7 slag under hodeputen

For litt siden fant jeg verdens fineste blomsterbok, og den fant jeg hos H&M Home av alle steder. Den er fylt med nydelige og inspirerende bilder av buketter, bord som er dekket og generelt litt informasjon om blomster. En skikkelig fin coffee table book som jeg elsker å bla i 🌸

Er det en dag i året jeg forbinder med blomster, så må det være Sankthansaften. Det er 23. juni, men de fleste skal nok feire i morgen, det skal i hvert fall vi 🙂 Jeg husker så godt at jeg satt klistret foran TV til Alle barna i Bakkebygrenda da jeg var liten, og spesielt husker jeg denne ene episoden som handlet om nettopp Sankthansaften. Jeg sugde til meg absolutt alt som ble gjort og sagt i den – hvordan de klatret over 7 gjerder og plukket 7 forskjellige slag med blomster som de la under hodeputene sine. Den personen de drømte om den natten, var deres utkårede 😉 

Tror dere jeg prøvde dette mange ganger eller? Om jeg gjorde! Pussig nok husket jeg aldri hvem jeg drømte om, eller om jeg drømte om noen i det hele tatt. Jeg var mer bekymret for om det kunne være lus i blomstene som ville krype opp i håret mitt og legge egg! Haha! 

Uansett, så tenkte jeg å dele dette minnet med dere i dag – sånn i tilfelle du vet om noen som har lyst til å prøve. Kanskje du har barn i den alderen at det kan være fint å fortelle om dette – i så fall kan dere jo kanskje gå på blomsterjakt sammen? Tenk så hyggelig! 

I gamledager var de i hvert fall veldig sikre på at blomstene hadde en helt spesiell kraft natt til 23. juni. Så i følge gammel overtro er det akkurat sånn, at dersom du natt til Sankthansaften plukker 7 ulike blomster og legger under hodeputen din, så vil du se din fremtidige ektemann i drømmene dine i morgen natt. En ganske søt tanke egentlig. Prøv da, vel 🌸 


Ha en superfin kveld og feiring i dag! 

16 kommentarer

 1. Så koselig å bli påminnet dette! Jeg og gjorde det da jeg var liten, å fortvilte da jeg våknet og ikke husket hva jeg hadde drømt. Tolket det dithen at jeg ikke ville treffe noen drømmemann
  Uansett, feelgood-minne i dag.

  Fra det ene til det andre…blir du ikke sliten av å «forsvare» deg hele tiden? Enkelte folk studerer deg med lupe virker det som, kommenterer/kritiserer hver minste detalj om utseende, hva du gjør, hvor/hvordan dere reiser, ja -alt. Hvordan orker du/dere?
  Ps: Jeg vet ikke om noen som er flinkere enn deg og din mann til å ta bilder. De er en fornøyelse å se på, og hovedgrunnen til at jeg titter innom din blogg.
  Ha en flott sommer alle 4

 2. Har du sett dokumentaren om grisehold? Hva er dine tanker rundt kjøttspising og dyrevern?

 3. Helen E.

  Hvorfor feire st Hans én dag for tidlig? Er ikke det litt rart? Bare lurer, for det virker litt snodig.

  1. Elisabeth

   De aller fleste feirer vel søndag, også mer offisielle arrangement,og det er egentlig også en dag for tidlig…så tenker enhver gjør det som er mest praktisk. Det «korrekte» ville vært mandag. Så Caroline gjør ikke noe mer snodig enn mesteparten av dem som i det hele tatt markerer St.Hans/Jonsok.

 4. Anna Lisa

  Så koselig innlegg! Nå dro du meg langt tilbake til barndommens rike.
  Kose dere masse i morgen, det skal vi også!
  Klem

 5. Må være markblomster sant? Husker jeg var stressa for å drømme om feil person!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha! Ja! Må være markblomster :p

 6. St.Hans er 24.juni, men det er St.Hans-aften den 23. vi feirer med bål osv. Blomstene skal plukkes da og legges under puten St.Hansnatten, altså natt til den 24., ikke natt til den 23.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg var helt sikker på det var natt til 23? :O Kanskje det er derfor jeg aldri så min fremtidige mann! Haha 🙂

   Når jeg søker, så får jeg opp at man skal legge de under puta natt til Sankthansaften, og at det er den 23. juni? Ikke vet jeg lenger, men uansett en søt overtro!

   1. Elisabeth

    I Sverige feires St.Hans alltid på nærmeste fredag, i år altså går(21.),lurer på om de da legger blomstene under hodeputen den natten ? He he søt tradisjon,da. Husker jeg også leste om det i bøkene fra Bakkebygrenda…

 7. Jeanette

  Husker jeg gjorde dette når jeg var liten 😉

 8. Det er St Hans aften du skal legge syv blomster under puta, ikke natta til St Hans.

 9. Ikke natta til St Hans aften skulle det være.

 10. S.Helene

  For de som måtte lure (dette bruker gå i surr for meg og); Selve St.Hans eller Jonsok er 24.juni, men den folkelige feiringen bruker vi tradisjon tro å feire på St.Hansaften 23.juni. Ha en flott feiring til alle! 🙂

 11. Haha ble dratt tilbake til barndommen jeg også.
  Og trur ikke jeg drømte om noen fremtidig mann.
  Uansett ha en fin st. hans til alle 4

 12. Veldig søt tradisjon, jeg gjorde også det noen ganger, husker jeg Når vi snakker om blomster – har du oppdaget at Sarpsborg har fått en egen, liten byhage i kvartalet ved Kirkens bymisjon? Der er det meningen at alle i nabolaget kan komme for å så, dyrke og høste, delta på plantekurs, bytte bøker i bokbytteskapene, spise lunsj eller bare oppholde seg. Nå i sommer er det lunsjtreff på tirsdager og gratis yoga under bjørka på onsdager. Du er hjertelig velkommen til Byhagen

  Ha en fantastisk kveld!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *