plant shopping

Jeg elsker et hjem med grønne planter, og synes det er så rart å tenke tilbake på årene vi bodde i Siljan – da hadde vi ingen! Mine grønne fingre har blitt litt grønnere siden den gang da også, og overraskende nok klarer jeg å holde liv i de plantene vi har her hjemme ganske lenge. Nå har noen av dem likevel tatt kvelden ettersom vi har vært på både påskefjellet og i Spania, så nå måtte vi ha nye for å tilføre stuene våre litt liv! 

Jeg kan gå på Plantasjen eller Mester Grønn i timesvis, for jeg får aldri bestemt meg for hva vi faktisk trenger og har plass til, kontra hva jeg bare vil og må ha. Haha! Flere som kjenner seg igjen? I dag var jeg fornuftig, så kun det vi trengte ble med meg hjem. Calathea Orbifolia heter dem vi har i den ene stuen hjemme, de er veldig lettstelte og det passer meg helt perfekt! 


Akkurat nå sitter jeg på kontoret og kan ikke skjønne hvor denne uken ble av. Egentlig skulle jeg ønske det var torsdag i morgen, for jeg har ikke blitt helt ferdig med alt jeg skal før det er helg. Dagene etter ferie er alltid hektiske, men samtidig er de så motiverende og fine å ha. Dessuten har jeg fått kommet skikkelig godt i gang med treningen igjen etter ferien og det digger jeg! Flere ukedager, takk! Med fint vær 🙂 Håper dere har det bra 🌿 

173 kommentarer

 1. Så fint med grønne planter Hvor er den fin jakken din fra?

 2. Helt enig med at det er fint med grønt rundt seg Kan jeg spørre om du har på deg Kine bukse fra Floyd på bildet? I så fall hvilken str bruker du? Jeg sliter så veldig med å fonne ordentlige bukser og på deg sitter de som støpt

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ikke Kine 🙁 Om du skal kjøpe den kan du gå en størrelse ned, de er veldig stretchy 🙂

 3. Det er det som skurrer litt med bloggen din. Forrige innlegg var tenk på miljøet (reklame selvsagt, men bra allikevel), neste innlegg er kjøpe, kjøpe og atter kjøpe. Hvis folk virkelig skal tro på at du tenker på miljøet, så må dere kutte på forbruket. Det gjelder alt fra bursdager, nye møbler, klær osv…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den argumentasjonen der kjøper jeg ikke, og er totalt uenig i. Det du i praksis sier er at kun de som lever som asketer kan si og gjøre noe for miljøet. Spør du meg så er det i seg selv en ganske så miljøfiendtlig holdning. For å senke utslippene av klimagasser kreves det at alle gjør noe, ikke at noen gjør alt. Om du legger opp til et krav om at alle skal stoppe opp sine liv og kutte klimagassutslipp ned til et ekstremt lavpunkt, fører det bare til at de færreste vil gjøre det som kreves.

   1. Enig! Forstår ikke hvorfor folk skal være så negative. Det viktigste er at alle gjør litt, ingen kan gjøre alt.

   2. Det finnes da en mellomting? Jeg tror vi alle kan kutte forbruket vårt en god del og likevel ha helt fullverdige liv. Det handler om å være litt bevisst på forbruksvaner, f.eks. å ta bedre vare på det man har, reparere, gjenbruke, redesigne osv (se bare på Jenny Skavlan). Ikke ta alle tilbakemeldinger du får i verste mening, verden er ikke så svart-hvitt. Men budskapet du sender på bloggen er ofte «se på disse fine produktene, klikk her for å kjøpe dem», altså oppfordrer du (eller inspirerer, om du vil) til økt forbruk. Og når du samtidig snakker om miljø og klima, kan budskapet du sender på bloggen bli oppfattet som selvmotsigende. Jeg er sikker på at du oppriktig mener det du skriver om strandrydding og forsøpling, men det som hadde gjort budskapet ditt enda tydeligere, var om du hadde gjort deg noen tanker om forbruk i tillegg, og vist at man ikke behøver 3 nye kjoler hver vår, for å ta et nylig eksempel.

   3. Caroline Berg Eriksen

    Ja, det finnes en mellomting og det er jo akkurat det som er poenget mitt 🙂 Du «krever» at jeg skal kutte i forbruk, og dermed kutte i alle aspekter av livet mitt for at det skal være «bra nok». Å kjøre elektrisk, kildesortere, rydde søppel, fly mindre, ikke spise rødt kjøtt osv. er ikke «godt nok», og dermed motsier du deg selv når du sier at det finnes en mellomting. Den «mellomtingen» du skisserer er jo da ingen mellomting, men en total endring av livsstil. Å forvente eller kreve det av alle fører ikke noe godt med seg og vil bare gjøre at færre gidder å engasjere seg i miljø.

   4. Grønn og blid

    Jeg skjønner du kan bli furstret fordi det kan virke som folk bare er ute etter å ta deg hele tiden, for alt. Og noen gjør kanskje det også, for alt jeg vet? Men, jeg kjøper likevel argumentasjonen til denne kritikken her, og det i forhold til det du fronter. Ikke hva du faktisk gjør. Det er ikke forventet at du skal leve som en asket eller være perfekt. Men du fronter disse tingene på en blogg, og lever av å «pushe forbruk» på andre, og da blir det faktisk litt rart å plutselig fronte miljøvennlighet. Men veldig fint at du gjør så godt du kan og prøver å kutte forbruk og skape bevissthet hos jentene dine. Det synes jeg du skal forfedre med!

   5. Caroline Berg Eriksen

    Hvis mennesker som «pusher forbruk» ikke kan si, mene eller gjøre noe for miljøet, så har du dessverre ikke mange mennesker igjen som kan gjøre noe. Alle må gjøre noe for at det skal utgjøre en forskjell, alle må ikke gjøre alt, da får du «ingen» med deg, dessverre. Det du egentlig sier er at yrkesgrupper innen fly- og cruiseindustri, tekstilarbeidere, mennesker i detaljvarehandel, reklame og markedsføring og reiseliv i stor grad ikke kan delta eller bidra for et bedre miljø.

   6. Nå opplever jeg at du tillegger meg meninger jeg ikke har. Jeg har ikke sagt at det du gjør ikke er godt nok. Kjempebra at du fronter strandrydding og kutter flyreiser m.m.! Jeg har heller ikke krevet at du kutter forbruket ditt totalt. Når jeg skrev at det finnes en mellomting, mente jeg at det går an å redusere på forbruket sitt uten at det går ut over livskvaliteten. For eksempel å kjøpe ting brukt, handle lokalt og kortreist og velge varer som er produsert rettferdig og miljøvennlig. Det er ikke snakk om å endre livsstil totalt, men om å gjøre mer bevisste valg som forbruker.

   7. Caroline Berg Eriksen

    Poenget mitt er bare at én mellomting handler om totalen, ikke kun deler av livet. Våre klimagassutslipp omfatter så mye mer enn bare forbruk, og da er det totalen som spiller en rolle, ikke hva man gjør med kun deler av det, som f.eks forbruk. Om fokuset hele tiden skal ligge på hva mer andre burde gjøre, da kommer man ikke langt, dessverre.

   8. Men det er jo forskjellig på å kjøpe nytt og å oppfordre andre til å kjøpe nytt. Jeg er enig med Hilde i at det skurrer litt. Det gir ikke mening å oppfordre folk til å kjøpe bambustannkost og plukke søppel, når man samtidig oppfordrer til å kjøpe alt mulig av klær og andre ting. Bambustannkost vil aldre veie opp for et par jeans.

    Synes du tar kritikk innmari dårlig her, Hilde sier jo absolutt ikke at man skal leve som asket for å gjøre noe for miljøet. Hun reagerer på at du slår et slag for miljøet den ene dagen, og kjøper ting den neste.

   9. Caroline Berg Eriksen

    Da kan ingen som jobber med salg i noe som helst form si eller gjøre noe for miljøet. Det er i så fall ekstremt mange mennesker som ikke kan bidra, synd for planeten.

    Hadde det vært bedre om jeg ikke skrev om søppelplukking?

   10. Så man bør ikke oppfordre andre til å redusere forbruket sitt, altså? Man bør bare applaudere det som er positivt, og holde kjeft om det som er negativt for miljøet? Det er ikke mulig å gjøre begge deler? Noe pussig argumentasjon, vil jeg si. Minner om at hvis alle skulle hatt samme forbruksnivå som oss i den vestlige delen av verden, hadde vi trengt 7 jordkloder. Alle kan gjøre litt, selv kjøper jeg brukt på Finn.no stadig vekk. Gjenbruk er bra!

   11. Caroline Berg Eriksen

    Selvsagt kan man oppfordre til det, har aldri sagt noe annet 🙂

   12. Da vil jeg gjerne be deg utdype dette svaret som du gir i ulike versjoner nedenfor her: «Når noen gjør noe for miljøet, er det ekstremt kontraproduktivt å kritisere dem for ting de IKKE gjør.» Du sier også et sted at å kritisere høyt forbruk er mer miljøfiendtlig enn selve forbruket. Her svikter logikken i mine øyne. Hva mener du egentlig med dette? Hva synes du om Greta Thunberg, som står i front og kjemper for miljøet med utilslørt kritikk av politikere og folk flest – er det bedre at hun tier stille?

   13. Caroline Berg Eriksen

    Nei, det har jeg aldri sagt eller skrevet.

    Jeg skriver at når noen velger å gjøre ting som er positivt for miljøet, som f.eks å plukke søppel, så er det kontraproduktivt og miljøfiendtlig å selektivt plukke ut deler av vedkommendes liv som ikke er miljøvennlig, for så å kritisere det. Om hver enkelt person som velger å gjøre enkelte grep for miljøet, skal få belyst alle sine sider som ikke er miljøvennlige, så tror jeg de færreste gidder å bidra. Og det er ikke spesielt miljøvennlig.

    Du/dere legger opp til at det kun er mennesker som spiser vegansk, tar tog, aldri flyr, kun kjøper brukt osv. skal få til å si eller gjøre noe for miljøet.

   14. Da misforstår du meg. Jeg snakker om det budskapet du sender på bloggen, ikke deg personlig. Det er signalene du sender på bloggen som blir selvmotsigende når du både skriver om ditt varme klimaengasjement og oppfordrer dine lesere til et unødvendig høyt forbruk. Jeg ser stadig at du tar kritikken du får som kritikk av deg som person, men for min egen del henvender jeg meg til deg som bloggeier, ikke Caroline som privatperson. Ser du forskjellen? Og «vi» (eller jeg, for jeg snakker bare for meg selv) mener selvsagt ikke at kun de som lever supermiljøvennlig på alle måter får lov til å snakke om miljø. Her ilegger du meg nok en gang meninger jeg ikke har.

 4. Er fint at grønne planter er kommet mer tilbake, i alle varianter Har vært orkideer lenge nok nå haha 🙂 Ha en fin dag. Og nyt fredagen din!

  1. Kritikken er berettiget, Caroline, så den bør du bare ta til deg.
   Du kan diskutere så mye du vil, men det forandrer ikke det faktum at du en dag får betalt for å vise fram nye kjoler for floyd, med oppfordring om å klikke inn for å finne flere kjoler. Jeg vil tippe at påvirkningskraften din fortsatt er stor, og selv om det selvsagt kun er spekulasjoner, antar jeg at salget på floyd fikk et hopp den dagen. Altså et salg større enn vanlig. Samtidig får du betalt for å oppfordre til å plukke søppel i veikanten. Bottom line er: Du får betalt for å få forbrukeren til å gjøre større skade på planeten, samtidig som du får betalt for å få forbrukeren til å behandle den bedre. Det er ufint.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Da får vi være enig om å være uenig 🙂 Jeg finnes ikke enig i den kritikken og mener at den kritikken i seg selv faktisk er miljøskadelig. Lykke til med å redusere klodens klimagassutslipp når fokuset ligger på å finne feil hos andre, fremfor å oppmuntre til endringer som på silt er positive 🙂 Mennesker innenfor salg, detaljvarehandel, reklame osv. kan verken si eller mene noe om miljøet før de slutter i jobbene sine. Ganske utrolig at du ikke ser problemet med argumentasjonen din.

   2. Oh my god du evner ikke å ta kritikk med mindre noken tar deg med trusa nede! Les: redigering av bilde feks. Tilfellene er jo at du tar betalt for ulike ting ene dagen og andre andre dagen. Sånn sett vet man egentlig pøkk om hva du står for. Innstillinga di er liksom kjekt å ha, kjekt å gjøre, ta litt vare på miljøet, men ikke så veldig lell. Alle kan gjøre litt ja, men det at du tar 2 flyturer mindre i årer mens du forbruker klær for hundretusenvis av kr gjør ikkje en shitt for miljøet vårt. Ta tullet en anna plass. Det er voksne som leser dette også og vi er ikke så naive. Tro det eller ei

   3. Caroline Berg Eriksen

    Jeg forbruker da på ingen måte klær for flere hundre tusen i året? Snakk om tull :O

    For øvrig gjør to lange flyreiser mer skade på miljøet enn 100 par med jeans. Så jeg tror du skal ta bagatellisering din et annet sted.

 5. Selvfølgelig må vi ha noen grønne planter. Min mann er heldigvis MER interessert enn meg, så da blir disse turene til Plantasjen rimelig lange. Det er ikke HAN som kjeder seg, for å si det slik 🙂
  Ha en fantastisk fredag, fine <3
  PS: Kan vi få se hvordan det ble med plantene?

  1. Men nå snakker jeg ikke om alle andre. Jeg snakker om deg. Jeg snakker om det du lever av, din bedrift og det du _velger_ å tjene dine penger på. Jeg snakker om at du en dag oppfordrer til et høyere forbruk (og dermed større avtrykk i en del av verden hvor de aller fleste har mer enn nok allerede), mens du neste dag oppfordrer til at vi prøver å gjøre avtrykket mindre. Fra begge sider fylles kontoen din opp. Så «Lykke til med å redusere klodens klimagassutslipp når fokuset ligger på å finne feil hos andre, fremfor å oppmuntre til endringer som på silt er positive»? Takk, den lykkeønskingen trenger vi så lenge påvirkere insisterer på å fylle lommeboken ved å skape kunstige behov som på sikt er tilsvarende negative.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Med den logikken din så er det svært få som kan si eller gjøre noe med klimaet. Butikkmedarbeidere, folk i reklamebransjen og andre salgsyrker kan ikke bidra på grunn av yrket sitt. Det er jo synd.

    I følge logikke din burde jeg da ikke skrevet innlegget om søppelplukking. Hadde det vært mer eller mindre bra for miljøet? Svaret er jo selvsagt at det hadde vært negativt for miljøet, og dermed argumenter du for et mer miljøfiendtlig innhold på bloggen. Du argumenterer altså mot deg selv.

   2. Jeg prøver en gang til. Du tjener penger på 1) oppfordre til større avtrykk og etterpå 2) oppfordre til å gjøre avtrykket mindre. Eventuelt kan man snu på det og si at du 1) oppfordrer til å minske avtrykket før du 2) oppfordrer til trampe opp nye avtrykk.
    Det er like idiotisk om å ta opp forbrukslån for å betale kredittkortgjeld.

    I din bedrift er det du som er sjefen, du er priviligert i så måte og jeg vil påstå at din type ikke er veldig vanlig. Du bestemmer hvilke annonser som skal ut på din blogg, hvor din bedrift skal hente sine inntekter. Dette privilegiet har ikke en ansatt ved Floyd, han eller hun er ikke en påvirker, men en som utfører en tjeneste. Bedriften din er i en særstilling, og kan ikke bare rett ut sammenlignes med en butikkmedarbeider eller andre «konvensjonelle» yrker.

   3. Caroline Berg Eriksen

    Selvsagt kan det ikke rett ut sammenlignes, men prinsippene er det samme.

   4. Nei, prinsippet er ikke det samme, nettopp fordi det i din bedrift er du og din mann og KUN dere som bestemmer hva som skal komme ut på bloggen. En ansatt i en butikk eller en ansatt i et reklamebyrå kan ikke det.

    DU er en påvirker som blir betalt for å påvirke dine lesere til å kjøpe varene som du reklamerer for. Det være seg hårvitaminer, klær, sminke, hårfønere, cruisereiser(en miljøversting av dimensjoner) og annet. Dette er din jobb, og denne jobben, denne kjøpefesten bedriften din vil ha oss med på, påvirker klimaet i svært negativ grad Det tror jeg du er enig i. Det er da det blir ufint å i TILLEGG få betalt for prøve å redde stumpene av det bedriften allerede har påvirket til å ødelegge i så stor grad som det den gjør. Og da vil jeg legge til at hva du og din familie tar av miljøhensyn er helt uinteressant.

    Så nei, jeg argumenterer ikke mot meg selv. Jeg vil ikke ha «mer miljøfiendtlig innhold på bloggen», som du så fint kaller det selv (et godt uttrykk for det du holder på med, forresten, takk!), men jeg finner det ganske utrolig at du ikke selv ser at den mengden med miljøfiendtlig innhold som du velger å publisere på din blogg for å fylle på lønnskontoen er så stor at det faktisk blir helt feil av deg å oppfordre til å plukke søppel i en kampanjeperiode, og, la meg si det EN gang til i håp om at det går inn: I TILLEGG TA BETALT FOR DET OGSÅ .

   5. Caroline Berg Eriksen

    Du mener altså at fordi jeg reklamerer for ting, så kan jeg ikke oppfordre folk til å f.eks plukke søppel. Jeg regner med at du selv ser urimeligheten.

    Og jo, prinsippet er det samme uansett hvordan du vrir og vender på det. Du virker til å tro at folk er tvunget til å jobbe på steder som driver salg, det er de ikke. De jobber der frivillig.
    På samme måte som jeg kan slutte å skrive om produkter, og miste all min arbeidsinntekt, så kan disse menneskene slutte i sin jobb. Å slutte i jobben er ikke lett, på samme måte er det ikke lett for meg å stoppe med alt inntektsbringende innhold, kun for at folk som deg skal akseptere at jeg skal skrive om søppelplukking.

    Det punktet om at jeg får betalt blir litt stusselig synes jeg. Grusomme meg som tjener penger.

   6. «Grusomme meg som tjener penger»? Ikke prøv deg. Ikke en gang har jeg sagt at du ikke skal få tjene penger. Snakk om lavmål måte å argumentere på. Jeg kunne sagt mye om hva jeg mener om måten du tjener pengene dine på, men det er ikke og har ikke vært mitt poeng. Poenget er, nok en gang, hvordan du velger å ha sugerøret ditt oppi begge bikubene.

   7. Caroline Berg Eriksen

    (…) deg å oppfordre til å plukke søppel i en kampanjeperiode, og, la meg si det EN gang til i håp om at det går inn: I TILLEGG TA BETALT FOR DET OGSÅ .

    Det var du som gjorde et poeng ut av det. Hele argumentasjonen din er bygget opp under at jeg «har sugerøret i begge bikubene», så det at jeg tjener penger på det er jo åpenbart et problem for deg.

   8. Varm_kakao

    Jeg tok klimatesten for moro skyld, og jeg hadde et avtrykk på 5.55 tonn CO2. (Er vegetarianer bl.a) Det er veldig lite, noe jeg er glad for. Som jeg la til tidligere i dette innlegget, så synes jeg det er supert at du snakker mer om miljø! Også flott å høre at dere gjør tiltak. Ser likevel at enkelte har noen gode poeng, og at det kanskje ikke dreier seg om kritikk for å være vanskelige. (ikke alle i alle fall) Det jeg synes ble feil, er å sammenligne en butikkansatt med din jobb. Håper likevel det blir flere miljøinnlegg på bloggen din, vi trenger noen som andre ser opp til og som kan gjøre en enda større forskjell (p.g.a influencer-statusen) enn den vanlige mannen i gata. 🙂

   9. Her må jeg få skyte inn litt, jo, du kunne fint skrevet innlegget om søppelplukking, men det burde ikke vært betalt! Er jo det som gjør at leserne klikker, at det liksom ikke kommer fra DEG! Og det er det som gjør leserne forvirret at i det ene øyeblikket betales det for klimavennlig innlegg og i det neste betales det for kjøping. Men søppel-innlegget er like mye Coop’s feil, de burde visst bedre enn å betale bloggere for slikt.

 6. Hei fineste!❤️ Haha, jeg kjenner meg veldig igjen altså! Jeg klarer ikke bestemme meg for planter. Jeg ser så detaljert på de jeg vurderer! Plasseringen av bladene/grenene, om de er riktig plassert i krukken liksom…ja, alt… Huff! God helg skjønneste familien! Stor klem❤️

 7. Total endring av livsstil? Å ikke kjøpe 3 nye vårkjoler, gjenbruke, ikke pusse opp huset 2 ganger på et år… Hvis å kutte ut det er ekstremt, så burde du jo virkelig tenke over forbruket ditt. Man trenger ikke samme genser i alle farger, eller ny treningstights hver gang man skal avbildes på bloggen. Du sier jo selv du leverer flere sekker med tøy i året. Er ikke det overforbruk? Det er supert å plukke søppel, men det drukner allikevel i alt forbruket deres. Man skal plukke mye søppel for at det skal kompansere for forbruket deres.
  Hvis man absolutt må kjøpe, kjøpe og atter kjøpe, så må det ikke vises frem på bloggen. Det er jo ikke noe å skryte av å ha et enormt forbruk.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, om man skal endre alle aspekter av livet sitt så snakker man om en total forandring av livsstil 🙂 Jeg synes argumentasjonen din er mer miljøfiendtlig enn hva vårt klesforbruk er. I stedet for å se på kun små deler av vårt og andres liv, burde du se på totalen. Det er den som teller i det lange løp.

   1. Der fremstår for meg som at du har liten innsikt i det ekstreme forbruket du har. Du tar i hvertfall ikke til deg tilbakemeldingene bloggleserne kommer med. Kanskje du tror et slikt forbrul er normalt? Det er det i hvertfall ikke. Du kjøper enorme mengder klær, og dere har reist på ekstremt mange turer med fly. Bra du ønsker å forandre det. Men du har en lang vei å gå, og det er ikke snakk om at man må leve 100 prosent miljøbevisst, men f.eks. at man kan stoppe med å fronte forbruk, forbruk og atter forbruk.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Da tror jeg du misforstår det jeg skriver. Jeg har ingen problemer med å innrømme at vi har et høyt forbruk, og jeg har heller ikke skrevet noe som antyder det.

    Jeg synes holdnigen din og andre sin i dette kommentarfeltet er mer miljøfiendtlig enn vårt forbruk. Du må gjerne være uenig, men man ser jo at flere er enig med meg. Om fokuset hele tiden skal være på hva mer man burde gjort, i stedet for å se hva enkelte faktisk gjør, vil man bare oppleve at færre engasjerer seg og faktisk gjør noe. Det er totalen som teller, ikke bruddstykker.

    Vi spiser mer miljøvennlig, vi kildesorterer, kjører elektrisk, rydder søppel og skal reise mer miljøvennlig, om vi kutter utslippene våre med f.eks 50 prosent, så er det 50 prosent, uavhengig av forbuket vårt. Jeg tror effekten blir større om alle gjør litt, enn noen få gjør alt. Og hele tiden fokus på hva mer folk kan gjøre, vil bare føre til at færre gidder å gjøre noe.

   3. Hvordan i all verden kan du si at å argumentere for å ikke kjøpe fire av ett plagg og tre av et annet og å bytte ut sekkevis av garderoben hvert år, er verre for miljøet enn at folk argumenterer for måtehold og mindre forbruk? Det skjønner jeg ikke? Det er da ikke miljøfiendtlig å oppfordre folk til å endre livsstil. Jeg tenker også at du har mange, mange mellomnivåer å gå på før askese. Selv om du blir irritert på folk som mener du lever ikke-miljøvennlig, kan du ikke hevde at de er VERRE for miljøet fordi de kommer med oppfordringer om å leve litt annerledes. Jeg skjønner ta du synes det er irriterende å få¨kritikk. Men miljøfiendtlig er det da virkelig ikke.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Åpenbart så er det ikke det jeg mener, ElineG 🙂 Å argumentere for måtehold og mindre forbruk er på ingen måter miljøfiendtlig. Det jeg mener er at å angripe bruddstykker av en persons levesett, når den samme personen åpenbart har gjort større endringer til det positive, er bakstreversk og vil i lengden føre til at færre gidder å bidra. På sikt er det verre enn om jeg kjøper mer eller mindre klær.

    For å få til endringer over tid og på sikt, må alle gjøre noe. Alle kan ikke gjøre alt, derfor blir det feil å angripe kun deler av en persons levesett, når den samme personen har redusert sitt avtrykk betraktelig, totalt sett.

   5. Jeg syns det er spesielt at du nevner kildesortere som et punkt. Det trodde jeg alle hadde gjort de siste 5-10 årene. Og hvis dere kutter utslippet med 50 prosent, så er det bra. Men da det er andre ting dere gjør, som faktisk er mye mer skadelig, så vil dere allikevel havne på minussiden. Det er det jeg nevnte tidligere, at de tiltakene dere gjør, kompanserer ikke for forbruket. Selv om man tenker totalt sett. Hvorfor er det så ille for deg å kutte i forbruket deres? Jeg får inntrykk av at ettersom du kildesorterer, så er det greit at du klikker hjem 30 nye plagg på en uke. Det virker som om du egentlig har laget deg noen unnskyldninger selv, for at forbruket deres skal være greit. Du kunne jo bare svart på kommentarer at ja forbruket er høyt, men vi skal prøve å redusere.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Det kommer an på utgangspunktet. På minussiden havner vi kun om forbruket vårt øker eller har økt mer enn de tiltakene vi har gjort, det har det ikke gjort. Vi kjøper ikke mer enn før bare fordi vi har redusert avtrykket vårt andre steder.

    Så tiltakene vi har gjort de siste årene, og kommer til å gjøre, har definitivt vært markante, og vil bli enda mer markante, når det gjelder vårt avtrykk.

   7. Mener du dette? At Hildes argumentasjon er mer miljøfiendtlig enn klesforbruket ditt?

   8. Caroline Berg Eriksen

    Samlet sett så mener jeg at holdninger som gjør at færre ønsker å bidra, er mer miljøfiendtlig enn mitt forbruk, ja. Mitt ønske og mål er at alle gjør litt, men det ville aldri falt meg inn å moralisere over hva andre ikke gjør.

   9. Men med «andre» høres det ut som om du er en privatperson. Det er du ikke, du er en «influencer» og bloggen din er en bedrift.

   10. Men Caroline, det er jo nettopp en total forandring av livsstil (for de fleste av oss i vesten) som må til for å redde klimaet! Dette gjelder ikke bare deg, men alle med et høyt forbruk. Det nytter ikke å bare kutte litt i flyreiser hvis man ellers har et enormt stort klimaavtrykk.
    Mener du virkelig at det er skadelig for klimaet når Greta Thunberg blant annet kritiserer toppledere for å fly privatfly?

   11. Caroline Berg Eriksen

    Nei, selvsagt mener jeg ikke det? Hvor har jeg skrevet noe som kan antyde det? Om en person kutter sine klimautslipp med 50 prosent, så er det en miljøfiendtlig holdning å angripe den personen ved å selektivt plukke ut ett aspekt av livet som ikke er miljøvennlig. Det er det jeg har skrevet, men så vet jeg at de fleste av mine kritikere er flinke til å vri og vende (lyve) på ting jeg sier for å gi det en annen mening.

    Vi kutter ikke bare i flyreiser, vi har kuttet ut tilnærmet alt av rødt kjøtt, pluss at vi har én kjøttfri dag i uken. Det er ganske store bidrag 🙂

   12. Skjønner du ikke eller vil du ikke skjønne? Ja, det er bra dere kutter ned, men allikevel har dere et ekstremt forbruk!! Først kan dere komme dere ned på et normalt forbruk også kan du snakke om å gjøre miljøvennlige tiltak (i norsk målestokk). En alkoholiker er fortsatt alkoholiker om man kutter ned en øl, men allikevel drikker 12 pr dag.

   13. Caroline Berg Eriksen

    Du vet svært lite om vårt forbruk, Kristine. Var jeg deg ville jeg vært litt mer ydmyk, når du åpenbart kommenterer på så tynt grunnlag.

    Tok en klimatest tidligere i dag og havnet rett over gjennomsnittet (flyreiser ikke medregnet). Så så ille er jeg åpenbart ikke 🙂

   14. Svar til Caroline:

    «Jeg skriver at når noen velger å gjøre ting som er positivt for miljøet, som f.eks å plukke søppel, så er det kontraproduktivt og miljøfiendtlig å selektivt plukke ut deler av vedkommendes liv som ikke er miljøvennlig, for så å kritisere det.»

    Det er jo nettopp det Greta Thunberg gjør. Hun påpeker at det er dobbeltmoral når mennesker med makt og penger sier de er opptatt av miljø, men likevel velger å fly privatfly når det måtte passe dem. Dette er altså ifølge deg miljøfiendtlig?

   15. Caroline Berg Eriksen

    Når det blir til det ekstreme, som å fly privatfly flere ganger pr.år osv. Samtidig som man sprer et miljøbudskap, så har jeg forståelse for det. Men mitt klesbruk kan ikke sammenlignes med det ekstreme, som f.eks flere turer med privatfly. Så mye forurenser ikke klesindustrien, og så mye kjøper jeg ikke.

    Det meste jeg viser frem og har på meg er i forbindelse med kampanjer, og da går det også mye i retur 🙂

  2. Jeg mener det er ekstremt miljøfiendtlig å påstå at alle må gjøre litt. Vi er langt forbi punktet hvor alle kan gjøre litt, vi må endre livsstilen vår radikalt. Og det nytter ikke å kutte i et skyhøyt forbruk og si at man har gjort litt. Dere har ingen rett til å ha noe større forbruk enn alle andre kan unne seg, derfor må mennesker med høyt forbruk kutte veldig mye mer enn mennesker med normalt forbruk.

   1. Hva i all verden vet du om Carolines forbruk egentlig ?

    Og hva er et normalt forbruk?
    Mener du etter norsk levestandard? Internasjonal?

    Lett å angripe de som står i spotlighten…

  3. Beklager, Caroline, men den klimatest vil jeg se. Det tror jeg ikke noe på og det er jo veldig rart å ikke medregne fly når man tar en klimatest.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Internasjonale flyreiser er ikke medregnet i norsk statistikk over gjennomsnittlig CO2e utslipp. Da er det jo bare rett og normalt at jeg heller ikke tar med våre turer for at sammenligningen skal være riktig. Så det er på ingen måte rart.

 8. Ærlig talt Caroline, hvis mennesker som pusher forbruk ikke kan mene noe om miljø så er det ikke mange igjen som kan gjøre det?
  Nå er det vel sånn at de aller, aller fleste av oss ikke pusher forbruk. De aller fleste av oss får ikke betalt for å påvirke andre til merforbruk, til å kjøpe noe vi ikke visste at vi hadde bruk for før vi så det i en annonse.

  Nei, det er vel ingen som tror at du kommer til å endre noe som helst, at du leverer flere søppelsekker med klær til Fretex hvert år sier vel sitt, de fleste leverer en pose annen hvert år.

  Jeg ser at du faktisk ikke klarer å se hva folk egentlig prøver å si i kommentarfeltet, i stedet velger du å sette ut med klørne og forsvare forbruket.

  I det ene innlegget er det reklame, løp og kjøp, neste er plukk søppel, så et nytt løp og kjøp. Troverdighet til karakteren 0.

  Synes det er trist, bare trist.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Om du tenker over det så jobber det utrolig mange mennesker i yrker som «pusher forbruk». Samfunnet vårt er bygget opp rundt forbruk for å holde hjulene i gang. Hvor mange mennesker jobber det ikke i detaljvarehandel, reklamebransje og ulike salgsyrker? Svært mange. Disse menneskene kan altså ikke gjøre eller si noe om miljøet i følge enkelte. Spør du meg er det en mer miljøfiendtlig holdning enn noe av det vi driver med.

   Jeg forsvarer ikke forbruket? Hvor har du det i fra? Jeg vet at forbruket vårt isolert sett gir et stort klimaavtrykk, men det som betyr noe er jo totalen av hva man gjør. Om man reduserer sitt utslipp av klimagasser med f.eks 40 prosent, så er det fortsatt 40 prosent, uavhengig av hvor mye klær man kjøper.

   For å være helt ærlig så skjøner jeg ikke hva du prøver å si angående troverdighet? Så fordi jeg kjøper klær og reklamerer for ting så kan jeg ikke plukke søppel, kildesortere, fly mindre osv? De tingene går da fint an å kombinere og samlet sett redusere utslipp av klimagasser og ha en positiv effekt på miljøet?

   1. De som jobber i butikker pusher ikke forbruk på samme måte som influnsere og det burde du også vite. De fleste oppsøker butikker fordi de skal kjøpe noe, mulig mange åpner bloggen din for å se hva de kan kjøpe i dag da.
    Derimot skal du få kred for at dere kjører hybrid. Elbilen gir dessverre ikke mindre klimaavtrykk enn andre biler, det er allerede mangel på strøm, og en stor mangel på fornybar energi. I Tyskland er det feks kullkraftverk, tenker det sier sitt. Og når alle kjører på strøm, hva vil da strømmen koste?

    Til S. Helene
    Da har jeg ikke barn? Hva i all verden får deg til å komme med en sånn påstand?
    Jeg har faktisk tre stykker. Også i tenårene. Her har det gått sport i gjenbruk, byttekvelder, der de kommer hjem med klær de har ønsket seg lenge, og vi både arver og gir videre. Vi velger klær av god kvalitet, da kan de brukes av flere.

    LK
    Dokumentere? Jeg ser ingen dokumentasjon på at flere søppelsekker er normalt. Hadde diskusjon på jobben både i går og i dag. De fleste leverer en pose/sekk hvert annet år. Eneste vi aldri kjøper brukt er sko, bortsett fra pensko til barn, de brukes gjerne 1-2 ganger. Ellers bør faktisk sko ikke kjøpes brukt av noen, alle har ulik fot og ulikt ganglag. Brukte sko kan, i verste fall, skade (gi feilstilling) i både fot og rygg, men nå er jeg langt utenfor tema, beklager det Caroline.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Selvsagt pusher de som jobber i detaljhandel salg, det er jo det jobben deres går ut på :p Det samme med reklamebransjen.

    El-biler gir klart mindre avtrykk enn fossile alternativer:

    https://www.nrk.no/norge/faktisk.no_-feil-at-elbiler-har-sma-miljofordeler-sammenlignet-med-fossilbiler-1.13861202
    https://forskning.no/bil-og-trafikk-klima-samferdsel/faktiskno-forskere-mener-tysk-elbil-rapport-er-uvitenskapelig-og-grovt-villedende/1330183

  2. Hvilken elbil har dere?

  3. «De fleste leverer en pose annethvert år». Hvor tar du det fra? Det er nok veldig mange overfylte klesskap i det ganske land, som ville hatt godt av en ryddesjau og sortering til feks fretex. Og det er nok mer unormalt enn normalt at en vanlig familie med et par småbarn kun får en pose klær til overs annethvert år. Da har du nok ikke barn selv om du tror det..

  4. Vi har barn her i huset og leverer flere sorte sekker til fretex hvert år. Så hvor har du det fra at de fleste leverer en pose annen hvert år ? Det må du gjerne dokumentere 🙂 . Blir helt matt av at et innlegg om planter skal få så mange mennesker til å gå rett i strupen på CBE. Tror de fleste folk her i landet har et stort forbruk av det meste, spesielt også folk med god ökonomi. det väre seg kles kjöp, bil, interriö og ferier. Tror ikke alle som kaster seg over Caroline lever så miljö vennlig som de vil ha CBE til å gjöre.Og dette med å handle brukt. Det er ikke alle som vil det, kunne aldri falt meg inn å kjöpe brukte klär, möbler eller sko. Aldri

   1. Hvorfor kunne det ikke falle deg inn å kjøpe brukt?

  5. Hallo… hver gang jeg er i hvilken som helst butikk blir jeg nærmest angrepet om å bli med i kundeklubb ditt og kundeklubb datt. Kjøp 3 for 2, mer mer mer! De som jobber i butikk er pådrivere på mersalg og det er en del av jobben deres. Så den påstanden din der blir rett og slett latterlig. Selvsagt er kvalitet viktig når man kjøper klær men med små barn (jeg har også 3 stk) så vil mye slites og være uegnet for gjenbruk. Synes kritikerne her inne kan bruke sitt brennende engasjement mot politikere og store miljøfiendtlige imperier istedet for å angripe en bitteliten bedrift som CBE.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har aldri hørt om butikkmedarbeidere som ikke er pådrivere for salg :p Det er i så fall en dårlig butikkmedarbeider.

 9. Haha, ja, kjenner meg godt igjen i det å bli gående i blomsterbutikker i en liten evighet og aldri helt greie bestemme seg for hva man faktisk trenger og ikke bare ta alt man vil ha 😀 Jeg begynner å få sansen for å arve planter og avleggere hos venner og bekjente. I fjor kjøpte jeg noen rimelige planter hos noen i nabolaget og det var så stas 😀 Håper bare det blir mer og mer av det fremover. Veldig koselig å ha noen planter å stulle med 🙂

 10. Prøvde de sommerfuglene i går, Helt nydelig!! Men – peanøttsausen ble så mørk av alle den soyasausen. Din er jo helt oransje. Hva kan jeg ha gjort feil?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hvordan smakte den da?

   1. Nja, Helt greit men din så jo mye freshere ut.

 11. Hei Caroline!
  Følte veldig for å legge igjen en hilsen til deg på denne fredagen. Ser at du har fått en del «kritikk» etter innlegget ditt i samarbeid med Coop.
  Vi har en stor utfordring når det kommer til miljø og vi alle må skjerpe oss og begynne å tenke oss om. Jeg går mye turer og ditt innlegg har gjort meg oppmerksom på at jeg bør begynne å samle opp søppel når jeg går mine turer. Jeg har alltid vært veldig bevisst på å kaste søppel der man skal kaste søppel, men ikke veldig flink til å plukke opp.
  Jeg ønsker ikke å slenge meg inn i noe som helst form for diskusjon, jeg ville bare si at jeg synes det er fint at du skriver slike innlegg på bloggen din og håper på mer av dette. Blir oppriktig irritert over at ting aldri er bra nok for andre. Derfor vil jeg si til deg at disse innleggene er en inspirasjon for meg til å tenke mer miljø, bli mer bevisst, forbruke mindre, fly mindre osv osv.
  Værsåsnill, ikke ta deg nær av disse kommentarene. Ja, veldig viktig at du, men også jeg/alle andre må begynne å tenke oss om. Men er det ikke nettopp det budskapet ditt med dette innlegget er? Jo!
  Ha en fin helg Caroline, fortsett med miljøinspirasjon!
  En god glem fra meg til deg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Calina 😀

   Så utrolig bra å høre! 🙂 Nå ble jeg glad!

   Ha en fin helg du også, gode klemmer <3

 12. Kjører dere el-bil? Det hadde ikke jeg fått med meg Kult! Hva slags bil valgte dere da?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi kjører hybrid, bruker elektrisk over alt unntatt langturer 🙂

 13. Herregud, nå får jeg flashbacks til den gangen du ga penger til veldedighet og verden klikket fordi du ikke ga mer… Jeg skjønner ikke problemet. Ja, du flyr, shopper, pusser opp og reklamerer, men det er da bedre å plukke søppel, kjøre el, sortere osv., enn å bare droppe det? Og bedre å oppfordre andre til å plukke søppel med Coop enn å sitte stille i båten og la folk finne ut av kampanjen selv? Jeg gir opp!

  Kos deg med de nye plantene, og ha en riktig fin helg med familien din

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Ja, hvem glemmer vel ikke det?

   Tusen takk 🙂 Ha en fin helg du også <3

 14. emojiene forsvant fra slutten der, det skulle være et hjerte og en blomst 🙂

 15. Åh jeg blir helt svett av det noen kommenterer over her. Tenk at et koselig innlegg om å handle planter kan provosere folk så mye, huff… Fortsett som du gjør Caroline, og ha en fin helg! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ha en fin helg du også, Benedikte 😀

 16. Inger Grethe Morken

  Akk, for en tråd… Det paradoksale er at ved å senke vårt forbruk drastisk river vi også livsgrunnlaget unna enormt mange mennesker som lever i bunnløs fattigdom. Vestens forbruk produseres i stor grad av mennesker fra slummen i østen… Okey, litt mer nyansert enn det, men dog. Ha en fin, grønn helg med nye planter og rene veikanter

 17. Seriøst? Kan virkelig ikke lese kommentarfeltet ditt, blir KVALM av alle som til ENHVER tid skal kicke på gud-vet-hva.
  Caroline, YOU GO!!!

 18. Det er faktisk ganske fasinerende hvordan du helt går glipp av poenget til dem som setter spørsmålstegn ved forbruket som frontes på bloggen.

  Det er ingen som mener at du skal leve som en asket og ingen som mener at det ikke er en god ting å plukke søppel og kildesortere. Det blir bare en litt for liten dråpe i havet mtp resten av klimaavtrykkene dere setter.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har kuttet ut rødt kjøtt, noe som tisvarer et CO2 utslipp på 1-2 tonn CO2e. Det er 12 – 20 prosent av et gjennomsnittlig CO2 utslipp fra oss nordmenn 🙂 I tillegg har vi en kjøttfri dag i uken, så da kan du sikkert legge på noen 100 kg CO2e. Hvis vi tar utgangspunkt i at vi halverer antall flyreiser fremover så er vi kanskje oppe i 6000 – 8000 kg CO2e i spart utslipp. Dråpe i havet?? Deg om det.

   1. Å halvere et svært høyt utslipp (fly) er selvsagt bra, men ikke godt nok mtp at dere går fra 8-10 flyturer pr år til 4-5. Det er enda langt over anbefalt mengde.

    Så ja, dråpe i havet selv om det selvsagt er mye bedre enn ingenting.

    Bloggen fronter et enormt forbruk, det er veldig spesielt at du krangler på det.

   2. Caroline Berg Eriksen

    En gjennomsnittlig nordmann flyr 7-8 ganger pr. år. Du kan åpenbart ikke så mye om dette.

   3. Hvor har du denne statistikken fra? Høres helt vilt ut!

   4. Må kommentere min egen kommentar selv om den ikke har blitt publisert/ muligens ikke blir publisert.. SSB har helt andre tall en hva du sikter til. For å komme på gjennomsnittet må du nok kutte ut enda Flere flyturer..

   5. Caroline Berg Eriksen

    Tallet var inkludert rødt kjøtt, og mengde CO2 ekvivalenter fra fly kommer helt an på hvor du flyr. Flyr du tur retur USA er du over 3000 kg CO2e. Dropper vi 4 flyturer i året havner vi mellom 2 og 5 tonn CO2e. Men igjen så kommer det helt an på hvor vi eventuelt dropper å reise. En dråpe i havet er det uansett ikke.

    Tallet på rødt kjøtt varierer også og kommer an på om det er fra melkekyr, eller om det er produsert i Norge eller utlandet.

   6. Så snittet er 7-8 flyturer pr år? Har du kilder på dette, du som har så god greie på det?

   7. Caroline Berg Eriksen

    https://www.framtiden.no/aktuelle-rapporter/811-norge-pa-flytoppen-2/file.html

    7,3 i gjennomsnitt pr. innbygger i 2015.

   8. Jeg fant link til det selv, og det er jo helt vannvittig! Nordmenn flyr altså dobbelt så mye som svensker.

    Da syns jeg jo at det er å legge lista svært lavt om man gjemmer seg bak denne skremmende statistikken når man skal rettferdiggjør sine egne flyvaner.

    For folk som ikke må fly pga jobb eller helsemessige utfordringer så bør man klare å holde seg til max en ferietur med fly pr år.

    Det er barna våre sin fremtid vi kødder med.

   9. Men hvor har du tallene fra? Om hvor mye mennesker flyr? Antar du skjønner at du må slutte med mer forsøpling en andre siden du forsøpler ganske så mye mer.

   10. Caroline Berg Eriksen

    Jeg forsøpler ikke. Jeg kaster søpla der den skal, i søppelbøtte 🙂

    https://www.framtiden.no/aktuelle-rapporter/811-norge-pa-flytoppen-2/file.html

   11. Men dette er nok inkludert firmareiser, og det har jo ikke med cbe.

   12. Caroline Berg Eriksen

    Mine reiser inkluderer firmareiser også. Det gjelder de fleste influencere, en reiser en god del for å skape innhold 🙂

   13. Caroline Berg Eriksen

    Stine: At nordmenn flyr mer enn svensker er ikke overraskende, men helt naturlig mtp. topografi, geografi og oljeindustri.

   14. Men er det naturlig at vi flyr dobbelt så mye? Hvorfor er det mer naturlig å fly om man bor i Norge i forhold til Sverige?

    Og miljøet bryr seg neppe om flyturene er pga ferie eller nødvendighet, utslippene blir jo de samme?

    Jeg skjønner egentlig ikke hva du argumenterer mot i denne tråden?

   15. Caroline Berg Eriksen

    Hva jeg argumenterer mot? Nei, hvor skal vi begynne…

    1. Du var overrasket over mengde innenlandsturer i Norge sammenlignet med Sverige, jeg ga deg den enkle og meget åpenbare forklaringen på hvorfor man flyr mer her i landet.

    2. Du mente at våre tiltak for å redusere klimautslipp var en dråpe i havet, så da viste jeg deg på en veldig oversiktelige måte at påstanden din var feil. Tiltakene vi har gjort har vært betydelige.

    3. Du mente av våre flyturer fremdeles var mer en «anbefalt» selv etter at vi halverte dem, og da satt jeg den påstandene perspektiv ved å vise til at den gjennomsnittlige nordmann vil fly dobbelt så mye som oss etter at vi har halvert antall flyreiser.

   16. Hva jeg argumenterer mot? Nei, hvor skal vi begynne…

    1. Nei, jeg var ikke overrasket over mengden innenlandsreiser. Jeg var overrasket over den totale mengden flyreiser, inkludert utenlandsreisene. I følge bloggen er det svært sjelden du flyr innenlands?

    2. Tiltakene dere har gjort foe egen del er betydelige. Likevel setter dere alvorlige avtrykk mtp fly, cruise og ikke minst daglig forbruk. Det hjelper ikke så mye med kjøttfri mandag når enhver anledning til å feire blir neddynget med ballonger og annet engangsstæsj.

    3. Å gjemme seg bak at andre er så mye verre er vel ikke et godt argument? Fakta er at flyturer er miljøversting, så da hjelper det ikke så mye å halvere et altfor høyt forbruk. Hva med å tenke at man skal fly så sjelden som mulig? I stede for å være så oppttatt av hvor mye man kan fly før man kommer over snittet?

   17. Caroline Berg Eriksen

    Så klart kan jeg gjøre mer, men vårt avtrykk er ikke i nærheten av så ille som man skulle tro ut i fra dine kommentarer. Alle kan vi gjøre mer, det gjelder deg også mest sannsynlig.

 19. Jeg tenker at grunnen til at dette tar så av, er at du jo er selve dronningen av ballongbuer og spraybokser og mengder av klær i en endeløs rekke på bloggen. Når du plutselig poster et innlegg om miljø fordi du får betalt for å poste et innlegg om miljø, er det mange (som med stor grad av rett også) reagerer på det dobbeltmoralske i det hele. Jeg også. Jeg tenker at det er et veldig godt tiltak å ha en aksjon som dette. Jeg tenker også at en rik influenser som deg hadde scoret masse poeng på å gjøre dette gratis – som din gave til miljøet og for å mobilisere leserne. Jeg applauderer et hvert tiltak fra alle som gjør noe for miljøet.

  Men jeg synes påstanden sin om at det er VERRE for miljøet at folk kritiserer deg, enn at du har et stort forbruk, er i overkant infantil. Det ser litt furtent og umodent ut. Og når det første innlegget ditt etter «la oss rydde strendene» handler om å kjøpe noe nytt – i en plastpotte, så synes jeg det var en litt tonedøv vurdering av deg – så jeg skjønner at folk reagerer. Også du kan gjøre lite veloverveide ting, Caroline Det er ikke verdens undergang å ta litt selvkritikk en gang. Og man kan si mye om livstilen du viser frem i bloggen – men spesielt miljøvennlig er den ikke. Bambustannbørste or not.

  1. Det jeg reagerer på, er først og fremst de blandede signalene du sender på bloggen, der budskapet ditt om søppelrydding, som er veldig positivt, blir utydelig fordi du i andre sammenhenger fronter ting som er negativt for miljøet. Et tydeligere samsvar mellom ulike deler av bloggen hadde gjort et mye bedre inntrykk – det er min oppfatning, og jeg sier ikke dette fordi jeg leter etter feil eller er ute etter deg som person – det handler om bloggen din og påvirkningskraften din.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Da må vi nesten bare være uenige :/ At jeg skriver og oppfordrer til søppelrydding, er utelukkende bra for miljøet, uavhengig av hva jeg skriver om ellers. Eller mener du det hadde vært mer positivt for miljøet om jeg ikke skrev om det?

    Det snakkes om dobbeltmoralisme, men den dobbeltmoralisme ligger hos kritikerne som ber om en mer miljøvennlig blogg, men som heller velger å være kritisk når de får det.

   2. At du skriver om søppelrydding er selvsagt veldig positivt! Men om jeg får komme med et ønske for bloggen i framtiden, hadde det vært nydelig å lese mer om miljøengasjementet ditt og gjerne få innblikk i flere aspekter av det. Du som jogger en del, hva med å fronte «plogging»? Altså jogging med søppelplukking? Oppfordre til gjenbruk, ikke bare forbruk? Vise ulike måter å fornye plagg eller møbler på? Bare noen forslag til innhold jeg ville ha satt stor pris på.

   3. Caroline Berg Eriksen

    Tips er fint 🙂 Tusen takk! 🙂

  2. Dette er rampelys fra KG klanen som våknet. Hei Pöbelsara, da fikk du kommentaren din godkjent

   1. Caroline Berg Eriksen

    Haha 😀 Ser jo de fleste navnene og ip adressen går igjen 🙂 Jeg tror jeg har rett i påstanden om at miljøet ikke engasjerer dem, det handler utelukkende om å kritisere.

    Det store spørsmålet er om de har tid til å være med å rydde i kampanjeperioden? Jeg tipper nei.

   2. Kan væte de som kritiserer deg her ikke bryr deg så mye om kampanjeperioden. Helt riktig de. Tror du det kan hende at folk er miljøbevisste året rundt og kanskje plukker søppel når de har mulighet?

   3. Caroline Berg Eriksen

    Jeg håper det, jeg gjør i hvert fall det 🙂

   4. Ha ha. Nei det handler nok ikke om miljø . Det handler mer om å ha noe å kritisere. og å få kredit for kommentarene sine inne på KG. For klanen der inne har jeg inntrykk av at det handler mer om «å elske noen å hate» en en noe annet.. fin hobby må jeg si.

   5. Dette er en hersketeknikk. Jeg kan kritisere en bedrift (som denne) og det den promoterer, helt uten å ha noe med kvinnene på KG å gjøre. Jeg tar i mye større grad avstand fra en slik type netthets (KG), enn influencernes Kjøpeoppfordringer eller inspirasjon til forbruk.

   6. Kommentaren var rettet mot klanen på KG, som et svar på LK sitt innlegg. Skjønner at ikke alle som kommer med kritiske kommentarer kommer fra gjengen der inne , men det er ikke vanskelig å se at mange gjør, når man leser tråden i sammenheng med mye av det negative som postes her.

   7. Caroline Berg Eriksen

    Bare sånn for ordens skyld så er ikke LK, Lars-Kristian 🙂

   8. Ja, jeg skjønner det. Jeg ville uansett aldri rettet kritikk mot et tiltak der Caroline forsøker å gjøre noe positivt for miljøet (også som da hun skulle spise mindre kjøtt), det er mildt sagt meget merkelig… Men man kan forvente det meste fra KG-leiren.

 20. Hei Syns du får unødvendig mye kritikk (og usaklig kritikk). Håper du hever deg over det. Liker bloggen din utrolig godt. Syns du skriver fine, engasjerende og interessante, innlegg. Du deler også raust med tips til alle og er flink til å ordlegge deg. Takk for det. Ha en strålende helg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Det er du ikke den eneste som synes 😉

   Ha en fin helg <3

 21. Hei. Synes du får mye ufortjent tyn. Mistenker at «miljøet»er kun en undkyldning for nok engang å kunne ta deg. Er så glad jeg ikke har den egenskapen at jeg alltid må lete etter feil hos andre, må bunne i mye utilfredshet i eget liv. Når det gjelder miljøet synes jeg du er et flott forbildet ved å ha fokus på å spise mer plantebasert mat og mindre rødt kjøtt. Matproduksjonen må endres drastisk for å møte fremtidens krav til forbruk og dagens matproduksjon er en alvorlig trussel for miljøet. Der vi spiser er ikke bare er en viktig brikke for å miljøet, men også vår største helseutfordring. Der fedme er et økende og svært alvorlig helseproblem.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er så utrolig glad for at jeg ikke har den egenskapen jeg heller 😀 Det må være utrolig destruktivt :O

   Helt enig med deg! 🙂

   Ha en fin kveld <3

   1. He he vet ikke om jeg skal le eller gråte. Jeg synes også du får ufortjent mye tyn. Virkelig! At det går an og irritere seg så til de grader.Tror noen vil ha godt av å roe seg et par hakk og fokusere på noe som gir positiv energi. Ellers er jeg enig med det Bente skriver. og jeg synes du har en flott blogg. Ha en fin helg Caroline og rist av deg de negative kommentarene, noe jeg tipper du gjør. 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk, Torill 🙂

 22. Jeg kan godt svare: selvfølgelig er det fint at du skriver om søppelplukking, og bedre enn å ikke gjøre det! Men denne debatten om forbruk som dukket opp som følger av det, som mange av dine følgere åpenbart har sterke følelser omkring, er vel legitim å ta uansett? Det er få i Norge som har tilsvarende forbruk som deg (i alle fall som eksponerer det så til de grader og også lever av det). Det virker skummelt at du ikke evner å se det, og peker på leserenes misunnelse?! Det går an å være inspirerende influencer/blogger og 1) oppfordre til gjenbruk eller 2) inspirerere til å bruke og sette sammen samme plagg på flere måter. Det som foregår i kommentarfeltet her er en viktig debatt, oppfordrer deg til å slenge deg på istedenfor å skrive ironiske svar om hva som er mer eller mindre synd for miljøet! Ha en fin dag 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Når noen gjør noe for miljøet, så er det ekstremt kontraproduktivt å kritisere dem for ting de IKKE gjør. La oss nå si at fremover så gidder jeg ikke skrive noe positivt for miljøet, er det bedre? Selvsagt er det ikke det.

   1. Når du får kritikk så er altså argumentet ditt at da skal du skutte å skrive om miljøvern?

    Er det en voksen måte å argumentere på?

    Hvorfor ikke gjøre begge deler? Skrive om miljøvern og vise det i praksis på bloggen?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er jo akkurat det jeg gjør 🙂 Men jeg kan ikke akkurat si at jeg får mer lyst til å skrive om det, tvert om, men heldigvis er jeg såpass oppegående at jeg hever meg over tåpelig kritikk og ser det store bildet.

   3. Skriver du om å være miljøvennlig for å få cred, eller fordi det faktisk er viktig? Dersom du ikke gidder å skrive om det på grunn av kritikk virker det ikke som viktig nok.

 23. Hjelpes, ble helt svett av all kritikken… Tror noen har sprengt et blodkar eller to.. Synes du har en flott og variert blogg, og det er alltid hyggelig å lese det du skriver. Jeg oppfatter deg som meget jordnær og fornuftig, og at du vil det beste for alt og alle. Jeg heier på deg! Ha en super helg med familien, og kos deg med nyinnkjøpte grønne planter Klem fra meg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Det tror jeg også 🙂

   Klemmer <3

 24. Bare fortsett i samme stil Caroline, bloggen din er så flott og variert!! Kos deg med grønne planter, vår og fristelser!!!Hilsen en «godt» voksen bestemor!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Britt 🙂

 25. beate pedersen

  Synes du har en veldig fin blogg. Med mange fine forskjellige innlegg. Er en godt voksen dame som av og til klikker meg inn og titter på. Ordet MILJØ ble d virkelig røre av, skal si det er mange forstå seg på damer her. Håper de har feid for sin egen dør, det bør de virkelig. De aller fleste i dag tenker jo miljø, men man må da være fornuftig med hva man skriver. Jeg har en meget god økonomi & kan kjøpe det meste av det jeg har lyst på. Jeg kan ikke tenkte meg & kjøpe brukte ting, men jeg er jo ikke et miljøsvin av den grunn. Dersom alle passer på seg selv & gjør det de synes er viktig for å få en bedre jord å bo på så er vi jo igang. Kutt ut all skittkastingen damer. God helg:)

 26. Lenge siden jeg har kommentert her. Men må si som andre her at du får ufortjent mye tyn!

  Elsker grønne planter! De gir så mye til hjemmet God helg til deg og dine, Caroline

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Maria 🙂

 27. Skjer med folk her da? Fader altså!

  1: Til hun som trodde aaaalle kildesorterte – newsflash: det er f.eks ikke alle kommuner som legger opp til det. Her hvor jeg bor så har vi 4 spann: rest, mat, plast og papp. De i nabokommunen har ETT hvor de kaster alt.

  2: En som mente at de fleste hiver en pose annethvert år til fretex o.l? LOL. Finn meg gjerne kilder på DET, for det er bare tull.

  3: Det er JÆVLIG slitsomt å i det hele tatt GIDDE å bry seg litt om miljøet, fordi det hele tiden kommer idioter som skal fortelle deg hvor mye bedre du BURDE være, og hvor flinke de selv er. Jeg orker ikke når folk begynner å plukke på hver minste lille ting! JA alle kunne sikkert gjort mer, men det kommer seg faktisk. Det nytter ikke å sitte og være bezzerwizzer i hvert fall. Vær for svarte glad for det folk faktisk GJØR, for det er da ikke påbudt på noen måte at alle skal omstille seg fullstendig I DAG. Noen av dere er jo hysteriske kvinnfolk, pass litt mer på dere selv og hva dere gjør istedenfor å sitte og peke på andre hele tiden. Dere er ikke perfekte dere heller.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Dagens beste kommentar! Spot on 🙂 Kunne ikke hatt mer rett.

  2. Veldig bra skrevet, Tine, kunne ikke vært mere enig. Tommel opp til Caroline

  3. Takk Tine, der satt den 🙂

 28. Hvis færre engasjerer seg i miljø fordi noen har en mening om hva de gjør og andre aspekter av livet deres, så stakk kanskje ikke engasjementet så dypt i utgangspunktet? Jeg velger å tro mer om folk enn at de lar seg stoppe av at noen mener de ikke gjør nok. Har du en sak du tror på og brenner for, så lar du deg ikke stoppe av kritikk og motbør, tror nå jeg.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Uavhengig av om man brenner for det eller ikke, så er det dumt om folks oppførsel gjør at flere ikke vil engasjere seg. Personlig kommer jeg ikke til å endre noe mtp miljøet på grunnlag av tilbakemeldingene her, men det påvirker selvsagt hvor mye jeg ønsker å skrive om det.

   1. Så å ta kritikken til etterretning og vri bloggen litt mer mot miljøvennlige temaer er ikke aktuelt? Da slutter du heller å skrive om det? Det hjelper miljøet hvordan?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det var jo akkurat det som ble gjort i det forrige innlegget, men det ble dessverre ikke tatt så godt mot av enkelte. Så det er tydeligvis ikke så interessant, selv for de som hevder at de er opptatt av miljøet.

    Eller mener du at det forrige innlegget mitt faktisk var positivt for miljøet?

   3. Ja, jeg mener innlegget var positivt for miljøet.

    Nei, jeg føler ikke at bloggen generelt er positiv for miljøet.

 29. Å kjære vene, hvordan klarer du å være så rolig!!!! For en trøttsom gjeng med bedrevitere du har her i dag. Vrir og vrenger på alt. Husk at de fleste her faktisk ser hvem som bare er her for å kverulere. Sikkert litt stille på KG i kveld bare!!!
  Fint at de er miljøbevisste, men samtidig lett å skrive at man er det, mere usikker på hvor miljøbevisste de alle er in real life. Vi alle kan alltids kutte mer, men det betyr ikke at det vi allerede gjør ikke er bra, og ikke bør skrives om.
  Nei Caroline, du har så mange fine verdier og holdninger, du gjør så mye bra, så det her blir bare for dumt. Kos deg med å plassere de nye blomstene dine, så satser vi på at ved neste innlegg så har aktiviteten på KG tatt seg opp, og enkelte har nok å gjøre der, fremfor her!!!! Ha en fin helg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Bea 🙂

 30. Ida Mentzoni

  Hei Caroline!
  Digger deg og bloggen din! Ikke bry deg om alle som absolutt skal ta deg på alt blir bare latterlig! Fortsett å vær deg selv! Stort forbilde for mange! Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Ida 🙂

 31. Oh my!!! Tusen takk for du setter fokus på miljøet, syns det er kjempe bra! Og jeg har nå jobbet i en Coop butikk det siste året og var ikke klar over at de arrangerer dette, så takk for informasjonen. Den skal vi delta på. Håper på fint vær så vi kan ta det som en familieaktivitet. ☀️
  Og jeg bryr meg om miljøet og jeg syns det er så trist å jobbe i butikk hvor jeg bare ser all den unødvendige plastikken forsvinne ut av butikken. Men. Jeg håper de som handler er flinke til å kildesortere! For alle kan vi gjøre noe, og jeg kan absolutt gjøre mer. Og det planlegges ut og. Og det at du reklamerer for «dine varer» syns jeg er topp. Jeg finner så mye inspirasjon i dem også må jo jeg velge selv hva jeg vil gjøre og hva som passer mitt «miljø-hjerte». ☺️
  Og grønne planter hjelper jo på CO2-en! Husk på det.
  Fortsett å gjøre den gode jobben du gjør, og gjerne flere miljøbevisste innlegg. Kjempe moro og inspirerende!!
  Stor klem

 32. Okei, nå har jeg bladd litt i kommentarene her, og folk må gi seg.. Det at du kan minske forbruket er jo ingen hemmelighet, for guess what, det kan vi alle! Men det blir for dumt av folk å skulle «ta» deg sånn på det her. All ros for å pushe på søppelplukking, kjøre elektrisk, kildesortere osv, osv. Du gjør mye bra, og det skal du være stolt av. Du gjør faktisk mye mer enn mange andre her til lands. Vi kan alle gjøre mer, men jeg tviler på at noen i kommentarfeltet her kan sitte å rekke pekefinger og leke miljøpoliti. Faktum er at mange gjør sikkert det samme, eller mye mindre enn deg når det kommer til å være miljøvennlig.

  At folk i hele tatt gidder å bruke tiden sin på å kommentere sånt på en blogg er jo helt hinsides. Snakk om å lete med lupe for å finne feil. Lite å gjøre på når de egentlig kunne vært ute å plukket søppel 😉

 33. Her får du ufortjent mye tyn etter min mening. Jeg forsøker selv å leve mest mulig miljøvennlig, men er på ingen måte perfekt. Gjør så godt jeg kan og tenker at alle monner drar. Innlegget ditt inspirerte mannen og meg til en kveldstur på Kyststien (Jeløya) der vi plukket søppel!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg vet 😀 Men det har jeg blitt vant til 😉

   Så bra! Nå ble jeg glad 🙂

 34. Neste gang kan kanskje noen vanne plantene for dere mens dere er borte, så slipper dere å forbruke/kjøpe nye 🙂

  Ha ei fin helg og strandplukkeuke! (flott tiltak forresten!)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har så anti-grønne hender at vi påfører de stakkars grønnplantene uhelbredelige skader før noen kan banme 😀

 35. Hei igjen fine Caroline!❤️ Jeg må bare si noen ord om all den stygge kritikken her mot deg! Hvem i helvetet tror dere dere er som kan komme med all denne kritikken??? Jeg grøsser av den!!! Dere som skriver alt dette, må jo være forbanna perfekt?!?! Og det kjøper jeg IKKE, for det er det INGEN som er!!! Ta dere selv i nakken å jobb med dere selv!!! Caroline gjør MYE bra!!! Jeg legger fokuset mitt der i allefall!!! Faen ta dere bedrevitere!!!
  Digger deg Caro!!!❤️❤️❤️

  1. @Beate: Kunne du ikke ha formidlet meningen din uten å banne sånn? @Caroline: Er dette en tone du ønsker i kommentarfeltet ditt? Det samme gjelder kommentaren om hysteriske kvinner og idioter et annet sted i kommentarfeltet. Er det ikke OK å ha en noenlunne sivilisert tone her selv om det er uenighet?

   1. Heldigvis bestemmer jeg selv hvilke ord jeg bruker! Hadde jeg bannet til rett i trynet på noen, er jeg helt enig. Men jeg bruker ofte banneord når jeg vil ha noe skikkelig ut! Det synes jeg må være lov. Håper og tror ikke Caroline dømmer meg for noe sånt smålig som det.

 36. FNs miljøorgan UN Environment oppgir at produksjonen av et par jeans fører til utslipp på 33,4 kilo CO 2-ekvivalenter – like mye som en bilreise på 111 kilometer, ifølge nyhetsbyrået IPS.

  Dyrere klær trakk opp inflasjonen
  Ifølge Unctad bruker mote- og tekstilindustrien 93 milliarder kubikkmeter vann årlig.

  I tillegg står klesindustrien for mellom 8 og 10 prosent av verdens karbonutslipp – mer enn alle internasjonale flyginger og skipsfart til sammen, skriver UN Environment i en pressemelding.

  Studier viser at et plagg i gjennomsnitt bare blir brukt ti ganger før det kastes. Etterspørselen etter klær er ventet å stige med to prosent årlig, samtidig som antallet ganger klærne vi kjøper blir brukt har falt med en tredjedel siden starten av 2000-tallet, ifølge IPS.

 37. I følge Avinor har nordmenn en innenlandsreise og en utenlandsreise med fly årlig, resten står utlendinger for (turist-trafikk). Siden svært få mennesker i verden faktisk reiser med fly, bidrar ikke flyreiser veldig mye til det totale CO2-utslippet, selv om fly isolert sett slipper ut mye. Det som virkelig monner vil være å senke forbruket kraftig, både klær og andre forbruksvarer. Kritikken du får angående forbruk er berettiget.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, nordmenn flyr i snitt 2,9 ganger innlands pr. år, og totalt sett 7-8 ganger pr. år.

   https://www.framtiden.no/aktuelt/transport/nordmenn-pa-flytoppen-i-europa.html

   Å kutte en flyreise fra Oslo – USA tur retur tilsvarer det samme som 100 par med bukser, så å kutte ned på antall flytimer har mye større betydning enn å redusere innkjøp av klær. Men begge deler er selvsagt bra 🙂

   1. Men det har jo ikke så mye å si på hvor mange ganger du flyr, spørsmålet er jo hvor langet/lenge du flyr. En gang til USA forurenser betydelig mer en en tur til Bergen, naturlig nok. Så uansett hvordan du borti og vender; du flyr og forurenser sinnsykt mye!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, jeg flyr jo veldig mye til USA 😉

   3. Det var et eksempel. Gran Canaria er også mye lenger en Bergen. Antar du skjønner poenget,

   4. Caroline Berg Eriksen

    Jaja, det var ment som en liten spøk 😉 Men poenget mitt er i hvert fall at vi ønsker å redusere mengden flyreiser fremover! Vi har også planer om å ta mer tog fremfor bil, og på sikt gå helt tilbake til El-bil.

 38. Avinor regner tur-retur som en reise, den du viser til teller nok en og en reise dvs til og fra blir da 2 reiser og ser ut til å ha tatt med alle reiser dvs også turist-trafikken.
  https://avinor.no/globalassets/_konsern/om-oss/rapporter/avinor-og-norsk-luftfart-2018_v3.pdf

  https://www.dn.no/reiseliv/avinor/kristin-krohn-devold/norge/nho-topp-avkrefter-at-nordmenn-reiser-uhemmet-mye-pa-masse-unyttige-flyreiser-rundt-i-verden/2-1-325335

 39. Har dere kuttet ut rødt kjøtt helt fra menyen? Burgere også?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har kuttet det helt ut, Lars-Kristian kan spise en burger om viner ute på lunsj eller noe, men det er ikke så ofte.

 40. Jeg ser du er veldig opptatt av hvor mye dere kan spare på utslippet hvis dere slutter å fly mindre. Enn så lenge er jo ikke det en realitet. Vi snakker tidligst 2020-2021. Det er andre aspekter ved miljøforurensing enn akkurat co2 utslippet. Visste du at for å produsere en bukse trenger de opptil 15000 liter med vann? Hvor henter de vann fra? Jo, kilder som nå har blitt helt tørre. Der hvor det var rikt dyre liv i vannet, er nå et tørt område hvor kameler går. I tillegg til utslippet fra fabrikkene. Hvor gjøres det av? Jo, rett ut i vannet, samme vann som de skal vaske seg med.
  Hadde vært fint om du leste denne artikkelen eller ser dokumentaren. Jeg håper at hvis du gjør, så vil du litt mer hva forbruket til familien din er med på å gjøre. Jeg syns ikke dere flyr så mye. Hvor ofte har dere feks reist til USA? Det er vel snakk om en gang. Men derimot hvor mye klær har dere?
  Håper at neste gang du kjøper deg en olabukse, så tenker du på at folk må vaske seg i utslippsvann og at de får store helseproblemer pga av det.

  https://www.bbc.co.uk/bbcthree/article/5a1a43b5-cbae-4a42-8271-48f53b63bd07

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er klar over at det krever mye å produsere klær, og at klesindustrien har etiske utfordringer 🙂 Men du skal kjøpe svært mange bukser for at det skal forurense like mye som en flytur på 4-5 timer.

   1. Men tenk på hvor fint det hadde vært om du hadde kuttet ned på å fly OG kuttet ned litt på klær? Du har fremdeles en haug med klær og vil sikkert ikke merke om du shopper litt mindre..

 41. Air quality on cruise ship deck ‘worse than world’s most polluted cities’, investigation finds.

  Levels of pollution on some cruise ships’ decks are worse than in the world’s most polluted cities, an investigation by Channel 4 Dispatches has found.

  The undercover investigation on Britain’s biggest crew operator P&O Cruises aimed to find out how clean the air holidaymakers breathe when on a ship is.

  It focused on the levels of “ultra-fine particles” found in the air and around the cruise ship and emitted from the fuel the ships’ engines burn.

  One cruise ship can emit as much as one million cars in a day
  But while passengers hope to escape the dirty air of cities for some fresh sea air, the investigation found cruise ships are having a negative impact on the environment. One cruise ship can emit as much particulate matter as a million cars in a day.

 42. Bare en liten kommentar:
  Alle som har fulgt denne bloggen vet at det er en blogg om bla. mote og interiør, det er ikke en gjenbruk- eller miljøblogg. Hvorfor følge denne bloggen når en tydeligvis hater alt som har med nybruk og innkjøp å gjøre?
  Kan ikke vi som er så grunne og uvitende få lov til å kose oss med glossy bilder av en litt eksklusiv verden? Digger det,selv om jeg langt fra har det slik selv

  1. Jeg kan bare svare for meg selv, men jeg leser Carolines blogg mest for gode matoppskrifter, som ofte er vegetaroppskrifter og passer for min families kosthold. Er selvsagt klar over hva bloggen er og ikke er, men det er jo litt der problemet ligger også, dessverre. Personlig føler jeg at miljøengasjementet ikke henger godt sammen med innholdet på resten av bloggen. Men nå blir jeg vel stemplet som hysterisk kritiker igjen, så jeg gir meg her. Oppfordrer alle til å være med på strandryddeuka, plukke søppel der man kommer over det ellers (ha for eksempel alltid med pose når man er på tur) og tenke litt over eget forbruksmønster og klimaavtrykk.

 43. Altså, jeg må bare si at den eneste jeg oppnår ved å lese gjennom dette kommentarfeltet er MAKS irritasjon! Jeg lurer på hvorfor enkelte har et sterkt behov for å gjenta seg selv utallige ganger og pushe sine meninger på andre? Det virker som at enkelte ikke skjønner at bloggen din er jobben din, en bedrift, som opererer på samme måte som matbutikkene hvor folk kjøper maten sin, klesbutikkene hvor folk handler klærne sine, etc.. you get my point! Ikke alle ønsker å tråle Finn..no for brukte ting og det må respekteres. Om det er så viktig for deg, fokuser på å gjøre endringer selv og oppfordre gjerne andre, men slutt med frekkhet og kverulante kommentarer mot folk er uenig med deg! Til alle dere som leser – reklame, markedsføring og salg er essensen i det å drive en blogg, skulle tro de fleste visste dette..??
  «Ikke alle kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe» er et ordtak jeg liker svært godt og server nettopp dette Caroline prøver å formidle. Syntes alle tiltakene de har gjort for miljøet er kjempe flott og skal jeg være helt ærlig, så tror jeg Caroline og hennes familie har gjort mye mer en mange av disse nett trollene i dette kommentarfeltet! Fortsett med bloggingen din slik du alltid har gjort Caroline, det er iallefall grunnen til at jeg liker bloggen din så godt & klikker meg inn hit!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *