an ocean breeze puts a mind at ease

Hei bloggen og hei Norge! Det er deilig å være hjemme igjen, og denne uken blir så hektisk at jeg ikke helt vet hvilket bein jeg skal stå på. Sånn blir det når du tar ferie og må utsette ting, det hoper seg opp og plutselig skjer alt på en gang. Vi hadde riktignok en rolig start i dag, så får selve uken starte med et brak i morgen i stedet 🙂 Her kommer noen bilder vi tok da vi fortsatt var i Tyrkia. Det virker allerde så fjernt, og jeg lengter etter en luft så varm at det kjennes som om den klemmer meg. Vi fant et skikkelig sjarmerende sted rett ved stranden, hvor vi delte et fruktfat og tok et glass vin. Det var så fint der, med blå skodder mot en kritthvit bygning. 


Vi stupte i seng klokken tre i natt – er det noe som føles bedre enn å synke ned i din egen dyne etter en lang dag på reisefot? Neppe! Vi har ikke hatt helt flaks med reisene våre denne gangen, og i går ble jeg så bekymret at jeg var helt sikker på at jeg aldri kom til å få møte bakken i live igjen. Jeg er en positiv sjel, men er det noe som kan snu dette i meg, så er det når jeg havner i en situasjon som gjør meg redd og som jeg ikke på noen måte kan kontrollere selv. Som i går. Da boardingen var fullført i Tyrkia og det var vår tur til å fly, streiket air condition i flyet, som tydeligvis også måtte fungere for at motorene skulle få start. Så vi ble sittende i en superhett kabin og vente på starthjelp. Dette med varmen var egentlig OK for meg, det var mer det med starthjelp jeg synes var ekkelt. Jeg var jo livredd da vi «endelig fikk motorene i gang» og kunne fly avsted, hadde verdens dårligste magefølelse hele veien til London. Det gikk selvfølgelig bra til tross for masse turbulens, som uansett alltid gjør meg usikker. Takk og lov! 

☁️

Heldigvis hadde vi fire timer å slå ihjel i London også, så denne gangen gjorde det ingenting for vår del at flyet var forsinket. Likevel – da vi omsider skulle fly fra London, viste det seg at dette flyet også var forsinket – både rent rutemessig, men også ytterligere forsinket fordi den ene trappen i gaten var ødelagt. Ikke helt vår dag med andre ord 🙂 De fløy inn tiden i luften imponerende fort, vi landet vel bare rundt 30 minutter eller mindre etter skjema, så det var jo helt topp! Vi var så trøtte da vi kom til bilen at vi måtte stoppe og sove litt på første besinstasjon for å kunne fortsette veien videre. Lars-Kristian tok på seg ansvaret, jeg sovnet som en stein i setet ved siden av, og husker bare lyden av bolleposen og lukten av kaffe hver gang jeg måtte bytte stilling fordi nakken min var stiv (… eller fordi jeg våknet av at munnen min var på vid gap) 😉 Alt i alt – vi har hatt 14 nydelige dager på ferie og nå er jeg så klar for hverdagen igjen! Bort bra – hjemme best 🌸

26 kommentarer

 1. Hei!
  Har fulgt deg en god del år nå og vet at du sliter endel med flyskrekk. Ville bare tipse deg om en bok som heter flygrädd som er skrevet av en svensk psykolog og en pilot i SAS. Den boken har visst hjulpet svært mange når det gjelder flyskrekk og/eller bekymringer rundt det å fly. Kan det være verdt et forsøk å lese den? Jeg sliter ikke selv med flyskrekk og har derfor ikke lest den, men jeg har lest om og hørt av flere som skryter veldig av boken. Min pappa er nylig pensjonert pilot og piloten som har skrevet denne boken i samarbeid med psykologen er pappas tidligere kollega 🙂

  Ha en fin kveld!

 2. nettothoughts

  Jeg syns du er helt rå som fortsatt flyr når det gjør deg så usikker. Har skikkelig flyskrekk selv, og er alltid helt sikker på at å boarde blir det siste jeg gjør her på jorda. Så ja, vil bare si at du er drit-tøff som gjør det!

 3. Jeg er rimelig sikker på at motoren hadde startet selv uten air condition. Det var vel nesten garantert ikke en farlig situasjon, men som passasjer blir man selvfølgelig redd.

  Gjerne vær litt forsiktig med hva du skriver da du kan skremme lesere som er redde for å fly.

  Det er uhyre strenge regler for å kunne ta av og om det var den minste fare for at noe som helst kunne skjedd hadde de aldri tatt av. Et fly er så mye mer komplekst enn at noe som air condition kan påvirke motor.

  «Yes you can start the engines without air conditioning. The air conditioning is fed from the bleed air system that is also used to start the engines, but when on the ground it can be replaced by an air start unit, which acts like a giant air compressor and sends the air through the system»

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det jeg skriver er det vi fikk beskjed om fra kapteinen 🙂 Det var jo nettopp en air start unit som ble brukt fordi vi var på bakken, og da startet også air condition igjen 🙂 Dette var ikke farlig, det har jeg heller ikke skrevet at det var, men jeg ble redd fordi det faktisk skal «så lite til» for å gjøre meg redd, ettersom det å fly absolutt ikke er noe jeg synes er supergøy. Jeg er klar over at de ikke hadde tatt av om det hadde vært fare for noe som helst, men det betyr ikke at jeg ikke blir redd. Jeg skjønner ikke hvordan det jeg skriver kan skremme andre, jeg forteller det bare som det er, og er åpen om min egen redsel for å fly 🙂

   1. Uff.. skal reise med fly i overmorgen, og det du skrev gjorde meg veldig redd..:-( fordi jeg i utgangspunktet er ganske redd for å fly.. vanskelig å forklare, men fikk en tung klump i magen og gruer meg veldig nå.. Skjønner jo veldig godt at du ikke mente det da 🙂

   2. Miriam

    Nå svarte en annen leser at hun ble redd. Noe som var poenget mitt. Men du forstår fortsatt ikke hvorfor dette kan skremme noen som skal reise?

    Hadde ikke du blitt skremt av dette du som har flyskrekk? Jeg forstår at du selvfølgelig ikke mener å skremme leserne dine. Men det er viktig å være litt forsiktig med hvordan man skriver et slikt innlegg. Jeg selv måtte dobbeltsjekke at dette ikke stemte.

    Av denne teksten tolket jeg alt annet enn at det ikke far farlig.

    «Da boardingen var fullført i Tyrkia og det var vår tur til å fly, streiket air condition i flyet, som tydeligvis også måtte fungere for at motorene skulle få start»

    Du er redd for å fly noe mange er. Å du selv vet sikkert hvor ubehagelig det er for mange å lese slikt. Spesielt i høysesong. Det hadde hvert fint om du poengterte i innlegget at dette ikke var farlig. Og kun din egen frykt. Noe jeg som leser ikke så tegn til. Du forteller hva du føler å tenker å det er selvfølgelig greit. Men det er viktig å skrive det i innlegget.

  2. Jeg har selv opplevd å bli stående på bakken før take off fordi air condition ikke har fungert- da starter heller ikke motoren.

   Jeg lurer på hvordan du «fant ut» at dette ikke stemmer?

   Forøvrig synes jeg denne diskusjonen rundt hvorvidt mann blir engstelig av å lese teksten er latterlig. Det blir for meg like komisk som at noen med høydeskrekk skulle ha klaget på det forrige innlegget fordi en rekke av bildene viser utsikt fra en høyde. Skjerp dere.

   Her er forøvrig en artikkel som omhandler aircondition og at flyet ikke tar av:
   https://flysmart24.no/2018/07/04/passasjerer-spydde-og-svimte-av-i-glohett-feriefly/

   1. Jeg mente absolutt ikke å klage. Og hadde nok aldri kommentert hadde det ikle vært for at Caroline skrev at hun ikke kunne skjønne at noen kunne bli redd av innlegget. Og jeg mener ikke Caroline gjorde noe feil, eller burde ta det bort, overhode! Hun må få skrive om sin opplevelse. Men jeg ble redd, dessverre. Og det er jo i grunn latterlig av meg. Skulle jo ikke latt meg påvirke sånn.

  3. Kjære vene, Miriam. Caroline kan ikke skrive om hva som gjør henne bekymret, fordi andre kan bli påvirket negativt av det? Det får da være grenser for ansvar du skal velte over på folk! For noe tøv! Da kan man jo ikke skrive om noen ting man engster seg for her i livet!? Redsel har ikke alltid sammenheng med realitetene og er ikke bestandig rasjonell, men den er jo like reell for den det gjelder. Det er virkelig å undervurdere både Caroline og bloggleserne, når du kommer med slike idiotiske kommentarer.

 4. Nydelige bilder! Blir glad og i godt humør av å lese bloggen din. Dere gjør et fantastisk godt arbeid Ha en fin uke☺️

  1. Nå får dere ta dere sammen da. Har fly skrekk jeg også, men oppfattet ikke dette som farlig. Dere sitter bare å ni leser for å finne noe dere kan ta henne på. Se å bli voksne å ta ansvar for deres liv, å ikke lev deres liv gjennom en blogger. Forstår ikke at dere leser hennes blogg når dere bare klager.Dere må ha et trist liv. Jeg er inne på Caroline sin blogg fordi det er en hyggelig blogg og flotte bilder. Ikke for å sitte å finne alle feil og klage til henne. Jeg gidder jo ikke å gå inn på en blogg som jeg ikke liker.Flere jeg ikke er så begeistret for, men jeg går jo ikke inn på dem å lager dårlig stemning .Ha en fin dag alle sammen.

   1. Gro, så enig med deg. Alt skal vries og vrenges på for å finne noe som kan være kritikkverdig. Og om du ikke tåler denne type innlegg og selv blir redd for å fly så er det mye du må holde deg unna. Det er kun for å lage kvalme, og da kan en lure på hva som driver dem. Det er jo vrangbrillene på uansett hos visse som kommenterer. Men er kanskje slik verden er blitt når noen lager seg egen blogg med fokus på et lite antall bloggere som de kan henge ut og analysere fordi dem ikke kunne herje vilt inne på rampelys lenger. Det er noen som har denne driven i seg. Men er ikke en blogg bra for deg så bør en kanskje revurdere å lese her inne, om alt er negativt og alt skal stilles spørsmål og vinkles negativt. Samme når folk skal henge seg opp i bruk av drone. Nydelige bilder fra flott ferie , og selve stedet ser helt fantastisk

   2. Nå må dere skjerpe dere begge to. Den enes «flyskrekk» kan være en ting for den ene og oe annet for den andre. Enkelte har lammende flyskrekk og setter ikke sim fot i et fly mens andre er pissnervøse og kjenner seg dårlige hele turen. Andre igjen er ganske enkelt bare spent og kanskje nervøs rett og slett av respekt for naturkreftene. Dere eier ikke «skrekk definisjonen» til folk.

 5. Hei!☺️ Det er fint å følge deg og din blogg. Jeg har et forslag på et innlegg du kan skrive. Det hadde vært interessant å høre mer om hva yrkestittelen «blogger» eller «influencer» dreier seg om. Dvs jeg ville likt å høre mer om hva slags type arbeid gjøres rundt det å ha blogg. Hva innebærer det? Innlegg, inspirasjon, tekst, møter, sponsorer, sosiale.m, timer, kollegaer, lønn, layout, bilder, planlegging ect. Håper du skjønner hva jeg mener. I og med at blogg og influencere fortsatt er ganske nytt og «veien blir til mens man går» så har jeg lyst å lære mer om det og hvordan dere jobber. For det er klart, man trykker seg inn på en blogg og leser innlegg/ser bilder el videoer, men jeg regner med det ligger enormt arbeid bak! Som vi lesere ikke ser.
  Klem til deg

 6. Er veldig enig med E her,, har også veldig lyst til å lese innlegg fra deg OM jobben din! Der er ikke lenge siden jeg ikke visste hva en influencer var,,, blir litt lei av å se det samme abselutt hele tiden, men modell bilder, cafe bilder, barnebilder,, osv,, så tror d ville ha eksplodert meget positivt i kommentarfeltet dersom du hadde skrive og fortald om jobben din! Kjempemoro!

 7. Enig med E og meg over her.. Det hadde vært spennende å lest om:)
  Godt turen tross alt så mye styr uten noe fare, (som noen trur)gikk bra for dere.ha en fin tirsdag.

 8. Håper vi får ønsket vårt oppfylt Caroline, ihverfall at du vil svare oss på det, (tar meg i å klikke meg inn hvert kvarter for å se,,)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg kommer nok ikke til å skrive noe innlegg om dette 🙂 Men kort fortalt så består jobben min av å skrive tekster og poste bilder og filmer som dere ønsker å se og lese. Jeg har også dialog med ulike samarbeidspartnere om mulige samarbeid i fremtiden, eller hvordan vi på best mulig måte kan løse et avtalt samarbeid, og jeg må også levere resultatrapport om gjennomførte samarbeid. Jeg jobber også med planlegging av og presentasjon av ulike prosjekter, som f.eks Netfit, og tillegg til alt dette så kommer jo da de kjedelige tingene som regnskap osv., men her har jeg heldigvis god hjelp av Lars-Kristian 🙂

   1. Karoline

    Om du ikke vil skrive et innlegg om dette, kanskje du kunne gjort noe typ «bli med meg på jobb» innlegg. Der du skriver time for time hva du gjør fra du står opp til du legger deg. Vet at Kristin Gjelsvik har gjort noe sånt og det var veldig populært! Særlig denne uken feks som er veldig hektisk for deg, hadde vært morsomt

 9. Ok,, da må vi såklart godta det

  1. Ja.

 10. Hei flotteste dama! <3 Du er nyyydelig! Del det du vil dele du, det er det bare du som bestemmer! Må bare si det igjen…gang på gang, hehe, bildene!!! Ohhhh, de er sååå gode! Og så glad flytren gikk fint! Fort gjort å bli litt bekymret når det oppstår noe! Stor klem til deg goding! <3

 11. Det er fint at du er åpen om din egen redsel for å fly, tror vi er mange som ikke er så glad i å fly.

  Du har en stor påvirkningskraft på godt og vondt, og ofte så er det slik at “angst avler angst”. Så når du skriver at du var livredd, må du også kunne forvente at noen av følgerne dine også blir bekymret neste gang de skal fly

  1. Jeg har også flyskrekk, men ble ikke reddere av å lese det Caroline skrev. Tvert om syns jeg det er flott at hun deler sine tanker og følelser rundt flyskrekken. På den måten føler jeg meg ikke dum og alene.

 12. Synes det er flott at du deler tanker rundt flyskrekken din, godt å vite at man er fler som har denne slitsomme frykten. Kjenner meg igjen i det du skriver 🙂

 13. Anne-Sofie

  Hei ! Hvor er den fine bikinien din fra ? 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *