minipavlova til 17. mai

Jeg ELSKER mai-måned! Dagene blir lysere, luften varmere, trærne grønne, folk blir blidere og festdagene ekstra fine! 17.mai er en stor favoritt hos meg, hele dagen gjør meg bare så glad – feiringen av landet vårt, det vakre flagget vårt, orkestermusikken, de fine festdraktene og ikke minst – all den gode maten! I fjor laget jeg en magisk fin pavlova, men i år skal jeg lage noe enda finere og enda bedre: minipavlova! Pavlova som små, søte porsjoner på tallerken til gjestene, eller som de kan forsyne seg av selv til et dessertbord. Topper du med granateple og blåbær får du også de fine fargene i flagget på hele desserten! En sikker vinner tror jeg 🙂 I tillegg er det skikkelig enkelt. Oppskriften på marengs har jeg delt tidligere, men her kommer den igjen 🌸 


minipavlova til 4 

♥ 4 eggehviter ♥ 220 g. sukker eller sukrin (eller halvparten av hver) ♥ 1 ts. klar eddikk ♥ 3 dl. kremfløte ♥ blåbær ♥ granateple 


slik gjør du 

Sett ovnen på 100 grader. Skill plommen fra hviten og ha hviten i en bakebolle. Bruk en visp eller en kjøkkenmaskin (anbefaler sistnevnte) og sett pisken på full styrke – pisk til den begynner å bli stiv. Tilsett deretter litt og litt av sukkeret og sukrinen mens du pisker. Når eggehviten er så stiv at bollen kan vendes opp ned uten at hviten faller ut, kan du skrape ned alt som er på kantene og piske i et par minutter til mens du tilsetter edikk. Ha bakepapir på et bakebrett og bruk en spiseskje til å lage passe store kladder av marengsen på bakepapiret. 

Når marengsen har stått i 30 minutter skal du slå av ovnen, deretter skal de bli stående i ovnen i 30 minutter til. La de små pavlovaene bli kalde før du danderer med pisket kremfløte, granateple og blåbær. Dette må du gjerne gjøre rett før servering, hvis ikke risikerer du at den blir myk og det vil du jo ikke! Sprø utenpå og myk / seig inni er det beste med hele desserten. 


Mmm 🇳🇴  

19 kommentarer

 1. Så fine! Virkelig inspirerende 🙂 Det skrives forresten eddik, ikke edikk.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk 🙂

 2. Hvorfor bruker du eddik i dette? Det er vel bringebær eddik som skal i dette og ikke klar eddik. Må jo gi en grusom smak?!

  1. Caroline Berg Eriksen

   1 ts på fire eggehviter gir ikke en grusom smak 😉

 3. Så flink du er, jeg bruker også klar eddik – blir knallgode

 4. Pavlova er best i verden, men foretrekker selv bringebær og jordbær. Også kan du bruke eggeplommene som er igjen etter eggene til å lage vaniljekrem, så kan du blande krem med vaniljekrem og da blir pavlovakremen løftet til nye høyder. Lover!! Du vil aldri igjen bare ha kjedelig pisket kremfløte på pavlovaen 😛

 5. Pavlova er bare nydelig, så flink du er som lager fra bunn, granateple må prøves. Neida, litt eddik setter ikke smak, hørt sånn tull. Når det er sagt kan fint eddiken kuttes uten at det gjør noen forskjell, jeg gjør det når jeg skal ha husmorpoeng og lager den på gammeldagsmåten, som ene gutten sa.

  Etter at jeg oppdaget posene fra Toro er nemlig de blitt min pavlova. Bunnen blir ikke så søt, synes faktisk den er bedre enn de bunnene man lager selv. Og så lettvint.
  Bare et tips om noen ikke får til å lage bunnen selv eller bare er som meg, en smule lat

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 😀

  2. Å, der er jeg sterkt uenig. Testet Toro sin en gang, og det blir ikke flere for å si det sånn. Skuffet både meg selv og de gjestene som har vært her og spist pavlova tidligere. 😮

 6. Det er mer vanlig med vaniljekrem? Synes i alle fall det er knallgodt, men mulig det er godt med kun krem også. 🙂 Hurra for mai, for en flott måned!

 7. Pavlova er kjempegodt. Bruker vi alltid ha på 17.mai. Men bruker blåbær, jordbær og bringebær . Blander krem og vaniljekrem, så godt og ikke så mektig som ren krem. Aldri prøvd med granateple, det må prøves 🙂

 8. Toro sin ferdige pavlova er super god. Sluttet helt å lage fra bunn etter jeg prøvde den. Har hatt den i mange bursdager, blir tom hver gang. Ingen pavlova uten vaniljekrem, blir tamt med bare vanlig krem. Pleier å piske kremfløte og tilsette vaniljekrem, smaker himmelsk.

 9. Favoritt kake her i huset:)
  Fikk vann i munnen nå gitt.. Nydlig anrettet og gleder meg til å lage her hjemme. Og stort pluss for du tok med sundt sukker. Takk for oppskrift ☺️

 10. Blander alltid 1 pk.Piano vaniljekrem med 3 dl.piska fløte.Så på TV reklame,Piano har kommet med Pavlovakrem,den må piskes.

 11. Jeg synes de ble så fine med bare pisket krem, da ble de skikkelig rød hvit og blå <3 <3

 12. For de som liker en litt syrlig smak, er det veldig godt å tilsette litt lemoncurd i flöten.

  1. Lemoncurd, yummi 😀 😀 Et av de små miraklene i hverdagen <3

 13. Pavlova er vår kaken Jeg hqr laget utallige varianter med edikk, maisenna osv. Men har kommet fram til at jeg liker den best med bare eggehvite og sukker. Så topper jeg med en blanding av krem og vaniljekrem Ikke tenkt på granateple før, takk for tips Nyt mai

 14. Benedicte L

  Lime i vaniljekremen blir helt nydelig og friskt, prøv det!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *