nye favorittplanter

Hei mandag 🌿 Nå har det blitt så innmari fint på favorittuteplassen vår, den som vi har utsikt til fra kjøkkenet og den som det er så enkelt og deilig å bare smette ut på uansett vær og vind i løpet av sommeren. Her er det så godt å nyte en kopp kaffe på morgen eller en kopp te på kvelden, frokost i helgene og middager på grillen i ukedagene. Ikke minst et glass vin når du får lyst på det. Spør du meg, er denne plassen finere enn noensinne – jeg gleder meg skikkelig til å vise dere! 

I går var jeg ute og handlet grønnplanter og blomster, og jeg har definitivt funnet meg en ny favoritt. Se på denne! Så vakker, vilter og jeg elsker den duse fargen. Rett og slett en perfekt plante 🌿 Phlebodium aureum heter den 🙂 

Denne er også helt ny for meg, og jeg synes den er så yndig og fin! Den blir det flere av på uteplassen i år, sammen med noen friske urter som jeg skal ha i nærheten av grillen. Vi har hengt opp en hylle hvor jeg skal ha litt oljer, krydder og urter vi kan bruke når vi lager mat ute, det blir så fint! 


Jeg skal ut på løpetur nå, og så kan dagen bare starte! Håper deres mandag blir skikkelig fin 🌿 

20 kommentarer

 1. Basilikum bør vannes fra undersiden og bør tas inn om natten (tåler dårlig lave temperaturer). Ganske lett å få til å dyrke selv også 🙂 Lykke til!

 2. Fine planter. Pass på å vanne riktig, så har du dem lenge. Vær forsiktig med urteplanter ute om natten når temp er lave.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hehe 😀 Vi skal gjøre vårt beste 🙂

  2. Caroline Berg Eriksen

   Jaaa! Gjett om jeg skal 🙂

 3. Hvor er genseren fra forresten? Innmari fin.

  1. Caroline Berg Eriksen

   HM 🙂

   1. Takk:)

 4. Fine planter, er fargen så dus som på bildene eller er de redigerte?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er sånn som dette 🙂

 5. Ser helt nydelig ut utrolig fine bilder, hvilket objektiv er brukt her ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Canon 70 – 200mm f2,8 🙂

 6. Kjempe fine de er da 🙂

 7. Barnehagelæreren

  Fine planter jeg har også mine urter i potte slik at jeg kan ta de inn om kvelden foreløbi før jeg planter de ut i urtehagen seinere på våren. En annen av mine favoritter er lavendel ,nydelige blomster og lukter så godt.

 8. Du kledde skikkelig godt å ha håret ditt opp sånn:-)

 9. Ja! Enig med VS-det kledde du utrolig godt! 🙂

 10. Fine planter! Og du er alltid like flott. Hvor er øredobbene fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! Så fantastisk hyggelig å høre, Merete 🙂

   De kommer fra Pernille Corydon 🙂

 11. Phlebodium aureum har herdighetssone H0, dvs. at den normalt sett ikke klarer seg utendørs i Norge. Pass iallfall på å bare ha den ute når det er varmt. 🙂

  Her kan du lese mer om herdighetssoner i Norge: https://www.hageselskapet.no/klimasonekart/

 12. På morgenEN.

 13. Helen E.

  Er ikke dette stueplante som må stå inne?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *