lifesaver for hjelmsveisen

reklame: batiste 

For det første: hvor varmt er det ikke å ha på seg hjelm, og sykle kilometer på kilometer i bakker som får lårmusklene til å jobbe på spreng, mens du kjenner svetten sile fra hodepunnen i stekenede sol? Jeg har svaret: VARMT! Jeg brukte en del caps de gangene jeg ikke brukte hjelm denne turen, men hver eneste gang før håret gikk i strikk (ok, nesten hver eneste gang) måtte jeg bare dusje hodebunnen min og massere inn litt godlukt fra Batiste. Det gjør underverker!

Spesielt fin å ha var denne lille sprayboksen da vi skulle rett fra sykkel og til middag, og jeg følte at jeg ikke kunne bruke caps. Da ble svette lokker umiddelbart litt freshere med Batiste – rett og slett en lifesaver for hjelmsveisen den der altså 😉 

Dersom du lurer på hva Batiste er, så kan jeg fortelle deg at dette er en multi-award-vinnende tørrsjampo- og hårpleieserie. Jeg elsker å inkludere tørrsjampo i min hårrutine, spesielt de dagene jeg har det litt ekstra travelt og da velger jeg ofte Batiste. For samtidig som den gir håret mitt en mye renere følelse etter at jeg for eksempel har vært på trening og ikke har dusjet håret, så gir den også håret en fin mengde med volum, og akkurat det er viktig for meg. Denne størrelsen er helt perfekt å ha i vesken når du er ute på reise – jeg hadde med meg min på sykkeltur, men den blir jammen med i håndbaggasjen til Hellas også, akkurat som i fjor! 

Batiste fjerner effektivt urenheter, fett og gamle produktrester fra håret ditt, og et ekstra pluss er selvfølgelig at den i tillegg tilfører frisk duft. Et stylingtips fra meg er å bruke Batiste de dagene du har det litt travelt, og velger å ikke vaske håret, eller bare bruke den når du trenger en touch up på frisyren 🙂 Bestill Batiste HER – de har SÅ mange gode lukter! 

27 kommentarer

 1. Hvordan kan en spray FJERNE urenheter, fett og produkttester fra håret?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Dette vet jeg ikke, men det er beskrivelsen av produktet som jeg har fått 🙂

  2. Elisabeth

   A og Kristin, tørrsjampo er et pulver som er veldig finkornet, slik at det kan sprayes på,i motsetning til pulver-tørrsjampoen vi hadde på 70-tallet (som lett ble klumpete). Nesten som en form for talkum. Det tørre pulveret suger til seg fett og fukt fra håret. Tenk på mel som suger til seg vann, så ser du likheten. Det er altså ikke noe hokus-pokus, det funker fordi tørt pulver alltid vil absorbere fukt. Imidlertid bør du børste ut tørrsjampoen etter noen minutter, for å fjerne «pulveret» som da er mettet med fukt fett osv. Mange bruker også tørrsjampo i rent hår, fordi det finkornete pulveret legger seg mellom hårstråene nede ved røttene,og for en stund «løfter» håret og gir mer volum, og håret blir litt stivere.
   Så produsenter av tørrsjampo, som Batiste, har sine ord i behold når de sier at produktet fjerner fukt og fett og smuss som er bundet til fukt og fett. Man bruker pulver av ymse slag for flekkfjerning på mange andre området, ved vin/saft-flekker på duker og klær, f eks, så ideen og bruken er en ganske gammel oppdagelse.
   Håper dette var oppklarende!

   1. Det var oppklarende! Takk for svar 🙂

  3. susanne

   Jeg har den, med farge til brunt hår. Og ja den er virkelig god! den fjerner fettet hår.. man sprayer på og börster ut, kanskje noe med det.
   Trodde ikke det gikk an, men den gjör underverker! Holder det den lover…

 2. Det der kan vel ikke være så miljøvennlig?

 3. Kristin

  Kan du forklare nærmere hvordan den «fjerner urenheter, produkttester og fett fra håret»? Ikke noe galt med produktet altså, jeg bruker det selv, men det blir litt billig å skrive det slik mener jeg.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg sender gjerne en e-post og spør, for jeg sitter ikke med fasiten. Det er denne informasjonen jeg har fått om produktet 🙂

 4. Her du link til shortsen du bruker her, så veldig god ut 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er faktisk en avklippet tights! Det ble så varmt, måtte bare ofre den :p

   1. Hvilken tights er det da?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Reebok Lux High rise tights 🙂

 5. Hvis du hadde gått noen dager uten å vaske håret så er det ikke så fælt med «urent» hår. De første 3 dagene er alltid verst. Jeg var på hytta vår i sommer uten å vaske håret på 7 dager. Det gikk helt fint Men SYKT deilig. når jeg først vasket det når vi kom hjem:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg gikk flere dager uten å vaske håret, men brukte altså Batiste 🙂 Synes det er helt ok å ikke vaske håret flere ganger i uken, men når du svetter såpass mye som jeg gjorde på denne turen, så er det gull å ha en tørrsjampo som lukter godt 🙂

 6. Å spraye produkter på et svett hår og kropp fjerner da ingenting? I beste fall kamuflerer det lukt for en stakket stund?

  Ellers må jeg bare si at du kler fargen og lengden på håret ditt kjempebra!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det gir uansett en deilig følelse å bruke tørrsjampo, det lukter godt og gir også volum til håret 🙂

   Tusen takk, Ane 🙂

  2. jeg er ekstremt plaget med fett hår. så jeg MÅ vaske håret mitt hver dag. og jeg har prøvd alt av tips og triks for å slippe fett hår. men ingenting ha funket. men etter jeg begynte å bruke tørrsjampo, så kan jeg gå 1-2 dager uten å vakse håret. det er utrolig befriende for meg. og når jeg bruker tørrsjampo så blir håret mitt alltid som nyvasket 🙂

   1. Marthe: da burde du ta deg en uke hvor du presser gjennom og går med fett hår
    (ikke bruk tørrsjampo denne uken) Deretter burde du kjøpe deg en sjampo som passer ditt hår og vaske håret maks to ganger i uken. Fett hår er som regel en konsekvens av at man vasker håret for ofte, også blir det en ond sirkel. Billig sjampo fra matbutikken gjør det bare verre, da disse ofte bare legger seg som et ekstra lag i hodebunnen.

   2. Jeg har selv ganske tynt og rett hår, og har prøvd trikset med å ikke vaske håret så ofte/på en uke. Men noen hårtyper, slik som min, funker det ikke på. Det blir fett omtrent etter en dag, så da er tørrshampoo eneste redning. Tommel opp for det!:)

 7. Hei! Vil bare informere om at det ikke er lurt å ha med tørrsjampoen i håndbagasjen, den er nemlig BRANNFARLIG og blir tatt fra deg i sikkerhetskontrollen.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har jeg aldri opplevd og jeg har den alltid med meg i håndbagasjen 🙂

  2. Elisabeth

   Faktisk er reglene at hårspray, og da antar jeg tørrsjampo går under samme kategori, IKKE skal i innsjekket bagasje, men faktisk i håndbagasje. Den må ikke inneholde mer enn 100ml (som annen væske) og pakkes i den standard en-liters plastposen. De små reisestørrelsene til Batiste mener jeg er 50 el 60 ml så de skal gå greit.

 8. Batiste skal aldri brukes i håret før bruk av f.eks krølltang og rettetang. Frisøren min spør alltid om jeg har dette produktet i håret før frisørtime. Den er brannfarlig ja. Kjøp heller et trygt produkt i en salong.

 9. Charlotte

  Selv vasker jeg håret mitt ca hver 3- 4 dag, og hvis håret blir litt fett eller flatt i mellom, bruker jeg alltid tørrshampoo, og det funker svært bra! 🙂
  Det må være en av de beste oppfinnelsene til håret, etter min mening 😉
  Tørrshampoo kan gi volum til håret, det absorberer fett i hodebunn, i tillegg til at man ser nyvasket uten at man trenger en dusj 🙂 Ha en fortsatt fin sommer, Caroline! 🙂

 10. Hvor er treningstoppen fra? Du er så inspirerende

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, snille du! Den kommer fra aimn 🙂

 11. Frisøren

  Et lite NB! av bruk av denne i håret før frisørbesøk når du skal farge, bleke/stripe. Gi beskjed til frisøren din – selv om du har vasket håret! Det skjer en kjemisk reaksjon mellom Batiste og farge/bleking, i værste fall da vil håret ditt ryke fra bunnen! Det er mange som har opplevd dette og det er ikke gøy for hverken frisør eller kunde.
  Jeg vasker håret tre runder med renseshampoo hvis jeg får en kunde som har brukt denne tørrsjampoen.
  Så vær så snill, gi beskjed før du får kjemi i håret ditt!
  Hilsen frisør

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *