inspiria

inneholder reklame: annonselenker nelly + gina tricot 

Hei mandag! Jeg er på vei til Oslo akkurat nå, men sitter på toget og drømmer om gårsdagen, for den var så fin! Derfor er jeg ikke helt ferdig med å dele bilder fra den ennå 🙂 Tenk at vi har bodd i Sarpsborg i over 2 år nå, men ikke har klart å komme oss til Inspiria før i går?! Der var det jo HELT magisk for barna å være! Dette er et populærvitenskapelig opplevelsessenter, hvor de kunne lage alt fra slim til squishyballer helt selv, kule show og generelt masse spennende å se på 🙂  Dagen var helt topp og fire timer gikk så fort at vi gjerne kunne vært der i fire til – her kommer noen bilder! 

hahaha 😂

(annonselenker) t-skjorten min finner du HER / skoene HER / jeans fra zara 


Jeg blir i Oslo hele dagen og krysser fingrene for at snøen virkelig ikke kommer, som de har spådd. Jeg skjønner ingenting av disse svingingene i været. Greit nok at det er normalt med skiftende vær nå om våren, men å gå fra sommer, sol og over 20 grader i forrige uke, til nesten minusgrader og regn denne uken, det er sprøtt. Det er i hvert fall helt klart at det er noe som ikke stemmer, og nettopp derfor synes jeg synes det er så fint og viktig at flere og flere bli mer bevisst og opptatt av å ta bedre vare på miljøet vårt. Jeg er superfornøyd med å ta toget akkurat nå, og jeg mener helt klart at å gjøre litt og litt er så mye bedre enn å ikke gjøre noe som helst! Ha en superfin mandag, dere 🌿

126 kommentarer

 1. God mandag til deg og <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 2. Hei, hva tenker du om bile nr 6? Man kan faktisk se barn og voksne, og gjenkjenne hvem de er! Det er vel strengt tatt ikke greit. Regner ikke med du spurte om det var greit Ä bli avbildet pÄ bloggen?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Man mÄ ikke spÞrre om tillatelse om bildet er tatt et offentlig sted, og hvor personene i bildet ikke er selve motivet eller hendelsen som er i fokus.

  2. Lone skriver at det ikke er greit, ikke at det ikke er lov. Hun spÞr ogsÄ om hva du tenker? Det svarer du ikke pÄ.
   Hadde det vĂŠrt meg og mine barn hadde jeg bedt deg slette det.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jeg tenker at det er greit sÄ lenge det er innafor lovverket. Et helt harmlÞst fotografi hvor selve hendelsen er hovedmotivet, ikke barna. Det blir det samme som Ä publisere et bilde av 17. mai toget.

   2. LONE og SOL. At dere gidder ! Hun svarer jo at man ikke mÄ ha tillatelse og da gÄr det vel ann Ä tenke selv at da syntes CBE det er greit. Trenger ikke noe mere utdypning enn det. Er du pÄ en offentlig plass sÄ kan dette skje. Er vel ikke ikke akkurat sÄ godt Ä se ansiktene pÄ de forskjellige. Snakk om nye ting som skal kommenteres negativt.

   3. Jeg hadde IKKE syntes det hadde vÊrt ok Ä bli avbildet for sÄ Ä finne meg selv pÄ bloggen din eller andres etterpÄ. Hvor er folkeskikken hen? Tenk om det er folk der som andre ikke skal vite er der? Personvern er vanskelig Ä forstÄ for dere?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Hei Mia!

    Dette er ikke i strid med noe personvern og har heller ingenting Ä gjÞre med folkeskikk. Har NRK dÄrlig folkeskikk nÄr de filmer barnetogene i forbindelse med 17. mai? Eller har andre medier dÄrlig folkeskikk nÄr de filmer og fotograferer fra arrangementer hvor det deltar barn?

    Nei selvfĂžlgelig har de ikke det!

    Til tross for at det ikke finnes spesielt tungtveiende grunner for Ă„ ikke publisere bildet, sĂ„ kan jeg like vel ta det ned for Ă„ unngĂ„ mer negativt fokus pĂ„ det. Det er ikke sĂ„ viktig for oss 🙂

   5. Ser du ikke forskjellen pÄ et 17.mai innlegg pÄ NRK eller et blogginnlegg. Den aller stÞrste forskjellen er blant annet at et privat person tjener penger pÄ bildet. Dette er en kommersiell blogg som har som sitt mÄl Ä selge reklame, ergo selge bildene sine. Dette er et reklame innlegg, og ikke et innlegg som har til hensikt Ä informere.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Tv2, VG, Dagbladet osv. da, Sol 😉 Det spiller uansett ingen rolle. Om du er uenig sĂ„ anbefaler jeg deg Ă„ sette deg inn i hvilke rettigheter man har i forbindelse med slike bilder.

   7. Sol, NRK er en kommersiell virksomhet. De tjerner dermed penger og nÄr ut til et stort publikum. SkjÞnner ikke argumentasjonen din.

   8. Sol, Var litt rask. De er vel ikke kommersielle. Der har du rett. I og med statstÞtte, men de andre kansler og aviser dekker jo ogsÄ 17.mai. De er kommersielle.

   9. Sol, ja du kunne ha spurt om hun kunne ha slettet det, men du kunne ikke ha forlangt det. Det Ă„ befinne seg pĂ„ et offentlig sted kan resultere i at man blir avbildet og publisert. Ønsker du ikke det er det ditt ansvar Ă„ sĂžrge for Ă„ ikke havne som en «bakgrunn». Unntaket kan vĂŠre hvis bilde er sĂ„ stĂžtende at den som tok bilde burde ha utvist et bedre skjĂžnn eller skjĂžnt bedre, og av den grunn ikke ha publisert det.
    Takk Caroline for en alle tiders blogg.

   10. Dere er vel ikke i et offentlig rom, men dere er et sted man betaler for Ä komme inn. Tipper de fÊrreste Þnsker Ä delta i et reklameinnlegg pÄ bloggen her. Hadde jeg funnet bilde der jeg kan gjenkjennes, pÄ din eller andres blogg hadde jeg blitt ganske irritert og krevd dette bildet fjernet umiddelbart.

   11. Caroline Berg Eriksen

    At du mĂ„ betale for Ă„ komme inn er ikke relevant 🙂

    Om du hadde sett noe sÄnt sÄ mÄtte du gjerne bedt om det. Men vit at du pÄ ingen mÄte har krav pÄ det, uavhengig av hvor det er publisert.

  3. En smule hysterisk..
   Ser forresten kjempe gĂžy ut

   1. Caroline Berg Eriksen

    Rita: Det var det! Dit skal vi tilbake 🙂

  4. Mulig det er innafor lovmessig, men skikk og bruk pĂ„ nett «sier» vel at man sladder ansiktene til ukjente? Det gjĂžr i allefall jeg pĂ„ alle snap’er o.l jeg sender. Det gjĂžr ogsĂ„ alle andre jeg mottar snap’er fra.
   Det er sÄ klart opp til hver enkelt, men jeg hadde ikke likt at andre la ut bilder av mine barn. Hadde du akseptert det selv, Caroline? At ukjente tok bilde av dine dÞtre, uten din viten?
   (Vi ga tilbakemelding om det pÄ et bilde som ble lagt ut pÄ fb av en, for oss, ukjent. Han hadde tydeligvis sett samme Luciatog som oss, og vÄr (ste)datter var i fokus. Det likte verken far eller mor, sÄ vi tok kontakt og fikk bildet fjernet).
   Alt i alt dreier det seg vel om Ä ta hensyn til andre? Ikke alle vil nÄ nett og ikke alle skal pÄ nett.
   Og ja, det finnes de barn som ikke kan gĂ„ i 17 mai tog nettopp pga dette (kan bli filmet), veldig dumt om noen tar bilder av de i andre sammenhenger og legger ut pĂ„ nett…:(

   1. Caroline Berg Eriksen

    Stina: Der er ikke spesielt vanlig at man sladder fra offentlige arrangmenter o.l., sÄ fremt det ikke er noe veldig spesielt eller at andre privatpersoner er i fokuset pÄ bildet.

    NĂ„r det gjelder eksempelet ditt sĂ„ er det noe helt annet nĂ„r barnet er i fokus, da mĂ„ man ha tillatelse 🙂

 3. Wow, dear Caroline! You look fantastic in your denim on denim look!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you, Rena 😀

  2. NÄ er vel ikke mÄlet med bloggen Ä selge annonser heller selvom det mÄ til fÄr Ä kunne drive pÄ. I byene tar gjerne de store avisene bilder pÄ 17.mai som du kan kikke igjennom pÄ nett senere. Jeg la ikke merke til noen personer heller jeg, men nÄ leter ikke jeg etter ting Ä ta C for heller. MÄ vÊre et slitsomt liv Ä vÊre andres politi hele tiden. MÄ ta mye tid ogsÄ, kanskje unne seg en ansiktsbehandling i stede. ( som noen mener de ikke har tid til)

   1. Bilde er slettet.

   2. Hva er mÄlet med bloggen, om det ikke er Ä selge annonser?

   3. Caroline Berg Eriksen

    Bloggen har mange mÄl, Ä selge annonser er bare ett av dem.

    – Underholde
    – Informere
    – Inspirere

    F.eks.

   4. Informere?? Er ikke det Ä strekke strikken litt langt? Dere har jo ingen formell kompetanse pÄ noen ting..

   5. Caroline Berg Eriksen

    En person kan informere om hva som helst uten at det er noe krav om formell kompetanse. SĂ„ nei, det er pĂ„ ingen mĂ„te Ă„ strekke strikken langt 🙂

   6. Jeg lurer sĂ„ veldig pĂ„ hvorfor SOL leser denne bloggen? Og hvorfor hun kommenterer, hvis det ikke bare er for Ă„ slenge dritt…? Og hvis det er formĂ„let, sĂ„ forstĂ„r jeg ikke hvorfor hun orker Ă„ bruke tid pĂ„ det heller. De tingene hun finner pĂ„ Ă„ kritisere her pĂ„ denne bloggen, er ikke i nĂŠrheten av fortjene en brĂžkdel av sĂ„ mye kritikk som hun fortjener selv for alle disse spydige kommentarene sine! Lei! 🙁

   7. Caroline Berg Eriksen

    Jeg tror Sol har trollet seg ferdig i dette kommentarfeltet 🙂

 4. Jacket brand?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gina Tricot 🙂

 5. Hvor er jeansen din fra? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Zara d:)

 6. Hei skjĂžnne!❀ Det var nok midt i blinken dette ja!!! Flott Ă„ ha det i nĂŠrheten! Stor klem til deg fineste, du gjĂžr myyye bra, bare sĂ„ det er sagt!!!❀
  Helt tullete kommentarer for tiden her altsÄ! Man kan jo ikke gjÞre en dritt lengre, fÞr noen kommer med pekefingre! Makan til bedrevitere vi har her altsÄ! Syns det er trist jeg. Slutt Ä bry dere om alle andre, Ä gjÞr en innsats selv sier nÄ jeg!!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Stor klem til deg ogsÄ <3

  2. Vit at det er flere vitensentere i Norge, ikke bare i Sarpsborg!
   Sjekk vitensenter.no

 7. SĂ„ ut som en herlig dag:-)

 8. Hvor er jakken til Nelia fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Lempelius 🙂

   1. Har du en link til Lempelius med rabattkode? Det hadde vĂŠrt fint. Fin jakke

 9. Kjenner jeg blir litt sliten av at folk skal «ta deg» pĂ„ noe HELE tiden, i det siste har det vĂŠrt litt for mye, sĂ„ hĂ„per du ikke tar alt til deg og blir lei deg . Det er en fin tid vi har nĂ„ og her er det visst feil at du ikke bruker hjelm,at du plukker blomster i parken, at du lĂžper med armene rett ned, at du tenner bĂ„l, at du ikke redder miljĂžet vĂ„rt,at du gĂ„r for tynt kledd, at barna ikke fĂ„r trim fordi de sitter i lĂžpevogn pĂ„ tur, at du eksponerer DINE egne barn, at andres barn eksponeres og helt sikkert en haug med andre ting ogsĂ„. OgsĂ„ er det helt frivillig Ă„ lese bloggen din,dette er ikke noe obligatorisk pensum ! Vel, jeg hĂ„per du har noen fine dager med gjengen din uten Ă„ ta negativitet innover deg og synes bloggen din er hyggelig Ă„ lese og er sĂ„ gjennomfĂžrt God maimĂ„ned til dere❀

 10. Fantastisk blogg Ä fÞlge nÄ C & LK. Nydelige bilder og herlig variert innhold med godt sprÄk!
  Og til alle dere som skal «TA» Caroline for alt nĂ„ ; Jeg tror det virker mot sin hensikt – vi andre blir mer glad i henne for evnen hennes til hĂžflige, korrekte svar. PrĂžv Ă„ gĂ„ gjennom VG, nrk, TV2 osv og skriv de samme kommentarene pĂ„ tilsvarende ting der… da har dere masse jobb framover.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk! SĂ„ hyggelig Ă„ hĂžre 😀

  2. SÄ du mener at Ä stille ett kritisk spÞrsmÄl ang Ä legge ut bilde hvor man tydelig ser andre, sÄ er man ute etter Ä ta CBE? SÄ fort man skriver noe annet enn sÄ flott og fint alt er i dette kommentarfeltet, ja, da er man et troll og ute etter Ä ta henne. Legger jeg ut bilde pÄ insta, Snap, stories eller hva, sÄ sladder jeg ALLTID om noe er i bakgrunn e.l pÄ bildet. Det kan vÊre alt fra fosterbarn osv som bli avbildet med voksne og lagt ut pÄ en blogg som har mange tusen lesere. Det mÄ kunne vÊre lov Ä vÊre kritisk til ting uten at man skal ta Caroline av den grunn. Men det ser ut til Ä vÊre umulig her inne.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Line: Jeg vil tro at det har noe med mÄten man ordlegger seg pÄ, samt at i sum sÄ klages det pÄ ganske mange filleting. Da reagerer folk.

   2. «Tydelig ser andre»? Det gjĂžr man da vitterlig ikke, man ser at det er andre folk til stede men de danner bakgrunn og er godt bluret ut. Snakk om Ă„ vĂŠre hysterisk, og det pĂ„ andres vegne. Beveger man seg ut i offentlighet tar man faktisk den sjansen at man blir sett av andre.

   3. Til INGEN: Caroline skriver at bildet er tatt vekk. SĂ„ det aktuelle bildet er ikke der. Mvh #

   4. Line, det er jo det dette ikke er, et kritisk spÞrsmÄl, det er kverulering, og ingen svar er gode nok. Din personlig mening kan du like gjerne holde for deg selv, for det er ingen som trenger Ä bry seg om den sÄ lenge handlingen er innenfor regelverket, noe det er i dette tilfelle. At du sladder dine snapper er helt greit for alle, men du kan ikke komme Ä instruere andre til Ä gjÞre det samme.
    Liker bloggen din Caroline, det er mitt fristed i en travel hverdag❀.

   5. At. Du. Gidder. LĂžp deg en tur i stedet!

   6. Jeg synes dette er hysterisk, og det finnes lovgivning som regulerer publisering av bilder. CBE er feil adressat om dere er uenig i personvernlovgivningen. Kan ikke se at det er umoralsk Ä poste et slikt oversiktsbilde heller. Og ja, jeg sÄ bildet fÞr det ble slettet.

    Er enig i at de som er avbildet kan anmode om Ä fÄ fjernet bilder, og at den som har publisert det da bÞr etterkomme anmodningen av ren hÞflighet, men det var ikke tilfellet her.

   7. Caroline Berg Eriksen

    Hysterisk er bare forbokstaven :O

 11. Liker sĂ„ godt fargen pĂ„ hĂ„ret ditt! Spesielt pĂ„ det Ăžverste bildet, der kommer den sĂ„ godt frem i lyset. Utrolig fin den kalde fargen i stripene 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 12. Caroline, i klassen til sÞnnen min gikk det ei jente som aldri kunne vÊre med pÄ skolebilder osv fordi moren og jenta levde i skjul for faren. Faren til jenta var meget voldelig og visste ikke og skulle ikke fÄ vite hvor i landet de bodde. Jeg tenker faktisk at det IKKE er greit Ä legge ut pÄ Norges stÞrste blogg. Det er ikke noe ufint i Ä si det til deg, synes jeg. De som feks lever i skjul, mÄ fÄ vÊre ute av huset sitt de ogsÄ.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg kjenner godt til slike ting. Vi har barn i barnehage vi ogsĂ„ 🙂

   Det er lover og regler for sĂ„nt, og Ă„ poste dette bildet er 100% innafor de regler som gjelder. Media gjĂžr det hele tiden, men jeg tar selvsagt et stĂžrre ansvar og har tatt det ned 🙂

 13. Man trenger vel ikke gjĂžre det selv om media gjĂžr det?
  Caroline, unnskyld at jeg sier det, men du er bare skikkelig dÄrlig pÄ Ä ta til deg kritikk. Denne kritikken var ikke frekk eller sagt pÄ en stygg mÄte. Ja, du fjernet bildet, men du svarer pÄ en litt barnslig mÄte. «Hvis media gjÞr det, sÄ kan jeg».
  Ærlig talt, jeg er helt sikker pĂ„ at du ikke hadde likt at Nelia og Naia hadde dukket opp pĂ„ feks Sofie Elise sin blogg.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bildet er innenfor det regelverket vi har. Det finnes altsÄ ikke noe juridisk grunnlag for Ä ikke publisere det.

   Jeg hadde ikke reagert om Nelia eller Naia dukket opp i en annen blogg pÄ et sÄnt bilde. PÄ samme mÄte som jeg ikke reagerer om det dukker opp bilder av Nelia og Naia i f.eks 17. mat-toget. SÄ lenge de ikke er i fokus pÄ bildet sÄ er det faktisk noe man mÄ regne med nÄr man er ute offentlig.

   1. Det blir komisk nÄr du sammenligner et reklame innlegg pÄ din egen blogg med 17.mai sending pÄ NRK. Tenker det sier sitt..

   2. Caroline Berg Eriksen

    Sol: Prinsippene og reglene er det samme, uavhengig av om det er pÄ Nrk, TV2, blogg, instagram osv.

    Jeg tenker at det komiske her er at du ikke kan/forstÄr regelverkt, men likevel fortsetter Ä kommentere. Jeg foreslÄr at du setter deg inn i regeelverket fÞr du kommenterer noe mer.

   3. Sol.. Er du like opptatt av dette ovenfor de andre bloggerene? Ei av de pÞser ut snapchat og instastory fra treninger hvor mange andre barn er med. Synes du dette er OK? Gir du sÄ klare meldinger tilbake til he nne?

  2. Lisa, man kan gjÞre hva man vil sÄ lenge man er innenfor regelverket, uavhengig hva noen andre mÄtte mene om det. DÄrlig Ä ta imot kritikk vil jeg ikke si Caroline er, men dere fÄr ikke det/ de svarene dere vil ha av henne, derfor blir dere aldri fornÞyd.

 14. Du skrev pÄ instagram for ikke lenge siden at barna deres ikke figurerer i reklameposter lengre. Men dette er jo reklame? Tilsvarende med reklamen for floyd i bursdagsselskapet?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Innlegget er ikke reklame, kun bilde av klĂŠrne og linkene 🙂 De brukes ikke for Ă„ forsterke eller underbygge reklamebudskapet.

   Skal man fÞlge den logikken der sÄ kan jeg ikke ha med barna om jeg bruker f.eks veske fra egen kolleksjon.

 15. Det oser misnĂžye og sjalusi i dette kommentarfeltet for tiden. Pell dere ut og fyll lungene med frisk arktisk luft!! SĂžte, flinke, fornuftige, evnerike ;);) Caroline fortjener all ros for en innholdsrik, positiv blogg! Fremdeles ingen over og ingen ved siden!

  1. Selv om jeg valgte Ä kommenter dette innlegget er jeg OVERHODET ikke sjalu eller misunnelig pÄ CBE. Heldivis er jeg ikke av den typen. Vi har halt vi trenger og litt til! Men det mÄtte jo komme det ogsÄ. Sjalusi, misunnelse og at man skal ta C er det som kommer hver ensete gang man stiller seg kristisk til ting her inne. Jeg kan vÊre kristisk og uenig, og kommentere det, men ogsÄ motsatt nÄr jeg liker ting.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Line: Å vĂŠre misunnelig betyr ikke at man nĂždvendigvis Ăžnsker Ă„ ha det samme som den aktuelle personen. Bare sĂ„nn for Ă„ informere 😉 NĂ„ sier ikke jeg at du er noen av delene.

   2. Det er jeg fullstendig klar over C. Heldivis. Selv om det kanskje kunne oppfattes sÄnn nÄr jeg skrev at vi har det vi trenger og litt til. Hvordan definerer du ordet misunnelse? Hadde vÊrt intr Ä hÞre.

  2. Oisann.. Hadde du likt det om noen ba deg om Ä pelle deg ut..? Selv om jeg skjÞnner at intensjonen er god, sÄ tror jeg det finnes bedre mÄter Ä gi beskjed pÄ. Jeg forstÄr ikke hvordan det kan hjelpe pÄ stemningen i kommentarfeltet Ä komme med slike utsagn.

  3. Er det ikke akkurat det som skjer at bilder av barna dine bygger rundt historien om det du forteller i et innlegg der du gÄr i klÊr du reklamerer for? Historiefortelling med bilder.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Helen: Jeg tror den strikken din slet seg for en god stund siden.

   2. Den kommentaren skjĂžnte jeg ikke..

 16. Helt enig Caroline, det er mengden av kritikk jeg reagere pĂ„. Alt som er forbudt ved lov er ulovlig, og resten er lov. Er man ute i det offentlige rom er konsekvensen at man kan ende som en bakgrunn pĂ„ et bilde hos noen, og det er helt innenfor regelverket med mindre bilde er av en slik karakter at bildetaker burde ha skjĂžnt bedre, hvis man ikke vil det mĂ„ man enten holde seg hjemme eller passe seg sĂ„ man ikke kommer pĂ„ noens bilder. SĂ„ vil det bestandig vĂŠre noen som bor pĂ„ hemmelig adresse og de mĂ„ vise mer aktsomhet nĂ„r de er i det offentlige rom enn de som ikke bor pĂ„ hemmelig adresse. Ja, i disse tider da det tas snapper og bilder og sendes ut pĂ„ nett pĂ„ noen fĂ„ sekunder sĂ„ blir det en stor belastning for de pĂ„ hemmelig adresse, som mĂ„ vise en stĂžrre grad av forsiktighet, men sĂ„nn er det. Det tilfellet jeg kjenner til er personen «opplĂŠrt» i hvordan man skal unngĂ„ offentlighet i offentligheten.
  Jeg digger bloggen din Caroline men mÄ si at de siste dager/uke har kommentarfeltet kokt over av negative og tildels ufine kommentarer. Men det er jo til tider god underholdning
  Ha en fin ettermiddag, jeg stikker ut i sola pÄ topptur, og tar noen fine bilder som jeg legger ut, av folk jeg kjenner og ikke kjenner

 17. Nesten sÄ jeg vil be deg stenge kommentarfeltet ditt! Bare trist med mennesker som Äpenbart gÄr inn for Ä ta deg! Det oser misunnelse lang vei!!!!!

  1. Til IDA: det er vel Caroline selv som bestemmer om hun vil stenge kommentarfeltet? Kanskje det av og til er oppfriskende med en liten fight og at folk er samfunnsengasjerte? 😉

  2. Det hadde bare vÊrt trist, men C kan f.eks bestemme seg for Ä ikke publisere kverulerende kommentarer. Da slipper man diskusjon og negativiteten, og hun slipper Ä forholde seg til det. Av og til fÄr trollene altfor mye oppmerksomhet. Det er ogsÄ bra at folk er litt kritiske, sÄ lenge det ikke grenser til frekkhet og trolling.

 18. Er det ikke reklame? Hvorfor er det merket med «inneholder reklame» Ăžverst da? Dere kunne jo bare unnlatt Ă„ ta med bilder av barna i dette inlegget…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er mange typer reklame, Kamilla 🙂 Noen innlegg er 100 prosent reklame, mens andre innlegg kun er delvis reklame. Som du ser av innlegget sĂ„ er ikke hele innlegget reklame i dette tilfellet.

   Hadde jeg brukt en av mine egne vesker (om de fortsatt var i salg) mÄtte jeg merket det pÄ samme mÄte. SÄ i fÞlge din egen logikk kunne jeg da ikke hatt med jentene i innlegg hvor jeg brukte mine egne vesker. Jeg kunne heller ikke hatt med jentene pÄ sponsede turer.

   Regner med at du ser sen Ă„penbare logiske bristen i resonnementet ditt? 🙂

   1. Innlegget mitt var ikke verd Ă„ bli publisert?

    Mener du for alvor at leserene skal skille pĂ„ de forskjellige typene reklame? Jeg beklager, men jeg tror nok at de fleste bare leser ‘rekame’ Ăžverst og sĂ„ anser hele innlegget som reklame.

   2. Caroline Berg Eriksen

    NÄr du diskuterer om barna «blir brukt i reklame» sÄ er det et vesentlig poeng, ja. De verken forsterker eller underbygger reklamebudskapet her.

   3. Du kunne hatt med jentene pĂ„ sponset tur, men uten Ă„ ha med bilder av de. Er det helt utenkelig..? Jeg liker Ă„ se bilder av barna dine, det mĂ„ jeg bare innrĂžmme, men… for deres del skulle jeg Ăžnsket at du slutter Ă„ dele de med oss.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Det ville vÊrt fullstendig unaturlig om de ikke var med pÄ noe i lÞpet av 1-2 uker pÄ ferie, sier seg selv.

    Jeg deler de pĂ„ ingen mĂ„te med dere 🙂 Jeg deler overfladiske glimt av enkeltsituasjoner, personliheten deres og tilvĂŠrelsen deres har jeg 100 prosent for meg selv <3

   5. Men er du ikke redd for at ved Ă„ legge ut overfladiske hverdagsĂžyeblikk, sĂ„ kan folk allikevel gjĂžre seg opp en mening angĂ„ende feks personlighet? Hva jeg evt mener og tror er jo ikke sĂ„ nĂžye, men jeg tenker pĂ„ foreldre, lĂŠrere, andre barn som jentene dine etterhvert skal forholde seg til. Det blir jo veldig urettferdig og kjipt for jentene dine hvis folk har en helt annen mening om dem enn det som er sant. Feks hvis du bare legger ut bilde av de i prinsessekjoler, kan jeg jo kanskje tro at de er skikkelig jentete. Selv om det ikke stemmer….
    Folk som jentene treffer har kanskje gjort seg opp en mening om de, og det kan da bli vanskelig for dem Ă„ rette opp det inntrykket.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Siv: Jeg er ikke «redd» for det, nei 🙂 Selvsagt er ikke det bra, men jeg tror at jentene vĂ„re uansett vil bli forbundet med oss uansett hva som legges ut.

   7. Synne: Jeg tror det er ganske mange lesere som forstÄr forskjell pÄ de forskjellig type reklamene. Det har aldri vÊrt noe problem for meg Ä forstÄ forskjell, og jeg ser veldig logisk pÄ hvordan det merkes. Det er tydelig og lett Ä forstÄ.

 19. Nydelig topp og bukse til deg. Det kledde du virkelig!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 20. Jeg kommer ikke over hvor godt sĂ„ mange mennesker eeeeelsker Ă„ bruke sĂ„ mye tid pĂ„ Ă„ kommentere, diskutere, krangle, henge seg opp i absolutt aaaaalt som gĂ„r ann! Plukke pĂ„, hakke pĂ„…. Åhhh kjĂŠre Gud, ta dere et lĂžpetur eller enda bedre: start med boksing!!! Da kanskje aggresjon blir LITT lettere Ă„ hĂ„ndtere ellers i hverdagen! Caroline er den beste!❀❀❀

 21. SYNNE. Om du setter deg litt inn i ting som omhandler reklame og merking sÄ er det ikke sÄ vanskelig. Det er forskjell pÄ en betalt annonse og reklame i form av annonselenker. Begge deler mÄ merkes, men om en ikke er vrang sÄ skjÞnner en godt forskjell . SÄ du trenger ikke tro pÄ vegne av de fleste av oss andre. Forskjellen her er vel Äpenbar ? Det stÄr jo
  inneholder reklame: annonselenker nelly + gina trico . Hvordan kan du tro det hele er reklame ?? Les ihvertfall innlegget godt fĂžr og sett deg inn i ting fĂžr du kommer med krasse kommentarer

  1. Lill.

   Jeg trenger ikke Ă„ sette meg inn i noen regler, jeg er bare en forbruker/leser/kunde som ser at et innlegg er merket som reklame og reflekterer ikke mer over det. NĂ„r jeg da ser bilder av barn i samme innlegget blir det automatisk reklame + barn i mitt hode.

   Vanlige lesere er vel ikke sÄ oppdatert pÄ alle nyansene innen dette.

   MisforstÄelser kan jo pÄ en ganske enkel mÄte unngÄs, om det er Þnske om akkurat det.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Man trenger ikke sette seg inn i spesielt mye for Ă„ lese av teksten hva som er reklame og hva som ikke er det. Det kommer svĂŠrt tydelig frem. Handler pĂ„ ingen mĂ„te om nyanser 🙂 Regelverket er vel laget sĂ„nn at selv barn skal forstĂ„ hva som er reklame og hva som ikle er det.

 22. hei, kunne vi ikke fĂ„tt en tutorial pĂ„ hvordan du ordner hĂ„ret ditt? 🙂 volum/sprayprodukter og sĂ„ videre.

 23. Hei! Jeg vil bare si at du har en fantastisk blogg Caroline. Du og LK gir oss kvalitet hver eneste dag og det mÄ du aldri slutte med. Jeg hÄper du klarer Ä legge bort noe av denne kritikken for mye av det blir for dumt. De er bare ute etter Ä ta deg, og det blir helt feil. Jeg syntes du gjÞr en utrolig god jobb og forstÄr veldig godt at du er nÞdt til Ä svare slik som du gjÞr. HÄper ikke denne massive kritikken fÄr deg til Ä revurdere yrket, for dette er du virkelig fÞdt til Ä drive med. Jeg henter sÄ mye inspirasjon her inne hos deg hver eneste dag!

  Ønsker deg og den fine familien din en fantastisk uke!

 24. AltsÄ, sÄ mye hysteri, for det bildet? Hva er det med dere?? Ser dere ikke bilder av samme kaliber over alt? Daglig. Dette har vÊrt sÄ tÄpelig Ä lese, at jeg skjÞnner ikke hvorfor du gir etter Caroline. Har ogsÄ lagt merke til Þkt stÞy i kommentarfeltet i vÄr, finn dere en annen blogg. VÊr sÄ snill. Dere er sÄ uinteressante. Kritikken henger som oftes ikke pÄ greip, eller sÄ er den veldig overdreven. Er sÄ lite konstruktivt. Start deres egen blogg i stede.
  StÄ pÄ Caroline Fortsett det gode arbeidet dere gjÞr

 25. Jeg er bare en stakkars leser som prÞver Ä henge med i kommentarene. Jeg rakk Ä se det nevnte bilde. Og leser at det visstnok skal vÊre lovlig fordi det ikke er noen av de avbildede personene som er i fokus. Men hva da med bilder av den ansatte? Er det lov? Ser ingen kommenterer bruk av de bildene, ei heller spÞr om det er spurt om tillatelse. Men regelverket tillater kanskje det? SpÞr ikke for Ä kritisere, jeg spÞr kun fordi jeg ikke forstÄr og har lyst til Ä lÊre med. Har alle de som jobber rundt forbi ingen vern mot bilder som blir lagt ut av dem pÄ ulike sosiale medier?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Deltar man pĂ„ et offentlig arrangement som dette sĂ„ mĂ„ man regne med at det vil bli publisert bilder, pĂ„ lik linje som en fotballspiller kan bli avbildet i trening- og/eller kampsituasjon 🙂 Det stĂžrste kravet man har for at det skal vĂŠre lov Ă„ publisere den type bilde er at bildet blir knyttet opp mot den aktuelle hendelsen. Jeg kan f.eks ikke poste bildet av han ved en senere anledning i en helt annen sammenheng.

   1. Takk! Det var godt forklart! Da forstÄr jeg! Lykke til videre!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Bare hyggelig 🙂

   3. Hei! Jeg spĂžr fordi jeg lurer, sĂ„ ikke det nevnte bildet og er mer opptatt av Ă„ lĂŠre enn Ă„ kritisere. I denne artikkelen (https://www.datatilsynet.no/personvern-pa-ulike-omrader/internett-og-apper/bilder-pa-nett/bilder-av-barn/) fra Datatilsynet stĂ„r det blant annet fĂžlgende: «(…)utgangspunktet er at det alltid mĂ„ finnes et samtykke fra de foresatte til alle barn pĂ„ et bilde for at det skal vĂŠre lov Ă„ dele bildene videre med andre – enten delingen skjer Ă„pent pĂ„ nett eller lukket i grupper eller via epost.» Det stĂ„r ikke spesifisert noe om at dette gjelder kun nĂ„r barnet er i fokus, tilsynelatende er det nok at det kan identifiseres. Hvordan vurderer dere dette?

    Videre stĂ„r det at «Dersom bildene tas i offentlig regi (skole, barnehage, organisasjoner eller lignende), mĂ„ de som tar bildene hente inn samtykke fĂžr bildene tas.». Tolker dere det slik at dette gjelder bare nĂ„r det er representanter fra feks skolen som tar bildene, og ikke nĂ„r privatpersoner som deltar tar bilder?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Den artikkelen der handler om bilder tatt i offentlig regi, det er jo noe helt annet en situasjonsbilder som ikke er tatt i offentlig regi.

    En fotograf som tar bilde av folkehavet foran slottet pÄ 17. mai mÄ ikke spÞrre alle barn pÄ bildet om tillatelse til Ä publisere. PÄ lik linje som oss som ikke mÄ spÞrre alle barn pÄ et offentlig arrangement om bildet kan publiseres.

    Det viktigste er at det er situasjonen som er i fokus, ikke barnet eller personen.

   5. Er det ikke bare det ene avsnittet som handler om bilder tatt i offentlig regi?

   6. Caroline Berg Eriksen

    Hele saken handler om barnebilder, med fokus pĂ„ de som er tatt i f.eks barnehager eller skoler. Bildet bobla ut var ikke et barnebilde, men et situasjonsbilde. Og da blor ting litt annerledes 🙂 Barna var ikke i fokus, og det er de jo pĂ„ et barnebilde.

   7. Ok, takk for svar! Jeg skjĂžnner argumentasjonen din, og er sikker pĂ„ at du er pĂ„ riktig side av lovverket. Likevel tenker jeg at det var fint at du tok ned bildet, da det er mange barn som lever i utrygge forhold i Norge, og som ikke kan gĂ„ ut av dĂžra dersom bloggere publiserer bilder av de «bare fordi det er lov». SĂ„ kudos til deg for at du fjernet det!

   8. Caroline Berg Eriksen

    Ja, bildet var ikke sĂ„ viktig for oss, sĂ„ det gjorde ikke sĂ„ mye 🙂 Kan tenke mernover det neste gang Ă„ ta bilder fra en litt annen vinkel 🙂

   9. Jeg vet ikke om det er riktig juss Ă„ kalle et besĂžk pĂ„ museum et offentlig arrangement. Det er ogsĂ„ stor forskjell pĂ„ Ă„ bli avbildet i avisen som ett blant 1000 smĂ„ ansikter i 17. mai toget, og det Ă„ bli gjenkjent som en blant noen fĂ„ personer i bakgrunnen pĂ„ en stor blogg. Uansett har jo folk rett til eget bilde, med mindre de mĂ„ akseptere Ă„ bli fotografert pga dagsaktuell hendelse – ikke aktuelt her – eller at de befinner seg i bakgrunnen av et motiv som de mĂ„ forstĂ„ er interessant for andre – typisk linselus bak kingen. Linselus bak en bloggerfamilie? jeg er ikke overbevist om at den juridiske tolkningen din holder her.

   10. Caroline Berg Eriksen

    Offentlig sted er i fĂžlge Justis- og Beredskapsdepartementet definert som «[…]et sted som er bestemt for alminnelig ferdsel eller sted hvor slik ferdsel rent faktisk finner sted.»

    Den juridiske tolkningen er jeg veldig trygg pÄ, Hanne. Bildet behÞver ikke vÊre av allmenn interesse, det holder at det er et situasjonsbildet og at det er situasjonen som er i fokus, ikke personene. Man ser denne type bilder hele tiden i media, uten at den allmenne interessen er noe stÞrre.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk, men det som stĂ„r der omfatter ikke det bildet det her er snakk om 🙂

   https://www.datatilsynet.no/personvern-pa-ulike-omrader/internett-og-apper/bilder-pa-nett/

   Situasjonsbilder

   Situasjonsbilder kan derimot offentliggjÞres uten samtykke fra de avbildede sÄ lenge bildene er harmlÞse og ikke pÄ noen mÄte er krenkende for de som er avbildet. Situasjonsbilder kan defineres som bilder der selve situasjonen eller aktiviteten er det egentlige motivet i bildet. Akkurat hvem som er med pÄ bildet er da mindre viktig enn hovedinnholdet i bildet. Eksempler pÄ dette kan vÊre en gruppe mennesker pÄ en konsert, et idrettsarrangement, 17. mai-tog eller hendelser som har allmenn interesse.

   1. ordet «situasjonsbilder» er ikke brukt i loven. Det er bare et samlebegrep for de tre unntakene loven oppstiller fra retten til eget bilde. Unntakene er 1) aktuell og almenn interesse, 2)avbildingen av personen er mindre viktig enn hovedmotivet og 3)forsamlinger eller folketog av almenn interesse. Alternativ 1) og 3) er Ă„penbart ikke oppfylt her. Hensynet bak 3) er at man har en stor menneskemengde OG almenn interesse, og det er vanskelig Ă„ se hvordan deres besĂžk pĂ„ inspiria oppfyller det kravet. SĂ„ da gjenstĂ„r alternativ 2. Det kan godt vĂŠre at alternativ 2) passer her, men det kan jeg ikke uttale meg om da jeg ikke har ett bildet. Det jeg vet er at det er en utpreget skjĂžnnsmessig vurdering, og jurister – og domstolene – synes disse grenseopptrekningene er vanskelige. SĂ„ uttalelsen din om at du er helt sikker pĂ„ jussen synes jeg egentlig bare blir litt komisk.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, ordet er nok ikke brukt i lovteksten, men det betyr ikke at det ikke er relevant 🙂

    Det finnes neppe noen klar grense, men jeg ser bilder av denne type publisert ofte, og det er Äpenbart at fotografen ikke har spurt de som er pÄ bildet om tillatelse.

    Jeg vil si at hva som skjer i kulturlivet i Sarpsborg, og i dette tilfellet pÄ Inspiria, absolutt er av allmenn interesse. Og en menneskemengde pÄ 100+ vil i hvert fall jeg kategorisere som stor, men her er jeg mer usikker pÄ hva definisjonen er.

    Det er litt komisk at du uttaler deg slik du gjĂžr, uten Ă„ ha sett bildet. Det tror jeg vi kan vĂŠre enig om.

   3. jeg trenger da ikke se bildet for Ă„ uttale meg om den almenne aktualitetsinteressen for din families besĂžk pĂ„ et vitensenter. Jeg trenger heller ikke Ă„ se det for Ă„ forstĂ„ at der ikke er en folkemengde av typen 17.maitog pĂ„ et vitensenter. Derimot trenger jeg Ă„ se det for Ă„ uttale meg om hva som er hovedmotiv og bakgrunn – sĂ„ da uttaler jeg meg altsĂ„ ikke om det vilkĂ„ret der.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Et bilde av et 17. mai tog kaninneholde bĂ„de flere og fĂŠrre mennesker enn det som var med pĂ„ vĂ„rt bilde. Det handler bare om utsnitt 🙂 Men jeg aner ikke hva loven definerer som «stor folkemengde», men jeg vil tro at 100+ mennesker kommer inn under den definisjonen.

    Det er ikke relevant at det var vi som var pÄ besÞk pÄ Inspiria. Keg skjÞnner at det i seg selv ikke har allmenn interesse. Den allmenne interessen ligger i det som faktisk foregÄr pÄ senteret og slimarrangementet som var der i helgen.

 26. Hjelpe meg Caroline – hva skjedde med vanlig sunn fornuft, velvilje og forstĂ„else? Det mĂ„ vĂŠre utrolig slitsomt som menneske, mor og partner Ă„ hele tiden fĂžle at du blir tillagt holdninger og meninger du slett ikke har. Hva Ăžnsker dette «politiet» av noen kvinner Ă„ oppnĂ„? PĂ„ desperat jakt etter Ă„ kunne «naile» deg for enhver pris med pĂ„stander som rett og slett blir «hysteriske» – pakket inn som rettferdighet og personvern. Jeg beundrer deg for sakligheten du makter Ă„ opprettholde, og synes du og LK fortjener ROS for mĂ„ten dere har valgt Ă„ la oss lesere fĂ„ et innblikk i hverdagen deres, og de som er helt feilfri fĂ„r jammen ta og kaste den fĂžrste steinen. Jentene deres er kjempeheldige som har dere som foreldre, og fĂ„r vokse opp med sĂ„ mye omtanke, nĂŠrhet og kjĂŠrlighet <3 NĂ„r trangen til Ă„ pirke, kritisere og tillegge andre mennesker holdninger bare for "Ă„ ta" det mennesket, kan vi alle huske pĂ„ fĂžlgende kloke ord: "Be careful how you live – you may be the only Bible some people read" <3

  1. Kirsti. Jeg tror rett og slett at folk Þnsker Ä gi stemme til dem som Þnsker at ALL eksponering av barn pÄ offentlige sosiale medier blir redusert til et minimum.

   Om en blogg stÄr sÄ dÄrlig pÄ egne ben at den er nÞdt til Ä vise barn for Ä fenge, har den kanskje ikke livets rett.

   Jeg kan vÊre enig i at denne bloggen ikke er av de verste til Ä eksponere barn, men sÄ lenge man stadig pÄ se de smÄ pÄ IG og snap hjelper det ikke sÄ mye Ä vise bare bakhodene pÄ bloggen.

   Heldigvis blir flere og flere oppmerksom og opptatt av dette.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Greit Ä poengtere at jeg IKKE snapperm, og at jentene er lite med pÄ IG story ogsÄ, ikke bare pÄ blogg. FÞler mange bare gjentar det du skriver der, uten at de fÞlger meg og vet hva jeg legger ut.

 27. Reklame er reklame. Punktum FĂ„r bare hĂ„pe barna ikke fĂžler seg brukt nĂ„r de blir gamle nok til Ă„ forstĂ„ hva dere har gjort… Lykke til videre

  1. Caroline Berg Eriksen

   Reklame er reklame, ja, og det som ikke er reklame er ikke reklame. StĂ„r godt forklart hva som er reklame og hva som ikke er det, heldigvis 🙂 Det er blant annet derfor regelverket er utformet slik det er mtp. merking.

   Der ikke sÄ vanskelig som enkelte later som at det er.

 28. Shiiit hva skjer? Og hva skjer med kommentarfeltene til Caroline om dagen? SkjÞnner ikke hvor all den negative kritikken og dritten kommer ifra. Mekrelig at folk skal henge seg oppi alt og ha noe Ä si pÄ alt. Ikke minst brukte tid og energi pÄ Ä finne feil. Hva er galt med verden blitt?!! Snakk om Ä prÞve Ä dra ett menneske ned. HÄper du ikke tar det til deg Caroline, du er Norges beste blogger og eneste spÞrr du meg! Eneste jeg er innom hver uke og som jeg fÞlger og digger! fra jeg oppdaget deg og bloggen til d.d.o! Digger deg fortsett den gode jobben.

 29. NĂ„r vi tolker en lov ser vi pĂ„ hensynet bak regelen, og veier motstridende hensyn mot hverandre. Hensynet bak regelen om rett til eget bilde er personvern. Personvern er et veldig tungt hensyn og derfor er unntakene fĂ„ og ganske strenge. Et slikt unntak er for store menneskemengder. Da er det i beste fall tvilsomt om et bilde som viser et utsnitt med veldig fĂ„ personer faller inn under det unntaket, fordi hensynet bak unntaksregelen ikke slĂ„r til nĂ„r du tar et utsnitt som gjĂžr at folk blir lett gjenkjennelige, eller det blir som et portrett. Unntaket for aktuell almenninteresse betyr typisk noe som har nyhetsinteresse – det er et tungt hensyn som kan forsvare et unntak fra det tunge hensynet til personvernet. Er et slimarrangement pĂ„ et vitensenter en nyhet som er sĂ„ viktig at den slĂ„r gjennom hensynet til personvernet? Det eneste jeg vet om svaret pĂ„ det spĂžrsmĂ„let er at det absolutt ikke er sikkert. Jeg synes det er flott at du har tatt ned bildet selv om du ikke er enig. Jeg har full forstĂ„else for at man synes dette regelverket er innviklet. Men jeg synes du med fordel kan la vĂŠre Ă„ kverulere og uttale deg sĂ„ bastant om et fagomrĂ„de du strengt tatt ikke kan sĂ„ veldig mye om.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Et slikt unntak er for store menneskemengder. Da er det i beste fall tvilsomt om et bilde som viser et utsnitt med veldig fÄ personer faller inn under det unntaket, fordi hensynet bak unntaksregelen ikke slÄr til nÄr du tar et utsnitt som gjÞr at folk blir lett gjenkjennelige, eller det blir som et portrett

   Da er det endelig godt at dette ikke var et utsnitt som viste veldig fÄ personer, lett gjenkjennelig var de heller ikke. Det fÞles litt vanskelig Ä diskutere dette med deg, siden du ikle har sett bildet. Det skinner litt igjennom kommentarene dine :/ Det er ikke noe poeng for meg Ä argumentere mot deg, siden det nesten virker som du tror jeg har postet et bilde av 10-15 barn som er lett gjenkjennelige.

   1. jeg sier ikke at det er noe galt med det bildet. Jeg kritiserer deg for at du uttaler deg sÄ bastant om juss, nÄr det er helt tydelig at du ikke vet hvordan man tolker en lovtekst. Det er jo ikke noe galt i at du ikke har greie pÄ juss, men hvorfor uttale seg skrÄsikkert om noe man ikke har greie pÄ?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har jobbet sÄpass lenge med bilder og hva slags rettigheter man har vedrÞrende publisering av dette at jeg er trygg pÄ hva som kan publiseres og ikke. Selve definisjonene i loven kan jeg nok ikke, men det er jo ikke akkurat nÞdvendig.

   3. det du siterer i kursiv her handlet jo ikke om ditt bilde. Det er et svar pÄ din pÄstand om at man kan poste et bilde av et 17. maitog selv om utsnittet viser noen fÄ personer. Jeg snakker ikke om ditt bilde. Jeg snakker om din pÄstand om den regelen som gjelder menneskemengder. Den regelen som eventuelt gjelder for ditt bilde er jo den om at de folkene ikke er hovedmotivet. Det kan jo godt vÊre at det stemmer, men det var altsÄ ikke det vi diskuterte. Du er litt uryddig i argumentasjonen.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Da er vi i sĂ„ fall to som er uryddige 😉 Trodde vi diskuterte bildet vi publiserte, mem da har jeg misforstĂ„tt.

 30. HANNA. Hvorfor i all verden diskutere noe du ikke har noen formening om ? SkjÞnte heller ikke fÞr du selv presiserte det selv pÄ slutten at det ikke var CBE sitt bilde. Og du er agresssiv imÄten du diskuterer pÄ sÄ er det du som er uryddig. Og nÄr du ikke har sett bilde sÄ bÊÞr du holde deg for god til denne type argumentasjon. Og trist at kommentarfeltet her har blitt rampelys folket sin boltringsplass, skjÞner det er lite som skjer og da bare mÄ noen inn hit for Ä spre skit. Utrolig dumt og de fortjener faktisk ikke Ä bli publisert. Det er ikke vanskelig Ä se hvem som kun er ute etter CBE og hvem som kommer med konstruktiv tilbakemeldinger

  1. LN: Du har i grunnen ikke forstÄtt noe av det jeg skrev, men det fÄr vÊre din sak. Livet er for kort.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *