos dere!

 10. Ta ferie fra Instagram også du 🙂

  Følgerene dine forsvinner nok ikke selv om du blir borte litt. Alle trenger å logge helt av i blant.

  Og ikke minst la de minste få ha ferien privat.

  God ferie til dere alle!

 11. Nyt ferie og velfortjent fri! Du og dere leverer så bra til enhver tid, og skal dere fortsette og gjøre det, så må dere også unne dere å koble helt av!
  Jeg vil ha deg og bloggen din som avkobling i mange år til…!
  Kos dere!

 12. Kooos deg og nyyyt dagene med familien 🙂 God ferie :-)☀️☀️

 13. Jeg ELSKER bloggen din. Herregud jeg får frysninger av alle bildene!

 14. God ferie og kos deg med familien. Ta deg pause fra bloggen og la humla suse og ha ordentlig ferie.
  Nå har du jo tilgang på barnevakt også hele ferien 🙂

  BTW – husk på drone-reglene der du er. Tror kanskje dere flyr litt «høyt». Vel ment.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 🙂 Har sperre på 120 meter, så går ikke høyere 🙂

  2. Åja, du lot deg lure du også MM1? Hvis du ser godt etter, ser du refleksjonen fra kabinvinduet. De flyr altså ikke drone i flytrafikken, selv om det kan se sånn ut hihihi!!!

 15. Riktig god ferie, vel fortjent!

 16. God FERIE! ☀️

 17. Jannicke

  Nyt en velfortjent ferie med den fine familien din!
  Også et lite spørsmål om noe helt annet: hvor har du kjøpt skittentøyskurvene dine? Så de i dagens episode av bloggerne og de var såå fine 🙂

 18. Ser nydelig ut! Reiser selv til Hellas to ganger i året og har gjort det i mange, mange år. Klarer ikke helt å plassere Lefkos. Har vært både på Lefkas og Lesbos, men Lefkos er ukjent for meg? Er det det samme som Lefkas?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei 🙂 Lefkos ligger på Karpathos, helt sydøst i Hellas 🙂

 19. Ha en god og velfortjent ferie Caroline er selv i Hellas med familie min og nyter hvert sekund.

 20. Nyt 🙂
  ankom Hellas i går natt.. Og sov 4 timer. Det er jo helt umenneskeligt for min del haha.
  Men det blir fort glemt etterhvert heldigvis
  Kos dere masse.

 21. Gleder meg til guide Nyt den virkelig fortjente ferien. Kos dere masse

 22. God ferie!!! Det er velfortjent 🙂

 23. Marianne

  Nyt ferien☀️ Den er så velfortjent. Du leverer en en profesjonell blogg, som det oser kvalitet av. Jeg gleder meg til å følge deg og dere videre.

 24. Michelle

  Hei!

  Både stedet og hotellet ser helt fantastisk ut! Vet du hvor det er best å booke? Står det er utsolgt for sommeren 2020 liksom :O

  God ferie til dere!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er ekstremt populært 🙁 Vi kjenner jo de som driver stedet, så vi booker direkte med dem. Jeg ville sendt en epost og hørt direkte med hotellet 🙂

 25. Ååå gleder oss til å reise ned om noen få dager Lefkos-guiden skulle kommet før, hehe. Har du noen must-see/gjøre/oppleve å anbefale? Eks favorittstrand og spisested? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, absolutt 😀

   Den beste stranden på Lefkos er jo Lefkos beach! Her er det veldig mye mennesker akkurat nå, men så er det også den fineste stranden og den med minst vind. Det blåser nesten ingenting, og det er deilig sammenlignet med de andre strendene her hvor det kan blåse en del. Det er visst nok meldt mindre vind fra helgen av 🙂 Ellers er det bare å gå nordover langs kysten, da finner du små strender på rekke og rad hvor du kan være helt alene! De har ikke noe spesielt navn, siden de er så små. Ellers vil jeg anbefale Kyra Panagia beach, Apella (google den, vi har aldri vært der, men den er superfin og ligger spektakulært til) og Kato Lako.

   Kan anbefale dere å leie en ATV, scootere eller bil og utforske litt av øyen selv. Den er såpass liten at du får sett det meste i løpet av en dag eller to 🙂 På Lefkos er det sikkert 30 restauranter, men jeg kan anbefale Le Grand Bleu (prøv Stifado eller Imam), Three Dolphins (de beste vertene), Dramountana x2 (den nede ved fiskebåten har de beste fiskekakene, den oppe med utsikt over stranden har god tapas), Blue sea (den beste italienske pizzaen). Om du liker øl så har de den beste ølen på Sun light taverna, passer fint til lunsj om du vil ha et skyggefylt sted. Du må også besøke Eklekton, ligger noen kilometer opp veien fra stranden, jeg har skrevet om det her:

   https://www.carolinebergeriksen.no/2018/07/31/anna-skogen-eklekton/
   https://www.carolinebergeriksen.no/2015/06/11/eklekton/

   Bare å spørre om det er noe du lurer på 🙂

 26. Og! Vi lander ikke før 21tida, og er kanskje fremme i Lefkos 23? Vet du om det er noen spisesteder åpent så sent? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   De fleste er nok åpne, men usikker på om det går å bestille mat :/ Jeg kan godt si fra til de på Three Dolphins at dere ønsker å spise, men kommer litt sent?

   1. Så utrolig snilt at du tilbød deg det, tusen takk! Vi er usikre på om vi kommer til å være for slitne etter reisen nedover, så dumt hvis de holder kjøkkenet oppe så sent og vi ikke kommer!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er det minste jeg kan gjøre 🙂

    Snakket med Nikita på Three Dolphins og kjøkkenet stenger 22, men om dere kom opp etter dette så kunne han nok lage dere en gresk salat 🙂 Jeg sa dere ikke visste om dere kom opp, så han forventer det ikke. Så ikke stress med det 😀

 27. Hele Karpathos er fantastisk synes jeg! Drar dere inn til Karpathos by i løpet av tiden dere er der? Jeg har aldri vært i Lefkos. Bor dere på Three dolphins, eller bare spiser der? Apollo slutter dessverre litt for tidlig med flyvningene for å ta høstferien der. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helt enig! 🙂 Vi har forelsket oss helt i Lefkos, men det er flere andre plasser vi også kunne tenkt å bo her. Kyra Panagia, Diafani, Arkasa osv. Vi har ikke planlagt noe, men vi vurderer å leie bil en dag neste uke, kjøre til Kyra Panagia for en lunsj og kanskje noen timer på stranden der, før vi kjører inn til Pigadia for en middag 🙂

 28. Nyt en velfortjent ferie! Du leverer så bra, hver dag, hele året. Det er lov å ta seg fri.

 29. Mulig du har svart på dette tidligere i kommentarene, men jeg spør likevel. Hva heter hotellet dere bor på? Etter norgesferie i sommer blir det syden til neste år. Amadores på Gran Canaria er et trygt valg med små barn, men etter å ha lest bloggen din vurderer jeg nå Lefkos. Vi har aldri vært der, men det ser helt nydelig ut!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det heter Le Grand Bleu Karpathos 🙂

 30. Jeg er jo bare helt Hellasfrelst, og må bare få komme med en kommentar til :D. Vi var på Apela beach sist, helt fantastisk, og fargene der, ubeskrivelig vakre. Så på bildene nå, og det ser nesten ut som jeg har lagt på turkisfilter, men har ikke det. Det viktigste tipset når man skal reise rundt med bil og barn, er å ha god tid, og ikke vente altfor lenge med å stoppe og spise (noe vi gjorde) Det ble et kort øyeblikk med varme, gretne unger før alt var bra igjen. Hjemturen til Pigadia bød på en av Hellas vakreste solnedganger! Leste din forrige Karpathos-guide den gangen. I år ble det en annen destinasjon, men selvfølgelig Hellas :D. Skulle gjerne prøvd Lefkos en gang også, men lurer på om det er litt stille? Noen butikker? Og, tar det veldig lang tid fra flyplassen? Nyt ferien!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helt enig med det tipset 😀 Sultne barn er ikke bra 😛

   Kan jeg spørre hvor dere så den solnedgangen? Østsiden med Apella og Pigadia har vel en del fjell som hindrer sikten mot solnedgangen, eller husker jeg feil?

   Lefkos er stille og rolig, men en del mennesker nå i august. Det er masse restauranter her, men kun matbutikker som i tillegg selger litt strandleker og souvenirer 🙂 Taxi fra flyplassen tar ca. 35-40 minutter 🙂

 31. Ååå, så herlig! Vet du hvordan det er med løping på mykt underlag der? Er det mulig, eller er det mye asfalt?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er masse grusveier å løpe på, men ingen stier med jordbunn 🙂

   Har du Strava? Kommer til å legge ut noen segmenter der som du kan bruke

 32. Lefkos virker så utrolig koselig! Gleder meg til det kommer noen tips fra deg 🙂
  Jeg skrev nylig et innlegg om Montenegro, et overraskende fint land. Se her om du vil:
  https://plantpwr.wordpress.com/2019/08/08/montenegro/

 33. Åååå du må være den aller beste bloggeren ! Det er vel ingen som leverer som deg! Har du holdt på i 10 år? Du vil vel fortsette ikke sant, ? Hvor lenge tenker dere å holde på? Ååå gleder meg til neste innlegg! Hva ska d handle om? Er det slik at d er du som fremdeles er på toppen ? Er jo ikke lenger sånn liste nå,!

 34. Ref insta og bilde av deg og Nelia i bikini, skrev du i annonseinnlegg for badetøy fra pop at du ikke skulle vise barna i bikini. Hvorfor endret du mening?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hun sitter med ryggen til og det er ingenting som vises annet enn en rygg 🙂 Det jeg mente er at jeg aldri vil poste bilder i bikini tatt mens de står oppreist og man ser mer av de 🙂

 35. Åja! Så da vil du gå imot d du har sagt om bikini bilder på barn!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, jeg går ikke i mot hva jeg har sagt tidligere 🙂 Det spiller ingen rolle hva de har på seg, det som er vesentlig er hva bildet viser. Når jeg tidligere har sagt at jeg ikke vil vise bilder av barna i badetøy så siktet jeg jo åpenbart til bilder som viser dem tydelig. Ikke et bilde hvor du ikke ser annet enn ryggen til en av dem 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *