langkjøring på en søndag

På med hettegenseren igjen, i dag var det kaldt! Likevel: 14 kilometer – check! Ååå, for en deilig søndagstur vi har hatt! Lars-Kristian og jeg bestemte oss for å løpe 1 mil og teste ut en løype vi ikke har løpt før, sånn for å gjøre noe nytt. Det er litt rart, for jeg blir jo aldri lei av å løpe på tredemøllen (rettelse: NÅ har jeg blitt drittlei og har mølla mi langt oppi halsen, spyr nesten av å bare tenke på den – haha – stakkar) men når jeg løper utendørs foretrekker jeg alltid variasjon. Hvis jeg løper i sirkel for å få mest mulig kilometer banket inn, så er det nesten så jeg kreperer – noe så demotiverende! Men langkjøringer i variert terreng og i en løype som du ikke må løpe om igjen – det er gøy! Så ja – det var målet i dag 🙂 Akkurat som den løpeturen på 11 kilometer vi hadde 1. mai, den var også skikkelig fin. 

Nå løp vi hjemmefra og langs en superfin sti som går ved vannet, opp i skogen og mot lysløypa. Da vi kom dit, er jeg litt usikker på hva som skjedde, men plutselig hadde vi havnet langt inni gokk etter 7 kilometer og sjukt masse skog og granbar (pluss x antall fluer i ansiktet og i munnviken – blæ) , så vi måtte bare snu og løpe samme veien tilbake igjen. Haha! Det var så vanskelig å se på kartet hvor vi skulle løpe for å komme dit vi egentlig ville, og det er IKKE jeg som er kart-entusiasten her, men Lars-Kristian. Han er så god på kart han, så hvis han ikke finner ut av det, så kan jeg love deg at det er vanskelig! 


Så ja, da snudde vi da, og la bak oss 14 deilige kilometer. Er helt stinn i beina nå, det var sånn halvmaratonfølelse mot slutten der, du vet når du bare finner glien og egentlig bare kan fortsette og fortsette? Det er den beste følelsen! For en søndag! Vi startet den i tillegg med de to fine jentene våre på Inspiria – et populærvitenskapelig opplevelsessenter her i byen. Mer om det i morgen 😉 Håper helgen deres har vært fin! 

20 kommentarer

 1. Trene ute er fint for kropp og sjel 🙂

 2. Blouse?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Holzweiler 🙂

 3. Heldig dere som får barnefri for å trene:) å ha kvalitetstid sammen betyr ikke kino og resturant, en treningsøkt kan være likeså fint:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er jeg helt enig i 🙂

 4. Løypenettet i Sarpsborg har blitt så fint nå!!! Blir enda bedre når Bryggestien er ferdig Har dere løpt eller syklet Glommastien? Anbefales

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er utrolig bra! 😀 Nei, men vi tenkte å sykle der i sommer til Fredrikstad, og så overnatte i Fredrikstad 🙂

 5. Hvor lang tid brukte dere?

  1. Caroline Berg Eriksen

   90 minutter 🙂

 6. Kaller du 14 km for langkjøring? Det er vel egentlig en helt middels tur tenker jeg da. Vil si over 20km er mer langkjøring. Men det kommer an på nivå også selvsagt 🙂 For noen er jo 10km laaaangt 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Olympiatoppen definerer langkjøring med en varighet på 30 – 180 minutter og det har ingenting med nivå å gjøre. Det kommer helt an på hvilke distanser man vanligvis løper 🙂 En maratonløper vil nok synes 14 km ikke er spesielt langt, mens en 800/1500/3000 meter løper vil nok synes det er langkjøring.

   For meg, som løper mest intervall, og Lars-Kristian som aldri har løpt mer enn 14 km, er 14 km en god langkjøring 🙂

  2. For en vanvittig unødvendig og dustete kommentar. Trening er så individuelt at hva jeg kaller langkjøring, er ikke hva min samboer anser som langkjøring. Rett og slett fordi vi har forskjellige preferanser hva angår trening.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Tina: Ja, det trenger ikke ha noe med nivå å gjøre 🙂

  3. Herlighet for en merkelig kommentar… Så utrolig nedlatende til en person som sliter med å løpe feks 2 km, det er nemlig noen der ute som syns det er tungt, og da er 14 km rimelig mye og kan definitivt kalles langkjøring!

 7. DETTE inspirerer!
  Ingen barn, bare løpeglede og ekte mygg i munnen.
  Jeg liker det!

 8. Må bare si at når jeg leser kommentarer du får, så kjenner jeg VIRKELIG på hvor utrolig glad jeg er som har byttet fra «dameyrke» til «manneyrke», haha! Å slippe den evinnelige gnålingen og GNAGINGEN som kommer fra kjerringer er så himla deilig at du vil ikke tro det.

  1. Ufine kommentarer er kjipe å få uansett om de kommer fra menn eller kvinner synes nå jeg da. Tror det er for enkelt å legge skylden på kjønn. Den siste setningen din var veldig generaliserende. Trist å snakke ned andre kvinner slik.

 9. Last ned appen TUR, så har du kart over stier, samt posisjon tilgjengelig på mobilen
  Behøver ikke ta postene, selvom det er gøy det også!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 🙂

 10. Where do you buy your caps? And what brand is your tights? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *