sykkeltur: vår pakkeliste

reklame: innholder annonselenker 

Nå er det ikke mange dager til vi slenger oss på syklene for å utforske Dovre og gjett om vi gleder oss! Hele turen er nøye planlagt fra a-å, vi skal blant annet innom tre nasjonalparker og jeg gleder meg virkelig til masse frisk luft, god trim og fine naturopplevelser sammen med familien min 🐝 Når vi kommer hjem er det ikke mange dagene før vi reiser til Hellas, så dette blir noen fantastiske uker! Det er mange av dere som har etterspurt pakkeliste og nå har vi virkelig pakket så nøye at vi er veldig sikre på at vi har fått med oss alt. Jeg har tatt noen bilder av noe av det som skal med, men dersom du er ute etter pakketips – les innlegget godt, for det er mange tips her som ikke er avbildet Om det er noe vi har glemt, eller du har noen tips til oss, så er det bare å kommentere 🙂 Here we go! 


Klær: Været varierer, her kan det være alt fra 7-8 grader til 25 grader, og derfor har vi med oss klær nok til å praktisere 3-lags prinsippet på de kaldeste dagene og kveldene. Det vil si ull innerst, fleece mellom og tynn skalljakke over. Lue og votter har vi også tatt med. Regntøy er selvfølgelig med, for selv om det har meldt opphold, kan det alltid snu, så det er kjekt å ha det med sånn i tilfelle. Tynne sokker og tykkere sokker. Vi har også kjøpt noen enkle ponchoer som kan komme godt med om det for eksempel kommer en liten skur eller litt yr når vi går tur.

Gode tursko som kan brukes på både sykkel og til fots. Jeg har også tatt med meg noen tynne t-skjorter i pustende materiale, treningsbh-er, turshorts, sykkeltights samt en vanlig treningstights om det blir mellomkjølig. Caps mot hjelmsveis og pigmentering om det er sol 😉 Turbukser er også med, og en tykk og god strikkegenser til kveldstid om det er kjølig og vi skal sitte utenfor teltet 🙂 

Mat / kjøkken: Stormkjøkken og primus er med sammen med en god del frysetørket mat. Vi har med pulverkaffe, kakao og kjeks, vannflaskene fylles opp og selvsagt må lighter eller fyrstikker med. Bestikk, tallerkner, glass og kopper. Annen mat vi trenger handler vi eventuelt underveis. 

Hygiene: Våtservietter, toalettpapir, tannbørster og en såpe som du kan vaske opp med – som ikke er skadelig for miljøet. Dette får du kjøpt hos blant annet XXL. Praktisk speil med lys tar jeg med meg (dette kjøpte jeg hos Clas Ohlson) samt en supersmart barberhøvel som ikke tar noe særlig plass. 

Dette er Portable Razor fra Coverbrands, og den finner du (annonselenke) HER. Du bare ruller på den for å spraye, ha på shavingsåpe og barbere. Helt genial på tur! 

Mot hjelmsveisen må jeg ha med meg tørrsjampo, og da er disse små sprayboksene fra Batiste helt geniale! Jeg virkelig elsker lukten og den freshe følelsen denne gir – ekstra pluss for litt volum i en sikkert ellers død manke. Tørrsjampo fra Batiste finner du hos Vita (annonselenke) HER

Og ja – selvfølgelig skal jeg ha med meg intimspray fra DeoDoc! Er det et sted denne passer godt inn, så er det på tur. Jeg liker å føle meg ren og ordentlig, og dermed er jeg så glad for at denne kan bidra til nettopp det 😉 Jeg tar også med meg intimserviettene, som jeg synes er helt geniale! Alle produktene er utviklet av leger, og du finner utvalget (annonselenke) hos Lyko HER. Koden CAROLINE30 gir deg 30 prosent rabatt ⭐️ 

Øvrig utstyr: Her kommer det vi trenger til Hugo som skal være med, som for eksempel hundemat og en praktisk hundeskål som kan slåes sammen og bli flat som en pannekake. Telt, soveposer, liggeunderlag, sitteunderlag, pledd, lommelykt og kikkert – hehe 🙂 


Ja, jeg tror det var alt selv om det sikkert er noe jeg har glemt å skrive ned. Kom gjerne med tips du også! Vi gleder oss til tur 🙂 

127 kommentarer

 1. Anbefaler også å ta med førstehjelps utstyr, gnagsår plaster og mygg/knott spray, Enkle leker som yatzy for barn ol. Spikke kniv og små poser m zip lock til reste mat evt tørrmat som ikke blir spist opp. Søppelposer og bæsje poser til Hugo. Masse godt humør og ståpå vilje når det tærer på eller regner/blåser og dere har lyst til å gi opp. Fjellet er fantastisk og dere kommer til å få opplevelser og minner for livet, og litt gnagsår både her og der:) God tur.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja! Alt dette er faktisk med, glemte bare å skrive det ned 🙂 Yatzy har jeg derimot glemt, takk for tipset 🙂

   <3 <3

 2. Dåsespray… er ikke vann og litt intimsåpe bedre enn å skjule en eventuell lukt?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å vaske seg er selvsagt det beste, men det er ikke alltid man har mulighet til det 🙂

 3. Riktig god tur, dette tenker jeg blir en fin og annerledes ferietur for dere. Nydelige trakter dere skal være i.
  En liten, men VIKTIG ting ; Ikke drikk vann fra bekker eller elver. Ikke gi til Hugo heller. Det er harepest i området. Smittsomt. Tularemi kan man bli forferdelig syk av. – Ja, tenker igrunn dere er klar over det selv også, følte bare for å advare.

  Lykke til på fjellferden! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 🙂 Det var vi ikke klar over! Vi får koke vannet og kjøpe klor-tabletter for sikkerhets skyld.

   Har du en link til sider hvor jeg kan lese mer om det?

   1. Det var ikke meg du spurte, men her har du en. Husk også å meld fra om dere kommer over noen 🙂
    https://www.vetinst.no/nyheter/flere-tilfeller-av-harepest-i-sor-norge

   2. Caroline Berg Eriksen

    Takk, Anita 🙂

   3. Ingeborg

    Kvalitetssikret info og råd for å unngå smitte finner du på Folkehelseinstituttets sider: https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/smitte-fra-mat-vann-dyr/flere-artikler/harepest—overfores-fra-lemen-og-a/ 🙂 God tur!

   4. Caroline Berg Eriksen

    Takk for tips 🙂

 4. Vil anbefale ullbh i ull fra Cubus. Disse ser ut som sportsbher, men du holder deg varm og god. De har truser i ull også. Veldig greit når man er på tur i fjellet

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 😀

 5. Hei, Caroline Er det bare Hugo som skal være med på tur?Ønsker dere en super tur og en fortsatt fantastisk sommer☀️☀️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, kun hugo 🙂

 6. Dere har det sikkert på listen, men solfaktor og solbriller til alle bør være med.

  Det finnes også tynne, syntetiske håndklær som tar veldig liten plass.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er på listen, men takk for påminnelsen 🙂 Vi har kjøpt noen tynne hurtigtørkende håndklær!

 7. Ser på siste treningsvideoen på netfit på instagram. Mageøvelser hvis du senker beina ned, så skal ikke bena senkes lenger enn at korsryggen er i kontakt med underlaget hele tiden. Ser din korsrydd er langt over underlaget. Har nettopp hatt time med fysioterapeut og hun mente det var veldig viktig å aldri heve korsryggen. Da er man ikke sterk nok.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg er klar over det, men jeg har så svai rygg at det er umulig. Jeg gjør derfor øvelsen slik jeg skal gjøre den, og når det er sagt er jeg veldig sterk i kjernemuskulaturen 🙂

 8. Kommer du til å ta med deg det du til hverdags bruker av rens/kremer/serum til ansikt? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jo, daglig hudpleie blir med. Tar også med litt foundation og bla brynpenn, men følte at det ga seg selv 🙂

   1. Cassandra

    Oh my – må du virkelig ha foundation og sminke og hudpleie med på campingtur i fjellet..????!!!!:-O
    finns det aldri, aldri pause?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, det vil jeg ha 🙂

   3. Å ta med seg sminke på sykkeltur gir seg ikke selv nei.. på langt nær ikke. Kunne faktisk ikke falt meg inn.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Det vil jeg ha 🙂 (jeg mente dette med hudpleie, at det ga seg selv – for meg gjør det i hvert fall det og jeg renser huden min morgen og kveld uansett hvor jeg befinner meg og hva jeg gjør) men uansett – godt vi er forskjellige 🙂

 9. Det høres kjempekoselig ut <3 <3 Lommelykt er jo kjekt på natta, og turbingo er moro for barna – type bilder av ting man ser underveis i naturen hvor barna krysser av/setter stempel på, spikkekniv, lydbok-apper, lappesaker i tilfelle punkterte sykkeldekk, nakkepute/pledd hvis barna tar en blund i sykkelvognen eks? God tur 😀

 10. Jeg syns det er så utrolig trist at du som influencer/påvirker mener at man trenger barberhøvel på en liten overnattingstur. Hva er det du har tenkt å barbere? Skal unge jenter nå tenke at de m å barbere seg overalt hver dag, til og med på campingtur? At de ikke er bra nok med en todagers under armene? Jeg syns dette har mange likhetstrekk med bakøretatoveringen til en viss annen blogger. Det er helt latterlig og trist på samme tid.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du synes at det å barbere seg på en 10-dagers sykkeltur er det samme som å tatovere på seg et nytt, permanent, liksom hårfeste? Du skal få lov å mene det, men da er vi i så fall uenige. Lov å føle seg fresh på telttur også 🙂

   1. Ved mye sykling, som for min del gjerne genererer svært svett stemning nedentil, i tillegg til friksjon og alt som verre er: om du klarer å unngå nybarbert nedentil tror jeg du får en bedre tur

   2. Monika

    Det med likhetstrekk mellom tatovering og barbering er at du skaper et behov hos unge jenter som i utgangspunktet ikke var der. D e t var poenget mitt, og det tror jeg faktisk du skjønte, selv om du later som du ikke gjør det. Jeg skulle så ønsket at du hadde «influence» i riktig retning, i stedet for å påvirke andre til feil fokus og hårløshet

   3. Caroline Berg Eriksen

    Sammenligningen er uansett helt bak mål :O

    Å barbere seg er en helt vanlig rutine for de aller fleste, og noe man gjør for å føle seg fresh. Skal du kritisere Lars-Kristian for å ta med seg barbersaker også, eller er det akseptert om man er mann? Det er meldt så varmt at det blir shorts og trenings bh, og jeg har ingen planer om hårete legger bare fordi jeg er på fjellet.

  2. MONIKA. Sikkert tenkt å barbere seg under armene og på bena som de aller fleste andre kvinner gjør. Hva er galt eller rart med det ? Jeg kunne ikke og ville ikke gått 10 dager uten å barbere, jeg er mørk i tillegg og det hadde ikke være særlig lekker kan jeg si. Men hjelpes stor forskjell på dette og det andre du sikter til, det ser du selv også ! Og hun har jo ikke skrevet pakkeliste til andre enn seg selv, men tips så velger du eller andre om de går for en hårete look på turenog så velger andre det motsatte. Fri verden 🙂

   1. Caroline Berg Eriksen

    Ingenting i veien med å la hår gro, men på en 10-dagers tur foretrekker jeg å kunne barbere meg 🙂

   2. Monika

    «En hårete look»? Ikke glem «trelagsprinsippet». Blir ikke mye hårete look under ull, fleece og overtrekkstøy 😉

   3. Caroline Berg Eriksen

    Monika: Det er meldt over 20 grader, så det blir shorts.

  3. Alt folk skal kommentere, er da helt normalt å ta med høvel på en ti dagers tur! Hadde tatt med om det så var to dagers jeg, og det tror jeg gjelder mange. Dette går hånd i hånd med folk som mener man ikke kan bruke nipple covers når man kaller seg feminist.

 11. Anbefaler og ta med Tarp! 🙂 God tur.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips, men er ikke så mange muligheter til å henge den opp der :/

 12. Kjersti

  God tur og kos dere masse! Pyrisept på sprayflaske kan kanskje være lurt! Kjersti

 13. Ang den intimsprayen, den «dåsesprayen», så sier du at du liker å føle deg ren og ordentlig, så derfor lurer jeg; er det noe i den som «vasker», eller er det sånn at gammel svette blir som ny?

 14. Hvordan greier du å holde tennene så hvite selv om du drikker mye kaffe?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg bleker de regelmessig hjemme 🙂

  2. Jeg drikker også relativt mye kaffe, men med daglig pussing morgen og kveld med Solidox Hvite tenner så holder de seg overraskende hvite! 😀 #ikkesponset Til og med uten bleking.

 15. Åh, dette er så gøy! Bloggen gir og gir! Førstehjelp til «hjelmsveis», samt brynpenn, regnponcho og dåsespray parat til fjellet. What’s not to love! Ønsker dykk god tur. Ingenting slår friluftslivet!

  1. Hvilke voksne personer bruker ordet dåse ? La nå folk pakke som de vil . Og skjønner godt hun bruker caps etter hjelmbruk, folk er jo klare til å kritisere uansett da. Og deilig beskyttelse mot solen er det også med caps 🙂

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jeg må ha caps eller hatt for å beskytte ansiktet for solen 🙂

 16. Antibac / håndsprit er smart.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er samt 🙂

   1. Grethe

    Glemte å si: Imponert over at dere gjør dette! God tur og koooos dere!!

 17. Christine

  Hva pakker du med av underholdning og leker til barna? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tar med iPad, bøker og så får de velge noen favorittleker 🙂

   1. Katrin

    Du tuller nå får jeg håpe. Ipad?? Dere skal jo oppleve fjellet med alt det morsome det har å utforske. La nå de små få oppleve naturen, ikke det de får som «barnevakt/underholdning» når de er hjemme.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Katrin: Selvsagt skal de få oppleve fjellet, den er kun med i nødstilfeller 🙂

 18. Dere har sikkert pakket lappesaker og pumpe/gasspatron 🙂 Riktig god tur!

 19. Heidi Johannessen

  Hei Caroline Blir gøy å følge dere på sykkelturen Dere har sikkert tatt det med, men ville bare tipse om å ta med sports tape Kan brukes til alt, forhindre gnagsår, tape ryggsekk, sko, telt etc, plaster sammen fingre, tær, fot ved mindre uhell osv
  Ha en super tur ⛺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 🙂

 20. Lappesaker og sykkel verktøy. Gaffa tape til evt rifter i diverse, alltid smart å ha.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja! Det har vi med 🙂

 21. God tur 🙂 Et lite tips er dekken / genser til voffsen 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja! Det er klart 🙂 takk for påminnelsen 🙂

 22. Hei. Tips hvis dere skal pakke lett:
  Bytt feks kaffe fra glass til zip lock-pose
  Sitteunderlag, kan bruke liggeunderlaget i stedet
  Hva skal dere med pledd? Ville heller hatt med varmt tøy? Dere har også med sovepose dere kan bruke som «pledd»

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 🙂 Hugo må nesten ligge på et pledd / saueskinn om natta, vi hadde med det denne gangen og det var veldig kjekt for jentene å sitte på det til for eks frokost. De likte det bedre enn sitteunderlag 🙂

 23. Takk for mange nyttige tips.
  Er virklig mye å tenke over på sånn tur☺️ Gleder meg veldig til å lese om turen deres.

 24. Anbefaler Termasel 🙂 evt mygg spray.

 25. God tur:) har selv gått over vidda mange ganger og har aldri hatt med mye men mygg og knott har jeg opplevd under klekking og det er ille. Ta med sprayer for det så slipper du å binde naken hud med oppklipte klær( glemmer aldri da vi måtte pakke inn hele ansiktet i 2 mil)gleder meg til å følge dere☀️☀️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Klekkingen er heldigvis over 😀

 26. Annette

  Jeg er veldig fan av sykkelboxere, dvs boksershorts med padding. Lettere å bare ha under skallbukse/treningstights/shorts enn ordinære sykkelbukser, så slipper du å ta med så mye ekstra. Craft bl.a. har noen bra. Ser du har skrevet tidligere at du har padding på setet, men på en 10-dagers tur vil jeg absolutt anbefale padding i bekledning også. Og Lanolin til å smøre, sånn i tilfelle 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tuuusen takk for tips! Haha 😀 tenker at dette kommer godt med :p

 27. Camilla

  Brødposer; kjekt til søppel/ niste etc. og til å putte på foten om skoen skulle bli våt. Og gaffateip surret på termosen eller lignende, vet aldri når en trenger litt gaffa! ☺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips! Brødposer har vi ikke tenkt på, men gaffateip ble vi faktisk tipset om på XXL! 🙂

 28. Jeg gleder meg virkelig til å følge med her fremover til sykkelturen deres (selv om jeg alltid syns det er koselig å titte inn her). Dere tar bare så fantastiske vakre bilder og jeg gleder meg virkelig til å se den norske fjellheimen sett med deres øyne. Bildene fra prøve-sykkel-turen under her var helt wow og helt ubeskrivelig vakre. Så flotte bilder av jentene deres og søte Hugo og Ronaldo – fineste… Så kjekt å se at dere også tar med hundene – varmer i alle fall mitt hjerte ღ Dere er bare kjempeflinke og jeg gleder meg masse til å se. Jeg ønsker dere alle en kjempefin tur, store og små ღ ღ ღ

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre 😀

 29. Camilla

  Hvor mange dager/netter skal dere være på tur?
  Personlig ville jeg droppet iPad slik at ungene kan lære seg å bruke fantasien til lek ute i naturen. Det er helt fantastisk å se hvor kreative de faktisk kan være om de bare får sjansen. Ville heller tatt med tegnesaker og yatzy/yatzoo (barneversjonen av yatzy) som underholdning på kveldstid
  Riktig god tur og det blir spennende å følge med på turen‍♀️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Skjønner hva du mener, og den er kun med i nødsituasjoner 😀 Vi hadde med iPaden til Hvaler også og den ble brukt i 10 minutter.

   Takk for tips 🙂

 30. Kult! Blir motivert til å dra på sykkeltur jeg å!
  Hilsen Cubakona.
  Cubakone.no

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så bra 😀

 31. Myggspray og stikksalve ville jeg absolutt tatt med. Skal mye til å slippe unna mygg på fjellet altså!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Myggspray er med, har også kjøpt inn bøttehatt med tilhørende myggnetting 😀

 32. Hvilket telt har dere? God tur!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helsport Fjelljeimen Superlight Camp 4 🙂

 33. Så koselig! ❤️Dere kommer til å få det kjempefint Krysser fingrene for at dere får fint vær ☀️

  Jeg vet ikke om dere har noen allergier el. men jeg ville uansett tatt med meg allergitabletter. Zyrtec kan kjøpes på dagligvare. Greit å ha om noen blir stukket av veps eller andre insekter og reagerer:) Også hadde jeg tatt med popcorn til å poppe på stormkjøkken

 34. Martine

  Har alltid med meg sportstape på lengre turer, kan brukes til så mangt!

  Ønsker dere en god tur!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 😀

 35. Gleder meg til å følge dere på tur! 🙂 Blir spennende å høre hvordan det går 🙂 Blir ganske oppgitt over alle kommentarene du får om hva du ikke bør ta med.. Er vel opp til hver enkelt om de vil ta med IPad og barberhøvel på en 10 dagers tur!! Kos dere! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Jeg var forberedt! :p Men jeg var ikke klar over at fjellet kun var til for de hårete og sminkeløse.

 36. Skal dere ha med følgebil, eller tenker dere å faktisk frakte alt dette med dere selv?

  iPad, sminke, tørrsjampo, bøker og intimspray (hvilken praktisk nytte har den, egentlig?) veier kanskje ikke så mye hver for seg, men i sum blir det fort ekstra kilo og krever ekstra plass. Ikke minst skal man finne det frem fra oppakningen.

  Jeg hadde levert listen til erfarne fjellfolk og bedt dem stryke alt som ikke er helt nødvendig. Å dra på telttur betyr også å slakke litt på de daglige rutinene.

  Og hvor tenker du å ta shavingsritualet egentlig? I elva? Hadde ikke voksing av utsatte områder vært mer praktisk til en slik tur?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Nei, vi hadde med oss det samme til Hvaler og det gikk helt fint 🙂 I tillegg kan du legge til kamerautstyr. Men heldigvis er vi begge to i såpass god form at det går helt fint. Lars-Kristian spøkte med at vi burde ta med noen vektskiver så vi fikk litt trening 😀

   1. Det er vel forskjell på en overnatting og 9-10? Og den turen var jo både veldig lang og tung?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det blir ikke så veldig stor forskjell mtp. vekt. Ronaldo blir jo ikke med, så da forsvinner 9 kg. I tillegg har vi med mindre mat og vann. Vi har med litt mer klær, men det veier ikke 15 kg.

    Turen til Hvaler var mye lengre enn noen av de dagsturene vi har planlagt på fjellet nå, i tillegg var det to dager på rad.

   3. Hadde du med barbersaker til en overnatting på Hvaler??

   4. Caroline Berg Eriksen

    På den turen som var på 24 timer? Selvfølgelig ikke 🙂 Når jeg skriver at vi hadde med det samme, så mener jeg ikke ned til minste detalj. Vi skal jo blant annet ha med mer tørrmat denne gangen – for å nevne noe.

  2. S.Helene

   Skjønner ikke dette med å angripe Caroline for å ville ta vare på huden og noen av sine normale rutiner på fjelltur. Hva betyr det for deg Siw, og dere andre som kritiserer? For deres informasjon så er det helt normalt å gjøre som Caroline. Jeg og mange flere gjør akkurat det samme, og det er ingen som blir plaget av det. Kan dere ikke finne noe annet å engasjere dere i? Eget liv for eksempel?

 37. Speil, foundation, hudpleie..hva skal du med det på fjelltur egentlig?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Sminke meg og ta vare på huden, hva trodde du? 😀

   1. Dette blir morsomt å følge med på 😉 de fleste vasker seg i elva og smører på litt fuktighetskrem når de er på fjelltur. Men fjellet har plass til alle 😀

   2. Caroline Berg Eriksen

    Gjør de fleste det, Siw? Har du link til en kilde?

    Jeg kjenner mange som går turer i skog og mark og ingen av de «vasker seg bekken og smører seg med fuktighetskrem».

    Jeg har heller aldri skrevet at vi skal bo i telt hele turen, men …» skal sove noen netter på turisthytter og noen netter i telt…» På turisthyttene vi skal bo på er det tilgang til vann andre steder enn i bekken, så jeg tenker at «shavingritualet» kan foregå der. Når det er sagt, så vet du ingenting om hvor jeg er vokset eller ikke, men jeg kan i hvert fall fortelle deg at jeg blant annet ikke vokser armhulene, og dermed synes jeg det er nødvendig å barbere seg der ila. såpass mange dager på tur 🙂

   3. Tipset om voks var jo for å lette det rent praktisk, det er vel greit hva man slipper på tur?

    Og jeg har selvsagt ikke link til om folk vasker seg i bekken eller ikke, det er det vel neppe forsket på? Jeg snakker selvsagt ut fra erfaring da jeg bor i en bygd med svært mange friluftsinteresserte folk + mange turister som kommer for å gå i fjellet. Jeg har aldri opplevd at noen har med sminke og tørrsjampo, men de finnes sikkert 😉

   4. Sminke på fjellet er vel en trend som ikke alle setter pris på:
    https://www.nrk.no/finnmark/_-friluftslivet-har-blitt-mer-fjollete-og-oppdollet-1.14237143

   5. Caroline Berg Eriksen

    Ser ikke noe fjolleri med brynpenn og litt foundation med solfaktor altså 🙂 Er så glad for at jeg kan være meg selv, og for at jeg ikke engang orker å tenke på hva alle andre måtte mene. Det hadde vært slitsomt 🙂

    Og når det er sagt – dersom noen vil ha full sminke på fjellet med øyenskygge, pudder og krølltang – go for it! Om du vil gå uten noe som helst – go for it! Hvem bryr seg 🙂

   6. Jeg tenker jo at sosiale medier er grunnen til at folk er så nøye på å se bra ut. Pluss at de som sminker seg mest, er kanskje de som er mest opptatt av hva andre mener. De fleste syns jo det er greit å slippe å dolle seg til hele tiden. Men flott for deg som ikke bryr deg.

   7. Jeg er over femti år, jobber i det offentlige og ikke noe spesielt jålete, men har vel brukt både mascara og barberhøvel cirka hver dag siden 1982 eller deromkring. Dusja minst én gang om dagen har jeg også gjort siden jeg var 12 år. Ingen sosiale medier til å påvirke oss den gang jeg vokste opp, men vi visste hva som skulle til allikevel. Jeg elsker at du har med høvel på fjellet, det prioriteter jeg også alltid og uansett 🙂 Kos dere på tur, høres deilig ut!

   8. Bah… Jeg er i utgangspunktet en av dem som er enig i at kulturen vår har for mye fokus på utseende/ta seg bra ut på sosiale medier. Men tonen i argumentasjonen her – bedrevitende, nedlatende og moralistisk – føler jeg ikke tjener saken, men heller skaper motstand. La Caroline få ta med det hun vil, og så kan andre selv ta stilling til hva vi ville tatt med. God tur:-)

   9. Ingvild

    Så bra svart! Utrolig at man ikke kan få føle seg vel på tur.. Trenger ikke å være helt Lars Monsen for å nyte en fin fjelltur..

 38. Helen E.

  Jeg vet ikke om du har nevnt eller pakket ned sykkelbukse som har innsydd padding i og som man ikke skal bruke truse under? Jeg mener en ekte sykkelbukse som brukes av dem som trener sykkel og eller sykler langt? Ville også pakket ned myggspray, førstehjelp kit og xylocain

 39. Du har pakket mye bra! Men om du vil ha noen tips fra ei som har gått og syklet Norge på langs, kommer de her:
  – Sykkellås
  – Talkium eller noe lignende for såre rumpeballer
  – Matboks (eller lignende) som tåler kokende vann. Kok opp, ha i litt intimsåpe og kjør kroppsvask med det. Intimspray og servietter gir, etter min erfaring, tidenes ekleste følelse etter 2-3 dager (men serviettene er supre for å vaske hender etc)
  – Lepomade
  – Ha ett dedikert «sove-skift» av typ ullgenser, truse osv. Det er ekkelt å legge seg i svette klær.
  – Crocs eller sandaler som er lett å smette på føttene om du skal ut av teltet på natten
  – First Price snytepapir passer utmerket i bukselommen og funker knallbra om du trenger dopapir sånn plutselig

  Videre vil jeg informere om at jeg har hatt med både brynspenn og speil midt på vidda, det er lov å prioritere og pakke etter eget ønske 😉 tror dere får en vakker tur med masse nye minner! ☀️

  1. Herlighet, hva enkelte skal bestemme/legge seg opp i! Lurer på om de passer på seg selv og folk rundt seg på samme måte. Slå et slag for å ha hårete legger/armuhuler og null sminke selv, men å diktere andre på hva de skal gjøre blir for dumt. Vi lever heldigvis i et fritt land til å ta egne valg, selv om noen vier alle sin fritid på å rakke ned på andre og lage store problemer av ingenting, virkelig trist. Bare priser meg lykkelig for å ikke ha slike negative, sure og kontrollerende mennesker i egen omgangskrets.

   1. Hei Irene, er dette et svar til min kommentar? I såfall må jeg beklage til både Caroline og andre om den kom frem som bedrevitende. Det var jo ikke meningen i det heletatt

   2. Caroline Berg Eriksen

    AM: Jeg tror ikke det var ment som svar til deg 🙂

    Jeg satt i hvert fall pris på kommentaren din 🙂

  2. AM: Beklager! Må ha lagt den under feil kommentar. Var selvsagt ment til «Siw»

 40. Siw, så belærende og nedlatende. Caroline er voksen og velger selv oppakningen hun vil ha. Hvorfor må alltid de samme negative komme med disse kritiske kommentarene som faktisk er ufine. Vi ser jo at det kun er for kvalme. Og vi er ofte i fjellet , men vasker meg ikke i elva og slenger på litt fuktighetskrem av den grunn. Kos dere på tur Caroline med den baggasjen dere ønsker 🙂

 41. Siw, helt seriøst? Helt utrolig at du orker å bruke energi på å kritisere hva andre velger å pakke med seg i bagasjen sin…. Kanskje du bør vurdere å slutte å klikke deg innpå bloggen til Caroline om du kun skal komme med kritikk?

  Caroline, gleder meg til å følge med på turen deres Ble kjempe inspirert til å ta noen netter i telt selv faktisk nå som vi skal reise på hytten i ferien Masse god tur til dere

 42. Barnehagelæreren

  Har god erfarig med microfiberhånkle, tar minimalt med plass og tørker fort.
  Tynne vindbukser med avtagbare bein blir både shorts og bukse i ett.

 43. Hjelpe meg, det er helt utrolig hvilke kommentarer du får her! Jeg skjønner ikke at folk orker å lage en diskusjon ut av hva du skal pakke med til turen. Det ser ut til at dere har greid å huske det viktigste, og jeg er sikker på at dere får en fantastisk tur! Om dere behøver noe underveis så får dere helt sikkert kjøpe noe på dagligvarebutikker/bensinstasjon eller på turisthyttene. I fjellet møter man stort sett bare hyggelige og hjelpsomme folk 🙂 Heldige er jentene dine som får oppleve Norge og naturen på denne måten 🙂
  Riktig god tur!

 44. Myggspray

 45. Fjellrypa

  Hodelykt!

 46. Takk for tips! Tenkte jeg skulle scrolle kommentarfeltet for flere tips men så trist med så mye negativt. På en ti dagers tur har jeg aldri med meg sminke eller hudpleie, men det er fordi det interesserer ikke meg. Hverken i hverdagen eller på tur. På samme måte som jeg ikke har med et flott kamera for jeg tar ikke bilder. Gjør det virkelig noe at man er litt forskjellig? Jeg syntes det er helt supert ut du tar med ungene ut på en så lang tur og er helt sikker på at du inspirerer veldig mange som kanskje ikke ville vurdert dette som en ferie. Min første tidagers tur var i Jotunheimen som 17 åring. Jeg hadde 8(!!) bh’er, 2 tjukke bøker, sommerkjoler og finsko. Man lærer så lenge man lever og jeg syntes din pakking høres fornuftig ut. Riktig god tur i Norges fine land : D Heldige dere er som skal ut på tur!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi er forskjellige, noe verre enn det er det ikke 🙂 Hadde aldri falt meg inn å snakke nedsettende til noen fordi de ikke sminket seg på fjellet.

   Tusen takk! Vi gleder oss masse 🙂

 47. Hei Caroline! Tror jeg har lest i tidligere innlegg at dere har vært i Karpathos tidligere? Da håper jeg du kan hjelpe meg med å svare på dette:-)

  Vi er litt usikker på hvor på øya vi vil bo (jentetur). Vi ønsker å bo nærmest de fineste strendene, og planlegger vel å leie bil noen dager. Ellers vil vi ha mest mulig ro, og tilgang til god mat – haha! Vi tenkte på Lefkos, men det er kanskje litt FOR rolig? Forslag? 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig at dere planlegger tur til Karpathos 😀 Den øya har så mye forskjellig å by på, og samtidig er den så liten at du kan nå hele øya på bare noen timer med bil.

   Det spørs litt hva dere mener med de fineste strendene, men sånn grovt så har vestsiden sandstrender og østsiden stenstrender eller veldig grovkornet sand. Unntaket er sør for Pigadia (østkysten) som har fine sandstrender som Amopi og Agios Nikolaos. Men jo nærmere flyplassen (syd-øst) du kommer, jo mer vind. Så for oss er det utelukket å reise dit.

   Karpathos er jo kjent for strendene sine, og de aller fleste er veldig små og sjansen er stor for at du kan få den helt for deg selv. Spesielt strendene nord for Lefkos består av små viker hvor man er helt alene. Ganske populært for nudister 😉

   Lefkos er veldig rolig, det er ikke noe natteliv der, selv om man kan ende opp på en av de lokale restaurantene med noen drinker sammen med noen av de yngre restauranteierne etter stengetid. Prøv i så fall White Lefkos 🙂 Og hils Yanni fra meg 😀

   Ellers er det mange restauranter å velge mellom på Lefkos. Vil vel tro at det er ca. 30 stykk 🙂 Matbutikkene er ikke noe å skryte av der, og de dekker kun grunnleggende behov. Du får ikke handlet inn til noe gourmetmåltid.

   Pigadia er jo mye større, selv om det ikke er noe party-sted. Men jeg vet ikke om jeg vil kalle det «rolig». Mer normalt :p Om det gir noen mening 😀

   Om dere leier bil vil jeg anbefale Kira Panagia, Finiki, Olympos og Diafani! Alle koselige steder å besøke 🙂

   Bare spør om det er noe mer du lurer på 🙂

   1. Tusen takk for tips! <3

    God sommer 🙂

 48. Først og fremst må jeg si at det var inspirerende å se hva dere pakker med dere på tur, og ikke minst hvilken inspirasjon det gir å se at det er mulig å ta med seg to barn og hund på en sykkeltur i fjellet – og det i opptil flere dager. Takk for inspirasjonen. Heia dere!

  Jeg kommenterer aldri, men etter at jeg leste kommentarene her var jeg nødt til å skrive litt.
  Pakkelisten virker for meg både gjennomtenkt og fornuftig, og om man vil ha med en barberhøvel så sier jeg go for it! Det er ikke den som får vekta til å vippe akkurat. Hehe. Et tips fra meg er å kjøpe enkle lykter/pærer som man kan ha liggende eller henge opp der det er mulig. Det gir litt kos og ikke minst lys på teltplassen. De veier ikke mye heller.

  Gleder meg til å følge turen deres! Nyt turen – og alle minnene dere som familie vil skape sammen.

 49. Synest det er nydelig at du faktisk tørr å liste opp sminke, barbersaker, intimdeo og iPad (ingen ironi!). Jeg våger å tro at du visste at det kom spydige komentarer, men at du rett og slett gir blaffen. Vi to er nok ganske forskjellige, og hadde ikke selv pakket med sminke. Men barberhøvel og iPad hadde definitivt vært med på en 10-dagers tur. Om jeg hadde vært influencer og skulle publisert turen på SoMe, så hadde jaggu meg tørrshampoen og mascaraen fått være med også! God tur

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Meg! Vi gleder oss 😀 <3

 50. Så artig – håper dere får en knakende flott tur, det er spådd sol her oppe hele resten av uka:)
  Husk batteribank…
  Et lite tips til kaffe: XXL feks har poser med kaffe, bare å slå på kokende vann. Det er ca 2 store kopper i den, og den kan faktisk brukes to ganger. Den er i tillegg kjempegod, og veldig lett!
  Vi skal på hesteryggen, og pakker også lett! Ha en fin ferie!

 51. Hei Caroline!
  Resorb, votter, lue og store gode dunjakker (som dekker baken) eller jerven termoduker for base camp og pauser. 🙂
  Vi turer året rundt med ungene og alle syns dunjakkene er gull selv midtsommers! Blir ofte kaldere over tregrensa om natta enn hva yr lover og det er så kjedelig å bli kalde. Dunshorts/skjørt er også digg på sene kvelder rundt «nylonhuset» på jakt etter fotomoments og minner 🙂 Såpebobler og lyslenker(batteri) er sikre vinnere for ungene(og foreldre) Dette blir så gøy å følge med på! God tur! 🙂

 52. Martine

  Skulle se i kommentarfeltet etter tips til pakking, og det er jo helt absurd å lese hva folk skriver. Håper dere får en knall tur! Gleder meg til bilder. 🙂

 53. Charlotte

  Herregud hva folk skal legge seg borti! Jeg hadde også tatt med meg både sminke og barberhøvel på en ti dagers tur… Nødvendig? Kanskje ikke, men jeg føler meg ihvertfall bedre med litt sminke på! Og ja, selvfølgelig vil man se grei ut på bilder man legger ut på instagram, blogg, facebook, hvor enn det måtte være, vil ikke de fleste det? Syns dere er virkelig flotte foreldre som tar barna med på sykkeltur så de får se den fine naturen vi har her i Norge, og ikke bry deg om de som skal kritisere tullete ting! Klem 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *