ikke glem solkrem i hverdagen

reklame: cosmica 

De fleste av oss er nok flinke til å huske solkrem når vi skal på stranden og når målet faktisk er å sole seg, men er du like flink til å huske på viktigheten av å smøre deg i helt vanlige hverdagssituasjoner? Om du for eksempel sitter ute i solen på en kafé og skravler med en venninne, om du setter deg på en benk for å ta en is eller om du tar en løpetur mens solen skinner? Det er like viktig å beskytte seg i disse situasjonene, men dessverre fort å glemme, og faktisk er det i slike situasjoner vi i Norge oftest blir brent – fordi vi ikke tenker på at det er nødvendig med solkrem når vi faktisk ikke skal pakke strandbagen. 

Så hvordan kan du huske på å smøre deg i hverdagen? Det er enkelt – sørg alltid for å ha nok solkrem hjemme og sett den frem der du alltid ser den. For eksempel i gangen eller på kjøkkenbenken. Kanskje har du en skuff et sted, hvor nøkler og lignende ligger, som du alltid har med deg når du skal ut – legg en tube med solkrem der 🙂 Og selvfølgelig: sørg alltid for at barna har solkrem i barnehagen, og smør dem alltid før de drar hjemmefra når solen skinner eller det har meldt godvær. 


Akkurat nå får du 30 prosent rabatt på Cosmica sine solprodukter frem til 16. juni 🙂 Du kan kjøpe på Vitusapotek eller bestille ved å klikke HER. Innmari kjekt å fylle opp lageret så du ikke går tom –  verken i hverdagen eller på ferien ☀️

17 kommentarer

 1. Du har så skjønne klær på for tiden. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt den fine toppen, og buksen? Og de skoene du går med på bildet? 🙂 Kjempe koselig blogg, så inspirerende, positiv og koselig å lese.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 Toppen kommer fra Nelly og biksen fra Zara – magisk komfortabel 🙂 Tusen takk for så fine ord, det betyr mye for meg, Ariel <3

 2. Husk at like viktig som å smøre seg er det å få de gyldne 30 min MED sol før du smører deg. D-vitaminmangel er et stort problem her i Norden hvor vi lever i mørket halve året. <3

  1. Hvor har du det fra?

   1. Det burde være allmennkunnskap; det er stadig informasjon om dette fra fagfolk i ulike medier Hvis sola er sterk og man mangler underlag, kan 30 min være i overkant for de lyseste av oss, men å fylle opp D-vitaminlagrene er også viktig for folkehelsa!

  2. Dette stemmer ikke, Pia. Ja solkrem reduserer produksjonen av D vitamin, men forskning viser gang på gang at nordmenn er så lenge i solen, og det er så lite sol som skal til for å nå behovet for D vitamin(som dannes svært raskt) at det alltid skal smøres, uansett. Det som derimot er skummelt er den stadig økende mengden hudkreft i Norge. Når dette er et kommentarfelt som leses av mange syns jeg man skal sjekke faktaopplysninger før man går ut med påstander.

   1. Jeg dro på litt med 30 min, avhengig av hudtone. Men dette har leger gått ut i media og sagt flere ganger, da 10 min, at vi- de som er flinke til å smøre seg- ikke får bygget opp D-vitaminlagrene våre fordi vi smører for mye! Et raskt google-søk vil gi deg svar på d, Ragnhild 😉 I dette smøre»hysteriet» (nei jeg mener ikke vi ikke skal smøre oss) har vi nok glemt litt hvor viktig sola er, den er ikke bare «farlig»..

   2. Tips: sjekk uv-indeksen og unngå sola når den er på det sterkeste. Og husk at sola gjør oss lykkelig<3 https://forskning.no/aldring-spor-en-forsker-menneskekroppen/spor-en-forsker-hvor-mye-sol-er-sunt/711091

  3. Både i Tidsskriftet for den norske Legeforeningen og Statsns sentral for strålevern m fl stadfester at man regner det som tilstrekkelig med 15 minutters soleksponering av ansikt og armer 3 ganger i uken i sommerhalvåret i det sørlige Norge,for å danne tilstrekkelig D-vitamin i huden. Så en halv time daglig er nok for mye, med tanke på de skadene solens stråler dessverre også påfører huden.

 3. Dear Caroline, you are so right! And I like you still in your summer look.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you sweetie <3

 4. Hei! Den hvite jeansjakken du hadde på deg på instastory var så utrolig fin. Hvor er den fra? Vil bare legge til at jeg er en fast leser av bloggen din, og synes du er utrolig flink. Så gleder jeg meg masse til å følge deg på bloggerene.
  Klem.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig, Anne! Tusen takk 🙂 Jakken kommer fra BikBok 🙂

   Klem tilbake!

 5. Er disse helt fri for ingredienser testet på dyr?

 6. Dårlig erfaring med solkrem fra Cosmica. Spesielt den til ansiktet. Tetter porene, fikk kviser av den.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har ingen erfaring med solkremen deres for ansikt ettersom jeg bruker en solkrem i et hudprogram jeg har brukt over flere år 🙂 Men jeg er virkelig stor fan av de andre produktene deres 🙂 Elsker spesielt after sun-kremen samt kremen til barn som er helt fantastisk å påføre til og med fuktig hud – et must 🙂 De er heller ikke klissete og trekker raskt inn, så jeg er kun positiv til Cosmica – hvis ikke hadde jeg jo heller ikke skrevet om dem 🙂

 7. Nydelig antrekk. Og nydelige deg:-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *