coffee break

Da har vi fått landet litt etter turen! Har i hvert fall tømt alt av kofferter, kommet a jour med ting som må leveres på jobbfronten og e-postinnboksen er sånn cirka tom – bortsett fra rundt 70 e-poster som KUN er spam – hvor KOMMER de fra?! 


Jeg startet dagen på best mulig måte i dag igjen og elsker treningsflyten jeg har for tiden! Alt er så mye lettere om sommeren synes jeg, lurer på hvorfor det er sånn. Jeg er jo født i januar, burde ikke vinter og mørketiden da appellere mer til meg? Det gjør det i hvert fall ikke og har vel heller aldri gjort det. Jeg elsker å stå på ski og jeg elsker julen, men sommeren er liksom noe helt spesielt. Det vekker noe i meg. Akkurat nå nyter jeg at det er juli og at det kan virke som at hele Norge ligger litt i dvale. Fellesferien er over oss, og plutselig er det akseptabelt å bremse litt ned. Stresse bare bittelitt mindre. Det synes jeg er en god følelse – til tross for at jeg ikke har ferie selv. Det er vel noe med tanken på at så mange andre har det. Det roer meg på en måte ned. Kanskje jeg er rar, men jeg har alltid følt det litt sånn. 

Lars-Kristian fikk espressomaskin av meg i bursdagsgave og i forrige uke kunne vi hente den i butikken 🙂 Det ble en fra Smeg, den er så fantastisk fin og jeg elsker ferskpressede kaffebønner – det må vi ha både til espresso og til den sorte kaffekoppen (e) på morgekvisten. Nespresso er selvfølgelig er fantastisk erstatter nå og da, og på ferie lever jeg overraskende godt på pulverkaffe, men ingenting slår kaffe som dette! Vi er helt frelst allerede, og Lars-Kristian har brukt EN DEL tid på å sette seg inn i maskinen og perfeksjonere espressokoppene han serverer 😉 Riktig trykk, riktig rennetid på strålen og alt det der. Kaffe altså! Det blir fort en lidenskap det også! 


Senere i dag henter vi jentene for siste gang i barnehagen før det er sommerferie for dem, noe som betyr at dagen i dag er Nelia sin siste dag i barnehagen noensinne. Jeg gråter bare av å skrive denne setningen, så jeg er ikke klar for å ta det innover meg helt enda. Den lille jenta mi har plutselig blitt skolejente. Jeg skjønner ikke helt hvor det har blitt av alle disse årene, og kjenner på et hav av følelser hver gang jeg tenker på det. Jeg synes det er utrolig fint, men jeg synes også det er veldig vemodig. Veldig. Først er det sommer ❤️

25 kommentarer

 1. God følelse at landet stresser ned ja. Det er stille overalt. Godt du også kan føle på det-på tross av at du ikke har ferie-som du sier. Men du kom jo nettopp hjem fra noe som for mange virker som en ferie da, så så gæli er det vel ikke at di ikke har «ferie» enda? Milepæler som barnehageslutt er følelsesladet ja. Det kan jeg skrive under på 🙂

 2. Hvor er toppen fra? <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra Zara 🙂 <3

 3. Herlig innlegg! Og ja herregud så stor nelia er blitt, heldigvis er jeg ikke blitt en dag eldre 😉 grattis med espresso maskin, det er luksus! Anbefaler å ta et kurs innen kaffe/espresso laging fra profesjonelle, har vert barista i mange år selv og der er mye å lære ☺️
  Nyt sommeren <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ååå, det hadde vært skikkelig gøy med et kaffekurs – takk for ideen 😀 Nyt sommeren du også! Den er jo så deilig!

   Klem 🙂

 4. Jeg skjønner deg veldig godt det at jenta di blir skolejente. Min gutt starter i 1 klasse til høsten og jeg kjenner at jeg ikke helt er klar for det, hihi 😀 det kommer til å gå helt fint skal du se 🙂 nyt sommeren og heldigvis er det lenge til skolestart enda 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ååå! Masse lykke til og nyt sommeren innen den tid <3

 5. Hva tenker du om det å ha skolejente? Man blir liksom mer låst da, kan ikke ta ferie når man vil osv. Lykke til med skolejente! Fra nå av går tida dobbelt så fort!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har mange tanker om det <3

   Når det gjelder mindre reising og slike ting på oss, så gjør det absolutt ingenting 🙂 Vi reiser i skoleferiene om det passer sånn 🙂 Det er jo også derfor vi har reist litt ekstra i år, fordi vi vet at ting ikke kan være spontant fremover – og det er helt ok 🙂 Alle sier at tiden går fortere fra nå – akkurat det kan jeg ikke skjønne <3 Har jo allerede gått så alfort fort!

 6. Så rart at hun allerede er så stor! Men skoleårene er fine år, så bare å glede seg til et nytt kapittel 🙂

  Må få skryte litt av deg når jeg først kommenterer.
  Du er virkelig en av de mest profesjonelle og dyktige bloggerne. Du oppdaterer stadig og du svikter aldri på kvalitet. Håper du vet at det settes pris på!
  Som leser er jeg så lei av bloggere som har en haug av unnskyldninger for hvorfor bloggen deres ikke oppdateres eller fallerer på kvalitet. Da er det en fryd å klikke seg inn her og aldri bli skuffet.
  Stå på videre!

  1. Caroline Berg Eriksen

   For en innmari fin kommentar, Julie! Nå ble jeg så glad – tusen takk <3 En god sommer til deg og dine <3

  2. Helt enig! Visse yngre bloggere (ikke i år, men i modenhet?) har stadig bortforklaringer og forstår ikke at de faktisk har en jobb, men aldri Caroline! Så her må man skryte av henne 🙂

 7. Er nok like kaffe frelst som dere..
  Kverner ofte kaffen og stiller inn her og der, for å få det perfekt!
  Blir som vin kanskje? Hehe

  Nelias siste barnehage dag.. Tenk at hun er blitt så stor. Har jo fulgt deg noen år nå. Husker selv den dagen med mine, det var veldig vemodig. Tårer og følser haha.. Vi damer altså 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det tror jeg! Det blir som med vin 🙂

   Jeg kjenner at det er mye følelser knyttet til dette, det er virkelig så rart å tenke på at hun nå skal starte på skolen <3 Jeg er glad jeg har en mnd. til og litt mer på å gjøre meg klar 🙂 <3

 8. Oii, da har jeg fulgt deg noen år, la merke til bloggen (deg) etter det bildet 3 dager etter Nelias fødsel:-) Hvordan gikk overgangen fra Siljan? Byttet Nelia barnehage? Vi lurer på å flytte neste år, er litt spent på barna og ny barnehage:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det gikk veldig fint <3 Koselig at du har fulgt meg såpass lenge, Astrid 🙂

 9. Elsker blusen din. Hvor den er fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det gjør jeg også! Den fant jeg på Zara 🙂

   1. Omg utrolig fin. Finnes den fortsatt der mon tro

 10. Husker jeg fulgte deg i graviditeten min, da var du gravid med Nelia. Du fødte din Nelia 1 uke før jeg fødte min datter. Nå er de skolejenter, ikke til å tro. Tiden har gått så utrolig fort. Masse lykke til

 11. Katrine

  Har dere tenkt å endre på mengden eksponering av det som nå blir en skolejente?

  Jeg har hatt førsteklassing dette året og de har allerede googlet seg selv og hatt et prosjekt om nettvett. Han har vært veldig tydelig på at vi ikke kan legge ut bilder av han uten at han selv vil det (samtykke fra en 5-6 åring er jo ‘på liksom’ selvsagt, vi som foreldre er de som må og skal styre dette) og at det er helt ulovlig å legge ut bilder av andre uten samtykke.

  Ser dere at dette kan bli en utfordring mtp yrket dere har valgt?

 12. Man kødder ikke med kaffen, som jeg bruker å si 😉 Nå skal jeg prøve en ny blanding bønner. Føler meg skikkelig modig, hehe.

 13. Jeg lurer på om du kan fortelle meg hvor du har kjøpt den flotte kaffemaskinen?
  Takk

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kitchn 🙂

   1. Tusen takk 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *