sommerens enkleste og beste salat

Da vi bodde på Amerikalinjen  fra tirsdag til onsdag, bestilte jeg meg en helt nydelig salat i restauranten deres som jeg ikke har klart å glemme, og derfor måtte jeg forsøke å gjenskape den i dag. Det gikk jo knirkefritt! Den smaker i hvert fall akkurat likt synes jeg, og denne ser jeg virkelig frem til å spise ofte i sommer. Den er perfekt som en lett lunsj eller som tilbehør til grillmaten – det er opp til deg. Men jeg kan forsikre deg om at den smaker HELT fantastisk! 


du trenger 

♥ cherrytomater – gule og røde ♥ frisk timian ♥ edikk ♥ olivenolje ♥ salt + pepper ♥ sprøløk ♥ mozzarella 

Angående mengde, så tok jeg dette helt på feelingen. Jeg lagde salat til både Lars-Kristian og meg, og ja – det ble en del tomater 😉 Uansett lager du dette på 1-2-3! Del alle tomatene i to og ha dem i en stor bolle. Bland sammen like deler olivenolje og edikk i en liten bolle, dryss over litt salt og pepper, og pisk godt sammen med en gaffel. Hell dressingen over tomatene og rør. Bland også inn ønsket mengde sprøløk – dette bør gjøres rett før servering, slik at den ikke blir myk. 

Hell tomatene med dressingen og sprøløken over i hver sin bolle eller på et stort fat – du bestemmer selvsagt selv hvordan du vil servere dette. Riv over store biter med fersk mozzarellaost og klipp over frisk timian. 


Da er det faktisk bare å nyte! Så enkelt er det faktisk 🙂 Håper det smaker 🌱

17 kommentarer

 1. Det ser veldig godt ut må prøves. Hvordan eddik har du brukt?

 2. Du er forbildet mitt!

  Vet ikke om du ser dette, men jeg skal bli mamma og huseier straks og du inspirerer meg skikkelig til å bli en supermamma som klarer alt! Jeg har kjempelyst til å bli en som har barna i fine klær, er fin selv og har fint hus – og trener og er sprek! Men kan du si noe om hva som er hemmeligheten din? Hvordan får man til alt dette, og samtidig får tid til å slappe av og kose seg og være lykkelig?

  1. Synes du skal være den mammaen nettopp DU kan være. Ikke alle er skapt til å leve på den måten CBE og fam gjør. Har du økonomi og midler til fine klær osv, hva du nå mener med fine klær. Kjenner jeg faktisk blir litt trist av å lese kommentaren din. Gi barna sine omsorg og kjærlighet! Fine klær, supermamma, eller hva, det er det DU kan gi barna dine som er det viktigste! Tydelig å se at C påvirker med sin måte å leve på som andre ikke kan/har mulighet til å gjøre.

  2. Det er vel ikke så mye å undre over? C jobber hjemmefra og det gjør jo også LK. Da er jo begge tilgjengelige hele tiden. 🙂 ikke mange som garden tiden. Vil tro at de føler seg veldig privilegert.

   1. Wenche. Det å jobbe hjemmefra betyr ikke at en er tilgjengelig hele tiden. Jobber selv hjemmefra, men det betyr ikke at dagene ikke er fylt med gjøremål, telefonmøter og ting med deadline. Det er kortere vei til skolen der ungene går og jeg slipper pendlig. Men blir satt krav til meg på lik linje om jeg skulle jobbet på kontoret. Ofte fremstilles det som C og LK bar går hjemme og slenger. Men de driver et eget firma som er krevende, de skal hele tiden fokusere , skal tross alt produsere noe for å kunne få inntekt. Akkurat på lik linje med de fleste som enten jobber for andre eller for seg selv. Det er ikke bare å sitte hjemme og vente på at pengene skal trille inn på konto

  3. Margrethe

   Om det å ha fine klær, være fin selv, ha fint hus, trene og være sprek blir stress for deg, vil du mest sannsynlig ikke klare å være lykkelig og kose deg samtidig. Som Line sier; vær den mammaen du klarer å være, så vil du se at det er supermamma godt nok. Og om du klarer å kose deg med trening og pynting av deg, barn og hus i tillegg, så er det bare en bonus – ikke faktoren som gjør deg super eller ikke.

  4. Hvis ikke dette er ironi, er det bare trist.

   Trist å tro at det glansbildet som vises på bloggen er sannheten for noen.

   Ingen er like velstelte, lykkelige og perfekte hele tiden. Ingen lever et liv hvor alt er magisk og latterlig vakkert (!). Ingen har barn som alltid leker som små karakterer hentet ut fra Madikken og et forhold hvor man alltid småerter og tøyser med hverandre.

   De fleste som følger bloggerlivet her skjønner at dette er en illusjon/glanset virkelighet, men at en snart nybakt mamma har dette som sitt mål i livet er skummelt.

   Jeg skulle ønske at bloggeren Caroline kunne svart henne her.

 3. Et lite tips – det skrives eddik, ikke edikk.

 4. Beklager skrivefeilen der! «Det er ikke alle som har det slik»

 5. Kjære Caroline, savner å se en tilbakemelding fra deg , til «Du er forbildet mitt» her!!( Krysser fingrene for at du kan ta med mitt lite hjertesukk her!!!)

  1. Meg. Hvorfor må hun svare på det ? Det er ikke noe galt i å ha forbilder. Det er ikke sånn at personen vil være Caroline, men hun ønsker å være mer som henne i hverdagen. Det må være lov uten at andre skal sette spørsmålstegn ved det. Det er ikke opp til oss andre å dømme personen for dette. Og nå er vel ikke akkurat C det verste en kan ha som forbilde . Tenker kanskje det er greit hun ikke svarer så slipper hun x antall som hopper på med negative kommentarer, for det vil garantert komme

 6. LN: Du, det er jeg fullstendig klar over. Men nå har C og LK allikevel mulighet til å hjelpe hverandre om det skulle oppstå noe uforutsett. De jobber jo med det samme. Og vil si at det å være influenser eller ha en vanlig kontor jobb hjemmefra, absolutt er to vidt forskjellige ting. Tror ikke Norge stopper opp om C ikke får lagt ut et innlegg eller bilder på en dag eller to. Det er ikke alle som har den muligheten C har. Men det er ikke dermed sagt at man ikke kan leve som normale mennesker og gi barna sine det de trenger slik som hun over her skriver at hun skulle ønske ditt og datt og lurer virkelig på hvordan C får alt til. Derfor valgte jeg å kommentere på dette, fordi det er jo åpenbart at C tjener mye på bloggen og det kan virkelig ikke sammenlignes med andre vanlige jobber.

  1. Norge stopper vel ikke opp. Men det skal nok ikke så alt for mye til før lesere eventuelt uteblir, så influencere må være på ballen og holde seg aktuelle for at businessen ikke skal stoppe opp. De fleste i landet kan vel uansett være hjemme/la være å gjøre jobben sin en dag eller to uten at landet stopper opp, så det er vel en litt snål ting å peke på.

 7. Håper du svarer «Du er forbildet mitt» . Det er trist at noen vil bli som deg og det hun skriver i kommentaren. At man ikke er fornøyd med sånn man er og det man har, får det er mer enn BRA nok. Det er jo sånn denne bloggen fremstilles, at alt ser så flott og fint ut til enhver tid, alle smiler og er lykkelige dag ut og dag inn, år etter år. Ingen som har det sånn hele tiden. Jeg blir faktisk skikkelig trist av å lese om de som blir så påvirket at de vil være som deg. Det synes jeg ikke har noe med å være forbilde å gjøre. Da er man over på et annet plan, at man ønsker å være noe man ikke er. Kunne aldri tenkt meg å leve et liv som CBE, at alt utad må være perfekt til en hver tid, hadde blitt utslitt av det.

 8. S.Helene

  Hva er sprøløk? Er det stekt løk som fås kjøpt i pose, som ofte brukes sammen med pølse med brød? 🙂 Dette så veldig godt ut og skal testes!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det stemmer 🙂

 9. Nam.. Den skal jeg absolutt lage i sommer.. Takk for salat tips:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *