Tour de Dovre

Det er så utrolig gøy å lese alle de positive tilbakemeldingene på sykkelturen vår, og det er flere  av dere som sier at vi inspirerer. Det gjør meg glad! Noen ønsker selv å sykle samme turen og det er jo spesielt morsomt, men det spiller ingen rolle for meg hvor folk sykler (eller går) så lenge jeg kan inspirere mennesker til å være aktive. Jeg tenkte likevel å legge ut en litt detaljert beskrivelse av turen vår slik at de som ønsker kanskje kan sykle samme rute selv og eventuelt bruke den til å planlegge sin egen rute. 

Utgangspunktet for turen vår var en løype som kalles Tour de Dovre. Den ruten vi endte opp med, ser dere over her. Vi er så heldig å ha hytta til Lars-Kristian sine foreldre på Bergsgrenda, like ved Eftensåe Fjellparkering, så derfor slapp vi stykket mellom Dombås og Bergsgrenda ttersom vi startet på hytta, og foreldrene til Lars-Kristian parkerte vår bil på Dombås. Løypen kan sykles begge veier, og det vanlige er å sykle den motsatt vei av hva vi gjorde. Jeg vet ikke helt hvorfor, men da avslutter dere i hvert fall med det fineste partiet som er Grimsdalen. Rent fysisk vil jeg si at den veien vi syklet er enklere enn motsatt vei, ettersom bakkene fra Dombås og opp mot Fokkstugu er bratte og fryktelig dårlige. Bakkene fra Dovre og opp til Vegaskillet er også bratte, men de er gode å sykle på. 

Utgangspunktet for denne guiden vil uansett være vår reiserute, og om ikke noe annet er nevnt så tar jeg utgangspunkt i at det sykles med barn i sykkelvogn bak. Dersom jeg omtaler en bakke eller etappe som veldig hard, er det derfor ikke sikkert at den er så hard om du kun har deg selv og sykkelen din. Trykker du på overskriften til hver etappe vil du også få opp et interaktivt kart over etappen. Der kan du se nøyaktig stigningsprosent, i tillegg til Lars-Kristian sin fart og hjerterytme på hele etappen. Ganske kult! NB! Fungerer kun på laptop.

Jeg kommer også fortløpende til å legge inn GPX-filer slik at dere kan laste ned kart overt alle etappene.


Etappe 1: Eftansåe Fjellparkering til Haverdalseter 23,4 km, 848 høydemeter.  (GPX)

Den første etappen er også den hardeste. Den starter ved Eftansåe Fjellparkering med Jotunheimen sine massive fjell i ryggen, Dovre nasjonalpark til venstre og Rondane Nasjonalpark til høyre. Bakken er ca. 5 km, med en stigning på ca. 3,2 prosent før det flater ut og går litt nedover i 1 km forbi Vegaskillet, hvor du tar til høyre mot Haverdalen. Her møter du dagens bratteste bakke, som heldigvis ikke er mer enn ca. 1,5 km med en gjennomsnittlig stigning på ca. 6 prosent. Det bratteste kommer aller først! Etter en lang og bratt utforkjøring på gode veier kommer dagens tøffeste stigning. 6 km som tar deg fra 1111 moh. til turens høyeste punkt, 1343moh. Denne stigningen går rett frem hele veien, er relativt jevn, og det er åpent på begge sider slik at du er sårbar for vind.

Jeg kan anbefale en rast i bunnen av bakken hvor det også renner en bekk slik at du kan få fylt på vannflaske og kanske spist litt mat. Det gjorde vi 🙂 Etter denne bakken går det nedover ca. 1 km, før du får en kort bakke opp forbi et steinbrudd. Etter dette bokstavelig talt stuper det ned i i Haverdalen! Her gjelder det å være forsiktig! Veiene etter steinbruddet er mye løsere fordi det sjeldnere kjører biler der, og når du får dette kombinert med 10 prosent helling gjelder det å være konsentrert. Etter bakken flater det ut før det kommer noen veldig korte, men bratte bakker opp mot Haverdalseter de siste 100 meterne. Middagen serveres klokken 18.00, så ikke kom for sent! Rømme og smør fra egen seterdrift 🙂 


Etappe 2: Haverdalseter til Grimsdalen (teltplass)  22,3 km, 788 høydemeter.   (GPX)

Den andre etappen er den nest hardeste! Greit å bli ferdig med det, tenkte vi 🙂 Her sykler du litt over 17 km. tilbake samme vei som du kom til Haverdalseter. Det vil si at turens tøffeste bakke med stigninger på mer enn 10 prosent møter deg etter kun 3 km. Ta deg god tid opp her, og ta gjerne en pause på samme sted som vi gjorde. Når du fortsetter så har du litt stigning opp mot høyeste punktet før du får en herlig utforkjøring på 7 km. med utsikt over Dovre og mot  Jotunheimen. Et tips her er å ta med deg farten inn i dagens siste bakke, som er brattere enn den ser ut. 9 prosent på det meste, men på toppen er du ferdig med oppoverbakker og det går stort sett nedover resten av dagen – ca. 6 km. Teltplassen er første stopp på høyre side når du kommer ned i dalen ved elven.  


Etappe 3: Grimsdalen til Grimsdalshytta 12,2 km, 318 høydemeter. (GPX)

En sjarmøretappe gjennom det som av mange beskrives som Norges vakreste seterdal. Her går det jevnt nedover, så det er bare å rulle i vei og ta inn alle inntrykkene fra f.eks Værkjesæter og Pundarvangen. På Pundarvangen ble det i sin tid holdt marked hvor gudbrandsdøler og østerdøler møttes for å bytte varer, eller kjøpe og selge. Om du vil oppleve dette så arrangeres det marked første helgen i august hvert år i forbindelse med Grimsdalsdagene.

Etter nesten 12 km kommer du til foten av bakken opp til Grimdalshytta. Denne er ganske så tøff, men heldigvis ikke så lang. Premien på toppen, Grimsdalshytta, er uansett formidabel. Bruk gjerne et par dager her til å variere turen med litt fjellvandring. Prøv naturstien om du reiser med barn, eller forsøk deg på en av de mange toppturene. På Grimsdalshytta møter du i hvert fall masse hyggelige turmennesker, det er felles bordsetting klokken 19 og de som driver hytten er behjelpelig med alt du måtte lure på. 


Etappe 4: Grimsdalshytta til Fallet Nordre, via Bergseng sæter 21,6 km, 398 høydemeter

På denne etappen bommet vi litt, for det var aldri meningen å sykle så langt som vi gjorde. Det hele endte med at vi traff en hyggelig familie, som selv bodde og kjente de som driver Fallet Nordre, og dermed klarte å ordne oss rom for natten til tross for at det egentlig var fullt 🙂 Planen var å bo i telt, men vi syklet dessverre for langt i den tro at det stadig kom flere og bedre teltplasser, i stedet for å bare ta den første og den beste. Om dere ønsker å bo i telt, i stedet for på Fallet Nordre, så anbefaler jeg å telte ca. 1-2 km etter veien opp til Bergseng Sæter, der hvor elven snor seg helt inn til veien. Ellers går det også an å leie seg inn på Bergseng Sæter! I sommerukene så leier de fortrinnsvis ut på ukesbasis, men det går jo an å høre. Fallet Nordre ligger utenfor bommen, og ved inngangen til Grimsdalen. Så bor du der er du jo litt utenfor denne fantastiske dalen som jo egentlig er målet for reisen og etappen, men de har likevel en fantastisk utsikt mot Rondane og du ser hele Rondanemassivet.

Uansett er dette, med unntak av bakken opp til Bergseng Sæter, en lett etappe med mye nedover. Så her går det ganske fort, spesielt på slutten. Om dere har ork, eller sykler uten barn i sykkelvogn, vil jeg anbefale en tur opp til Bergsengs Sæter bare for å se på utsikten og kanskje ta en liten spasertur. Bakken opp er 1,7 km fra topp til bunn, med gjennomsnittlig stigning på 8 prosent og maks stigning på 12 prosent. I tillegg er grusen løs, så her måtte vi dytte syklene, mens jentene gikk sammen med oss. Dette var derfor den bratteste bakken på hele turen, men heldigvis er den ikke så lang. 

Når du kommer ned fra Bergseng Sæter sykler du med det fantastiske Rondanemassivet foran deg. På rekke og rad ligger Høgronden (2115m), Midtronden (2060m), Rondslottet (2178m) og Digerronden (2016m). Et helt fantastisk skue som bare må oppleves! Etter dette går veien inn i skogen og elven forsvinner litt unna før du kommer ned til bommen og Fallet Nordre. 


Etappe 5: Fallet Nordre til Folldal (Løkken Fjellgård) 10,3 km, 340 høydemeter

Her sykler du for første gang på asfalt og langs en traffikert bilvei. Veien i Grimsdalen er også traffikert, men det er ikke mange bilene du møter der. Du møter ikke så veldig mange biler her heller, men siden det er asfalt så kjører de litt fortere – følg derfor med! Uansett er dette stort sett en enkel etappe, hvor det går nedover nesten hele veien. Vi brukte 30 minutter på 9 km. Siste 1,5 km opp til Løkken Fjellgård er det bratt med opp mot 9 prosent stigning på det meste. Løkken Fjellgård ligger nydelig til med utsikt over Dovre og Rondane nasjonalpark, men vi ble litt skuffet over stedet. På hjemmesiden står det at det er masse dyr på gården, så da tenkte vi at det var midt i blinken for ungene. Dessverre var det bare 3 hester der, resten av dyra var på setra. Ikke var det noe grillplass heller, slik som beskrevet på hjemmesiden, og ovn i hytta var det heller ikke. I Folldal er det butikker så her er du tilbake i sivilisasjonen 🙂 Anbefaler et besøk hos Folldal Gruver, her er det også muligheter for overnatting. 


Etappe 6: Løkken Fjellgård til Hjerkinn Fjellstue 29,2 km, 733 høydemeter

Så kom de etappene hvor jeg ble syk og dessverre måtte avbryte. Heldigvis tok Lars-Kristian sykkelen fatt og syklet resten av turen slik at vi kunne skrive om alle etappene 🙂  Dette er turens lengste etappe, og går for det meste langs hovedveien mellom Folldal og Hjerkinn på asfaltert vei. Pass på å ta til venstre etter 8 km ned Baksidevegen, hvor det nesten ikke er trafikk i det hele tatt i over 8 km. Veldig deilig 🙂 

Etappen går stort sett i en svak stigning hele veien fra Folldal, og kan nok med sykkelvogn oppleves som litt tung. Med unntak av et par bakker i Baksidevegen, som er litt kupert, er det derimot ingen bratte bakker. Lars-Kristian ble tipset om noe som heter Gamle Kongevei, som starter ganske raskt etter at du kommer opp på hovedveien fra Baksidevegen, men denne syklet han forbi og fikk dessverre ikke syklet. Gamle Kongevei går helt frem til Hjerkinn og er ikke traffikert, og det skal også være mulig å sykle med sykkelvogn. Det skal være et parti på 2 km. hvor syklene og sykkelvogner må trilles, men bortsett fra det går veien på fine traktorveier. Utsikten skal være spektakulær, så den anbefales å teste ut for å unngå trafikk. Vi har laget et kart som kan lastes ned og lastes inn på GPS-apper som f.eks Topo GPS, som viser hvor vi tror veien går. Realiteten kan avvike noe fra kartet, men det skal være sånn ca. riktig. Gamle Kongevei har mer høydemeter og er mer kupert enn hovedveien, så her får man nesten ta en egen vurdering. Sykler du uten sykkelvogn så ville jeg valgt den. 


Avstikker: Viewpoint Snøhetta 5,8 km, 324 høydemeter

Dette er et must når du er på Hjerkinn! 5,8 km og 324 høydemeter unna Hjerkinn Fjellstue ligger Viewpoint Snøhetta. Et prisvinnende utsiktspunkt som virkelig gir deg et fantastisk skue ut over Snøhettamassivet. Er du heldig kan du se moskus på vei opp, eller fra utsiktspunktet hvor det er plassert ut en kikkert som hele tiden peker mot der det er moskuser, om de er i nærheten. Her kan du fint sykle opp til parkeringen og gå de siste kilometerne. Langs hele ruten fra parkeringen er det plassert ut historiske punkter som tar deg gjennom den 10 000 årige historien om Dovrefjell, der villreinen går igjen som en rød tråd. 


Etappe 7: Hjerkinn Fjellstue til Furuhaugli 17,1 km, 535 høydemeter

I utgangspunktet pekt ut som en av de enkleste etappene, men denne nye sykkelveien mellom Hjerkinn og Dombås var tøffere enn forventet. Mye opp og ned, og siden det ikke kjører biler der så er grusen relativt løs. Planen vår var å overnatte på Furuhaugli Turisthytter, hvor Norges minste ølbryggeri holder til. De lager kun 500 liter i året og det eneste stedet hvor det er å drikke er på Furuhaugli Turisthytter. Dette gledet jo Lars-Kristian seg til, så det var synd at han ikke fikk oppleve det 🙁 Sykler du denne etappen på en varm dag, kan det anbefales en dukkert i Vålasjøen som kommer etter ca. 15 km. 


Etappe 8: Furuhaugli til Trolltun (Dombås) 15,1 km, 341 høydemeter

Den siste etappen fortsetter på den nye sykkelstien mellom Dombås og Hjerkinn, skjønt de siste 5 kilometerne fremstår den som alt annet enn ny 🙁 Det er relativt bratt ned den siste delen, og om du har sykkelvogn så må du kjøre veldig sakte og forsiktig fordi veien er forferdelig dårlig! Masse steiner, hull og renner i veien. Om du sykler motsatt vei av oss, og skal opp denne bakken, så tror jeg faktisk ikke at det er mulig med sykkelvogn med tung last. Et alternativ her er jo da å ta E6 den første delen til du er kommet opp hvor det er flatt og bedre sykkelsti. Her var planen vår å stoppe på Fokkstugu for et lite måltid (de tar ikke kort), og besøke Fokstumyra Naturreservat. 


Tusen takk for at du har fulgt oss på sommerens vakreste eventyr her hjemme! Vi gleder oss til flere turer i tiden fremover 🙂 

85 kommentarer

 1. Flott innlegg!!!!

 2. Bambina Thurix

  Informativt og bra innlegg. Tommel opp!

 3. Jackets brand??

 4. Wow! Dette innlegget oser av hard arbeid, veldig profesjonelt og knallbra kvalitet 🙂

 5. Så bra innlegg! Tusen takk for god oversikt

 6. Ida Mentzoni

  Helt fantastisk! Tusen takk til deg og din familie for å la oss ta del i denne turen

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig 🙂

 7. I stedet for Løkken fjellgård kan jeg anbefale Folldal fjellhotell (ligger bare 1,5 km unna). Fantastisk utsikt og mat.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips! 🙂 Vi så at det stod skilt til et Hotel videre opp i veien, men det hotellet fikk vi ikke opp i noen av søkene våre da vi så etter overnatting :/

   1. Det er i hvert fall et tips til eventuelt andre som vil ta samme tur. Ellers tusen takk for god reklame for området! artig å følge dere underveis, og nydelige bilder.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Absolutt, legger det inn i innlegget 🙂

 8. Fy søren – dere slutter ikke å imponere! Enig med LH over, dere leverer virkelig.
  For en reklame for fjell-Norge. Dere burde bli ansatt i visit Norway:)
  Enormt høy kvalitet på bilder og tekst. Fortsatt god sommer!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre 😀

   Fortsatt god sommer til deg også! 🙂

 9. Ser ut som en helt fantastisk tur dere har vært på, veldig gøy og inspirerende å lese om! Må og bare legge til at du blogger så utrolig bra, alt er så gjennomført og dere tar veldig fine bilder 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så utrolig koselig å høre 😀

 10. rose jacket?

 11. Har vert en fryd å følge dere på turen. Så utrolig flotte bilder og detaljert beskrivelse av opplegget og turen. Og ikke minst inspirasjon til hva jeg kan ta familien med på når mine to barn blir litt eldre. Mer enn bare Syden tur der ute!
  Du leverer virkelig, selv på ferie:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 12. Dere imponerer !! Alt dere gjør er av en slik kvalitet at ingen andre i bransjen deres når dere til knærne engang. Innleggene er av slik kvalitet og inspirerer utrolig mye, får nesten lyst til å sykle ruten kun på grunn av blogg innleggene! Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Oi 😀 Så utrolig koselig å høre 😀

   Nå ble jeg skikkelig glad! 🙂 Tusen takk!

 13. Fantastisk tur i nydelig natur. Norge er virkelig vakkert.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Utrolig vakkert <3

 14. For et bra innlegg! Har vært så fint å følge det på en slik tur. Du skriver så bra og informativt og har alltid helt nydelige bilder. Og for en sprek familie dere er. Barna dine får oppleve så mye forskjellige. Dere er så flinke til å være aktive med de også.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 15. Mektig imponert over kvaliteten på det dere har levert om sykkelturen, (og særlig dette innlegget). Det oser profesjonalitet og lidenskap, og for noen fantastiske bilder og ruteprofiler!
  Tusen takk for at dere viser fram hvor fantastisk vi har det i Dovre!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre 😀

 16. Er så enig med Beate Nilsen Lode:)
  Helt fantastisk

 17. Bra innlegg og en helt annen skrivestil en du bruker å ha. Om det er du som har skrevet dette vil jeg anbefale deg på det sterkeste å fortsette. Bedriftene å lese en tekst hos deg hvor det ikke er halv setninger

 18. Utrulige flotte bilder av den fine turen deres, og ikke minst veldig inspirerende. Jeg har aldri vært i fjellet på de trakter, men dette frister veldig
  Og kvaliteten på bloggen, den er i en klasse for seg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre 😀

   Rondane og Dovre er overkommelig for de fleste! Det er ikke for bratt og vilt sammenlignet med f.eks Jotunheimen.

 19. God informasjon må jeg virkelig si. Her er det lagt ned mange arbeidstimer.. Hærlighet utrolig flott innlegg.
  Guide til Dovre dette.. Og mere til.
  Keep UP the good work

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det tok noen dager å lage alt dette 😀 Lars-Kristian elsker alt sånn teknisk så det er det han som har styrt med 🙂

 20. Kjenner noen barn som, når de er begeistret, bruker å si: «Tipp topp tommel opp!» Så: tipp topp tommel opp! 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Tusen takk! 🙂

 21. For en flott guide <3

 22. Terje Talleraas

  Særleg god reiseskildring til inspirasjon for alle som vil oppleve Grimsdalen og Rondane. Eg bur sjølv fast i ei hytte nedst i Bergsgrende hytteområde. Vil elles nemne at eg har ein bror og svigerinne som om somrane leverer mjølk frå Austre Stakstosætra, siste sætertunet før Fallet. Denne sætra har vore og er fristaden deira i livet, for dalføret er eitt av dei vakreste i landet.
  Har sjølv enno ikkje sykla denne turen, men må nok det no!
  Og…takk for denne gode historia!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, vi husker den sætra 😀 Var like før den vi ønsket å slå opp telt! Fantastisk utsikt 🙂

 23. Ser helt fantastisk ut! Skikkelig lyst til å ta med min cubanske ektemann på dette. Men vi er ikke spesielt god form.. Krever denne turen at man er i veldig god fysisk Form? Hilsen Cubakona. Cubakone.no

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du kan leie El-sykkel hos f.eks Dovrefjell Adventures, det gjør det jo en del enklere om formen ikke er på topp 🙂 Hvis det ikke går så ville jeg vurdert å kutte ut etappen til Haverdalseter og kun syklet Grimsdalen. Når du kommer opp første bakken, som ikke er så bratt, bare lang, så er det relativt flatt hele veien 🙂

   1. God ide med el sykkel!! Dette skal definitivt sjekkes ut neste sommer. Takk for inspo

   2. Jeg har ikke helt oversikt over hvor dere har syklet, men det var på nyhetene at det ikke er lov med el- sykkel i nasjonalparkene.

   3. Caroline Berg Eriksen

    Det stemmer 🙂 Heldigvis går disse veiene helt på grensen til parkene, så så holder du deg der og ikke sykler inn på stier går det fint 🙂

 24. Dette innlegget er det vel Lars-Kristian som i hovedsak har skrevet..? men utrolig bra og informativt!!

  1. MIE. HVa får deg til å tro det ? Fordi det ble diskutert på KG ? Et innlegg som det garantert er brukt evigheter på , så hvorfor spekulasjon da ?

   1. Caroline Berg Eriksen

    Sånn rent i praksis så har vi brukt 7-8 dager på dette innlegget 🙂 Alt fra research og innsamling av data til analyse og implementering i andre program. Alt det er det jo Lars-Kristian som har gjort 🙂 Så har han grovskrevet teksten med avstander, stedsnavn og andre data fra innsamlingen, før jeg skrev teksten ferdig, satt inn bilder og plasserte grafikken.

  2. Caroline Berg Eriksen

   Vi har vel skrevet det sammen 🙂

   1. Dere jobber vel begge med bloggen, så at dere samarbeider om å skrive innlegg er vel naturlig 😉
    Uansett, godt innlegg, og ikke minst flotte bilder fra turen deres! 🙂

   2. Dere er et bra team:) og det er kult at LK syklet ferdig den planlagte ruten alene slik at dere allikevel fullførte og har erfaring fra hele ruteren. Som jeg har kommentert tidligere vil jeg ta denne turen selv med familien min:)

   3. Caroline Berg Eriksen

    Så gøy å høre! Lykke til 😀 Håper turen blir fin <3

   4. Altså – jeg mente innspillet til lill. Det virker så aggressivt. Synd med slike innspill når det er et så bra innlegg på bloggen og så mange fine kommentarer i kommentarfeltet. 🙂
    Jeg skal forøvrig vandre i Dovre/Rondane neste sommer – det ble bestemt lege før jeg så turen deres – men jeg blir ikke noe mindre gira når jeg ser hvor nydelig det er der oppe. 🙂
    God helg! 🙂

 25. Imponerende og knallbra ‍♀️‍♂️Tipper jentene deres koste seg masse på tur også

 26. All ære til dere, innlegget oser av profesjonalitet og kvalitet! Jeg er ikke noe glad i å sykle, men nå fikk jeg lyst til å sykle Norge rundt
  Vet du hvor treningsshortsen du har på deg i det siste bilde av deg heter/er fra? Og sportsbhen/-toppen du har i både hvit og svart (tror jeg) som du har brukt mye i sommer? Synes de er så fine!

 27. WOW!!! Jeg tar av meg hatten altså!!! Det var litt av en tur!!! TUSEN TAKK for at vi fikk være med!!! Jeg er fra området så jeg vet hvor vakkert det er der oppe, men gjennom kameralinsen deres og de fantastisk flotte bildene fikk jeg se eventyrlandet med nye øyne <3 Elsker det nydelige landet vårt og dere også <3 Dere er sååå skjønne – alle fem <3 <3 <3 <3 <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så utrolig koselig å høre 😀

 28. Spørsmål: hvordan gjorde dere det med mat underveis, sånn praktisk sett?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi smurte matpakker de gangene vi overnattet et sted med servering, så da var det jo bare å stoppe og spise 🙂 Da vi bodde i telt hadde vi med havregrøt i sånne små porsjonspakker, og frysetørket turmat som du får kjøpt på sportsbutikker. Da var det bare å fyre opp primusen og koke opp vann.

 29. Bra jobbet med innlegget! Lurer på hvorfor du dro hjem med begge barna når du var syk? Var det ikke bedre om LK tok med et av barna på reisen videre så ble det lettere for deg som var syk, og hun kunne oppleve mer av turen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Foreldrene til Lars-Kristian kom og hentet oss siden de har hytte i nærheten 🙂 Så vi var bare der og de hadde jentene mens jeg lå i sengen.

   Lars-Kristian brukte ikke mer enn 5 timer på resten av turen, så han kom jo ikke så veldig lenge etter oss. Han vurderte å ta med jentene, men var usikker på hvor lang tid han ville bruke på turen da. Klokken var allerede blitt 12.30 så det kunne fort blitt sent om de ble med.

  2. For et inspirerende innlegg Hva og hvor mye hadde dere med av klær, mat og annet utstyr?

 30. Så bra innlegg!Kvalitet!

 31. Imponerende virkelig. Gøy å se, flott tur ser det ut til 🙂 . Dere leverer alltid,, og viser at dere stadig utvikler dere, Ingen tvil om at dere begge har en fremtid hvor dere kan gjøre en god karrierer, hvis dere skulle legge ned bloggen en dag. Noe jeg håper ikke vil skje på lenge 🙂 takk for titten.

 32. Hanna Sandsdalen

  Hei flotte mennesker

  For en fantastisk kvalitet det er i det dere foretar dere, jeg er mektig imponert❤️
  Det er kvalitet i alle ledd, og jeg storkoser meg med å følge livene deres! Takk for at dere deler
  Og forresten, bildene dere tar er helt fantastiske!
  Fortsatt god sommer☀️

 33. Fantastisk flott innlegg fra en fantastisk tur. Det har vært moro å følge dere på reisen. 🙂 Dere er virkelig et superteam! Har vært på flere turer i området og det er virkelig et nydelig stykke Norge! 🙂

 34. Jeg håper ikke dere brukte 7-8 timer hver? Du mener vel 7-8 timer fordelt på dere to?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Dager, ikke timer 🙂 Men det inkluderer jo syklingen.

   Ser du bort i fra syklingen, fotograferingen og etterbehandling av bilder så brukte vi vel ca. 10 timer tilsammen, uten at vi noterte ned tidsbruken.

   1. Da skjønner jeg at det blir lange arbeidsdager på dere hvis det tar 10 timer å produsere det innlegget der når attpå til bildene er ferdigbehandlet.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Da tror jeg ikke du vet hvor lang tid det tar å implementere den type data, lage grafikken og så implementere den med linker og filer til nedlasting og i tillegg skrive selve teksten 🙂

 35. Det har vært så fint å følge dere på denne turen. Min bestemor var budeie der hver sommer som ung og som små badet vi mye i Grimse i til dels veldig lave temperaturer. Tusen takk for flotte bilder og levende beskrivelser.

 36. Dere leverer!! For et fantastisk innlegg 🙂 For en reklame for fjellheimen, dere er råflinke!!!!

 37. Har kost meg så med innleggene fra fjellet. Utrolig fine bilder som alltid! Dere burde nesten gi ut et eget magasin som kombinerer friluftsliv og trening, det hadde jeg kjøpt i alle fall!

 38. Et av de beste blogginnlegg ‘ever’ Fantastisk oversikt og veldig inspirerende for oss!! Dette skal vi gjøre
  Nyt Hellas- gleder meg til å lese om innleggene som kommer!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre 😀

 39. Hei. Så utrolig flott innlegg. Kunne dere laget en utstyrsliste? For 2 voksne uten barn. Hva er deres erfaring, hva kunne dere droppet og hva savnet dere? Fortsatt god ferie i Hellas. Akkurat vært der selv 🙂

 40. Leste et gammelt innlegg da jeg letet etter gravid poster, (er gravid). Fant dette og synes det var litt rørende at alle dine drømmer er oppfyller. 16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Om 10 år er jeg 38 år. Da håper jeg at jeg fortsatt har en jobb som driver meg og som jeg elsker. At Lars-Kristian og jeg kanskje jobber med noe spennende sammen, og at bloggen fortsatt er en sentral del av hverdagen min. Jeg håper at Nelia har fått søsken og at vi har bygget drømmehjemmet et sted med nydelig utsikt nære familie og venner, et sted hvor vi vet at vi skal bli værende for resten av livet. Hugo og Ronaldo lever selvfølgelig fortsatt. Uff, det siste er nok bare ønsketenkning. Men hunder skal vi ha!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Så morsomt 🙂

 41. Og tusen takk til dere som inspirerer og tar oss med på eventyrlige Norge i form av nydelige bilder og fin tekst 🙂

 42. Tusen takk for kjempefint innlegg! Dere har virkelig stått på, og leverer 100 prosent som vanlig 🙂

 43. Hei
  Veldig inspirerende innlegg den siste tiden, mer av dette!
  Kan du lage et innlegg med de erfaringene dere har gjort dere? Si noe om hva dere pakket som dere ikke fikk bruk for og om det var noe annet dere skulle tatt med.

 44. Jeg kommer fra folldal, og synes det er bra du fronter folldal! De trenger alle turistene de kan få 🙂

  Dere burde sjekket ut atndalen! Der de har de fineste stedene. Blant annet dørålen 🙂

 45. Er dette et sponset innlegg? Ser Dovrefjell adventures fronter innlegget ditt via Facebook, men ser ikke at det er skrevet noe om det her på siden

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det er ikke sponset eller reklame 🙂 Både Haverdalseter, Grimsdalshytta og Bergseng Sæter har vel også repostet innleggene fra turen, og det skjønner jeg godt 🙂

 46. Siren Klausen

  Så flott fin tur!!
  Vi har hytte langs sykkelstien på Vålåsjøvegen!

  Når jentene blir større anbefaler jeg virkelig en tur med islandshest fra Hjerkinn Fjellstue, en av mine finere Dovre opplevelser!

  Og Lars Kristian må få tatt seg en tur på mikrobryggeriet! Både mannen min og pappa synes ølen det var kjempe god!

  Annet tips er Smak og behag på Oppdal! Der selger de mye forskjellig av lokale (og litt mer langreiste) produkter! Veldig mye godt – i tillegg til veldig gode bakverk . Vi har ikke innlagt vann på hytta – så badeland på Oppdal er også ett kjærkomment besøk for oss

  Nyt ferien!

 47. Åh for et fantastisk innlegg! Jeg er fra Dovre selv, så blir skikkelig stolt av å se og lese alt dette. Jeg syklet akkurat denne turen en uke før deg, så vet derfor at dere fikk enda finere vær, så dette må ha vært sinnsykt vakkert. Spesielt strekningen over Rondane er breathtaking. Ingen leverer kvalitet content som deg Caroline <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 48. Kjempe fint innlegg! Ser helt nydelig ut der! Ble veldig inspirert til å sykle ruten med familien selv 🙂 Vil du si noe om hva slags utstyr dere hadde med og hvordan dere forberedte jentene på en slik lang sykkeltur? 🙂

  Har også et ønske om en ny kategori på bloggen – reise/ferie eller noe lignende! Dere reiser til mange fine steder, husker jeg fant bloggen din når vi vurderte Karpathos som feriested et år. Kanskje du kunne samlet alle innleggende som går på reisemål i en kategori? Da hadde det blitt lettere for meg som leser å finne det jeg er interessert 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *