dette skal vi denne sommeren

Resten av sommeren har vært planlagt i lang tid, og vi skal faktisk rekke over ganske mye. Samtidig håper vi at både vær og tid tillater oss å nyte den fantastiske hytta til mamma og pappa også, for det er virkelig ingen sommer uten en uke der i nydelig vær ☀️ Allerede til helgen er det jo Sankthansaften, og gjett om det skal feires som i fjor. Resten av planene våre har jeg også skrevet litt om, så dersom du er nysgjerrig er det bare å lese videre! 

Geneve: denne turen var egentlig planlagt før jul, men da var alt så hektisk at det ble vanskelig for oss å dra. Geneve skal være like fint om sommeren, så vi reiser nå i juli i stedet. Dette blir en 4-dagers kjærestetur for bare Lars-Kristian og meg, og jeg kjenner at det skal bli skikkelig fint – det blir sjokoladesmaking, sykkeltur og generelt bare kos 🙂

Sykkeltur: denne turen har Lars-Kristian gledet seg til så lenge at dere aner ikke! Jeg har seriøst ikke hørt snakk om noe annet enn utstyr vi trenger og plasser vi må innom, siden vi ble enige om å gjennomføre dette da vi var på Dovre i påsken. Vi skal nemlig sykle noe som heter Tour de Dovre, totalt rundt 130 kilometer på sykkel, og dette er selvsagt noe hele familien skal være med på. Vi har to sykkelvogner – en til hver av jentene – så her er det med andre ord bare å tråkke på 😉 Vi har ikke planlagt noe endelig reisedato enda, men vi er såpass heldige at vi kan se an været litt. Vi skal sove noen netter på turisthytter og noen netter i telt – jeg gleder meg faktisk skikkelig jeg også! Det blir dessuten supergøy å blogge fra norsk natur og enda morsommere å få så mye trening underveis – lite gjør meg mer glad enn akkurat det! 

Her har vi planlagt ølsmaking, spising av mye god mat, fotturer i fjellet og utforsking lokal historie. Grimsdalen er Norges vakreste seterdal, så jeg er veldig sikker på at denne turen kommer til å bli fantastisk fin! 

Lefkos: i august drar vi tilbake til favorittstedet vårt for sol og bad, og det kiler i magen! Dette blir jo faktisk det tredje året på rad vi skal hit, i akkurat den samme leiligheten, men vi trives så godt at jeg aldri kan se for meg å ikke reise hit. Jentene er også så spente på å reise hit, og ikke minst blir det stor stas å hilse på alle de fine menneskene der igjen. Denne gangen skal vi vise svigerforeldrene mine stedet også, de kommer for å være sammen med oss den siste uken 🙂 Det blir skikkelig kos! 


Gleder meg til mer sommerferie fremover, men først og fremst gleder jeg meg til å få orden på ting her hjemme og ikke minst, få orden i arbeidsplanen 🙂 

75 kommentarer

 1. Fine sommerplaner.

  Jeg antar at hjelper er innkjøpt til sykkelturen. :))

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hjelper?

   1. Elisabeth h

    Mener nok hjelmer….så mye styr som har vært rundt det i løpet av året. Høres ut som en fantastisk tur,gleder meg til å se bilder!!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hjelmer, ja 😀 Haha, nei den tok jeg ikke :p

    Hjelmer er bestilt 😉

   3. Hehe, hjelmer, selvsagt.

 2. Dear Caroline, your summer plans are amazing!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Hjelmer er bestilt? Har dere ikke hjelmer allerede?

 3. Du skjønte sikkert at Trude mente hjelmer,,, d har dere sikkert,,,

 4. Skal nok være hjelmer som Trude mener 🙂

 5. Høres ut som en fin sommerferie. Gleder meg mest til å se dere på fjellet i telt og turisthytter, uten dusj og sminke

  1. Kommer ikke til å skje at du ser cbe uten sminke!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har jo vist meg uten sminke før, på en youtubevideo som ligger ute også, så forstår ikke helt hypen :p Jeg trives godt med og uten, men kanskje aller best med når vi tar bilder, er på tv og sånn 🙂 Sånn er jeg og sånn er det 😉

   2. For meget uten sminke « helt naturell». Altså ikke noe i ansiktet, så nope, har ikke sett seg uten. Helt greit at du likeså vise deg med sminke, men det må da også være lov å si at du ikke viser deg uten sminke

   3. Caroline Berg Eriksen

    Åja, for du tenker på vippeextensions som sminke? Det har jo hendt at jeg har vist meg uten det også, men det er lenge siden, for jeg har brukt det en stund nå 🙂 Huden uten sminke har jeg vist flere ganger 🙂

   4. Så absolutt. Løsvipper og fillers er mine øyne noe man sminker seg med utseende er med en gang ikke naturlig.

   5. Caroline Berg Eriksen

    Jeg forstår 🙂 Fillers er ikke noe jeg bruker akkurat nå, men extensions på vippene har jeg 🙂

    God helg!

   6. MINA. Hva er problemet ? Skjønner godt om en ikke vil bli tatt bilde av og legge ut på bloggen uten sminke. Alt granskes med lupe. Og hva er feil når et slikt koselig innlegg med fine planer skal ødelegges med spydige kommentarer. Gå i deg selv og sjekk om det er nødvendig med kommentarer som dette ?

   7. Selvfølgelig er vippe-ekstensions og filler «sminke», det er jo ikke «natural». Selv viser jeg meg aldri offentlig uten bittelitt mascara, men det er alt. Men et spørsmål, hvorfor MÅ alle bloggere ha de fæle lange neglene, uetisk lange vipper og duckface? Er jo nesten ingen andre vanlige folk som har det! 🙂 og det å putte de lange neglene i munnen hele tiden, æsj. Neglene er skikkelige bakteriebomber. Men Caroline, du er heldigvis ikke av de som lager den «jeg er deilig-looken» i hvert eneste blogginnlegg og story. Men de fæle neglene og vippegreiene skal du få ha for deg selv :D. Da får vi forresten håpe at hjelmene kommer i tide til turen siden de er bestilt da he-he. XXL leverer maaange fine de og. God midtsommer!

 6. Geneve er fantastisk. Har boet der og sommeren er magisk. Hvis I får mulighed for det, så kør til Annecy, en times kørsel fra Geneve. Det er den hyggeligste gamle by med de bedste is.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Annecy har vi vært i 🙂 Kjempefint <3

 7. Flytur nr…??Xxx hittil i år… Kjenner dere ikke på flyskammen? Helt ikke-dømmende spørsmål altså, men hadde vært interessant hvordan du tenkte rundt det som et såpass stort forbilde for mange.

  1. Bla bla bla…..

  2. Caroline Berg Eriksen

   Dette har jeg svart på veldig mange ganger nå, og også skrevet ganske mye om 🙂

   1. Har ikke tidligere svar, men dere tenker mao ikke så mye på det..?

   2. Hei! Det stemmer at du har skrevet om dette tidligere, og for bare kort tid siden skrev du følgende: Vi har også bestemt oss for å fly mindre i forbindelse med ferier i fremtiden, og heller prøve å legge ferier til steder hvor vi kan reise med bil eller tog.

    Jeg ser ikke helt hvordan det å fly til fire ulike destinasjoner (Italia, Tyrkia, Sveits og Hellas) i løpet av en sommerferie er å fly mindre. Det får være opp til deg om du ønsker å fly såpass mye, men da synes jeg du kan la være å fronte at du er opptatt av å fly mindre. Det er åpenbart ikke tilfelle.

   3. Caroline Berg Eriksen

    Hei 🙂

    De feriene vi har planlagt nå i sommer og høst er alle ferier vi planla i vinter. Vi har ingen planer om å avbestille, men kommer heller til å fly mindre i fremtiden 🙂

   4. Marte: Hvis du leste ENDA mer av det Caroline skrev, så fortalte hun også at disse turene allerede var bestilt. Forøvrig skjønner jeg ikke greia i kommentarfeltet for tia, der alt skal granskes med lys og lykter, luper og pinsett. Det skal dissekeres og graves. Finnes det ikke åpenbare feil og mangler å ta bloggeren for, så vrir og vrenger man på alt slik at man kan både kritisere og latterliggjøre. Altså, blir ikke folk lei!? God sommer til deg og familien din, Caroline!

  3. «FlySKAMMEN», faktisk. Men «helt ikke-dømmende spørsmål, altså.» I rest my case.

  4. Så det er først i år dere har skjønt at det å fly omtrent er det verste man kan gjøre når det kommer til co2-utslipp? Dere visste ikke det i vinter?

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jo, det visste vi 🙂 Hva har det med saken å gjøre?

   2. Nickoline

    Kanskje hvorfor det fremstilles som en unnskyldning/forklaring at flyturene ble bestilt i vinter?

    Å fly var jo like miljøfiendtlig i vinter som nå…

   3. Caroline Berg Eriksen

    Det er på ingen måte noen unnskyldning, for flyskam har jeg ikke 🙂

    Jeg skrev i vår at vi skulle fly mindre fremover, og at de reisene vi skal på nå og i høst er turer som allerede var bestilt.

 8. Nyt vidda med telt og DNT hytter

 9. Høres ut som en fin plan for sommeren..
  Genève må jeg lese mere om.

 10. Hehe gøy med humor, digger humoren din! Dette blir en spennende og fin sommerferie 🙂 Gleder meg til fine bilder og å høre hvordan Dovre turen blir i flott norsk natur 🙂

 11. Hvor på Lefkos er dere?

  Til ei over her, hvis du er litt opplyst så hadde du vist at flyturer og elbiler ikke redder miljøet. Hvis man hadde kuttet ut 87 % av alle gassene som er i kjøleskap og klimanalegg, så hadde dette utgjort en større CO2-reduskjon enn alle utslippene kullkraftanelgg har på to år!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi bor på Le Grand Bleu hvert eneste år, rett på Lefkos Beach 🙂

   1. Kristin

    Dit skal vi også i år!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Så gøy 🙂 Har dere vært der før?

 12. Høres ut som herlige sommerplaner!

  Vi skal til Karpathos/Pigadia i juli. Vil gjerne ha tips om fine strender på øya, hvis du vet om noen. Gjerne andre tips også 🙂 Vi vurderte Lefkos, men vi var redd det ville bli litt for «rolig» for oss, om det i det hele tatt er mulig. Kommer uansett til å sjekke ut Lefkos, for å se om neste års sommerferie kan legges dit hen 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi vet om masse strender! 😀 Karpathos er jo kjent for alle sine strender, og du finner strender som er «private» og strender som er offentlige og relativt fulle av mennesker.

   Stranden i Pigadia husker jeg ikke så godt, annet enn at den var helt grei. Jeg mener på at det er litt steinete, som alle strendene på østsiden. I nærheten av Pigadia kan jeg anbefale følgende:

   Apella – Ligger spektakulært til nedenfor bratte fjell og klipper, ca 30 minutter fra Pigadia. Her er det nok en del folk.
   Amopi – Ligger i byen Amopi på vei mot flyplassen. Her er det nok en del folk.
   Kira Pinagia – Kan du lese mer om her, denne stranden kan jeg anbefale. Den ligger ca. 20 minutter å kjøre fra Pigadia. https://www.carolinebergeriksen.no/2018/08/01/road-trip-kira-panagia/
   Kato Lakos – Om du er heldig får du denne stranden helt for deg selv! Den ligger litt vanskelig til, så her må du bruke kart. Men finner du avkjørselen så er det enkelt. Om du bestemmer deg for å dra dit så får du spørre meg om tips til hvordan du skal finne veien. Uansett er dette en liten strand omgitt av høye klipper på begge sider ut i vannet.

   Ellers kan jeg anbefale deg å kjøpe en liten håndbok om strendene på Karpathos, det finner du stort sett over alt i Pigadi 🙂 Det er masse strender som er verdt å besøke! 🙂

  2. Kristin

   Nei, aldri! Gleder oss veldig!
   Skal også dit i august, kanskje vi ses 🙂

 13. Jeg syklet Tour de Dovre i fjor sommer, og sier bare en ting: GLED DERE!! <3
  Vi hadde en overnatting i telt ved Grimsdalshytta og det var så idyllisk og fint. Virkelig et av mine beste sommerminner fra ifjor. Vi var veldig heldige med været og hadde over 20 grader og sol til langt på kvelden med bading i elva og det hele. Håper dere får en like fin tur, gleder meg til å se bilder <3

  Må bare si at Nelia og Naia er så heldige som har så spreke og eventyrlystne foreldre! Dere tar de med på så mye variert og gøy, håper jeg også blir like flink til det den dagen jeg får barn 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, vi satser på fint vær vi også 😀 Vi har 2-3 uker i juli hvor vi kan dra, så planen er å hive seg rundt med en gang vi ser at været er brukbart :p Vi trenger ikke 25 grader og sol, det viktigste er at det er opphold og nogenlunde greie temperaturer. Å slippe unna vind og regn er vel det viktigste 🙂

   Tusen, tusen takk for så fine ord <3

 14. Jeg lurer på hvordan dere skal gjennomføre fjellturen. Hvordan skal dere få med dere all bagasjen? 4 soveposer og liggeunderlag, telt, sykkelutstyr, klær til 4 (det kan bli kaldt på fjellet) og all maten. Bare kamerasekken til LK veier vel noen kg. Hadde jeg vært dere hadde jeg prøvd med noen teltturer i nærmiljøet før jeg hadde tatt barna med på dovrefjellet. Man kan liksom ikke angre seg når man står midt på fjellet. Ungene er slitne, det er kaldt, teltet skal opp og maten lages.
  Jeg gleder meg til å følge med

  1. Caroline Berg Eriksen

   Lars-Kristian er dreven i telt, og gikk mye i nordmarka da han bodde i Oslo 🙂 Jeg var jo med et par ganger også.

   Planen er å bruke de to sykkelvognene vi har, pluss tursekken til Lars-Kristian. Den er stor 🙂 Til sammen blir jo det en del plass.
   Kamerasekken dropper vi, og tar heller med ett kamerahus og to-tre objektiver, pluss dronen som ikke tar så mye plass.

   Når det gjelder mat så er det matbutikker tilgjengelig på den første halvdelen av turen, og på hele ruten er det fjellstuer, sætre og hytter som serverer all den maten vi trenger. Planen er å ha med seg tørrproviant til første halvdelen av turen, og så bunkre opp litt mer ferskvarer da vi passerer siste matbutikk. Vi skal ikke bo mer enn 1-3 netter i telt, og det blir på siste halvdelen. Resten av oppholdet blir på turisthytter, sætre og gårder og fjellstuer.

   Men vi har planlagt én testtur her i nærmiljøet først, det tror jeg uansett er lurt selv om vi føler at alt er godt planlagt 🙂 Men forholdene kan jo ikke akkurat gjenskapes, da Østfold ikke akkurat er fjellvidda i Dovre og Rondane.

   1. Hvis det er midt i ferien dere skal, må dere kanskje tenke på at noen av gårdene og sætrene er fulle, slik at det kan bli flere netter i telt enn planlagt.
    Lykke til hvert fall

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, det er jo en risiko vi har valgt å ta 🙂 Tusen takk!

   3. Heier på dere! Selvsagt får dere med dere alt! Vi har gjennomført masse turer med barn i telt, og jeg lover at det går helt fint. Man trenger jo ikke så mye klær, bare alt er ull eller lett å tørke! Den kuleste og letteste leken vi har hatt med til ungene på tur, er insektbøtte med lupe i lokket. Da har de noe å gjøre på hele tiden. Tommel opp for denne ferieformen!

   4. Caroline Berg Eriksen

    Å, så gøy! Tusen takk for tipsene 🙂

   5. Dere kan kjøpe sånne sidevesker til å henge bakpå syklene, hvis dere har bagasjebrett 🙂 de veskene rommer mye!

   6. Caroline Berg Eriksen

    Ja, det har vi vurdert 🙂 Kan hende vi gjør det. Er jo bedre å ha det der enn på ryggen, men ryggsekk må vi ha med uansett.

 15. Nickoline

  Spennende planer og jeg håper sykkelturen blir en flott opplevelse.

  Jeg håper også inderlig at dere ikke har med TV-team fra bloggerene med!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det blir kun oss 🙂

   1. Undrende

    Beklager, men kan ikke tro at dere drar på sykkeltur uten at det er en baktanke… Skal dere filme selv for Bloggerene, slik jeg antar at dere har gjort før når dere har vært på ferie? F.eks ferietur i USA.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Vi filmer stort sett alt vi gjør til bloggerne, men juli er ikke en mmd hvor vi genererer innhold til det.

 16. Hei gode, vakre! <3 Så fine planer! Litt av alt! Nice! Gledes til å "vöre" med, hehe! Stor Fredda's klem! <3

 17. Unnskyld min uvitenhet, men er det ikke moskus i det området? Jeg hadde selvsagt tenkt på de om jeg «måtte» ligge i telt.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er det, men det er hovedsakelig nordvest for der hvor vi sykler. Selve teltingen blir helt sørvest i løypa vår og er en del mil i luftlinje unna der hvor moskusen befinner seg 🙂

 18. Åja, jeg trodde at dere skulle ha flere netter i telt utifra det du skrev her, men hvis det er kun en eller to, så er d vel veldig greit,,,

 19. Fine bilder! Og hvor mange netter ska dere tilbringe i telt da? Bra gjort!

 20. Å ha barn skal ikke ha begrensninger for alt. Barna deres er heldige, som får være med på så mye fine tur opplevelser. Hadde dere ikke tatt de med på sånt, hadde det blitt diskutert det også. huff hehe.. Skal ikke være enkelt.
  Er sikker på turen med sykkel over Dovre blir super!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Nei, mange å gjøre fornøyd 😉

 21. Tusen takk for supert turtips til Dovre, det må jeg få til i løpet av sommeren! Koser meg hver dag med bloggen din, flotte og varierte innlegg, fine bilder og bra skrevet tekst! Og gode tips til mer miljøvennlig livsstil. Ellers så prøver jeg også å leve mest mulig plantebasert, og miljøvennlig ifht reise, uten å klare det fullt ut, men virker som om det ikke er greit å si hvis man ikke følger 100%… Noe må da være bedre enn ingen tanker om det i det hele tatt? TegneHanne har lagd en fin stripe om det temaet:
  https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/e8OKbM/A-leve-miljovennlig-blir-sett-pa-som-moralsk-overlegent-Da-kravler-jantelovens-voktere-frem–Tegnehanne
  Ønsker deg og familien strålende ferier! Klem Mari

 22. Kopierar Sveriges midsommarstång, och krans?? Midsommar är väl ingenting Norge firar?? Inte vad jag har märkt i alla fall efter mina 6år här…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi feirer stort sett Sankthans i Norge 🙂

  2. Nei, vi feirer ikke Sankthans i Norge på samme måte som svenskene, nei. Svenskene gjør mye mer ut av det. Å feire med maistang er ikke vanlig her, så Sonja har rett.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har ikke sagt at vi feirer Sankthans som svenskene feirer? Har heller ikke sagt at maistang er vanlig i Norge :p

   2. Jo, vi feirer st hans i Norge ! Bål og grillkvelder over det langstrakte land.. Med rømmegrøt og spekemat

  3. Cathrine

   Jeg har feiret St. Hans i Norge med bål og fest ved sjøen helt siden jeg var liten! Har vært vanlig alle de stedene jeg har bodd både på Vestlandet og Østlandet! Ikke sikkert det er akkurat som svenskene…, men feire gjør vi! 🙂

 23. Jeg syns dere er skikkelig spreke som drar på sykkelferie i fjellet med små barn! Det sender positive signaler om at det faktisk er mye man kan få til selv om man har små barn.
  Ønsker dere en god ferie, og gleder meg til å lese om alle turene dere skal på! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 24. Varm_Kakao

  Så mye moro og fint planlagt, dere er virkelig heldige! Jeg får nok ikke råd til en eneste tur i sommer, men slik er livet. 🙂

 25. SÅ bra at dere viser at man hverken trenger fly eller bruke enorme mengder penger for å fra på ferie – da mener jeg sykkelturen, altså Miljømessig og sosialmessig hadde der vært fint å se enda mer fronting av slikt fremfor alle flyreisene!

 26. Dere får mye skryt for sykkelferien – vis nå leserne at den blir noe av da 😉 😉
  Fort gjort at det dukker opp sykdom eller noe….

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *