tour de hvaler

Hei på dere fine lesere! Jeg håper dere har fulgt med litt på instagramstory det siste døgnet, for der hvor vi har vært på tur var det så innmari dårlig dekning at jeg måtte klatre opp på nærmeste fjelltopp for å få postet noe som helst – dermed ble bildeopplastning utelukket og derfor kommer første oppdatering fra turen vår her 🙂 

Her kan du se ruten vi syklet 🙂 

Vi skal jo snart på en lang sykkeltur i Dovre, og følte at vi ønsket en liten testtur først. Dermed kastet vi oss på sykkelen torsdag formiddag for å sykle ut til en av favorittplassene våre på Hvaler – Guttormsvauen. Det ligger ikke mindre enn 38 kilometer hjemmefra, men vi tok det som en utfordring med to hunder i en sykkelvogn og to jenter i en annen. Sekk på ryggen, skift, telt, soveposer, primus og alt som må med for at du skal kunne være borte i et helt døgn med en familie på fire og to hunder. Det tok sin vekt, for å si det sånn! Jeg har aldri syklet med sekk før og det gikk overraskende fint, men fy søren for en tur! Det var virkelig så seigt til tider og jeg våknet opp med en eller annen hevelse på innsiden av lårene dagen etterpå (som fortsatt ikke har gått ned) så jeg tror kroppen ikke skjønte stort. Jeg har liksom aldri syklet noe særlig langt. Men det var så innmari gøy og slitsomt og fantastisk fint på alle måter!

På veien til Hvaler tok vi oss god tid med lange pauser flere steder. Vi var nesten to timer i Fredrikstad, for der er det tall ship races denne helgen, masse folk og masse å se på 🙂 Veien ellers gikk på stier, fortau og langs hovedveier. De siste 12-13 km gikk langs hovedveien over broene og ut på Hvaler, og der var det til tider ganske skummelt da bilene kjører ganske fort. Men heldigvis opplevde vi at nesten alle bilene viste hensyn, så det gikk fint. Vi passet på å sykle tett sammen helt ut til siden så det var enkelt å passere, og så stoppet vi der det var mulig og slapp forbi biler om det var begynt å bli mange bak oss og motgående trafikk var stor så det ikke gikk an å passere oss.

Vi var fremme på Hvaler halv åtte tiden, og på Guttorsvauven en time senere, og da ble første prioritet å få opp teltet, få på jentene pysjamas og ordne kveldsmat til dem. Om det var stas å pusse tennene ute da 🙂 Ikke minst å sove i telt! Det gikk faktisk som en lek, og akkurat det var vi veldig spente på. De sov hele natten selv om solen stod opp halv fem og gjorde det lyst som dagen. Storesøster var den første som våknet i halv syv-tiden. Lillesøster snorket en time ekstra 🙂 

Etter at jentene la seg kokkelerte Lars-Kristian sammen en middag til oss, før vi nøt stillheten til verdens fineste utsikt, liggende på et svaberg som fortsatt var varmt etter solen, drakk litt rødvin og la oss en stund etter midnatt. 


Det var skikkelig kaldt den kvelden, så heldigvis hadde vi med ull begge to og jeg var ikke fornøyd før jeg hadde ull innerst, joggedress utenpå og ullgenser over der igjen – men det er jo litt av sjarmen! Så vet vi også at vi må ha med MYE klær på den andre sykkelturen vi skal på, for der er det enda kaldere. Oppdaterer litt mer fra denne turen senere eller i morgen tidlig 🙂 Håper dere har en fantastisk fin helg ❤️ Vi skal rydde ut av sekker og sykkelvogner i dag, og besøke oldemor som nesten akkurat har hatt bursdag 🙂 

84 kommentarer

 1. Det så skikkelig koselig ut 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det var kjempoekoselig 😀

 2. Herlig sporty! Så kult at dere hadde hundene med!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja det var greit å få testet ut det også :p

 3. Hei fine! <3 Härlig, härlig! Supert med en prövetur! Digger dere! Vakre bilder! Klem! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 4. Nydelige bilder

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 5. Wow-fantastisk tur med så flotte bilder! Så glad for å høre at det gikk bra med dere og bilene, at dere tok gjensidig hensyn er jo kjempebra! Akkurat det syns jeg også er litt skummelt. Inspirerende innlegg, får lyst å planlegge sykkeltur selv:) Fortsatt god helg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg skal innrømme at jeg ikke følte meg helt trygg. Vi filmet en del med Go Pro og drone da vi syklet langs veiene, og det er litt skummelt å se det i ettertid :p

 6. Hei for en flott tur dere ser ut til og ha hatt, sykklet dere samme ruten hjem igjen også ? vi skal selv ut på sykkeltur med barn men er redd vår rute tur retur blir veldig langt med små barn, så vurderer kun en vei ca 4 mil det også og buss og tog hjem igjen hva er din erfaring? fortsatt god sommer og takk for en fantastisk fin og inspirerende blogg fra dere begge to,,,,,

  1. Caroline Berg Eriksen

   På vei hjem syklet vi fortauet langs 109 i stedet for Glommastien. 109 er jo litt kortere enn stien som snirkler seg langs Glomma 🙂 Men totalt så ble det jo ikke mange kilometerne kortere.

   Det kommer jo litt an på hva du/dere føler, og hvor god form dere er i. De fleste som er i god form klarer jo 4 mil uten særlig problemer om man tar seg god tid. Vi syklet hjem på halve tiden som vi brukte til, og da ble vi ganske så kjørt :O Sår i kroppen i dag!

 7. Så koselig med sykkel tur ut i det fri. Gleder meg til å følge med på den til Dovre vidre 🙂

 8. Så mange flotte bilder, leverer som alltid,.Ser ut som en flott tur. Tenker jentene koser seg. God tur videre.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 9. Så ut som en herlig tur og vakkert turmål! Hvordan gikk det med hundene i sykkelvogn? Tips: Dropp joggebukse på langturen (mye vekt og lite funksjon) og gå heller for vindtette klær og ull.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det gikk fint, selv om Ronaldo var litt stresset inn i mellom :p Han både satt og stod i vognen, men til slutt så la han seg ned 🙂

   Ja, det blir ikke noen joggebukse på fjellet tror jeg 🙂 Der er det jo også en del kaldere, så da må det mer praktisk tøy til verks.

   1. Må bare tipse om at jeg har denne deilig ull-joggebuksen fra Janus. Den er helt super! 🙂 Varm og comfy, men ikke så inntilsittende som er ulltights.
    https://www.janus.no/dame/kolleksjoner/janus-design-wool/janus-designwool-bukse/48052107-739

   2. Caroline Berg Eriksen

    Takk for tips! Den var fin 😀

 10. For en fin tur dere har vært på. Hyggelig at hundene er med – hele «storfamilien».

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det var kjempekoselig 🙂

 11. Har ikke jentene hjelm på i vognen? Eller tok du av hjelmen deres men beholdt din på for bilde sin del?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De bruker hjelm i vognen, spesielt om vi sykler langs hovedveier.

 12. Jeanette

  Ser ut som en nydelig tur! Jeg har brukt dagen på å male soverommet,brukte soft mint,for den fargen er superfiiin! Ble helt svett av å male så det ble nesten som en treningsøkt! Godt med alt som er gjort altså

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hehe 😀 Skjønner godt at det føles som en treningsøkt! Håper det ble fint 🙂

 13. Det så ut som en fantastisk fin tur!! Snakk om bra inspirasjon til Norgesferie!

 14. Helen E.

  Hei. Vil tipse deg om bagasjebrett til sykkelen og sykkelvesker istedetfor ryggsekk på ryggen. Hvorfor sykler ikke den eldste datteren deres forresten?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bagasjebrett og vesker har vært til vurdering, men vi droppet det og tok sekk i stede da vi i tillegg til å sykle har planer om å gå noen turer i fjellet også. Må ha sekk uansett og da kan vi like gjerne pakke i det 🙂

   40 km er nok i lengste laget for en 5-åring, i tillegg var det ganske så traffikerte veier på deler av strekningen :O

   1. Elisabeth

    I tillegg fraråder politiet at barn under 10 år i det hele tatt sykler ute i «stor-trafikk», fordi koordinasjons-og oppfatningsevne ikke er modent nok til å takle det sykle-tekniske i tillegg til trafikkbildet. En 5-6-åring har ingen ting i den type trafikk å gjøre!
    Ser ut som om dere hadde en fantastisk tur, virkelig minner for dere og barna, særlig fordi dere er så utrolig gode til å dokumentere med bilder. Gleder meg til å følge dere i fjellet!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, jeg hadde aldri sluppet Nelia løs langs traffikerte veier nå :O

   3. Enig med Elisabeth! Jeg har flere ganger syklet utover mot Hvaler selv, og ville aldri latt et barn sykle der. Ville heller ikke tatt med en unge på 8milstur på to dager…

   4. Caroline Berg Eriksen

    Det er jo helt sprøtt å i det hele tatt spørre hvorfor Nelia ikke syklet selv på denne turen :/

    Jentene storkoste seg og spør hele tiden om vi snart kan dra / sykle igjen 🙂

   5. Bodilla

    Du kan jo ikke regne med at alle er lokalkjente og vet at dere sykler langs sterkt trafikkerte veier? Spørsmålet er vel heller hvorfor dere ikke velger mer barnevennlige destinasjoner så et såpass stort barn får sykle selv?

    Og får dere faktisk to aktive småbarn til å sitte i ro i vognen mens mor poserer på rekkverket og far fotograferer? Dere må ha svært tålmodige barn!

   6. Caroline Berg Eriksen

    Bodilla: Det står i blogginnlegget, og jeg regner med at folke som kommenterer leser først 🙂 Vi drar mange barnevennlige steder hvor Nelia selv kan sykle, det går helt fint an å kombinere.

 15. Takk for en nydelig blogg! Virkelig så hyggelig å klikke seg innom her hver dag.
  Blir inspirert av den positive innstillingen du har til livet. Selv bekymrer jeg meg veldig mye, og skulle ønske jeg hadde klart å nyte mer.
  Ha en fortsatt nydelig sommer!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre <3 Leit å høre at du bekymrer deg mye :/ De fleste har vel bekymringer til vanlig, men det er ikke noe hyggelig når det blir for mye! 🙁 Håper det løser seg <3

 16. Sprekinger! Utrolig flotte bilder!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 17. Så fin tur! Man trenger virkelig ikke dra langt for å skape minner.

  Men fikk dere virkelig plass til telt, liggeunderlag, soveposer, primus, klær, mat og vin (?) i to sekker? Siden vognene var fulle av barn og hunder? Dere må være rå på å pakke 🙂 et tips fra meg er at barna ikke trenger pysjamas, de kan godt sove en natt i ullundertøy. Har man ull og vindtett trenger man ikke mye klær med 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi hadde jentene i den ene vognen, og så pakket vi en del småting bak ryggen deres i det oppbevaringsrommet som er der. I hundevognen så tok vi bort setet og pakket telt, soverposer og liggeunderlag flatt i bunnen. Så tok vi mindre ting som primus, stormkjøkken, toalettpapir, toalettsaker og la det inn mellom sprekker og der hvor det var plass. Så la vi saueskinn over alt det som hundene lå på 🙂

   Ja, det blir nok bare ullundertøy på fjellet for å spare plass! Takk for tips 🙂

 18. Min erfaring er at det ikke er mulig å ha på for mye klær i camp på fjellet! Har gått i området dere skal, og på overkroppen på kvelden har jeg gjerne et tynt og et tykt lag ull, lett boblejakke (sånn en gjerne har under skalljakker – lette, små og utrolig varmende), lue og votter. Når en plutselig er stille etter lang dags hardt arbeid, er det utrolig hvor kald en blir.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Skjønner hva du mener! Vi har aldri vært der på sommertid, kun om vinteren, Planen er å kjøre 3 lagsprinsippet med ull innerst, så et tykkere lag med flecce/ull og så en skalljakke på kveldene når vi sover i telt. De gangene vi ikke sover i telt så er de jo enklere da vi kan være inne 🙂

   Vi har ikke lagt opp til så voldsomt harde etapper, ikke i nærheten av hva vi gjorde nå ut mot Hvaler. Den lengste etappen er fra Hjerkinn til Folldal og det går jo for det meste nedover. Den hardeste etappen tror jeg blir den første, da vi sykler fra Dombås til Furuhaugli. Da er det bratt i starten :O

   1. Det blir sikkert veldig fint 🙂 Du lager sikkert et innlegg om erfaringene fra turen. Da hadde det vært veldig bra med litt om lure triks for vær, klær og temperatur! Jeg har gått mye i fjellet, men akkurat fått barn så jeg er veldig interessert i erfaringer med barn på fjellet

 19. Takk for en alltid super blogg med god inspirasjon og fantastiske bilder.
  Hvor er den fine treningsbakke din fra? Den i dagens innlegg i rosa toner?
  Fortsatt fin sommer til dere alle!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre <3

   Den er fra Johaug, men den er gammel 🙁 Fortsatt fin sommer til deg også! 🙂

 20. Hvor mange liter med vin drikker dere i uka?

  1. Caroline Berg Eriksen

   I løpet av en vanlig uke så drikker vi ikke så mye som 1 liter 🙂 På ferie så blir det litt mer.

   1. Inntrykket fra bloggen og instastory er at det drikkes veldig mye vin, selv vin til lunsj og kvelds på telttur med barn. Så gleder du deg til vin da du kommer hjem også. Men bra hvis det ikke stemmer. Kan være lurt å være litt bevisst på signalene man sender ut. Selv om det nytes vin, trenger du ikke å vise det frem hele tiden.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Drikker gjerne 1 glass fredag og lørdag 🙂 Er så glad for at jeg kan kose meg med 1 eller 2 glass vin og være fornøyd med det. Vin for meg er kos, ikke fyll. Ser ikke noe problem med «signalene jeg sender ut» 🙂

   3. Kan du som influencer ikke se at du kan påvirke negativit også?

    Selv om dere selv har er avklart og sunt forhold til alkohol sender dere ut signaler når det nærmest settes likhetstegn mellom kos og alkohol? (Og ja, jeg vet at dere koser dere uten alkohol også, men det blir mer og mer fokus på å ha ‘noe godt i glasset’)

   4. Caroline Berg Eriksen

    Jo, selvfølgelig kan jeg det, Siw :/ Bare ved å poste et bilde av meg selv, fullt påkledd, kan føre til at noen påvirkes negativt. Det betyr ikke at det jeg gjør er feil av den grunn.

    Når det gjelder alkohol og de signalene jeg sender ut så ser jeg uansett ikke noe problem. Jeg føler jeg viser et balansert og sunt forhold til det, og så har du selvsagt rett til å være uenig i det. Men da får vi heller være enige om å være uenig.

   5. Ja, Gud forby om dere skulle ta til dere saklig kritikk.

    Jeg blir skuffet over en slik ansvarsfraskrivelse som man ser både vedr dette og ref til ditt svar om at om man blir trigget av kroppsfokuset på bloggen får man bare holde seg unna.

    En usunn og kritikkverdig holdning av en voksen influenser.

   6. Caroline Berg Eriksen

    At man er uenig i kritikk er ikke det samme som at man ikke tar den til seg. Jeg leser hva du skriver, og tar til meg kritikken din. Men jeg er bare totalt uenig med deg. Det har ingenting med ansvarsfraskrivelse å gjøre, for ansvar tar jeg, jeg har bare en annen mening enn deg om hva det ansvaret innebærer.

    Jeg forslår at du aksepterer det, uten at du trenger å være ufin i svarene dine.

 21. Therese

  Håper hevelsen i låra har gitt seg. Denne kommentaren trenger du ikke publisere assa, men om hevelsen ikke gir seg, så ta en titt på urinen din. Dersom den blir mørk på farge, kan det være rabdomyolyse. Godt med væske er nødvendig, og blodprøvekontroll kan være lurt. Det kan fort skje når man overanstrenger muskler man ikke bruker så mye. Du trener jo mye, men ikke sykkel som du sier. Vi ser det ofte hos folk som begynner å trene med PT og crossfit.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er heldigvis ikke så ille :O

  2. Therese

   For å korrigere på min egen kommentar.. Det skjer ikke ofte, men i de tilfellene det skjer, har nye treningsmetoder ofte skylda.

   Men bra det ikke var så ille hos deg. Så ut som er fantastisk tur og med gode minner.

   Jeg tror dessverre mine hadde revet av hverandre håret baki vogna der‍♀️ Det måtte nok blitt en unge og en hund i hver vogn hos oss. En litt ertete periode akkurat nå God tur til Dovre. Håper snø og haggel holder seg unna☺️

   1. Caroline Berg Eriksen

    Vi passer på å stoppe ofte så de får strukket på bena 🙂 Men det hender jo at det er krangling inn i mellom. På Dovre så tror jeg vi må ha de i hver sin vogn, for Nelia er såpass stor at det er trangt med to.

 22. For noen nydelige bilder

 23. Fantastiske bilder!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 24. Varm_Kakao

  Så flotte månebildene var, så stemningsfulle! :O Fint å se at du har sykkelhjelm når dere skal sykle så langt! 😉 Det er veldig varmt om dagen, men på fjellet vet man aldri…man må rett og slett ha med seg klær til all slags vær.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, vi har faktisk med oss like mye klær som vi har med oss når vi går på ski om vinteren :p Så da regner jeg med at det går fint! 😀 Hvis ikke får vi tulle oss inn i soveposene på kvelden.

 25. Hvor er den stripete ullgenseren fra? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Samsøe & Samsøe 🙂

 26. Drt så nydelig ut!

 27. For er fint innlegg. Smilte for meg selv her, av de vakre bildene. Tenk så stas for jentene deres å få slike minner sammen<3 kan jeg spørre hvor den stripete genseren din er fra?

 28. Tror det her må være noen av de fineste bildene som har blitt lagt ut på bloggen din. Altså WOW! Og det bildet med Nelia og Hugo da, smelt! Ser ut som om dere har hatt det helt nydelig!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig å høre, Trine! Tusen takk 🙂 <3

 29. Elisabeth

  Sykkeltralle er ment for opp til 3-4 års alder. Obs på vekt pr sete. Snart skolebarn og nærmer seg 6 år er vel i største laget for sykkeltralle. Også på høyde og vekt :0

  1. Caroline Berg Eriksen

   Sykkeltrallene til Nordic Cab er beregnet for opp til 45 kg, så det er heller størrelsen som er problemet 🙂

  2. Jeg tenker at vi som leser bloggen og folk rundt ellers ikke skal bry seg med hva CBE og familien gjør med barn og sykkeltralle. Blir helt matt at folk skal bry seg med og attpåtil diskutere at Nelia ikke sykler selv, at barn på 6 ikke skal sitte i tralle etc. Dette løser familien best, og må si det er tøft gjort å dra med seg to barn og to hunder + baggasje på tur. De er en aktiv familie som lar barna få oppleve, og dette var garantert en fantastisk tur. Når min var 5,5 ville den aldri klart å sykle 8 mil på to dager, og hadde jo ikke sendt barnet ut i trafikken heller. Lurer på hva folk tenker med når det skal diskuteres rundt en barn som attpåtil ikke har begynt på skolen. Det er faktisk trist . Turen i fjellet kommer til å bli fantastisk og jentene deres har noe å glede seg til

   1. Caroline Berg Eriksen

    De færreste barn klarer å sykle over så store distanser, om noen i det hele tatt. I hvert fall ikke i så kupert terreng 🙂 Når det i tillegg er langs en traffikert vei så er det helt uaktuelt.

   2. Helt enig med deg! Ungene her får oppleve, og er trygge og gode. Stå på, Caroline og gjengenTuren dere har framfor dere er superfin, og bare gled dere til dere kommer til GrimsdalenDere har stående invitasjon til å dumpe innom sætra mi! Har bare en elghundvalp der, men er været fint, er det nydelig å bade ved brua.

   3. Caroline Berg Eriksen

    Så koselig 😀 Hvilken seter er det? 😀

 30. Jeg synes dere er skikkelig spreke som drar på langtur på sykkel med barn og hunder! Og tenk for en fin opplevelse for barna 🙂
  Blir spennende å lese om Dovreturen deres også. Ønsker dere en fin sommer videre! ❤️

 31. Utrolig bra jobba! Fire mil på sykkel med all den oppakningen er ikke bare bare! Veldig koselig at dere dro hele gjengen – hundene også, tipper de kosa seg 🙂
  Så fint at dere viste hensyn til trafikken, gode forbilder. Bare vær klar over at noen bilister aldri blir fornøyde uansett, de HATER syklister. Det opplevde jeg mye da jeg syklet en del i fjor. Så man må ikke være for hard mot seg selv heller, om folk skulle vise misnøye 🙂

 32. Så utrolig kul tur, gleder meg til å høre om sykkelturen på Dovre! Veldig inspirerende å lese om hvordan dere er aktive med sykkel og barn

 33. Det så helt nydelig ut, og for noen flotte bilder dere tar! Sykkelturen deres i Dovre kommer til å bli helt fantastisk 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, vi gleder oss masse 😀

 34. Uff.. Har lest bloggen din i alle år og ventet på en slik kommentar etter dette innlegget. .. enda godt at du Siw er perfekt., hjelpe meg…. Kos dere en hel haug og ikke bry deg om kverulanter..

 35. Camilla

  Hvor er den fine treningsshortens din fra?
  Camilla

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra BikBok 🙂

   1. Camilla

    Tusen takk for raskt svar

 36. Nydelig har selv lyst å dra til Hvaler i sommer, mikse mellom feriehus og teltturer. Men kan jeg spørre hvilket telt dere har?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *