fra Grimsdalshytta til fallet Nordre

Så var vi plutselig på den delen av turen som ikke var noe spesielt krevende i det hele tatt. Her skulle vi bare sykle rundt 15 kilometer og finne oss en passende og så sjarmerende teltplass som mulig, før turen skulle gå videre til Folldal og Løkken Gård dagen etter. Vi fikk ikke syklet mer enn kanskje 8 kilometer fra Grimsdalshytta før vi fikk oppleve turens første (og heldigvis eneste) punktering! Haha! Vi hadde selvfølgelig med oss både utstyr og ekstra slange i tilfelle noe slikt skulle skje 😉 så det var heldigvis ikke noe stress i det hele tatt – det medførte bare litt ekstra ventetid og en stykk skitten Lars-Kristian 😉

Da vi var på Grimsdalshytta ble vi tipset om noe som heter Paradisrunden. En tursti på 3,5 kilometer som skulle passe fint for barn, med litt spørsmål og informasjon underveis, litt som naturstien vi gikk dagen i forveien. Så vi la ruten om Bergseng Sæter for å gå den, ettersom vi likevel ikke skulle sykle spesielt langt denne dagen. Veien opp dit var ganske lang, seig og veldig dårlig med masse løs grus, men det gikk uansett ganske radig. Her kjørte det ikke mange biler, og dermed kunne jentene fint gå ved siden av syklene våre. Da ble det straks litt lettere 🙂

Her ser dere veien opp til sætra fra «hovedveien» om jeg kan kalle den det – ganske lang og bratt 🙂

Oppå toppen her var det latterlig fint! Bare se på denne utsikten! Vi tok oss en liten halvtime eller mer bare for å nyte synet og hilse på de søte sauene 🙂

Så begynte vi å gå 🙂 Det var en veldig flott tursti, men likevel bestemte vi oss for å avslutte da vi hadde kommet halvveis, og heller spise lunsj på toppen med den storslåtte utsikten. Det var rett og slett litt for «kjedelig» informasjon for de minste på denne runden og absolutt ikke som naturstien dagen før i det hele tatt. For oss voksne var det interessant nok, for her var det poster med faktaopplysninger om gårdsdriften før i tiden på stedet hvor vi befant oss, men meter på meter med slik informasjon blir fort uinteressant for små, lekne hoder, så da lot vi det være. Det var uansett helt fantastisk å være der oppe for en liten lunsjpause! 

Da vi kom ned igjen var det bare å sykle videre og ikke mange kilometerne bortover veien, åpnet fantastiske Rondane seg! Jeg mener – se på dette! Høgronden, Midtronden, Digerronden og ikke minst Rondslottet åpnebarte seg foran oss. 

Akkurat der jeg står på det øverste bildet i denne bloggposten, ville vi sette opp teltet, men samtidig ønsket vi å finne noe enda litt bedre og derfor bestemte vi oss for å sykle videre. Det skulle vi absolutt IKKE ha gjort! Vi syklet og syklet, og plutselig hadde vi kommet oss 10 kiloemeter lenger enn planlagt den dagen – vi befant oss brått i Folldal hvor vi egentlig ikke skulle før dagen etterpå. Haha! Vi ble litt satt ut og oppgitt på oss selv, det var seint, jentene var sultne og vi visste ikke helt hva vi skulle gjøre. Skulle vi sykle helt frem til morgendagens mål som var Løkken Gård, og bare rundt 1 mil unna? Eller skulle vi sette opp teltet midt uti skogen? Jeg hadde ikke lyst til sistnevnte, ettersom jeg gjerne ville finne noe i nærheten av vannet. I tillegg er myggen enda mer sinnsyk i dypeste skogen, så vi satt oss ned rett ved veien på første og beste rastesplass og mekket oss litt kveldsmat mens vi tenkte på saken 🙂 Dette var rett ved bommen i Folldal, så bilene suste forbi rett som det var – haha!

På andre siden av veien fra der vi satt og lagde kveldens middag, lå Fallet Nordre Gård, og her visste Lars-Kristian at de leide ut tømmerhytter. Vi ringte dem for å høre om det var noe ledig, men det var dessverre helt fullt. Plutselig kom et kjent ansikt syklende forbi – da vi var på Bergsengsæter tidligere denne dagen for å gå Paradisrunden, møtte vi nemlig en veldig hyggelig familie som vi kom i snakk med. Nå var det altså mannen i familien som kom susende forbi. Og gjett hvor de bodde for natten? På Fallet Nordre! Hvor tilfeldig?! Han tilbød seg å spørre eieren for oss, om han hadde et eller annet sted vi kunne sove for natten, bare for å få slippe unna knott og mygg og også for jentenes skyld, for nå var tross alt klokken blitt halv ni. Vi takket pent ja, og da han kom syklende tilbake hadde han funnet et krypinn til oss og vi fikk låne dettte skjønne Stabburet! Der var det til og med strøm og utedo, så plutselig endte vi altså opp med å bo her i stedet for å sette opp teltet. Folk altså, de ordner opp! Tusen takk, sier jeg bare! I tillegg tilbød han seg å kjøre Lars-Kristian på butikken, slik at han fikk handlet inn til litt skikkelig frokost for jentene! Måtte jo bare takke ja til det, så de koste seg med baconost, brunost og brødskiver dagen etterpå 🙂 Jeg er så takknemlig for slike mennesker, det var akkurat dette vi trengte når klokken hadde blitt så mye og Lars-Kristian og jeg hadde gått i fellen om å sykle altfor langt. 


Her i stabburet tok vi egentlig kvelden ganske fort, fikk låne en støvsuger for å rengjøre litt (stedet hadde ikke blitt brukt på 1 år) og så var det bare å finne frem soveposene og krype sammen i dobbeltsengen alle fire 🙂 Dagen etter spiste vi frokost i solen og badet i den iskalde fossen noen kilometer innover i skogen – mer om det i morgen 🙂 

49 kommentarer

 1. Ser jo ut som dere har hatt en helt fantastisk tur!Norge er vakkert! Tusen takk for at du deler og inspirerer

 2. Jeg tar av meg hatten og gir dere all honnør for fjellturen dere har tatt jentene med på. Jeg er så imponert og det hele ser superkjekt ut for alle. Og så det været da, perfekt for en slik tur.

 3. Dette er bra! Heilt utrulig flott gjort, for en opplevelse for barna! Syden er bra d, men å følge dere på dette opplegget e noe helt annet, får en veldig positiv oppfatning av dere, ikke det at d har vært noe negativt før altså , men det blir litt lett for å tro at dere bare vil ha mere og mere, luksus luksus,, men dette vi får følge med på her kunne gått rett inn i hvilke som helst reise magasin, , heilt utrulig bra! Ser fram til neste innlegg allerede!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig at du synes det 🙂

 4. Camilla Kristensen

  Ser ut som en fantastisk tur. Ikke så rart at overnattingsplanene ble endret. Det er jo ferie og tur. Flott at dere fikk hjelp. Jeg tror at naturen gjør folk mer hjelpsomme. Man blir rett og slett i godt humør av å være ute. I tillegg er det ofte lettere av en eller annen grunn å snakke til ukjente ute på tur. God bedring.

 5. Anniken

  Hei 🙂

  Har hun minste sluttet med bleie? Vi tenker noe alà samme tur, men har ett bleiebarn, og jeg ser for meg at det blir veldig styrete med bleieskift og søppel og sånt? :p

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det blir en del søppel uansett langs veien på en sånn tur, så noen bleier fra eller til velter nok ikke lasset 😉

   1. Caroline

    Haha det hørtes IKKE bra ut umiddelbart da jeg leste det 😛 «er så mye søppel «langs veien» likevel, så er bare å kaste bleiene i grøfta!» *fniis* Skjønte fort at det ikke var det du mente altså 😉

   2. Caroline Berg Eriksen

    Haha 😀 Så grusomt! :p Nei, mente selvsagt at det blir så mye søppel på turen uansett som du må ta hånd om og kaste et ordentlig sted, at noen bleier fra eller til neppe velter lasset 😉

 6. Damn girl! That ass toh! Gjør du ekstra rumpetrening eller generelt hel kropp?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Takk :p Jeg kjører ekstra trening på rumpa 🙂 Lagt ut noen av programmene på Netfit sin instagram, og i tillegg tar jeg litt markløft 🙂

 7. Benedicte

  Hvor er Ronaldo? Ser bare skjønne Hugode er begge så fine

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ronaldo ble ikke med på denne turen, rett og slett fordi han ikke hadde orket fjellturene (mot slutten av turen skulle vi gå opp til view point Snøhetta blant annet samt (kanskje) på Moskus-safari) Han blir veldig fort sliten nå <3 Han er jo en gammel mann og fyller 14 år i september 🙂 <3

 8. Nydelige bilder, fineste ferielandet i verden☀️
  Kjekt å treffe hjelpsomme mennesker, tenker at dere har vel vært hyggelige og høflige, da får man gjerne hjelp tilbake.

  Så fint at dere ikke er kresen på soveplasser, dere skal skikkelig oppleve landet og tar ting som det faller seg.

  Liker at dere tar bilder av dyr i fjellet og omtaler sauen positivt, det er så mye negativt om bønder og spesielt sauebønder som lar dyrene gå i fjellet at det nesten er trist. Javisst skal vi spise mindre kjøtt, men uten beitedyr hadde det ikke vært så fint å sykle i fjellet.

  God tur videre

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig at du synes det 😀

   Det er viktig å være høflig og vennlig mot de man møter! Man vet aldri når en møtes igjen 🙂

   Beitedyr er viktig 🙂 Ja, vi må spise mindre kjøtt, men beitedyrene må bestå! 🙂

 9. Helt fantastiske flotte bilder For en utrolig fin tur dere får oppleve. Jeg koser meg glugg ihjel med bloggen din. Fantastisk

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre 🙂

 10. Sara Katrin

  Med de fantastiske bildene LK og du tar på denne turen, så er det helt innafor nå og bytte headerbildet. Det bildet hvor du og jentene går med den helt sinnsyke utsikten i bakgrunnen hadde passet helt utmerket. Fader så mye fint å se på bloggen din nå. Det er jo når man ser dette, man innser hvor fint det kan være å feriere i Norge og ikke bare i sydenland hele tiden. Jeg får hvertfall lyst til å dra på sykkeltur når jeg ser disse bildene. Helt magisk flott! Bare uendelig trist at du ble syk og måtte avlyse. Vi får håpe at neste tur blir dobbelt så bra. Regner med at dette ikke blir siste gangen uansett 😀 God bedring, C 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Ja, jeg er helt enig! 🙂

 11. Så utrolig kjipt at du ble syk ser jo ut som dere har hatt en fantastisk flott tur! Bloggen har vært en fryd å lese i sommer, helt fantastisk kvalitet på både bilder og tekst

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kjempekjedelig 🙁 Nå må vi nesten tilbake for å fullføre :p Tusen takk, så utrolig koselig å høre <3

   1. Det forsvant masse emojis fra kommentaren min, så den ser jo helt rar ut, hehe.

    Masse god bedring! =)

 12. Herlig at du er tilbake, helt fantastisk fine bilder 🙂 Også så heldige med været, alt blir så enklere enn om det hadde reinet! Nesten som å være med dere på et norskt eventyr dette her, utrolig flott 🙂 Herlighet så heldig jentene er som får oppleve så mye fint og forskjellige ting i ferien, helt fantastisk 🙂 Felles opplevelse for alle er gull 🙂

 13. Hei Caroline, flotte bilder. Takk for at du deler turen din med oss, du har hvertfall inspirert meg masse. Jeg har spørsmål vedrørende sikkerhet: har dere med dere noen form for alarmer? Er det andre folk hvor dere sykler? Synes det er ganske skummelt å være «alene» ute i det øde, hvordan dealer dere med slikt? (Og edderkopper haha)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Nei, store deler av ruten er det ikke noe mobildekning, så dårlig med alarmer annet enn telefoner med mulighet for å ringe nødetater 🙂 På dagtid møter man både syklister og en eller annen bobil, men om natten er det stille og rolig. Så litt skummelt er det å sove i telt der oppe :p

 14. Det har vært så gøy å lese om turen deres. Ser ut som den perfekte familieferie! Og alle de vakre naturbildene, sukk. Vil jo bare opp på fjellet selv nå. Døtrene deres er heldige som får oppleve en slik magisk tur <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre 😀

 15. For en spektakulær tur! Elsker å lese bloggen din litt ekstra akkurat nå ja 🙂
  Dere er så profesjonelle med tanke på blogg, bilde og tekst at det hele er en fryd. Virkelig honnør til dere begge.

 16. Som flere nevner her.. Denne sommeren har bloggen vært en fryd å lese. Og den siste turen her.. Målløs over hvor fantastisk flott Norge er.
  Barna deres er utrolig heldige som har dere. For ett inntrykk de sitter igjen med nå da.. Hærlighet
  God bedring og håper du blir fort frisk kjære deg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er så mange som har sagt det og det er så utrolig koselig 😀 Tusen takk! 🙂

 17. Og ja er veldig, godt det finnes folk som hjelper til
  Værden trenger flere av de

 18. Ser ut som dere har hatt en nydelig tur!! kan ikke du lage et innlegg om turklærene du har brukt underveis?

 19. Lurer på om du kan legge ut en oversikt over hele ruten, fra der dere startet, alle stoppesteder og der dere egentlig skulle til til slutt. Ser så fint ut og kunne tenke med å ta den samme turen selv med mann og barn 🙂 Mulig du har lagt ut en oversikt tidligere. Send meg gjerne en link. Vedlig synd du ble syk da. Med det fine værforholdet skjønner jeg det var kjipt å måtte gi seg. Vet ikke om noen annen blogg som er så bra innenfor din sjanger. God kvalitet og inspirerende på alle mulige måter. Synes også Lars-Kristian fortjener masse skryt, for han har vært med å heve bloggen masse:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer 😀

   Tusen takk, så hyggelig å høre <3

 20. Hei. Hvor har du kjøpt den sykkelshortsen med padding? Den så kjempegod ut! Jeg skal også på sykkeltur snart. Ikke så langt som dere, da, men jeg kunne nok trengt ei sånn bukse likevel 😀

 21. Koser meg så med å lese fra turen deres! Håper du blir frisk fort <3

 22. For en flott kropp du har! Motiverende 🙂

 23. Wow, for noen bilder! Jeg må bare scrolle gjennom de igjen og igjen, hvert eneste bilde er jo et postkort i seg selv. Blir så stolt av å bo i ett så vakkert land ❤️
  Og bilder klarer jo aldri å gjengi naturen 100%, så jeg kan bare forestille meg hvor vakkert det må ha vært for dere! :O

 24. Men hadde dere ikke igjen mat?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jo, men når vi først fikk bo på et sted med kjøleskap så handlet vi inn noe småtteri til frokost 🙂 Melk, juice, brød, div. pålegg.

 25. Åh så vackra bilder! Du borde rama in bilden o ha på väggen, när du sitter med dina döttrar o vovven och tittar ut över d fantastiska landskapet! Otroligt vackert / kram från Stockholm

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Karin <3

 26. S.Helene

  Helt fantastiske turinnlegg nå i sommer! Det har vært en fryd 😀 Mer av dette. Vil komme med et innspill om du ikke allerede har fått det eller allerede planlagt det. Kan dere lage et innlegg med oppsummering fra sykkelturen, hva dere tar med av erfaringer til neste gang osv? Og lage et kart med ruta dere har reist <3 Dere er utrolig flinke og er dønn imponert over kapasiteten deres og å reise på en slik tur med hund og to små barn! Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig at du synes det! 🙂 Det kommer et slikt innlegg 🙂

 27. Varm_Kakao

  Herlig å se hva dere har sett og gjort på denne turen! ja til flere turer i Norge, dere lager veldig bra reklame for vårt vakre land. 😀 Noen har nevnt at du ble syk og måtte avslutte? Jeg kan ikke se noe om det i dette innlegget, forvirret…..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, dessverre! Ble syk med feber og streptokokker på fredag / natt til lørdag og kunne ikke sykle videre. Oppdaterte nettopp med et nytt innlegg hvor jeg skriver om dtte 🙂 Har snakket en del om det på instagram 🙂

   1. Varm_Kakao

    Glemmer ofte å bruke IG, men da skjønner jeg greia! 😉

 28. Hei, jeg beklager at jeg ikke var hjemme og fikk gjort i stand det lille stabburet på Fallet Nordre til dere kom, men det ser ut som dere hadde det fint likevel. Er glad dere fikk oppleve Grimsdalen fra sin beste side med nydelig vær. Jeg lurte på, kan jeg dele dette innlegget på Fallet Nordre sin side på Facebook? Eller enda bedre, jeg hadde satt stor pris på om du hadde gjort det. Nydelige bilder, og flott reklame for Grimsdalen som er så fin å sykle for barnefamilier. God bedring, hvis du ikke allerede er frisk. Med vennlig hilsen vertinna på Fallet Nordre.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Beklager så mye at jeg ikke har svart deg! Det er selvfølgelig helt i orden at du gjør det 😀 Tusen takk for et kjempefint opphold, det var helt topp <3

   Klem fra C og familien!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *