hele familien på joggetur

Hei bloggen ☀️ Jeg tok meg helt fri fra dataen i går og det var skikkelig godt! Jeg hadde så lyst på en dag med fullt fokus på oss fire, styring i hagen og bare være ute i frisk luft – og akkurat sånn ble det! Vi har alltid tenkt at det er vanskelig å få til trening i helgene, men i går forvandlet vi bare pulken vår til en løpevogn og det kan jeg ikke skjønne at vi ikke har tenkt på før! Det førte til at vi jogget hjemmefra og opp til lysløypa, hvor vi tok én runde før vi jogget hjem igjen. På veien tilbake stoppet vi i  byen for litt forfriskninger og da vi var tilbake hadde vi fullført litt over 11 kilometer – den følelsen! Det beste av alt er likevel at jentene synes det var skikkelig gøy å være med, så dette blir det definitivt mer av i helgene fremover! Her kommer noen bilder 🌿 

Lars-Kristian tøyer ut den stive fotballkroppen sin 😉 


Vi fikk også med oss 1.mai-toget i byen, og jeg fikk dratt en tur på Plantasjen for å kjøpe jord, så jeg endelig kunne gjøre bedene hjemme klare til 17.mai. Jeg er ikke ferdig, men kom et godt stykke på vei. Grillen ble fyrt opp for første gang denne sesongen og vi fikk spist is, så ja – dette var rett og slett en så fin dag og jeg kan ikke skjønne at det ikke er mandag i dag, men torsdag?! Hele systemet blir jo klusset til når du tar en søndag midt i uken 😉 Håper dere hadde en fin 1.mai også 🇳🇴 

84 kommentarer

 1. Konstruktiv kritikk:
  Denne treningen virker som viktigst å gjennomføre for dere voksne, ikke å få hele familien i aktivitet. 11 km i en vogn for en 5-åring, da tenker JEG, iallefall, det er foreldrenes behov for trening som går foran.
  Andre alternativer (dvs ikke kritikk kun for å kritisere): 5-åringen sykler mens dere jogger ved siden av (2-åring må nok i vogn da), blir nok ikke 11 km da, men 😉
  Gå tur (alle, ikke vogn)(bruk geo catch – fungerer supert som motivasjon!), sykle/løpe på bane (da kan alle involveres på en måte), svømme, trampoliner osv osv

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 🙂

   Trening for jentene er det jo ikke akkurat, men de koste seg. Geocaching har jeg faktisk ikke prøvd, kanskje gjøre det 🙂

 2. Hvordan i all verden orket dere å løpe opp monsterbakken i lysløypa med den vogna? Imponerende!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Å løpe opp den bakken med de to i vogn tror jeg ikke er mulig for noen! Den er så bratt at om du faktisk er sterk nok så vil du uansett bare gli på grusen om du forsøker å løpe :O Vi gikk opp den bakken, begge dyttet 😀

 3. Jeg forstår ikke kommentarene du får fått i forbindelse med samarbeid med Kremmerhuset. At du utleverer barna dine? Når og hvor? Alt jeg ser av barna her inne er jo fornuftig, og hva er galt med å vise bilder av barna i ny og ne? Jeg forstår ikke akkurat det. Håper uansett du ikke lar deg påvirke av sånne kommentarer om at du er versting innen dette temaet, for det er du ikke. Du viser barna på en fornuftig måte 🙂 Virker som det er helt krise hvis man skulle se ansiktene dems.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg tror det er enkelte som bare har bestemt seg, uten at de en gang følger med på hva som blir lagt ut :/ Men det ser heldigvis de fleste 🙂

   1. Tydeligvis. For noen kommentarer, jeg ser altså ikke det andre ser. Orker ikke diskutere mer, folk er jo gærne. Hva er problemet med at barna er med på bloggen på bilder der man ser dem bakfra? Altså.. Nei, orker ikke. Kristine, jeg skjønner ikke problemet? Har aldri følt at jeg må «forsvare» Caroline før, men hver dag er det folk som er ute etter å kritisere hver minste lille detalj. At dere gidder.

  2. Kristine

   Men, barna er på bloggen. Jeg skjønner ikke hvorfor de skal de? Hva er vitsen?

   1. Caroline Berg Eriksen

    De er en del av livet vårt, å ekskludere de fullstendig ville bare vært rart og ikke gitt et riktig bilde av oss som en familie 🙂 Men det er viktig for meg at det som legges ut av dem ikke er utleverende i spesiell grad og at de ikke på noen som helst måte spiller noen hovedrolle i innholdet. Jeg synes vi har tatt en god vurdering og funnet en løsning som fungerer best for dem og for oss.

   2. Kristine

    Ok. Men du kunne tåle kritikk på dette og ikke sable folk ned fordi de har en annen oppfatning en deg. Min personlige menig er at barn ikke har noe på sosialemedier å gjøre og at dere derfor har tatt en uheldig avgjørelse. Jeg hadde syntes det var ekkelt om noen jeg ikke kjente viste så mye om barna mine som jeg vet om dine.

   3. Caroline Berg Eriksen

    Har jeg sablet ned noen? Hvor og når? Om noe så er det jo du som sabler ned meg. Jeg skriver nesten ingen personlig informasjon om noen av barna lenger, så det du tror du vet, vet du ikke, eller så stammer det fra den tiden hvor jeg delte mye.

    Jeg både tåler og aksepterer helt fint at folk har en annen mening enn meg, men det går jo begge veier og gjelder f.eks deg også. Det er heldigvis nyanser her, det handler ikke bare om å eksponere eller ikke eksponere. Verden er ikke så sort hvit heldigvis 🙂

   4. KRISTINE. Caroline svarer jo på det, og har svart på det tidligere. Det er ikke utlevering eller deling av personlig informasjon om barna i denne bloggen. Spiller ingen rolle at noen få har hengt seg opp i at CBE driver grov eksponering. Skjønner CBE og respekterer C og LK på måten de har valgt å inkludere de som de gjør. Fatter ikke at noen ikke gir seg uansett hva. Slutt med heksejakt . Du vet dere må ikke lese bloggen, det er ingenting i denne bloggen som fenger hverken deg eller noen få andre, bortsett fra å spre grums i kommentarfeltet. Hva er vitsen at du leser her inne Kristine ? Og kom ikke med den at du/dere er så opptatt av barns rettigheter, det er ikke det som betyr noe for dere. Kampsaken er CBE og hele bloggen hennes ! Og det er ikke bedriften CBE, men personenen bak .
    Holder helt med IDA 🙂

   5. Caroline Berg Eriksen

    Det handler ikke om eksponering for de du sikter til, Lill 🙂 Det vet både du og jeg. Det handler bare om å finne noe å kritisere, som med så mye annet. Heldigivs begynner flere og få øynene opp for akkurat det, og måten de oppfører seg gjør faktisk at det hele fungerer mot sin hensikt.

    Det er jo egentlig veldig synd, for debatten er viktig, og mange deltar i debatten på en ordentlig måte. Dessverre er det noen få som ødelegger :/

 4. Johanne

  Jeg vet du har fått kritikk for hjelmbruk. Jeg antar forsåvidt at du bruker hjelm, men ikke på bilder. Men ingen kan kritisere deg for manglende hjelmbruk på barna hvertfall Vi har også nordic cab, og barna bruker hjelm når vi bruker den som sykkelvogn, men ikke når vi går eller jogger – så forr jogger hvertfall ikke vi Nå er det mulig jeg som får kritikerne på nakken, for jeg vet ærlig talt ikke hva som er vanlig ved bruk av joggevogn?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi løp delvis på skogsvei og det kan humpe litt når det kjøres over større steiner. Om det kun var ett barn i vognen så kunne det hende at vi ikke hadde brukt hjelm på en joggetur, men når begge to sitter inni så er egentlig den største frykten at de skal skalle hodene i hverandre om det rister sideveis 🙂

 5. Johanne

  Det gir mening, ja!

  1. Caroline Berg Eriksen

   🙂

 6. Bodilla

  Men…

  Du er glad for at dere ikke deler like mye som før? Fordi dere har lært noe da?
  Hva garanterer at dere ikke om, la oss si 5 år, ser tilbake på og angrer på at dere deler såpass som dere faktisk gjør? Det er en sjans dere tar på barnas vegne? Det går sikkert bra, liksom?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Som med så mye annet så handler man ut i fra hva man tror og vet i det øyeblikket. Om en skal ta høyde for at man kanskje mener noe annet fem år frem i tid, så kan man ikke gjøre noe som helst.

   Det mest personlige og utleverende vi deler akkurat nå er hvilke møbler de har på barnerommet. Det sier jo egentlig sitt.

   1. Jeg tror det er lett å se seg blind på hva man faktisk deler, og bare ved å lese bloggen vet jeg svært mye om hva barna dine gjør og hva de liker.

    Dere vet ikke hvem som leser og hvem som ser dem på snap og IG? Det finnes ustabile folk som gjerne føler at de kjenner de små. Man ser jo bare her på bloggen at det kommer kommentarer som går på personligheten og utseende til barna.

    Jeg skjønner ærlig talt ikke at dere tør – og det helt uten å hetse eller kritisere.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Du tror du vet, du vet det ikke. Stor forskjell. Det er lenge siden jeg sluttet å dele den type ting, Petra.

    Du vet hva de gjør av og til, slik som i går hvor vi var på tur. Helt overfladiske hverdagslige ting. Men bortsett fra slike små drypp fra hverdagen vet du ingenting. Du vet ingenting om fritidsaktiviteter, du vet ingenting om andre interesser, du vet ingenting om hvilken barnehage de går i eller hvilken skole de skal begynne på. Du vet ikke hva de liker å drikke å spise, som favorittmat og drikke. Personligheten deres vet du altså ingenting om.

    Det eneste du vet om utseendet deres er det samme som en hver person som ser de på gaten sammen med oss. Det er ingen utleverende bilder i lite klær som andre personer gladelig legger ut. Ingen flaue øyeblikk med ansiktet fullt av mat eller avbildet kun i bleie eller truse.

    Jeg er helt for at man skal være varsom med hva en legger ut, og begrense informasjonen som gis.

   3. Jeg vet hva kosen deres heter (eller jeg kan fort finne det ut, det har stått i bloggen), jeg vet hva slags pysjamas de hadde under morsdagsfeiringen, jeg vet mye om hva de gjør på ferie, på hyttene og i helgene. Jeg vet at ene barnet ble filmet og spurte mamma om det skulle sendes til mormor. Ja, svarte mor og postet det til sine titusenvis av følgere. Jeg vet når det er påskefrokost og juleverksted. Jeg vet hvordan det er pyntet til bursdagene deres og hvordan de markeres i hjemmet. Jeg kunne nok enkelt funnet ut hvilken barnehage de går i, dere har beskrevet veien fra huset godt nok til det. Jeg har sett småjentene snurre rundt i penkjolene og jeg har hørt stemmene deres.

    Hver for seg er ikke dette skremmende opplysninger, men mengden gjør det svært bekymringsverdig. Dere legger igjen så utrolig mange spor for dem på sosiale medier, og det blir liggende for alltid. Selv det som dere angrer på nå.

    Du sier at om man skal bekymre seg for alt som kan gå galt kan man ikke gjøre noe. Når det gjelder barna bør man jo virkelig være føre var og ikke satse på at det går bra. For tenk om det ikke gjør det? Tenk om det viser seg at skadene for denne første generasjonen som vokser opp på IG og snap er større enn man frykter? Tenk om dere ser tilbake og tenker hva i all verden var det vi tenkte på?

    Noen ganger er det greit, og riktig, å ta sjanser. Barnas oppvekst er ikke en av dem.

    Du trenger selvsagt ikke publisere dette (det ser jeg faktisk helst at du ikke gjør), men jeg tenkte å gi bare et lite innblikk i hva jeg vet om deres små barn.

    Hva om en fremmed kommer bort til en av dem og snakker om sykkelturer, lekene de har på rommet og hvor pene pysjamaser de har? Vil ikke det være skremmende?

    Det er ikke meningen min å skremme deg, men jeg blir skremt av deres syn på dette.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Petra:

    Du vet ikke ha kosen deres heter 😉 Ja, jeg har delt hva Nelia sin het (ville ikke gjort det igjen), men det er flere år siden, og hun er naturlig nok eldre nå og har andre interresser.

    Nei, du vet ikke når det er påskeverksted, du vet når det har vært påskeverksted. Å vite at vi har påskeverksted i påskeuken er en kvalifisert gjetning som alle kan ta. De fleste barn har uansett påskeverksted, enten hjemme, i barnehage, eller begge deler. Det er ingenting uvanlig med det.

    Det ligger 4-6 barnehager i umiddelbar nærhet til oss, det kan være hvem som helst av dem. Det eneste jeg har sagt er at det er i nærheten og vi kan sykle.

    Vi har ikke noen faste ting vi gjør på hyttene, med unntak av at vi bader, soler oss, spiser og kjører båt hos mamma og pappa, og går på ski hos farmor og farfar. Hvem som helst kan gjette seg frem til det, det er ikke noe uvanlig.

    Tingene du sier at du vet her, er enten ting du egentlig ikke vet, som kosene deres. Du bare tror at du vet det. Eller så er det helt generelle ting som ikke er spesielt for noen av våre barn, men tvert om gjelder «alle», eller du vet det retrospektivt.

    Om jeg skal begrense mye av denne informasjonen her så må jeg jo nesten slutte å skrive om meg selv. Det meste du nevner over her er jo ting du vet fordi jeg har gjort det og skrevet om det, ikke fordi jeg har skrevet om barna og publisert bilder av de.

   5. Kristine

    Som du skriver er dabatten kjempe viktig og derfor er det like synd at du mener og hevder du har svaret unngår diskusjon, men fremsetter alle som er uenige med deg med at de bare vil kritisere deg.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Nei, jeg har aldri skrevet eller sagt at alle som er uenig med meg kun er ute etter å ta meg. Jeg har skrevet at noen er det, og at de ødelegger for dem som faktisk ønsker en saklig og konstruktiv debatt.

   7. marthe

    PETRA; er du seriøs petra? du sier du «kjenner» barna på grunnlaget av hvilken pysj jentene hadde på morsdagen? eller hva de gjorde på hytta i påsken? dette er noe av det tåpeligste jeg noensinne har lest. noen folk MÅ på død og liv lete etter noe å kritisere, og du er en av dem!!

    jeg vet hva barna gjorde den og den dagen, fordi jeg leste om det. men jeg kjenner dem ikke på grunn av det, og jeg tror heller ikke det som du gjør.

    om man skal tenke på hvem som ser ting man deler på sosiale medier, så blir man jo helt ko-ko i hodet til slutt.. og så må man kunne poste ting på sosiale medier uten at fremmede skal gjør noe ut av det. jeg synes ikke at caroline utleverer barna sine. de deler i grunn svært få bilder av jentene i motsetning til en god del andre bloggere og influencere. alt med måte, tenker jeg nå. og det virker som om caroline og lk har funnet en balanse angående dette.

  2. Cathrine

   Denne kommentarer er så ufin og frekk, og egentlig bare ekkel! For en måte å skrive på.., jeg blir helt flau på dine vegne! Bry deg om deg selv du, og ikke hva alle andre velger å gjøre!

 7. You had really a great idea and I see the girls really had fun, too!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   They loved it 🙂

 8. Hei

 9. Kristine

  Sprekinger!! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   😀

 10. Et 1 Mai tog står man ikke å ser på, det toget går vi i 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Hadde skilt oss bra ut da 🙂

 11. Herregud, nå må folk seriøst roe seg ned i dette kommentarfeltet. Blir helt matt av å lese all kritikken. Nei, barna til C og LK utleveres ikke – jeg vet ikke mer om dem enn jeg gjør om andre barn. Synes det er koselig at de dukker opp på bloggen innimellom – akkurat som jeg synes det er koselig at venner/bekjente av meg av og til poster bilder av SINE barn på sosiale medier. Nei, barn under 13 år skal ikke VÆRE på sosiale medier (altså, de skal ikke ha egen konto med mulighet til å legge ut hva de vil). Men et (fint) bilde av barnet på foreldrenes profil i ny og ne gjør ingen verdens ting.

  1. Vi vet ikke konsekvensen av dette enda, fordi det er så nytt og en fremmed problemstilling. Konsekvensene av utlevering av barn på internett og SoMe vet vi nok ikke noe om før om 10 år, tidligst. Caroline og LK har absolutt skjerpet hva det deler og bilder de viser, jeg syns ikke de er verst, men samtidig så syns jeg det er skummelt at de feks deler at de er på Dovre, viser bilder av hotellet de bor på og sier hvor lenge de befinner seg der. Hadde jeg opplevd at fremmede mennesker kom hjem til meg for å se på babyen min, så ville jeg blitt skremt fra å dele ikke bare bilder, men også informasjon om hvor man er. Jeg ser mange influencere tagge bilder med hvor de befinner seg, og det regner jeg også som en unødvendig utlevering av barna.

   Kristina Andersen fortalte om en situasjon hvor hun for mange år siden hadde delt hvor hun jogget og når hun skulle dit, det resulterte i at noen løpte etter henne i stien og pappa’n hennes måtte hente henne fordi hun ble så skremt. Man må huske at det finnes flere tusen fremmede bak dataskjermen sin, og ingen vet hvem de enkelte personene faktisk er.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jeg ser absolutt de problemene, LH, men da må man nesten slutte med sosiale medier :/ Dette er jo ting man skriver og poster om uavhengig av om en har barn eller ikke. Det går også litt på generelt nettvett 🙂

    Som regel poster man jo ting etter at man har vært et sted, ikke før eller underveis. Når det gjelder instastories så er det ofte jeg filmer og så venter jeg til etter at jeg har vært på det stedet med å publisere, som f.eks på en joggetur.

  2. Jeg er så enig med deg! Som foreldre har de gjort et valg som ikke fremstår uansvarlig. De har funnet en balanse mellom det at barna er naturlig å ha med bilder av som en del av familien og det å ta vare på barnas «private liv» i barnehage, med venner osv. Bildene av barna er nydelige og ikke krenkende på noen måter slik jeg ser det. Hva en selv ville gjort er ikke av så stor betydning da dette er Caroline og LKs liv og valg. Og også deres ansvar. For meg blir det rett og slett litt «trøttende» å lese folks innlegg der de ikke godtar svaret til Caroline og forsetter kritikken med flere innlegg etter hverandre. Det er fritt å mene, men noen tar det veldig langt etter min mening. Den første som kommenterte vedr. turen klarte å komme med kritikk på en mer balansert måte, selv om det ikke ville vært noe jeg selv ville blandet meg inn i da jeg regner med at Caroline og LK sørger for at jentene har en koselig tur om det er i løpevogna eller utenfor. Oftest syns jeg Caroline svarer godt på kritikk hvis den ikke er urimelig. Det er få bloggere med kommentarfelt etter hvert og dette er vel noe av grunnen tror jeg…

   1. Bente H

    Er så enig. Jeg deler ikke bekymringen om at jentene vil bli møtt med bildene som er delt, når de vokser opp. Hvilken farge de hadde på ballongene på bursdagen, eller hvordan et barnerom ser ut tror jeg ingen tar nots av. Deles det personlige ting og bilder av barn i sårbare situasjoner er det selvfølgelig ikke bra, men det tror jeg alle kan se at ikke er tilfelle hos Caroline og Lars Kristian. Den oppvoksende generasjonen er vant med SoMe og at det ligger bilder ute av de aller fleste. Tror ikke de legger så mye vekt på dette, så lenge det er innenfor visse rammer.

    Det som der i mot bekymrer meg er den delen av den voksende befolkningen som ikke ser problemet med å spre netthets. Disse gjemmer seg som oftest bak anonyme nick og når flokkmentaliteten blir gjeldende er aksepten for hva som skrives lav. Det at det finnes egne forum, som baserer seg på å latterliggjøre og henge ut kjente personer er bare trist. Jeg tenker på hvilken forbilder de er for den oppvoksende SoMe generasjonen og hvilken verdier de overfører til sine barn.

    Jeg var på foreldremøte for voksene og barn denne uken der temaet var nettbruk. Her ble satt søkelys på akkurat dette. Hvor viktig det var at vi foreldre viste nettvett ovenfor den oppvoksende generasjon .Det ble sagt at mange voksene hadde mye å lære om hvordan de uttalte seg og omtalte andre på nettet. Barna lærer av oss voksene. Det ble sagt at nedsettende meldinger over tid mot en person var langt mer skadelig enn fysisk mobbing, fordi du aldri slipper unna den er der 24/7.

 12. For en herlig å sprek gjeng, dere er en flott familie.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så deilig 😀

 13. At du orker, Caroline! Jeg er av den typen som bevisst går inn og leser kommentarfeltet på vg fordi jeg synes det er underholdende og se tankene til visse folk…… men kommentarfeltet ditt tar kaka. Makan til folk som vet best. Håper virkelig du ikke tar deg nær av det eller endrer bloggingen din på noen måte pga disse. Jeg ville ignorert de til de finner noen andre å hakke ned på. Det er faktisk helt utrolig hva de lirer av seg. Istedenfor å gå etter bloggere burde de bruke energien sin på viktigere ting (no offence), som f.eks politikk.
  Stor klem til deg og den fantastiske bloggen din

 14. Blir så glad og motivert av dere 😉

 15. Her kommer rett og slett en stor klem og et hjerte <3 ❤️ keep up the good work!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 16. charlotte

  Haha digger at du ble like forvirret som meg av fridag midt i uken, at du faktisk skrev at det var torsdag:) Ha en nydelig kveld!

 17. LILL: barn er ikke en gjenstand voksne kan bruke som underholdning. Barn har rett på privatliv.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Anna: Det er jeg helt enig med deg i! Men det er jo ikke det som skjer i dette tilfellet.

   1. Bodilla

    Igjen – har du sjekket antall googletreff? Er det ikke for underholdningens skyld, mener du?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Bodilla: Antall googletreff sier da ingenting om innholdet? Om jeg skriver Nelia og Naia her i kommentarfeltet så får du masse treff i Google, uten at jeg har gitt ut noe personlig informasjon. I tillegg så er vel de fleste av de Googletreffene fra flere år tilbake da jeg skrev og postet mer enn hva jeg gjør nå.

   3. Så du tenker at det er helt uproblematisk at man får opp så mange bilder av jentene dine? Bilder som du ved å poste i offentlige kanaler har gitt opp kontrollen på?

    Det er litt skummelt hvor lett du tar på dette?

   4. Caroline Berg Eriksen

    Åpenbart så synes jeg det er uproblematisk. Hadde jeg syntes det så hadde jeg ikke postet bilder.

   5. Ja, ikke vet jeg hva som er åpenbart for deg.

    For meg er det åpenbart at du angrer på å ha delt for mye av barna tidligere, men likevel ikke har tatt lærdom av at ting kan endre seg og fremdeles pøser på med eksponering av dem du har plikt til å beskytte.

    For meg er det åpenbart at du ikke setter dine barns beste først.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Det der blir litt tynt for meg, Petra. Du kaster ut store ord og spiller på samvittigheten min, men du har ingen argumenter til å støtte opp under det du skriver.

    Du kan umulig følge spesielt godt med i mine kanaler i sosiale medier når du mener at jeg fortsetter å pøse på med eksponering. Du får det til å høres ut som jeg er et ekstremt ytterpunkt i det her, og det vet alle at jeg ikke er.

   7. Hva er tynt? Hvor viser jeg ikke til hva jeg mener? Dere har lagt ut tusenvis av bilder og mye informasjon om reiser og hverdagen til barna. Jeg trenger jo ikke underbygge påstandene mine, dere har selv sørget for at de er tilgjengelig for alle.

    At andre er verre mtp eksponering er vel et tynt argument? Hvorfor ikke heller strekke seg mot dem som er ‘bedre’?

   8. Caroline Berg Eriksen

    De påstandene ble plukket fra hverandre i den opprinnelige kommentaren din, Petra.

    For det første så tok du feil på flere av punktene du «trodde du visste». For det andre var det ting du kunne gjettet deg frem til som gjelder de fleste barn, som f.eks at vi har påskeverksted i påsken, går på ski og bader på hytta osv. Eller så var det informasjon du visste fordi jeg blogger om meg selv. F.els hvor og når vi er på ferie, når vi var på joggetur osv. Skulle vi ikke gjøre den informasjonen tilgjengelig måtte jeg slutte å skrive om meg selv også.

    Du vet utrolig lite om hverdagen til våre jenter, det begrenser seg til noen små drypp i uken om hvor vi er og hva vi har gjort sammen. At du i det hele tatt tror du vet masse om dem er egentlig ganske utrolig.

    Tusenvis av bilder? Nelia er 5 år, dvs. at hun har levd i ca. 2000 dager. Du mener altså at vi i den perioden har rukket å legge ut tusenvis av bilder?

    Beklager Petra, men nå dummer du deg bare ut. Jeg tror vi avslutter her. Oppfordrer deg til å følge litt mer med i mine kanaler i sosiale medier om du skal mene noe i fortsettelsen.

   9. Ja, rund gjerne av.

    Takk for at du publiserte og svarte på kommentarene mine, det står det respekt av.

    Jeg tror muligens publikum sitter igjen med en litt annen oppfatning om hvem som ‘dummer seg ut’, men det er ikke opp til meg å avgjøre. Det som dog er klinkende klart er at du ikke tar til deg råd og meninger fra fagfolk mtp å skape en digital identitet for barna dine. Bare det fakta at jeg mene jeg vet så mye om barna dine (selv om det i din mening er feil) burde gi deg grunn nok til å skjerme dem bedre.

    Men jeg ser når slager er tapt og trekker meg også, både fra diskusjonen og dine sosiale medier.

    Må bare få kommentere helt på tampen at jeg registrere at du ikke kommenterer på forslaget mitt om å sammenligne deg med de beste mtp eksponering av barn i stede for å gjemme deg bak at mange andre er mye verre.

    I rest my case.

   10. Caroline Berg Eriksen

    Fagfolk uttaler seg på generelt grunnlag og jeg stiller meg 100 prosent bak det de sier. Derimot mener jeg at det vi legger ut ikke faller inn under det de snakker om når det gjelder eksponering av barn. Vi legger ikke ut ting som fratar barna retten til å skape sin egen digitale identitet, den type informasjon begrenses til et minimum.

    Jeg ønsker ikke å sammenligne meg med noen, jeg gjør det som er riktig for meg og vår familie, så får andre gjøre det de mener er riktig for seg og sine. Men jeg noterer meg selvsagt at andre som legger ut mye, mye mer om barna sine, går helt fri for kritikk, sammenlignet med oss.

   11. Er ikke bloggen din ment som underholdning, da? Barn blir fort større og det kan bli veldig flaut for dem at du har skrevet om dem og publisert bilder siden de ble født. Og hva du oppfatter som innafor er langt fra hva et litt større barn fra la oss si 10 år og oppover ønsker at alle skal se.

   12. Caroline Berg Eriksen

    Bloggen er underholdning, ja? Det er jo blant annet derfor jeg publiserer så lite av barna.

 18. Vil rett og slett bare gi deg en stor klem, og et hjerte <3 Keep up the god work!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

  2. Benedicte

   Herregud, Petra. At Caroline i det hele tatt gidder å svare på kommentarene dine, står det virkelig respekt av. ‘Alle’ barn står på ski på hytta, har en rosa pysj osv osv osv. Her vi bor er det kun 1 barnehage, vanskelig å vite hvor mine barn går i barnehage daBare ett eksempel, gidder ikke mer..
   Angrer på at jeg gidda å kritisere Caroline for overforbruk her tidligere i uka, for den kritikken som hagler under hvert innlegg nå er virkelig bare vondt å lese. Stå på, C og LK, digger bloggen.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Takk, Benedicte 🙂 Jeg vet jeg har et stort forbruk, synes det er helt greit å bli kritisert for det så andre ser at det ikke er normalt 😀

 19. Man lærer og vokser..
  Syntes det sier mere om leseren, enn Caroline med familien. Skremmende hvordan lesere trur de «kjenner» familien.jeg kjenner ikke familien, kunn sånn hva de driver med og interesser i form av hva jeg velger å lese.
  Hærlighet her er familien på en joggetur..
  Og her renner det inn om hvilken barnehage, hva kose bamser heter og værre er.. Ja alle skal ha sin mening. Men dette er drøyt synes jeg..syntes man burde tenke seg flere ganger om før hva man skriver. Det er ikke farlig å være hyggelig ☺️ ha en fin fredag

 20. Else Karin

  Hei C, husker du prisen på den vogna/pulken?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, den koster ca. 10 000,-, men de har tilbud på hyttetorget nå 🙂

   https://www.hyttetorget.no/helarspakke

 21. Kjære vene….synes dessverre at all denne negativiteten fra folk tar over den flotte bloggen din Caroline. Alle de fantastisk flotte bildene og den gode jobben dere gjør,forsvinner i en saus av mennesker som har store behov for å kverulere og diskuterer for å belyse sitt ego. Denne bloggen er vel ment som et hyggelig sted der man kan kose seg med gode ideer og drømme seg litt bort. Håper du finner en måte å omjustere dette på før det tar fullstendig over ditt flotte arbeid! God helg og klem

 22. Jeg husker at jeg tidligere, da Nelia akkurat var født og litt tiden etterpå, syntes du delte mer enn hva jeg ville gjort. Men du har virkelig blitt mye bedre her og jeg håper andre bloggere/influensere ser på deg som et forbilde! For det synes jeg du er sammenliknet med mange av de andre mødre på nett. Du deler kun smakfulle bilder, hvor man som oftest bare ser dem bakfra. Jeg føler absolutt ikke jeg kjenner noen av dine barn og jeg har fulgt bloggen din siden den spede begynnelse.

  Stå på Caroline! Du gjør en formidabel jobb mange bør ta lærdom av, og du er et godt forbilde.

  1. Jeg skjønner ikke dette med at det skal være så positivt å vise barna bakfra? Om man aldri hadde sett barnas ansikt ser jeg vitsen med det, men her får man jo se ansiktene deres i hvertfall på ukesbasis. Hva er da vitsen med å liksom skjerme dem iblant?

   1. Caroline Berg Eriksen

    Petra: Det handler om hvor mye informasjon som gis ut. Et bilde hvor hele ansiktet synes er langt mer utleverende, og barna deltar på en helt annen måte i innholdet sammenlignet med bilder hvor de er delvis skjult.

    At man får se ansiktene til jentene våres på ukesbasis er enten en løgn fra din side, eller så vet du åpenbart ikke hva du snakker om. For det stemmer på absolutt ingen måte.

    Om du skal lyve, eller ikke kjenner til fakta, så foreslår jeg at du ikke deltar i denne debatten. Uansett så bør du holde deg for god til å komme med den type påstander.

   2. Jeg har et kanskje litt direkte spørsmål angående dette, men kan det ha noe med å gjøre at bildene av barna dine gir mer likes? Isåfall er det veldig trist. En kjapp titt på din IG profil viser jo at du får ganske mye mer likes der du poster bilder av kun barna dine iforhold til bilder av deg alene. Husker et bilde fra jul der de sitter i trappa (utrolig nydelig bilde forresten med nydelige barn), der rant liksene inn.

    Jeg syns spm er relevant iforhold til debatten som pågår og i dagens samfunn der man higer etter mest mulig likes. Forøvrig interessant at IG testet ut en funksjon der andre ikke kan se hvor mange likes man får på et bilde bare enn selv. Slik at det skal være innholdet som skal være i fokus. Uansett, poenget er at det virker som barna dine engasjerer mer derav spm mitt i utgangspunktet.

   3. Caroline Berg Eriksen

    Ida: Om det hadde vært tilfellet hadde jeg postet mange flere bilder av barna, om ikke alle. Jeg vet jo godt at det gir flest likes 🙂

    Men jeg ønsker ikke at mine kanaler i sosiale medier skal handle om dem. Det skal handle om meg og vår familie, i den rekkefølgen 🙂 Og så skal barna være med der hvor det er naturlig, på en måte som ikke utleverer for mye personlig informasjon.

   4. Men hva har du egentlig med saken å gjøre? Det er ikke dine barn, så du har virkelig ingenting du skulle sagt. Ja, det er lov å dele meninger osv.. men du vet helt åpenbart hva Carolines mening er, så da kan du vel bare la det ligge?

 23. Stå frem med fullt navn Petra!

  1. Hvorfor? Jeg har ikke valgt et liv i offentligheten.

   1. Lise S

    Petra: «Jeg tror muligens publikum sitter igjen med en litt annen oppfatning om hvem som ‘dummer seg ut’, men det er ikke opp til meg å avgjøre.»

    Jeg synes i aller høyeste grad det er du som dummer deg ut i dette tilfellet Petra. Nå håper jeg inderlig du følger opp med din neste kommentar:

    «Men jeg ser når slager er tapt og trekker meg også, både fra diskusjonen og dine sosiale medier.»

    Så slipper vi som setter pris på Carolines blogg og arbeidet som legges i dennee og måtte til stadighet forholde oss til slike som deg, som er ute etter å kritisere og kun skape dårlig stemning.
    Er du uenig i valg som blir gjort, er det noe som provoserer deg – så dropp og les. Dropp og oppsøk SoMe sider som ikke gir deg god følelse. Så slipper vi andre å få dårlig følelse av slike som deg.

 24. Jeg ELSKER måten du svarer kritikerne på nå, de man vet er ment syrlige og kritiske (fra et visst forum), men kamuflert i en hyggelig tone, og likevel takker du, er ydmyk og saklig.Tror det koker over for mange av dem ved at de ikke får den responsen de ønsker lenger! Veldig bra! Kill them with kindness.

 25. Hvor er denne fantastiske blanke tightsen fra ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Rönisch 🙂

 26. Marita Nerås

  Hjelpes, så ekle mennesker kan være mot hverandre. Janteloven er levende ser jeg.
  Har lest bloggen i mange år, Caroline. Kommenterer sjelden.
  Men nå… husk at misunnelsens ansikt er svartere enn natta. Huff, så trist at noen MÅ prøve å såre.
  Keep up the fantastisk work. Heier på deg! <3

 27. Hei! Hvordan er plassen til Nelia i denne vognen? Prøvde Nordic cab urban i går og min 4 åring hadde svært liten plass:( Hadde så lyst til å kjøpe slik vogn så vi kunne jogget/syklet sammen hele familien☺️ De sa at den gikk bare opp til 4-4,5 år..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er helt fin 🙂

   1. Kan jeg spørre hvor høy N er? Han på butikken sa at vognen var like i str, men kanskje Explorer har bedre plass

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *