Haverdalsseter

I går gikk startskuddet for sykkelturen vår! Med fullpakket sykkel, to spente jenter og to stykk foreldre klare som egg, satte vi i gang på veien mot Haverdalseter. Det skulle vise seg å bli litt tyngre enn vi hadde sett for oss (Lars-Kristian tar selvkritikk her regner jeg med – quote før turen: Det er ingen spesielt bratte bakker langs denne ruta, det er mye enklere dette enn sykkelturen til Hvaler – hahahah) Det viste seg nemlig at vi måtte gjennom 900 høydemeter, og med 60 kilo på hver sykkelen ble det til tider utfordrende. Men fy for en treningsøkt da! Det sier vi aldri nei takk til 🙂

Vi hadde en god rastepause med matpakke på veien og hadde regnet med flere småstopp for å hilse på litt dyr underveis, men det var faktisk ingenting av dette! Tror vi så 2 sauer på alle de 25 kilometerne hit. Håper på flere i dag 🙂 Uansett var det så mye annet fint å se – for en natur, og for et vakkert land vi bor i!

Midt oppå vidda mistet vi plutselig mobildekningen, og da vi omsider kom frem (akkurat I tide til å få sjekket inn før middagen klokken seks) var det heller ingen dekning, så vi har vært mobilfrie i flere timer nå! Det har vært så rart, men samtidig ganske befriende. I går kveld satt Lars-Kristian og jeg ute på verandaen mens jentene lå og sov, vi var skikkelig klare for lydbok, men da vi oppdaget at jeg hadde glemt å laste den ned offline, ble det heller høytlesning fra meg 🙂 Det var jo skikkelig koselig! Jeg leste mens Lars-Kristian jobbet med bilder, og da klokken var elleve, ble vi tvunget i seng, for da slo de av aggregatet og hele hovedhytta og småhyttene rundt om ble lagt i mørke. Så da var det jo bare å legge seg 🙂 Lars-Kristian og jeg ville så gjerne sove i samme seng, så vi kriget oss sammen i den nederste køysengen, men da klokken var tre i natt hadde jeg så vondt i kroppen at jeg jaget Lars-Krisian opp i overkøya – haha 🙂

Her lager vanvittig god rømme og enda bedre rømmevafler 🙂 

I dag stod frokosten klar klokken åtte borte i hovedhuset, rømmevafler med rømme fra gården, nytraktet kaffe og kokt egg i de skjønneste eggeholderne. Etter frokost fikk vi tid til å ta en dusj hele gjngen, og så var vi med på å yste ost!  Før vi dro videre rakk vi også lunsjen, som var rømmegrøt og rømmevalfer. Vi fylte opp termosen med kaffe og nå er vi på vei mot neste destinasjon: Grimsdalshytta! Jeg oppdaterer dere underveis 🙂

51 kommentarer

 1. De bakkene hørtes tunge ut! Sprekt av dere 🙂 Kan tenke meg denne turen gir gode minner!

  Synes bloggen fra sommeren dere har hatt i Norge har vært så fin og inspirerende 🙂 Jeg tror bare flere av oss blir å «gjennoppdage» Norge og ta ferien hjemme. Også synes jeg det er fint at dere viser man kan feriere i nærmiljøet også. Tommel opp! Selv tar jeg ferien innenlands i år, men på andre siden av landet, så det blir «eksotisk» likevel 🙂

  God tur videre!

  PS. De rømmevafflene hørtes gode ut 🙂

 2. Jacket shoes and sunglasses brand??

 3. Dere er så spreke!

  Har du lagt ut etappene deres i et tidligere innlegg? Med stedsnavn/lengde/terrengbeskrivelse ol.? Hvis ikke hadde det vært topp om du delte det når dere kommer hjem 🙂

  God tur videre! 🙂

 4. Husk at det er båndtvang mellom 1.april og 20.august, enten man ser beitedyr eller ikke 🙂

  Ha en fin tur 🙂

  1. Tviler på at den gamle lille hunden der gjør noe skade på hverken fugler eller annet dyreliv 🙂 Regner med at dem kjenner sin egen hund såpass godt, at dem hadde sett det på han om han hadde noen lyster til å jakte på andre dyr. Han holder seg nok sammen med resten av flokken sin.

  2. Er det ikke mammapolitiet er det jaggu hundepolitiet

 5. Så koselig å våkne opp til sånn ☺️ ja det byr gjerne på flere uventet utfordringer enn forventet. Men ja dere er sporty så da tar dere den på strak arm. I tanke på sykklingen som ble tyngre og brattere

 6. Kult – dette er noe helt nytt!! Det skal bli moro å følge med på!! 🙂 Skikkelig spreke folk!! Og ja, vi har et nydelig land

 7. Shiiit, for en etappe dere har lagt bak dere! Det er imponerende Kan jeg spørre hva kaloritelleren på pulsklokka viste etter den økten? Så lurte jeg litt på hvordan dere sysselsetter jentene i sykkelvogna? Min lille blir litt fort lei når hun sitter på, så tips til tidsfordriv mottas med takk

  1. Alle smileys/emojis forsvant når jeg trykte «send», men jeg hadde en del smilefjes her altså 😀

 8. Dere tar så flotte bilder, det har kjempefint å følge bloggen så langt i sommer! 🙂 Takk for at dere «tar oss med» på turene deres, det er skikkelig inspirerende!

 9. Håper dere tar dere tid til å nyte stillheten også. Ingenting er som å sitte en sommerkveld i Norge uten dekning på mobile enheter, bare nyte sommerkvelden og naturens egne lyder.
  Stillhet er mangelvare i våre dager, og snart en ettertraktet «vare». 🙂

 10. Tone R.

  For noen vakre bilder! 🙂 Helt enig vi bor i et fantastisk land! Jeg har selv vært på tur i dag og sett masse vakker natur:)

 11. Høres ut som en herlig start på turen deres <3

  Hvor er den lyse t-skjorten din fra?

 12. what’s that Suunto watch?

 13. Veldig gøy å følge dere på denne turen! Ble inspirert selv til å ta en tur em gang!

 14. Birgitte

  Hvor er den rosa treningsjakken din fra? 🙂

 15. Har du glemt hvor deilig du (i hvert fall sa at du) hadde det da Freia ga deg en ukes ferie fra sosiale medier?

  1. Dette er jo jobben, lidenskapen og livet hennes. Hun sitter ikke akkurat å ser på hva andre gjør på Facebook og instagram…hvorfor kritisere Caroline for noe du burde rose henne for? Hun ligger aldri på latsiden, og jobber hardt for å produsere et produkt at beste klasse

   1. Caroline Berg Eriksen

    Helt rikti, I 🙂 Elsker jobben min og det og dele fra våre opplevelser 🙂

   2. Uansett jobb, har absolutt alle godt av å ta fri fra sosiale medier. Skal alle øyeblikk deles hele tiden, blir man mer opptatt av å ta det perfekte bildet, enn faktisk å få med seg selve opplevelsen. Dette har det jo blitt forsket på så mye. Står mye om det her:
    https://www.elle.no/slutt-med-sosiale-medier/
    I tillegg blir heller ikke opplevelsen personlig hvis den alltid skal deles med hele verden. Pluss at det er kjedelig for de som eventuelt er med, når noen sitter med nesa i telefonen for å dele opplevelser. Det sies jo at behovet for å få likes og tilbakemeldinger blir som dop, man blir avhengig. Derfor er det greit å koble ut av og til, uansett om man er blogger og lever av å fortelle om livet sitt.
    Og ingen trenger ros for alltid å være tilgjengelig på sosiale medier.

   3. «De beste bildene jeg har er de jeg aldri tok» – har en klok person sagt. 🙂

   4. Caroline Berg Eriksen

    Vedkommende klarte ikke gjøre begge deler? Det går fint for vår del 🙂 Minner i fleng og mange bilder.

   5. Her skriver Caroline at å ikke ha dekning over så lang tid var rart men befriende 🙂 nå har jeg ikke lest meg opp på forskningsartiklene til Elle.no ( 😀 ) Mona, men vil tro de fleste ville synes det hadde vært uvant. Det er ikke nødvendig å prøve å vri det til at Caroline skal dele alle øyeblikk hele tiden 😉 anbefaler å lese bloggen, så henger kommentarene dine mer på greip også.
    Jeg har i allefall fått inntrykk av at Caroline, i likhet med de fleste andre, IKKE deler alt når hun jobber, men at det er et liv ved siden av jobb også som er privat <3

 16. Hvor er skoene dine fra? Er de gode å gå med? Tørker de fort når de blir bløte slik at man unngår lukt?

 17. Ser ut som dere har det herlig på tur 😀 litt rart at dere vil sove i samme seng når det er køyeseng, men utrolig koselig, selv etter så mange år med ekteskap <3

  1. J
   Må bare si at det ikke er rart å ville sove i samme seng selv om man har vært gift lenge. Min mann og jeg sover bestandig i samme seng uansett. Vi har vært gift lenge, veldig lenge. Ingen regel på dette der. Om du liker å sove for deg selv helt greit, men for meg virker det rart.

   1. Og for å ha det sagt så var det jo fordi det var køyeseng – ikke vanlig dobbeltseng det var snakk om

 18. Hvor er de turkise klærne fra? Freshe

 19. Husk båndtvang på bikkja! Detkryr av dyreunger og fuglekyllinger i fjellet nå. Størrelsen på bikkja har ingenting å si.(Det tar seg dårlig ut å legge ut bilder av ei bikkje som ikke går i band. )

  1. Husk at det ikke er «alle» hin5der som løper etter / tar dyr. Min hund går aldri i bånd fordi han ikke bryr seg om andre dyr.

   1. Det er båndtvang for ALLE HUNDER Iren! Om du tror du har kontroll på bikkja di kan man ikke være 100% sikker. Så at du skriver det her at bikkja di alltid går løs? Undres….

  2. Som jeg svarte en lenger opp her, dem kjenner nok hunden sin såpass at dem vet at den ikke går etter andre dyr/fugler. Jeg er helt enig i båndtvang for å beskytte andre dyr og deres unger, men som sagt, så har ikke alle hunder jaktlyst i seg og bryr seg dermed lite om andre dyr rundt seg.

  3. Der er jeg veldig uenig med deg. Kjenner man hunden sin er det helt innafor å ta et bilde av den uten bånd. Selv har jeg hund på 11 år som kun er interessert i, tur, kos og død mat. Den kan gå forbi et rådyr vinterstid uten å leie på en muskel. Det vet jeg og derfor går den uten bånd. Den andre hunden min er 1,5 år vilter og blanding mellom alt som er aktivt og går med bånd hele tiden så den ikke skal skremme ville dyr, tamme dyr eller mennesker. Den blir tatt bilder av med bånd. Av og til tar eier ansvar for eget dyr og andre dyr uten at noen trenger å bry seg.

   1. Elahan

    Håper jeg aldri møter deres hunder. Uansett hva DU tror du kan og vet om egen hund så er det fortsatt folk som feks er redde. Vanskelig å innrette seg etter regler skjønner jeg…

   2. Enig Elahan!

   3. Elahan og #…
    Regner med at dere sitter inne fra 20 august til 1 april?
    Haha det blir for dumt og sitte og si at andre ikke har kontroll på hunden sin når dere ikke kjenner eierne eller hundene.
    Ja du skal være glad du ikke møter på oss da min hund veier 65 kilo hehe. Jeg går alltid med den løs men siden den er veldig stor tar jeg alltid på bånd når vi møter andre mennesker og hunder da jeg vet at mange kan være redde og særlig når man har en så stor hund. Men jo jeg kjenner hunden min 200% og den har på sine 10 år aldri løpt etter verken dyr eller mennesker. Og når mine barn kan bruke h*n som hest.. da har man kontroll 😉

 20. For en fantastisk tur dere er påSprekinger !!
  Hva heter buksemodellen?Finner den ikke på nett..Og hvilken str har du i din?Satt såååå fint på deg
  God tur vidre ‍♂️

 21. Gled dere til Grimsdalshytta, der er det sååå koslig! Nydelig mat og superhyggelig betjening også 🙂 Jeg var der selv i forrige uke. Kos dere videre, ser helt fantastisk ut!

 22. Marianne

  Hei! Så kjekt å følge dere på tur Hva heter jakken du har på? Veldig fin farge!

 23. Helt enig med Tove over her! Når dere velger å dra på en sånn tur, og samtidig vise det fram, så må dere ta visse hensyn! En liten hund kan gjøre like stor skade på dyre- og planteliv som en stor hund. Dersom hunden var «satt opp» for bildets del, så ta med båndet og vis at dere respekterer norsk natur!!

 24. Regner med dere er klar over at det er båndtvang på fjellet, frem til. 20. august – hvorfor velger dere å ikke overholde den? Ha en fin tur videre 🙂

 25. Caroline

  Hvorfor er ikke Ronaldo med? Pga ekstra vekt, hans helse eller annet? Jeg er bare nysgjerrig, jeg hadde antageligvis latt eldstemann være hjemme <3 Selvom det ikke er så stor aldersforskjell på deres da. Men de er jo forskjellige typer 🙂

 26. Hadde du pakka for fornuftig fjelltur hadde du sluppet å dra på 60 kg. Dere har 120kg med ting med? På fjelltur?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du er morsom 😀

   80 prosent av vekten er sykkelvognene, barna, telt, soveposer, liggeunderlag, mat, drikke, primus, sekkene og Hugo. Sminken min veier under 1 prosent av det vi har med og knapt det.

 27. Marita Nerås Elveland

  Fantastiske bilder som vanlig! I sommer nesten ekstra bra☺️ Kikker innom for å se om det er kommet nytt innlegg, men unner dere så vel mitt bloggfri altså☺️ Håper Dovre på sykkel innfrir Har fulgt deg i årevis, blir aldri lei. Du inspirerer og gleder♥️ Kommenterer sjelden, men bare måtte nå Fortsatt god sommer til deg og dine

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, koselig å høre <3 Dovre innfrir veldig 🙂

 28. Synes det er veldig morsomt å følge dere på denne turen! Dette blir fantastiske minner for dere alle å se tilbake på! Kos der masse! Skulle ønske alle her i kommentarfeltet kunne se det positive i det dere gjør, og ikke kritisere over en lav sko. Dere er utrolig flinke til å finne på ting sammen med barna, og dette må jo være den absolutt beste ferien å dra på!
  Kan jeg spørre hvilket merke de turkise klærne er fra, likte spesielt genseren, den var fantastisk.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre <3

   Det er fra Twentyfour 🙂

 29. Anne Berit Østebø

  Så flotte bilder! Kjenner jeg blir skikkelig inspirert til å dra på sykkeltur med barnebarnet mitt 🙂
  Satt begge jentene i sykkelvogn, eller syklet de litt selv?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Nei, det var såpass lange etapper med mange høydemeter at det ville vært for tøft :/ Så de satt i sykkelvognene begge to. I de bratteste bakkene var de med å gikk 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *