sommerruller med peanøttsaus

Det beste jeg kan spise akkurat nå? Sommerruller med masse deilige grønnsaker! Ikke bare smaker det helt fantastisk (type sånn at du ikke klarer å stoppe) men det er vegetarvennlig og enkelt å lage 🙂  Det er egentlig bare fantasien som setter en stopper for hva du kan ha inni disse av grønnsaker, og om du vil kan du alltid ha fisk av et slag inni også. Jeg liker dem likevel best akkurat som dette. Med sprøløk. Og peanøttsaus. Du er rett og slett nødt til å prøve! Her kommer oppskriften ⭐️ 


for 3 personer trenger du 

♥ 1 pakke rispapir ♥ gulrot ♥ agurk ♥ sukkererter ♥ 1 spisspaprika ♥ 4-5 vårløk ♥ sprøløk ♥ rødkål ♥ 


peanøttsaus 

♥ 3 ss. peanøttsmør ♥ 6 ss. soyasaus ♥ 4 ss. vann ♥ 1 hvitløksfedd ♥ 1 ts. frisk ingefær ♥ 2 ts. sukker eller sukrin 

Mengden på grønnsakene bestemmer du helt selv, men vi endte opp med ca. lik mengde av alt. Del alle grønnsakene opp i tynne staver. Ha lunkent vann i en stor bolle og dypp forsiktig ett og ett rispapir nedi vannet. Her er det viktig at du ikke dypper flere ark i vannet samtidig. Når det har blitt mykt, legger du rispapiret over på et rent kjøkkenhåndkle. Tørk forsiktig av det og ha det over på en trefjøl eller noe annet. 

Legg i alle grønnsakene du ønsker og rull rispapiret sammen. Er du usikker på hvordan du skal gjøre, kan du ta en titt på instagramstoryen min HER – der viser jeg deg ☀️ Del sommerrullen i to når du er ferdig og vips! Du har en helt nydelig rett! Fortsett slik med alle sammen til du er tom for rispapir (eller grønnsaker) 🙂 

Pesnøttsausen lager du i en miksmaster eller blender. Ha alle grønnsakene oppi og bland godt. Tilsett gjerne litt og litt vann, ikke alt på en gang. På den måten kan du selv bestemme tykkelsen på sausen. 


Sommerrullene serveres akkurat som de er, med peanøttsaus ved siden av 🙂 Mmm! Kos deg! 

18 kommentarer

  1. Digg! Dette må prøves 🙂

  2. Jorunn Steen

    Deilig 🙂 Men ser ingen instastory med forklaring?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det ligger ute 🙂

  3. Dear Caroline,
    Such a perfect dish for summer. And even with peanut sauce! Thanks for sharing 🙂
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

  4. Hilde-Marie

    Ser supert ut. Liker barna det ?

  5. Mmmmmmmmmmmm sikkert digg å dyppe de i hoisinsaus også! Og ha maaaaaasse koriander i!! Mmmm

  6. so nice dress

  7. Lena Solhaug

    Åh! Dette så skikkelig digg ut! Det skal jeg teste ut

  8. Dette er noe av det beste som finnes!! Anbefaler å prøve både med stangselleri, mango, chili, koriander, peanøtter/cashewnøtter og lime også!! (Nøtter gjør mye for både crunch og smak, og blir enda bedre enn sprøløk ) Og hvis du ikke vil ha helt vegetar; kylling (marinert i hvitløk, chili, ingefær og hoisinsaus), eller reker. Perfekt!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Takk for tips 😀

  9. Det så nydelig ut! Elsker peanøttsaus Men hvor er den nydelige serviset fra? Er på jakt etter nye, og disse så perfekte ut

    1. Caroline Berg Eriksen

      Du må prøve 😀 Så godt!

      Tallerken er fra house doctor 🙂 Veldig fin 🙂

      Klem!

  10. Karianne

    Dette så veldig godt ut! Hvilket merke bruker du på peanøttsmøret?

  11. Dette ble middagen min i går! Utrolig mektig Men jeg må endre litt på peanuttsausen neste gang da jeg synes at soya og hvitløkssmaken ble litt for sterk Tusen takk for tipset!!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Bare hyggelig Jasmin! Enig i at det er mektig 🙂

  12. Camilla

    Lagde disse i dag – såååå gode! .. Og så deilig med litt variasjon i middagsveien 🙂 Skal sies at mine ikke så like fine ut, men øvelse gjør mester! Takk for supert tips

    1. Caroline Berg Eriksen

      Bare hyggelig 🙂

  13. Mmm disse var nydelige! Elsker oppskriftene dine 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *