fra Grimsdalen til Grimsdalshytta

Å våkne i teltet og ikke ha verken kontakt med omverdenen eller noe å skulle rekke – det var ganske fantastisk! Vi tok oss god tid med dagens første kaffekopp (som sikkert ble til fem) og så følte vi at vi hadde lyst til å dusje alle sammen. Det er jo ikke sånn altfor lett på telttur, så da ble det den eneste løsningen: elven! Vi jentene klarte bare å dyppe leggene uti og bruke en klut for å vaske oss, men Lars-Kristian var litt (ganske mye) tøffere! Han stupte uti og holdt nesten på å få kuldesjokk! Haha! Etterpå ble Nelia så fristet at hun hoppet uti sammen med ham – ekstremsport spør du meg 😉

Etter hvert pakket vi sammen alt vi hadde med oss og fortsatte mot neste mål: Grimsdalshytta. Fra teltplassen og hit var det bare 12 kilometer, men vi stoppet en del underveis for det var så mange magiske motiv også her! 

Vi trodde vi hadde lagt bak oss alle de seige bakkene dagen før, men vi fikk oss en overraskelse da vi skulle opp til hytta – og med to jenter som hadde sovnet, ble det likevel en skikkelig bra avslutning på dagens etappe. Vi var helt møre i beina fra dagen i forveien, hvor vi brukte masse tid på å dytte de tunge syklene opp flere kilometer, så det var skikkelig deilig å få komme til kanskje Norges mest sjarmerende turisthytte til et skikkelig bra måltid og en varm dusj. 


Her hadde vi det virkelig så fint! Det er som å være inni et postkort og vi har virkelig hatt det HELT fantastisk her i to dager! Ettersom vi har med oss Hugo bestilte vi hunderom, så vi bodde i en liten hytte med familiekøyeseng, og hundebur. For å pusse tenner og vaske ansiktet for kvelden,måtte vi over tunet og inn i hovedhytta, og jeg fikk så flashback til da jeg var på leirskole som lita jente. Helt magisk følelse er det! Jeg kjenner at jeg vil tilbake hit! Gleder meg til å dele flere bilder med dere – Grimsdalshytta, de som driver stedet og alt rundt er så utrolig bra!

94 kommentarer

 1. Hvorfor legge på den fargen på ryggen på første bilde? Ser jo på ingen måte pent og naturlig ut. Ser stor forskjell på bilde du sitter på sten. Er så mye finere med naturlig farge.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ikke lagt på noe farge, bildet er bare undereksponert.

 2. Synest første bilde er råflott jeg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg også 🙂

  2. Så flott du er Caroline. At noen må komme med dårlige kommentarer ang. din brunfarge sier mer om dem enn noe annet. Dere har hatt en flott tur og fått fine opplevelser for livet. Jeg har kost meg med fine bilder. Dere er kjempeflinke med både bilder og tekst. Gleder meg til å lese mere om turen deres.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk, Aud <3

  3. Marianne

   Helt enig! Dødsfine bilder alle sammen!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk, Marianne <3

 3. Nydelige bilder! Flott bilde med morgenkaffen!:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 4. Helen E

  Men du er jo ikke sjokoladebrun på ryggen egentlig . Hvorfor vil du fremstå slik egentlig? Det er viktig å bruke høy faktor og oppfordre andre til å gjøre det samme. Dette blir jo bare latterlig.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nå skjønner jeg ikke helt hva du mener? Bildet er undereksponert.. da ser man mørkere ut. Har jo ingenting med kroppsfargen å gjøre?

   Jeg bruker solfaktor 30 og 50 hele sommeren, også i Norge. Hver eneste dag. Har skrevet om det flere ganger på bloggen hvor viktig det er å smøre seg 🙂 Men nå sykler vi flere timer hver dag og ryggen er stort sett vendt opp mot sola. Så da blir man brun på ryggen, uansett hvor godt man smører seg.

  2. Shit Helen. Jeg lurer mer på hvorfor du gidder å henge deg opp i dette? Du vet vel selv at du i noen lys ser brunere ut i, enn andre? Å kalle dette latterlig er jo sykt latterlig. Bruk energien din til å ta deg et kaldt bad, for det tror jeg virkelig du (og mange andre tøysekopper her inne) trenger 🙂

  3. Dette er latterlig, det Man kan bli brun på ryggen, selv om man brukket faktor 30,i det vært Caroline og gjengen har syklet i!! I flere dager faktisk… Men å henge den opp i noe sånt… Latterlig.
   Flotte bilder av en flott tur, Caroline! Jeg kjenner Grimsdalen ut og bort, og dette er en fantastisk reklame for området. Og dette er kjempekule som gjør dette med barna. Tommel opp!!

   1. Caroline Berg Eriksen

    B: Blir brun selv med faktor 50, jeg 😀 Solen steker noe voldsomt og med så mange timer ute så må man nesten dekke seg til for å ikke bli brun.

    Tusen takk, så koselig å høre <3 Grimsdalen er fantastisk vakker 🙂

 5. Dette er bare en fryd å følge med på ❤️ Elsker denne typen turer selv og i en tid der jeg ikke kan dra på denne type turer pga sykdom, er det bare herlig å kunne følge dere på deres fantastiske tur ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så utrolig koselig å høre 🙂 Uansett hva som feiler deg så ønsker jeg deg god bedring <3

 6. shoes??

  1. Caroline Berg Eriksen

   Mammut 🙂

 7. Rigmor Lie Sture

  Masse sure kommentarer her! Synes du er en sprek og kjempeflott dame

  1. Caroline Berg Eriksen

   De har vel lite å gjøre på lørdagskvelden 🙂

   Tusen takk <3

   1. Har nok like mye å gjøre som dere har. Du har vært aktiv i kommentarfeltet noen timer selv.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Lise: Der er en del av jobben min 🙂

 8. Elsker jobben dere gjør hele året altså, men denne sommeren har jeg blitt enda mer inspirert og sitter igjen med enda mer feelgood!
  Dere er er supert team og leverer kvalitet som ingen andre 😀

  TAKK, og god sommer videre fine familien 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre 🙂

 9. Pernille E.

  Å halleluja så mange surpomper det var her da! Veldig kult å følge dere på sykkeltur i den norske fjellheimen. Grimsdalshytta er jo bare helt fantastisk. Og man blir jo aldri så brun og fin som på fjelltur, ute i sola og svetter hele dagen, fantastisk! Lover dere at denne turen blir husket av de to små. Husker selv da jeg kom inn på et knøttlite rom på ca 4 kvm med køyeseng på en fjellhytte med sønnen min; åh, her var det koselig, mamma! Du sa det selv – leirskolestemning! God tur videre, dere inspirerer!!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Ja, jeg er helt enig med deg! 🙂 Jentene storkoser seg 😀

 10. Varm_Kakao

  En kald dukkert på fjellet skulle jeg gladelig tatt 😀 Nå i denne hetebølgen er det nesten umulig å vite hva man skal gjøre, jeg synes det er godt over grensen. 😛 Er kjøligere på fjellet vil jeg tro? Flotte bilder fra en vakker fjellheim 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er noen grader kjøligere, ja 🙂 Og godt er det! Vært mellom 23 og 26 grader, og vannet er maks 13-14 grader.

   Tusen takk 🙂

 11. Blir helt sjokkert når jeg leser kommentarfeltet her. Må si jeg iblant bruker det som ren underholdning for er jo blitt helt sykt på hva folk skal henge seg opp i og bli krenka av. Håper virkelig du ikke tar deg noe nær av det. Dere tar helt sykt fine bilder og kan man ikke bare nyte de enn å bry seg om farge styrke. God tur videre

  1. Caroline Berg Eriksen

   Blir sjokkert selv, jeg 😀 Men har egentlig sluttet å la meg overraske over hva de samme menneskene skal henge seg opp i :p

   1. Men hvordan ser enkelte alle disse detaljene som de klager på? Helt urolige fine bilder
    Det første bildet var jo så fint

 12. Flotte bilder! Kos dere videre på tur ☺️<3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 13. Alexandra

  Utrolig bra at dere viser så fint man kan ha det på sykkelferie med barn. Er sikker på at dere inspirerer mange!
  God tur videre!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 Koselig å høre! 🙂

 14. Kos dere på turkjempe gøy å følge med! Må bare le litt av hva folk henger seg opp i nyt fine dager☀️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja det er bare å le 😀 Utrolig hvor mye sinne ett bilde kan føre til hos enkelte :p

   Tusen takk, koselig at du synes det 🙂

 15. Marianne

  Hei Caroline. Må bare få si at det er helt utrolig hva folk henger seg opp i, dere deler fantastiske bilder av det den flotte naturen Norge har å by på 🙂 Tusen Takk!!1
  Også må jeg bare få si; WOW for en fantastisk opplevelse dere gir jentene deres, jeg er imponert over hvor flinke dere er, Klapp på skulderen, dette kommer jentene deres til å huske for all fremtid, heldig er de <3 Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 Så koselig at du synes det! Jentene storkoser seg, og gleder seg til alle de små stoppene underveis <3

 16. Fantastiske bilder og det ser ut som både store og små har en flott tur! 🙂 Får lyst til å dra på sykkelferie selv! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre 😀 Det er akkurat hva jeg ønsker <3

 17. Men kjære folk. Skal dere kommentere brunfargenærlig talt . Syns du ser kjempeflott ut Caroline. Og takk for at du deler. Tror heller at det er mange misunnelige nett troll her nyt resten av turen. Skulle ønske jeg var så spreke som det dere er ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Rita <3 Så koselig å høre at du liker det vi deler fra turen 🙂

 18. Fy søren så mye koselig dere tar med barna på ☀️ Sporty, solbrune() og fantastiske foreldre! God tur videre.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 Det er jo så koselig at de er med <3

 19. Jeg synes både bildene og turen ser flott ut jeg <3 <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 20. Er det folk som har fått heteslag her, som klarer å skrive så mye utrolig teit om ett bilde..
  Utrolig hva de klarer å lire av seg.
  Ser så ydliskt ut, at jeg vurderer hverfall å dra oppover dit neste sommer. Har ofte vært i Hallingdal og Hardangervidda. Men ikke Dovre.
  Takk for flotte bilder av flotteste norge

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er superidyllisk! Og bare vent til resten av turen 😀 Grimsdalshytta var superfin <3

 21. Det ser helt fantastisk ut, gøy å følge med! Og det første bildet, OMG! Dere ser ut som modeller begge to

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre 😀

 22. Hei! Har dere virkelig tid til all sykling, pakking, nyting når dere bruker tid på å lage så oppstilte bilder? Regner ikke med de er tatt på et blunk. Må være slitsomt å være på tur og måtte ta perfekte bilder til omverden og ikke bare til privat fotoalbum.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Ingen av bildene hittil har tatt lang tid, og det eneste «oppstilte bildet» er det første i dette innlegget. Ellers er alle tatt underveis på farten 🙂 Denne morgenen tok vi det uansett helt med ro, og nøt alle timene før vi syklet videre til Grimsdalshytta. Det var så kort at det var fort gjort.

   Vi prøver heller ikke å ta det «perfekte bildet» slik som du skriver. Men vi prøver selvsagt å ta så fine bilder som mulig 🙂 Men det gjør vel alle turister! Syklet forbi mange turister med fotokameraet ute 😀 Både unge og gamle.

  2. Hei kari.. Har du virkelig tid til og lese bloggen om dagen når det er så fint ute?må jo være slitsomt å hele tiden må finne feil.bare lurer altså

 23. Du er så utrolig flink til å oppdatere på bloggen, til tross for at dere er på tur jeg følger ganske mange store bloggere på Bloglovin, men du er jo omtrent den eneste som oppdaterer bloggen om dagen.. heia deg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig å høre 😀 Det er jo så morsomt å oppdatere fra en tur som dette 😀

 24. Caroline at ikke du har stengt kommentar feltet for lenge siden beundrer jeg virkelig ,at dere holder ut med så mye sure negative kommentarer hele tiden .Tror det er mange som har bestemt seg på å finne noe negativt uansett hva du legger ut ,slik som brunfargen på ryggen ,er jo bare latterlig .og folkens har dere ikke noe pent å si så la være ,ingen som tvinger dere inn på bloggen heller ,ta heller å oppsøk en psykolog eller prøv å fokuser på noe positivt …men all ære til deg Caroline for at du holder ut med disse trollene i kommentar feltet som må få ut sin negative energi på folk som ikke fortjener det ♥️Håper dere får en fin lørdagskveld ,klem fra ei dame fra byen midt i Norge

  1. Vel er det mange som henger seg opp i ting, men å oppfordre dem til å oppsøke psykolog synes jeg er å dra det vel langt..

   Til Caroline: Det bildet med blomstene var helt nydelig!

 25. Hei Caroline.
  Turen deres ser hittil helt fantastisk ut. Det er synd at så mange skal komme med sure og negative kommentarer på hver minste ting. Jeg synes det undereksponerte bilde er utrolig kult! Det fanger liksom en god atmosfære ved morgenkaffen❤ og dere ser utrolig bra og sporty ut. Jeg er ikke trent slik som dere, men synes uansett at bildet er råbra og inspirerende. Jeg kan forstå at noen kan føle på press og usikkerhet mtp kropp i dagens tid med sosiale medier, men å komme med stygge og ufine kommentarer til deg er ikke greit. Du gjør en fantastisk jobb, og turen deres ser helt nydelig ut ❤ jeg blir i hvert fall veldig inspirert til å kjøpe sykkelvogn til barna og dra på tur

 26. Hei!
  På insta har du på deg et beige sett (topp og tights)- hvor er det fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Litt usikker på hvilket du mener, men tror det er fra Aimn 🙂

 27. Åge Tøndevoldshagen

  Tuuusen takk Caroline for en inspirerende reiseskildring med flotte bilder fra en vakker del av Norge – og ja – vertskapet på Grimsdalshytta gjør en fantastisk jobb. Hilsen Åge (innfødt).

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! Så koselig å høre 😀 Det er så utrolig fint her! 🙂

 28. Det første bildet! Altså jeg dør! Så vakkert! Dere er bare de beste altså! Elsker alt du deler! Både tekst, bilder og stemning! Eeeeelsk! ❤️ Og du tar deg tid til å svare så bra i kommentarfeltet er så imponerende! Tar av meg hatten!

  Til dere kritikere: det oser sjalusi! Ja, hun ser veldig brun ut på ryggen på det første bildet, men hallo, fargen på kroppen blir veeeldig forskjellig ut ifra hvordan «lyset» er ute! Det er jo helt naturlig! Haha, må le altså… Og at hun faktisk setter av såpass mye tid til å svare i kommentarfeltet er jo virkelig helt imponerende spør du meg!

  Dere ruler, Caroline! Ingen over, ingen ved siden! Stooor klem! ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 29. Hei Caroline

  Jeg vil igjen takke deg for at du er du og for alt du deler og inspirerer. Du er fantastisk og jeg er så takknemlig og glad for bloggen din.

  Du er en kjempe sterk person og jeg som leser føler meg så heldig og priviligert som får lov til å ta del i livet ditt da jeg lærer så utrolig mye nytt. Du gir meg muligheten til å drømme meg vekk i vakre bilder, du gir meg glede i alle de kreative og spennende ideene du kommer når det gjelder tips til middager, smoothie Bowles, treningstips, oppussingstips m.m

  Ønsker deg og dine en herlig sommer 😉

  Klem fra Linn

 30. Anne Kolden

  Så mange fine og koselige bilder!! Ønsker dere en flott tur i nydelig natur. Grimsdalen er magisk. Et tips ved veis ende er å besøke Nedre Dørålseter Turisthytte

 31. Unn Elisabeth Ekre Bakken

  Takk for flotte bilder og fin skildring av sykkelruta Tour de Dovre gjennom fagre Grimsdalen, som er Norges vakreste seterdal.
  Håper flere blir inspirerte og får lyst til å besøke området vårt. Gudbrandsdalen har mye spennende å by på og det finnes mange små perler i bygdene rundt. Ha en fortsatt god sommer

 32. Å være eier av Norges mest profesjonelle og interessanne blogg! :):) , det krever at du har i overkant mye pigment og plenty humoristisk sans 😉 og i tillegg er i stand til å formulere deg konstruktivt når den svette sjalusien banker på! ;););) ALT er vakkert, lekkert og profft Caroline! God tur videre til deg og din flotte fam. Innleggene og bildene nytes! Klem.

 33. Grimsdalen er vanvittig fin! Jeg er selv oppvokst med sæter der, og tilbringer fremdeles store deler av somrene mine der 🙂 Grimsdalshytta er en veldig trivelig plass, med super mat og trivelige verter. Håper dere stoppa for å ta et bad i elva på turen fra Grimsdalshytta, brua ved Tverrlisætra er så fin om sommeren!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er helt nydelig her <3 Så heldig du er som får oppleve dette hver sommer!

   Nei, når vi først startet å sykle så ville vi bare komme oss avgårde :p Men det ble et bad like ved en foss neste dag 🙂

 34. Flotte bilder av nydelig natur! 🙂
  Jeg syns det er inspirerende for oss andre småbarnsforeldre å se hva dere får til selv om dere har med små barn!
  God tur videre! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre 😀

 35. Oh my…that butt you go girl

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀

 36. Sååå nydelige bilder. Jeg drømmer meg helt bort og som jeg har sagt før – de er tatt på en slik måte at jeg føler jeg står midt i det. Helt fantastisk. Jeg elsker denne bloggen Caroline og du ser jo bare helt knall ut <3

 37. Therese

  Hvordan redigere du bildene dine?

 38. Åh, jeg synes dere er så tøffe som legger ut på langtur med sykkel med to barn og hund! Synes dere det har vært slitsomt eller utfordrende på noe vis? Eller har det vist seg å være lettere enn forventet?
  Det ser i hvert fall ut som dere har det helt fantastisk og nyter Norge på sitt vakreste. Jeg blir så misunnelig, jeg vil også ut i naturen!

  Og takk for at du deler, jeg synes du er så vanvittig flink. Jeg har inntrykk av at du virkelig kan det å kose deg max på tur og ta vare på hvert øyeblikk uten å la jobb og sosiale medier komme i veien. Jeg har fulgt deg veldig lenge, og har så stor respekt for hvordan du klarer å balansere jobb og hverdag på måten du gjør, og du er den jeg ser opp til når det gjelder å lære meg å sette meg ned, trekke pusten og nyte hvert øyeblikk.
  At enkelte som leser bloggen din ikke ser det er helt uforståelig for meg. Men noen bare må finne noe å pirke på samme hva. Bare for å pirke, liksom. Bøyer meg i støvet for måten du takler det på!

 39. Nå må dere slutte å ta oppstilte bilder. Slutt å redigere. Kan dere ta bedre bilder? Slutt…å ta bilder…. Hva er det folk, som sitter på ræva og kritiserer, egentlig vil ha? Jeg trur ikke de vil bli fornøyd med noe, enkelte bare må kritisere alt. De lever av å kritisere. Drit i dem, ikke svar dem, det er faktisk det verste du kan gjøre mot dem. Ingen reaksjon. Da kommer nok «hvorfor svare du ikke på kommentaren min», og enda et uteblivende svar vil gjøre dem hårløse

  Jeg synes dere er sprek. Lange, seige bakker med to unger, som ikke er av de minste, i sykkelvogn, det står det respekt av. Jeg trillet en tvillingvogn opp en bratt bakke, ca 400 meter, en gang. Aldri mer, da ble det lengste veien, armene var helt gelé etterpå.

  God tur videre. Gleder meg til flere fine bilder av idyllen deres.

  Ang solkrem. Vet ikke om du fikk det med deg, men jeg leste nettopp en professor som sa at mengden solkrem faktisk var viktigere enn faktoren. Smør man et tynt lag med 50 beskytter det kanskje, etter en kort stund, mindre enn 30. Han mente at et tykt lag 30 var like bra (bedre) enn et tynt lag 50. Nå er dere så brune og såpass seint på sommeren at jeg tror ikke dere vil bli så brent, smør med fornuft☀️Kos dere

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Du har helt rett, det er tungt!

   Ja, det stemmer det! Viktig å bruke nok solkrem 🙂

   1. Caroline

    Jeg er egentlig litt enig i det med prioritering av kommentarer 🙂 Bruk heller tiden på å svare de som kommenterer positivt og kontruktivt! Du er jo egentlig veldig flink til dette, Caroline, svarer veldig mange, og flest av det hyggelige. Men en fin påminnelse 🙂 Jeg kommenterer alltid hyggelig (mener jeg selv hvertfall :)), og er jo ikke alltid jeg får svar. Noe som er helt greit, forstår veldig godt at du ikke kan svare alle. Men ja, enig med KI!

    God bedring, og god tur hjem! Håper du kommer deg raskt 🙂 Og takk for en flott blogg, den er den eneste jeg gidder å lese hver dag hvertfall!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk, Caroline 🙂

    Helt enig med deg! Forsøker så klart å bruke mest tid på de konstruktive kommentarene 🙂

 40. Ulrikke

  Så imponert over at du faktisk blogger på denne turen! Er vel få andre som hadde klart det, og mange andre tar jo «sommerferie» fra bloggen. Dette viser igjen din høye arbeidsmoral!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre 😀 Er jo så gøy å oppdatere fra slike turer 🙂

 41. Jeanette

  åh,det badet i elven der ser maaaagisk ut! Tipper det var forfriskende og godt!

 42. Dere ser smashing ut – og det kombinert med hetebølge får sjalusien og janteloven til å komme til uttrykk her, men bare la det fare. Folk har dårlig selvtillit og det er det kun dem selv som kan gjøre noe med – HINT: Oppfordring til alle dere negative møkkspredere. Se dere selv i speilet og jobb med dere selv istedenfor å rakke ned på andre vellykkede mennesker!
  Kos dere masse på tur videre!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Julie <3

 43. Hva fikk dere til middag på Grimsdalshytta? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Første dagen var det soppsuppe, chili con carne og så husker jeg ikke desserten. Andre dagen var det blomkålsuppe, torsk og så husker jeg ikke desserten der heller :p

 44. Ragnhild Elisabeth Strøm

  Flott reportasje fra en flott tur. Leste med interesse listen din før turen over alt som var nødvendig å ha med. Skal selv på sykkel/telttur på Golsfjellet og Valdresflya i augustgod tur videre, og nyter alle flotte bilder.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig! Lykke til 😀

 45. Jeg er vanligvis ikke så ofte innom bloggen din, men denne turen har lokket meg inn hver eneste dag. Flotte bilder og gode skildringer 🙂 Tusen takk for at du deler!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *