squashruller med spinat og ricotta

Altså denne retten ser ikke bare helt amazing ut – den ER helt amazing! Rett og slett en helt nydelig vegetarrett fylt med forskjellige oster, som er enkel å lage og som du bare serverer en valgfri salat eller noe annet ved siden av. Dette er også snadder for barna, i hvert fall var det populært her hjemme til tross for at skepsisen var tilstedet da stekepannen kom på bordet 😉 Oppskriften fant jeg HER og slik lager du det! 


du trenger 

♥ 2 fedd hvitløk ♥ 375 g. spinat ♥ 500 g. ricotta ♥ 100 g. revet parmesan ♥ 2 ts. revet sitronskall ♥ 3 squash ♥ revet mozarella ♥ smør ♥ salt + pepper 


slik gjør du 

Finhakk hvitløksfeddet. Ha smør i en stekepanne og tilsett hvitløken. Etter et par minutter, kan du ha spinaten i stekepannen. Stek litt og litt, det faller fort sammen. Når du har stekt all spinaten, legger du den over i et dørslag og presser ut så mye vann som mulig. Deretter kan du finhakke den. 

Bland sammen ricotta, revet parmesan, revet sitronskall og spinaten. Rør godt og smak til med salt og pepper. Bruk en ostehøvel til å skjære skiver av squashen. Legg en stripe av osteblandingen på squashskivene og rull dem sammen.

Legg rullene i en ildfast form eller en stekepanne (som du smører godt med smør) som passer inn i ovnen. Dryss over revet mozzarella før steking på 200 grader i ca. 20 minutter. 


Serveres med akkurat det du vil! Jeg laget en enkel salat med feldsalat, cherrytomater, pinjekjerner, rødløk og litt olje. Feldsalat er min favoritt! Så godt 🙂 Håper det smaker 🌿

23 kommentarer

 1. Karin M

  Denne lagde jeg på søndag med en tomatsalsa til!
  Kjempegod

 2. Hei Caroline.
  Jeg pleier ikke å kommentere, men jeg følte det var viktig å poengtere at parmesanost ikke er vegetarisk. Parmesan som er produsert på tradisjonelt vis er avhengig av å bli tilsatt enzymet chymosin som kommer fra kalvemager. Det finnes vegetariske og veganske alternativer, men for å få tak i dette må man vanligvis på spesialbutikker eller helsekost. Dette gjelder også andre oster som Gruyère og Gorgonzola. På denne siden er det greit forklart: https://www.vegsoc.org/info-hub/veggie-need-to-know/cheese/

  1. Elisabeth

   Det er helt korrekt det Ingrid sier her. Til info er all ost som produseres av Tine idag laget på mikrobiell løpe, altså ikke på animalsk. Tine har vel ikke noe erstatning for parmesan, så vidt jeg vet, men de har bl a gode hvite geitoster med mye smak,og andre vellagrede oster som er gode som erstatning!

 3. Wow det hørtes digg ut! Må prøves i helga

 4. Hei skjønne deg!❤️ Mmmmm! Dette skal jeg definitivt prøve!!! Tror du det kan bli godt å drysse over litt stekt parmaskinke eller bacon? Du er god og dyktig Caroline!❤️ Stor klem!

 5. It looks super yummy and so wonderful different to the dishes I cook so far!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 6. Hei Caroline!
  Jeg skal gifte meg til sommeren og lurte bare på om du har noen anbefalinger til flinke frisører eller makeup-artister i Østfold?

  1. Marthe Mjølnerød på Cottage i Sarpsborg. Finner henne på instragram , veldig flink. Også kurset av Diana Makeup:-)

 7. Hei, hvor mye spinat tenker du det er ok for barna å spise? Jeg er fan av spinat, men har små barn. Litt skeptisk til å servere såpass mye spinat i en rett, pga nitrat.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Anbefalingene vedrørende nitrat gjelder vel kun spedbarn?

   Uansett så tenker jeg at så lenge kosten er variert så går det fint 🙂

 8. Ranveig

  Denne så fristende ut 🙂 Service ditt er veldig fint, hvor er dette fra? Jeg ønsker meg også et sort bestikk, som tåler oppvaskmaskinen, gjør deres det? Hvor kommer det fra? Mitt sorte skaller av i oppvaskmaskinen dessverre.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer fra Kremmerhuset 🙂 Jeg kjører det i oppvaskmaskinen, men skal jeg være ærlig, så hadde det nok tålt håndvask bede 😉 Det holder seg fint, men har fått noen riper. Serviset / tallerken kommer fra House Doctor 🙂

 9. Hei! Dette så virkelig godt ut, digger squash! Kan denne serveres med en eller annen type laks? Jeg er ikke i nærheten av veganer/vegetarianer-genet, og synes det blir litt hysterisk når folk klikker av parmesan. Caroline skriver at dette er en vegetarisk rett, ikke vegansk. Melkeprodukter kan brukes av de fleste som kaller seg vegetarianere.

  1. Elisabeth

   Ingen som klikker her. Det er kun en faktaopplysning for de som ikke ønsker å spise noe som inneholder dyreprodukter eller hvor det brukes animalske produkter i produksjonen. Det dreier seg om enzymer fra innsiden av ku-og kalvemager, dvs fra et dødt dyr. Noen vil av ulike grunner ikke ha noe som i realiteten er «kjøtt». Jeg har bekjente som er vegetarianere, som ikke en gang ønsker at noen steker kjøtt i huset deres, og andre som spiser parmesan osv uten å blunke. Selv er jeg ikke vegetarianer, men jeg oppdaget dette med parmesan og andre oster ved en tilfeldighet, og tenker folk kanskje vil vite det. Om de bryr seg om det eller ei, er ikke min sak.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jeg tror poenget til # bare var at vegeterianer bare er en samlebetegnelse, og at melkeprodukter, egg og fisk er matvarer som fint kan inngå i et vegeteriansk kosthold 🙂 Om man kutter ut disse matvarene i tillegg så er man veganer.

   2. En liten presisering Caroline, vegetarianere spiser ikke fisk 🙂 Men takk for oppskrift, denne skal jeg prøve meg på i dag.

    Skjønner godt at folk blir forvirret, men basically spiser ikke vegetarianere dyr, og veganere spiser ikke animalske produkter. Grunnen til at parmesan ikke er vegetarisk er derfor ikke pga melken, men pga løpen som brukes for å lage den.

 10. Barnehagelæreren

  Herlig da vet jeg hva som blir lørdagsmiddag denne uken. Takk for matininspirasjon og god helg.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig 🙂

 11. Bestemamma

  Hei.. Dette så veldig spennende ut..!! OG.. det er vel ganske LC..?? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er det 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja? Det er link i innlegget 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *