panorama: breakfast with a view

Jeg skulle gjerne byttet ut hjemreisen vi har foran oss nå, med denne fantastiske frokosten og utsikten fra torsdagen! Det var rett og slett magisk! Vi har tenkt på å reise akkurat hit helt siden forrige gang vi var her i 2013, og endelig fikk vi muligheten igjen 🙂 Dette er tyrkisk frokost på sitt beste – en deilig blanding av absolutt alt som er godt: stekte egg, oliven, honning, forskjellige typer marmelade, tyrkisk kaffe, latterlig godt brød og masse mer! Mmm! Panorama heter det her – besøk dette stedet om du er i Yalikavak noen gang 🙂 Her kommer noen bilder! 

Etter frokosten bestilte vi te, mest fordi tekannen var så nydelig, men selvfølgelig også fordi vi var nysgjerrige på hvordan den smakte 🙂 Mmm – og den var god! Aller best med honning oppi! 


Nå er koffertene pakket og bilen som skal ta oss til flyplassen venter på oss. Vi skal fly til London og har en del ventetid der, før vi drar videre til Oslo, så vi er ikke hjemme før ved midnatt. Følg gjerne med på instagram HER så lenge 🙂 Og ha en deilig søndag! 

41 kommentarer

 1. Det ser ut til å være et fantastisk sted. Må si jeg er mektig imponert over at du oppdaterer så ofte når dere er på ferie. Det er en fryd å følge dere og bildene er helt fantastiske. Virker som dere har kost dere en haug på ferie til tross for hyppige oppdateringer. Ønsker dere en fin flytur hjem til Norge. Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så utrolig hyggelig å høre, Lene! Jeg skulle så gjerne ha oppdatert mye mer, men på ferie blir jo hverdagene annerledes – så dette gjør meg glad 🙂 Klem til deg <3

 2. Ser helt fantastisk ut! Og all den gode maten 🙂 Jeg undrer meg mye i det siste hvor disiplinert du må være med måtehold når det gjelder mat. Det har vært mye snakk om mat på bloggen særlig den siste tiden. Du viser bilder av mengder med lekker mat. Kjenner jeg legger på meg av å bare tenke på å omringe meg med den slags så ofte. Men du er jo superslank som alltid! Jepp, supermisunnelig! Hva er hemmeligheten? Har du høy forbrenning, dvs er du den typen som kan spise hva som helst uten å legge på deg? Eller har du lett for å avslutte spisinga selv om du sitter ved et bord fult av lekkerheter? Er du flink til å slutte når du er mett? Jeg sliter veldig med å avslutte et måltid og hadde derfor opplevd det som veldig slitsomt med så bugnende bord. Prøver stadig å jobbe med meg selv på det punktet, derav alle disse spørsmålene 🙂 Setter stor pris på om du svarer. På ingen måte ment som noen kritikk av deg, mer av meg (om noe av dette kunne misforstås).

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så mye god mat! Mat gir så mye glede, spesielt på ferie. Det å få oppleve nye og annerledes smaker er alltid spennende, og ikke minst er mat så sosialt 🙂 Jeg spiser meg mett til alle måltider, men ikke stappmett 🙂 Det har vel hendt det også selvfølgelig :p men det er ikke så ofte 😉 Jeg spiser sjelden dessert, og koser meg heller med den andre maten 🙂

 3. For et fantastisk sted!

 4. Hei. Har lest bloggen din siden første innlegg. Jeg lurer på hvorfor dere flyr så mye? Tenker dere ikke på miljøet i hele tatt? Hvorfor kan dere ikke dra på ferie der dere ikke trenger å fly så mye?

  1. Elisabeth

   Hun har svart på dette mange ganger, at bl a denne reisen var bestilt for lenge siden, men at de fremover skal prøve å begrense antall flyreiser. De har jo alt begynt å ta toget oftere ved Oslobesøk osv. Man blir nok aldri «kvitt» flyreiser, men fra et miljøperspektiv er det selvfølgelig ønskelig å redusere omfanget. Jeg kunne forøvrig gjerne ønsket all tungtransport over på tog, og slutt på cruiseskip som ikke går på strøm…DET hadde monnet masse! Men er vel langt unna det….

  2. Altså, i år vil nesten fire milliarder(!) mennesker reise med fly på kryss og tvers av kloden. Det er dobbelt så mange som for 12 år siden.

   Eller sett med andre øyne – over halvdelen av verdens befolkning vil fly minst én gang i 2019. Mange ikke i det hele tatt og et mindretall vil være på vingene mange ganger. Så kan dere prøve å gjøre litt mindre ut av Carolines flyreiser? Det er liksom en dråpe i havet. Jeg gjentar, Caroline er en av 4 milliarder mennesker som flyr i år (!), så slapp av. Carolines lille flyforbruk er ikke noe å henge seg opp i. Men fint du tenker på å redusere ditt lille forbruk Caroline Tenk om de 4 andre milliardene tenkte å gjøre det samme?? Bekymre dere heller for at de gjerne ikke gjør det.. Det hjelper så lite hva Caroline gjør i det store bilde. Flyet flyr selv om hun skulle kansellere turen.

   1. Men det gjelder jo alle de 4 milliardene? Hver og en av dem kan bidra lite, men hvis alle tar ansvar for seg selv så blir det plutselig merkbart på flytrafikken.

    Ingen kan redde jorden alene, men alle kan ta tak som bidrar.

   2. Kjære deg, man kan ikke tenke slik om man skal komme noen vei. Da må alle gjøre det lille de kan. Det nytter ikke vise til alt og alle andre som også skulle vært gjort, og gi opp før man har prøvd. Jeg er så utrolig glad for at Caroline har sagt hun vil gå foran og fly mindre framover. <3 Hun har stor påvirkningskraft!

 5. Ser deilig ut! Skjønner godt du ikke var så sugen på å reise hjem. Lurer veldig på hvor du har kjøpt vesken, så innmari fin 🙂

 6. Nydelige bilder:) det første jeg tenkte på med det bilde med den fine vesken din, var at tenk om den ramler utfor!! Haha 😀 ser ut som den står på kanten.

 7. Barnehagelæreren

  Herlig tyrksk frokost. En annen gang prøv et litt mer tradisjonellt sted meg Gøsleme med ost og honning til frokost. Er det sessnog får du krakkmandler ved siden av.
  Te og juce følger ofte med som drikke.

 8. For et herlig sted!❤

 9. Hvor bestilte dere reisen?

 10. Har du fikset den ene neglen der nede? Så den var hvit da dere var i Italia:)

  1. Altså. Hahaha jeg dauer. Hvordan får du med deg det her? Sitter du med lupe? Skremmende på så mange måter. Denne er ment til Mie hvis det ikke kommer tydelig frem.

   1. hehe, nei, sitter ikke med lupe, for det var veldig lett å se:) Tillater meg å kommentere på det siden det promoteres en del rundt negler på bloggen 🙂

 11. Du har skrevet tidligere at dere vil kutte ned på flyving. Dere flyr jo ikke sååå mye ift veldig mange andre. Jeg tror det du bør kutte ned på er den enorme mengden klær og stæsj du kjøper eller blir sponset med, som får andre til å shoppe nytt og nytt. Det er så vanvittig mange som liksom skal tenke på miljøet, men gjør det der det passer.

 12. Må nesten skryte av Lars Kristian, for fy søren for ett talent han har innen fotografering/redigering! Dere virker som ett superteam ❤️

 13. Hvor er solhatten fra?

  1. Hvor har du kjøpt solhatten og kjede med skjell??Setter stor pris på svar

 14. Så vakkert det er der!

 15. Stor forskjell på deg og ansiktsuttrykkene dine når bildene er candid og når du poserer. Litt trist at poseringene alltid er prikk like.

 16. Nå er jeg litt spent på hva neste innlegg vil innholde, etter så mange ferie og matbilder!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det blir feriestemning litt til, jeg har vel 1-2 sett til med bilder jeg gjerne vil dele, men hverdagen sniker seg inn fra i morgen av 🙂

   1. S.Helene

    Ønsker meg enda flere ferieinnlegg! 😀

 17. Har dere drone med på restaurant, ref bilde2? Er det ikke litt styr å holde på med det og denne vel ganske stor?
  Dette er ikke ment som kritikk men lurer litt på hva reglene er for dronekjøring? Jeg tenker f.eks om man kjører over folk og det skjer noe med dronen og den faller ned? Har hørt om droner som nesten har kollidert med helikoptre. Setter dere dere inn i reglene for det respektive landet før dere begynner med flygning?
  Synes jo det ser artig ut, og gøy med slike bilder men lurer altså på regler og sikkerhet ?

  1. S.Helene

   For de som lurer på hva regler rundt droneflyvning er; gå inn på Luftfartstilsynet sine hjemmesider, der finner dere svaret 🙂

   1. Finner man reglene for Tyrkia også der altså?

   2. Fant reglene på nettet og du må faktisk søke om å få fly drone i Tyrkia dersom den veier mer enn 500g
    «All drone pilots who wish to fly a drone weighing more than 500 grams must register with the Turkish government prior to flying».
    Så da regner jeg med at dere måtte søke om det, eller har dere en lettere drone?
    Og man kan ikke fly over 120 m
    Drones cannot fly above 120 meters (394 feet).
    Og tilslutt
    Drones cannot weigh more than 4 kilograms (8.8 pounds) for private/personal flights
    Approval is required prior to all commercial drone flights

 18. S.Helene

  Gro: nå er jeg usikker på om Yalikavak ligger i Europa eller Asia, men er det i Europa så vil gjerne felles EØS regler være gjeldende (EASA dersom landet er medlem der). Uansett så er jeg sikker på at Caroline og LK har sjekket ut dette på forhånd, såpass oppegående mennesker er de faktisk 😉 Forøvrig så kan de som er ekstra nyskjerrige på droneregelverk i Tyrkia sende en mail til Luftfartstilsynet eller ringe dem (mail og tlf nr finnes på hjemmesiden deres) så hoster de sikkert opp svaret på dette trolig like kjapt som et google søk..

  1. At man i det hele tatt søker på googlepå CBE sine vegne for droneregler på sin egen fritid er for meg spesielt. Pass litt mer på hva en selv driver med og litt mindre på hva andre driver med. Lord!

   1. S.Helene

    Helt enig Hanne. Derfor jeg skrev det jeg skrev 😉

  2. Mener du at de søker om å fly drone i Norge? Jeg har flere ganger spurt om hvordan de forholder seg til reglene rundt å fly drone, de har ikke blitt godkjent gitt.,

   1. Caroline Berg Eriksen

    Skal man fly drone over 500 gram i Tyrkia må man søke og registrere seg 🙂 Droner under 500 gram trengs ikke noe tillatelse for å bruke.

   2. Var det vanskelig å få godkjennelse, for dronen deres veier jo over 500 gram?

   3. Caroline Berg Eriksen

    Om du skal til Tyrkia og søker om drone over 500 gram, så må du nesten kjenne noen som bor i Tyrkia. Må ha tyrkisk adresse i søkeprosessen 🙂

    Vi har flere droner, både over og under 500 gram 🙂

  3. Denne delen av Tyrkia ligger i Asia.
   Den Europeiske delen av Tyrkia er uansett ikke del av EU, EØS, Schengen eller EASA for den del.
   De er vel fortsatt, etter mange år, et av EUs kandidatland, så noe samarbeid med EASA er det nok.

 19. Så hærlig! Må virkelig prøve å få tatt oss en tur dit en gang.

  Dere tar jo så fantastiske bilder!! Jeg skal nå gå til innkjøp av ett nytt objektiv som er litt allsidig, både til portrett bilder og detalj. Kan dere kanskje gi noen tips ang dette?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *