maistang in the making

Hei lørdag! I dag skal vi feire Sankthansaften akkurat her, med maistang, stort bål, langbord og felles måltid med hyttenaboene til mamma og pappa 🌸Det var så innmari koselig i fjor og jeg er helt sikker på at det blir like bra i år – selv om luften er mye kaldere og det blåser sideveis akkurat i skrivende stund. 

I går spiste vi reker med strikkegenser på, og så laget vi maistang da sola hadde gått ned. Den blir så fin! Mens vi damene holdt på med den, satt Lars-Kristian opp teltet som vi kanskje skal ha med på sykkeltur. Haha! Han gleder seg mer enn jeg har sett noen annen glede seg til en tur noen gang 😉 Jentene er jo helt i ekstase over alt sammen de også, så de sovnet i teltet før vi bar dem opp da vi skulle legge oss. 


I dag har vi hamstret inn myggspray, for den er helt sinnsyk i år! Men ååå, når du koser deg, så merker du ikke noe til den uansett 😉 Ååå! Jeg håper du har en superfin lørdag, om du er på festival, feirer Pride eller skal feire Sankthans som oss 🙂 God lørdag 🌸 

45 kommentarer

 1. Hvorfor feirer dere i kveld og ikke i morgen som alle andre?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fordi det passet best i dag 🙂 «Alle» jeg kjenner feirer dessuten i dag, så det er vel det som er vanlig her – å legge sankthansfeiringen til nærmeste helg 🙂

   1. Som å feire julaften til nærmeste Lørdag, da kommer alltid dagen derpå på en Søndag, veldig deilig og komfortabelt

   2. Caroline Berg Eriksen

    Etter julaften kommer alltid 1. og 2. juledag, men godt forsøk 😉 Personlig synes jeg julaften bør legges til nærmeste onsdag! Langhelg <3

    Helt vanlig å feire Sankthans på lørdagen, gjøres over hele landet.

  2. Vi peleier også å feire lørdagen nærmest den 23. Passer best for folk flest som skal på jobb på mandag 🙂

   Ha en fin feiring!

   1. Vibeke

    Feirer 23.juni vi 😉
    Trenger de voksne alltid feire/kose seg med alkohol 🙁
    Hos oss har barna alltid vært i fokus,og da er jo Sankthans alkoholfri den da 😉

  3. Jeg vet om utrolig mange som feirer i dag. Så og si alle naboer rundt oss. Så, nei, alle andre feirer ikke i morgen. Det er fortsatt arbeidsdag på mandag.

  4. Vi «feirer» også nærmeste fredag eller lørdag, det er jo koselig at vi kan være seint oppe og ikke skulle opp tidlig 😀 😀

 2. Nydelige bilder. Hvordan lager dere stanga? Er det en stolpe og ringer av stål?

 3. Så hyggelig! Ønsker dere en flott kveld!
  Stine: Lurt å feire i dag, da kan man kose seg med no godt i glasset og ikke tenke på at det er mandag i morgen:)

 4. Hihihi 😉 » Så spiste vi reker med strikkegenser på» Kos dere videre

 5. 😀 🙂

 6. Helt enig og et godt valg! Samme når og hvor man man feirer, bare man har sin familie med. Det er jo det som faktisk betyr noe. Kos dere masse og nyt kvelden og hverandre 🙂

 7. Vi feirer Sankthans 24. juni vi 😉
  Og bruker alltid vest i kajakken 😉
  Og selvsagt sykkelhjelm på både korte eller lengre sykkelturer 😉

  1. Mente selvsagt 23.juni da 😉

  2. Du er en sikkelig kranglefant!

  3. Kjenner jeg koker – skal vi henge oss opp i vest også nå? Hjelper ikke å ha blunke emoji bak. Er så lei av den der hakkinga!
   Som de fleste andre voksne kan Lars K sikkert svømme. Jeg har slektninger i Nord-Sverige – der sykler så og si ingen over 7 år med hjelm.
   God søndag til alle, selv deg som var så splitter pine gal å feire sankthans i går kveld…. Husk redningsvest, armringer og snorkel på deg og ungene dersom dere skal i nærheten av vann + å polstre alle godt før dere går ut døra, og kanskje trampolinen bør skrues ned. Forresten; ja til å sitte inne og se på tv og spille play station – det er vel ikke farlig?

   1. Vibeke

    Vi er en frilufts familie,som tilbringer nesten alle ferier,helger og etter jobb/skole ute og helst da på tur på fjellet!
    Barna har gått på fotball,og div aktiviteter!
    Vi tar sykkelturer med hjelm,og padleturer med vest!
    Og vi har hengekøye eller telt med oss!
    Barna har aldri vist noe interesse for dataspill,eller PlayStation!
    Men vi står tidlig opp,og legger oss til normal tid både voksne og barn!
    Bare tenker at med på en blogg bør en vel gå frem med et godt eksempel tenker nå jeg!
    Når alt skal være perfekt,feilfritt og idyll!!
    Ha en nydelig sommer!
    Vi gleder oss alle til enda en friluftsferie i den norske fjellheimen 😉

 8. Så vakre og stemningsfulle bilder
  Kos dere og ha en nydelig kveld

 9. Koslig 🙂

 10. Idyll.
  Reker med majones og pepper. Finnes ikke bedre sommermat.
  Bare lurer litt på hvordan rekene med ullgenser smakte ( i går spiste vi reker med ullgenser på)

 11. Koselig Men hvorfor heter det maistang?

 12. Lurt å padle kajakk uten redningsvest!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, han burde vel hatt på seg hjelm også 😀 Han padlet 15 – 20 meter fra land for å hente en ball, redningsvest var ikke nødvendig.

   1. Neida. Sikkert ikke. Hadde nok ikke vært nødvendig om han kantet/slo hodet/fikk kuldesjokk av vannet. Det hjelper ikke å være verdensmester i alt hele tiden.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Han burde vel brukt hjelm og vest da han stupte fra brygga forrige helg også. Kunne jo truffet bunnen og/eller fått kuldesjokk 😉

    Har ingenting med å være verdensmester å gjøre. Ikke alle som går rundt og bekymrer seg for alle mulige uhell.

   3. Det er jo påbudt.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Fullstendig klar over at det er påbudt, og vi bruker alltid vest i småbåter 🙂 Men her var det snakk om å padle ut for å hente en ball, maks 10-15 meter fra land. Hadde han falt i sjøen hadde han helt fint stått med bena i bakken vil jeg tro.

  2. Herregud så tåpelig. Kryp tilbake til den triste hulen din du, «Minne».

 13. Det har noe å gjøre med at det er påbudt, tenker jeg.

  1. Det handler vel både om at det er påbudt med flytevest i båt, uavhengig om hvor lenge man er i båten, og at du Caroline selv kaller deg en influencer. En påvirker altså. Du er for mange en rollemodell og kanskje også et forbilde. Så merkelig at dere fronter og forsvarer uansvarlighet i blogginnlegg og kommentarfelt.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Med tanke på alle bilder og blogginnlegg hvor vi har brukt vest i båt så må jeg le litt av den kommentaren der. Spesielt mtp. at kajakken var rett ved land og så mange andre var i nærheten. Kontekst er vel noe man fint kan ta med når man kommenterer på noe sånt. Men fortsett gjerne med å koke suppe på spiker.

   2. Nå må folk skjerpe seg! Jeg skal padle masse i sommer, kommer ikke til å ha på vest ett sekund! Det er stort sett voksne folk som leser denne bloggen og blir dere påvirket til å ta «feil valg» så er jo det forferdelig synn! Kanskje dere skulle slutte å lese denne bloggen, da? Skjerme dere for alle disse forferdelige «lovbruddene» Caroline og Lars K begår gang, på gang på gang…. Eller bruk hodet tenk selv – hva er rett for dere og hva er ikke rett. MEN hva dere mener er revnende likegyldig for oss andre her inne! Slutt å pirke på alt! Caroline – håper familien din og naboene, alle som feiret I GÅR (!!!) hadde på seg hjelmer – i tilfelle maistangen ramlet og redningsvester dere kunne jo falle i vannet! God sommer fra meg!

   3. Elisabeth

    Faktisk er det ikke påbudt med vest om man leier en robåt til bruk på en innsjø mindre enn en viss størrelse. Så da kan man vel egentlig godt forstå at LK ikke tok på vest når han skulle padle noen meter fra land, selv om det i prinsippet er påbudt. Man kan vurdere riksikofaktoren som liten, når det er folk på land noen meter unna. Kuldesjokk får man neppe i vannet nå, holder nok hvertfall 14-15 grader.

 14. Bente 2

  Dette er tåpelig. Helt sikker på at Kristian klarer å bruke sunn fornuft. Er du svømmedyktig klarer du de få meterne til land. Tipper at kritikerne her ikke er like firkantete i sitt eget liv. Dette handler om å «ha rett» og om å kritisere for kritikkens skyld. Veldig lett å se « sett uten i fra»

  1. Han skulle stupt med hjelm og redningvest, men kunne satt bena i bakken 15m fra land(utenfor der han stuper). Jaja…Poenget er ikke at «alle andre» gjør alt rett. Poenget er at du legger det ut på bloggen din alt dere IKKE gjør rett, som å padle kajakk uten vest, og sykle uten hjelm.
   Hvordan kan Bente vite at det er stort sett voksne som leser denne bloggen? Det er nok rimelig mange 15-16 åringer også. Ikke vet jeg, men det er en påstand uten fakta du kommer med, Bente.

   Enig i at Caroline og LK får mye idiotisk kritikk, men at folk oppriktig bryr seg om sikkerhet basert på påbud..Altså,det er så uverdig de idiotiske motsvarene både Caroline og fansen kommer med. Det viser at dere ikke er det grann bedre enn alle «haterene».

   1. Caroline Berg Eriksen

    Linn: Da er vi nok uenig om hva som er «idiotisk» og hva som ikke er det. Flott å bry seg om sikkerhet, men det er neppe det som er tilfellet her, som ved så mye annen lignende kritikk. I tillegg er det 90 prosent av de samme personene som går igjen, gang på gang. Da blir det lett gjennomskuelig 🙂

    Jeg hadde forstått kritikken om han padlet seg en lengre tur, men her padlet han ut for å hente en ball rett ved land… Å kritisere det har ingenting å gjøre med å bry seg om sikkerhet, det handler kun om å lage dårlig stemning og finne noe som kan kritiseres.

 15. Hvor har du kjøpt de fine putene?

 16. Lena-cecilie

  Hei, nydelige bilder:) Hvor er genseren din fra?

 17. Lurer veldig på hvordan disse rekene i strikkegenser ser ut, jeg 😀

 18. så fin hvit strikkegener, hvor er den fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra BikBok 🙂

 19. Hei! Så idyllisk det ser ut på hytta deres!
  Ønsker dere en deilig sommer!
  Klem 🙂

 20. dress and earings?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *